Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies. Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy    Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Registreren op sat4all.com is gratis. Als je registreert kan je gebruik maken van veel meer functies zoals de uitgebreide zoekfunctie, het plaatsen en beantwoorden van berichten, berichtnotificaties ontvangen als iemand een bericht geplaatst heeft in een forum dat je graag volgt, je kunt een persoonlijk profiel aanmaken en direct met andere leden communiceren. Wordt dus nu lid!

Foto

geen lan verbinding, Wlan werkt wel


  • Login om te beantwoorden
7 reacties in dit onderwerp

#1 Offline Xander4 - Geplaatst: 5 januari 2007 - 14:02

Xander4

    Sat4all regular

  • Leden
  • 232 berichten
Heren,

Ik werk met een draadloos netwerk van Q-tec. Draadloos heb ik geen probleem, maar wil ook via lan kunnen internetten. Als ik de kabel in een lan-poort stop krijg ik geen verbinding met internet. Rechtstreeks via de modem wel.
Hoe kan dat? Wil nl mijn dreambox opnemen binnen met netwerk via lan, vandaar de vraag.
<img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />
Groet,

Xander.
Dreambox 7020s PLI Iolite. Seagate 250 GB HDD. Triax 88 met vaste opstelling 13/19,2/23,5/28,2/28,5. Philips 37PFL7403d/10

Leer van gisteren, leef vandaag en droom van morgen!



#2 Offline Oldereast - Geplaatst: 5 januari 2007 - 17:19

Oldereast

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 730 berichten
Probeer 's naar de gateway van je router te pingen, als dat niet wil check dan je ip adres. Die zou in dezelfde range als je draadloos ip moeten zitten. Heb je vaste ip adressen of DHCP in gebruik in je router? Gebruik je de juiste lankabel? Sommige routers kunnen geen crossconnect kabels aan op de lan poorten. Graag wat meer info <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />
Alles kan: Wim Kan, koffiekan, Sandokan..

#3 Offline Xander4 - Geplaatst: 5 januari 2007 - 20:16

Xander4

    Sat4all regular

  • Leden
  • 232 berichten
Citaat:
Probeer 's naar de gateway van je router te pingen, als dat niet wil check dan je ip adres. Die zou in dezelfde range als je draadloos ip moeten zitten. Heb je vaste ip adressen of DHCP in gebruik in je router? Gebruik je de juiste lankabel? Sommige routers kunnen geen crossconnect kabels aan op de lan poorten. Graag wat meer info <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />


Hallo Oldereast,

Bedankt voor het meedenken.
1. Hoe kan ik pingen naar de gateway vd router?
2. Als ik dezelfde kabel rