Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies. Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy    Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Registreren op sat4all.com is gratis. Als je registreert kan je gebruik maken van veel meer functies zoals de uitgebreide zoekfunctie, het plaatsen en beantwoorden van berichten, berichtnotificaties ontvangen als iemand een bericht geplaatst heeft in een forum dat je graag volgt, je kunt een persoonlijk profiel aanmaken en direct met andere leden communiceren. Wordt dus nu lid!

Foto

Maximaal aantal groepen in groepenkast met 1 fase?


  • Login om te beantwoorden
15 reacties in dit onderwerp

#1 Offline Sjaak - Geplaatst: 12 september 2006 - 21:06

Sjaak

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 679 berichten
Weet iemand wat het maximaal aantal groepen mag zijn in een groepenkast met 1 fase??

Nu zit er:
Hoofdschakelaar
2x aardlek
2x4 groepen totaal 8 dus

Zat er aan te denken om er nog een aardlek bij te plaatsen en 2 groepjes bij te maken.

Is er iemand met recente NEN1010 kennis <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />



#2 Offline marco24 - Geplaatst: 12 september 2006 - 21:10

marco24

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 2240 berichten
  • Locatieop de veluwe
kan gewoon volgens mij

-heb je 1 fase van de energie maatschappij ?
- 35 ampere ???? of anders
- is het een automaat stop , of moet je de zegel verbreken om de hoofdzekering te vervangen

het zijn namelijk wel veel groepen op 1 stop/fase

als je niet te veel zware apparaten gebruikt zal het prima gaan

#3 Offline Sjaak - Geplaatst: 12 september 2006 - 21:43

Sjaak

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 679 berichten
Heb 1 fase, 40A
Kwa vermogen geen probleem.
Allemaal automaten, maar volgens mij maakt dit niet uit hoor.


Citaat:
kan gewoon volgens mij


Wil het zeker weten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

#4 Offline Hendrik007 - Geplaatst: 12 september 2006 - 21:59

Hendrik007

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 1150 berichten
1 aardlek kan maximaal 16 ampere aan. De 2 aardlekautomaten die je nu hebt dus in totaal 32 ampere, een 3e aardlek word een totaal van 48 ampere.

Dit mag dus niet tenzij je je fase laat verzwaren tot 52 ampere.

Trouwens weet je zeker dat je huis is afgezekerd met 40 ampere? Want ik heb eigenlijk nog nooit van 40 ampere smeltpatronen gehoord.
Groeten,

Hendrik


Dreambox 7025+
Dreambox 800HD PVR
80cm op DiSEqC H-H motor
70cm op 19,2 en 23,5 oost

#5 Offline Gast__* - Geplaatst: 12 september 2006 - 22:01

Gast__*
  • Gasten
Maakt wel degelijk wat uit 35x 220 of 40x 220
maar je hebt eigenlijk maar 2 aardlekschakelaren nodig
1x 0.3amp voor de woning
1x 0.03amp voor vochtige ruimtes zoals badkamer of douche

#6 Offline Hendrik007 - Geplaatst: 12 september 2006 - 22:05

Hendrik007

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 1150 berichten
Bestaan er dan 3 mA aardleks? Ik geloof dat ze alleen maar in 30 mA tekrijgen zijn hoor.

Maar goed dat was de vraag niet, de vraag was of hij een extra aardlek op zijn fase kan zetten :

Antwoord : Neen, alleen wanneer je je fase zwaarder laat afzekeren. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />
Groeten,

Hendrik


Dreambox 7025+
Dreambox 800HD PVR
80cm op DiSEqC H-H motor
70cm op 19,2 en 23,5 oost

#7 Offline Gast__* - Geplaatst: 12 september 2006 - 22:08

Gast__*
  • Gasten
jazeker de (.......) ook 40 amp hoofdzekeringen (automaten)

#8 Offline WPW - Geplaatst: 12 september 2006 - 22:14

WPW

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 6113 berichten
Citaat:
1 aardlek kan maximaal 16 ampere aan. De 2 aardlekautomaten die je nu hebt dus in totaal 32 ampere, een 3e aardlek word een totaal van 48 ampere.

Dit mag dus niet tenzij je je fase laat verzwaren tot 52 ampere.

Huh? wat maakt dat nou uit? al heb je 200 groepen, je krijgt er toch niet meer uit dan 1 fase maximaal kan leveren.
gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

#9 Offline Sjaak - Geplaatst: 12 september 2006 - 22:24

Sjaak

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 679 berichten
Citaat:
1 aardlek kan maximaal 16 ampere aan. De 2 aardlekautomaten die je nu hebt dus in totaal 32 ampere, een 3e aardlek word een totaal van 48 ampere.

Dit mag dus niet tenzij je je fase laat verzwaren tot 52 ampere.


Bovenstaande gaat volgens mij niet op.......
Mijn aardlek schakelaar kan 40A schakelen.

Kwam dit tegen bij een internet shop:
Hager kasten 1 fase 11 groepen
Hager VKS434E 11-groepenverdeler met 3x aardlekschakelaar 30mA en hoofdschakelaar
Groepenverdeling:

Aardlekschakelaar 1:
4-groepen 16A
Aardlekschakelaar 2:
3-groepen 16A
Aardlekschakelaar 3:
4-groepen 16A




#10 Offline Con - Geplaatst: 12 september 2006 - 23:14

Con

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 6202 berichten
Citaat:
Bestaan er dan 3 mA aardleks? Ik geloof dat ze alleen maar in 30 mA tekrijgen zijn hoor.


0,3A en 0,03A is respectievelijk 300 en 30 mA en geen 3 mA, kijk uit.

3 automaten van 16A wil niet zeggen 48A. Ze zijn ieder geschikt voor 16A.
Al zet je er 20 automaten in, bij wijze van spreken, als je maar zorgt dat
er niet gelijktijdig 40A opgenomen wordt. En dat valt om den drommel
niet mee bij normaal gebruik. En kast die 25 A is afgezekerd komt in veel
huishoudens voor en daar gaat het eigenlijk altijd goed.

HG CC
Groet, Con. Geef een antwoord op de vraag van Topicstarter en dwaal niet af.

Sateliet: VU+ DUO, Image: VTi 6.05 met (Astra 1, 2 en 3) dual LNB op draaiwok, MOTECK diseqc h-h sg 2100 A
Internet: KPN Dongel, Fritz!box 7330, switch (8), switch (4), Siemens Dect A510 (3)

#11 Offline grunnsat - Geplaatst: 13 september 2006 - 07:58

grunnsat

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3577 berichten
Citaat:
Allemaal automaten, maar volgens mij maakt dit niet uit hoor.


Ik begrijp de discussie over aardlekschakelaars niet. Een automaat heeft die functie toch ook? Die van mij in ieder geval wel (30mA).

#12 Offline gerrit B - Geplaatst: 13 september 2006 - 08:58

gerrit B

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3103 berichten
Het maakt niet uit hoeveel groepen je op één fase aansluit, maar zodra je dacht ik meer dan 6 groepen hebt is het wel verplicht dat je een hoofdschakelaar plaatst.
Of het verstandig is om veel groepen op 1 fase aan te sluiten is natuurlijk de vraag en als je hoofdzekering er regelmatig uitspringt dan zou ik toch maar eens na gaan denken over verzwaring van de hoofdzekering of een 3 fasen aansluiting.

suc6

Gerrit B
zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

#13 Offline Hendrik007 - Geplaatst: 13 september 2006 - 09:14

Hendrik007

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 1150 berichten
Citaat:
Citaat:
Bestaan er dan 3 mA aardleks? Ik geloof dat ze alleen maar in 30 mA tekrijgen zijn hoor.


0,3A en 0,03A is respectievelijk 300 en 30 mA en geen 3 mA, kijk uit.



Je hebt gelijk ik heb het niet goed gelezen.
Groeten,

Hendrik


Dreambox 7025+
Dreambox 800HD PVR
80cm op DiSEqC H-H motor
70cm op 19,2 en 23,5 oost

#14 Offline grunnsat - Geplaatst: 13 september 2006 - 13:51

grunnsat

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3577 berichten
Citaat:
Of het verstandig is om veel groepen op 1 fase aan te sluiten is natuurlijk de vraag en als je hoofdzekering er regelmatig uitspringt dan zou ik toch maar eens na gaan denken over verzwaring van de hoofdzekering of een 3 fasen aansluiting.


Bij mijn weten is heeft een standaard één fase aansluiting een hoofdzekering van 35A. Je kunt voor dezelfde vastrecht kosten ook een 3-fase aansluiting van 3 x 25 A krijgen. Kom je boven deze waardes, dan moet je meer vastrecht betalen.

#15 Offline gerrit B - Geplaatst: 13 september 2006 - 17:32

gerrit B

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3103 berichten
nee en ja.
nee er zijn meerdere waardes voor je hoofdzekering
ja hoe zwaarder de hoofdzekering des te meer moet je betalen
zo zijn er
1 x 25
1 x 35
1 x 40
3 x 25
3 x 35
3 x 40
3 x 50
3 x 63
3 x 80

tot en met 3 x 25 betaal je het lage tarief en daarna is het bij ons 5 euro duurder

suc6

gerrit B
zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen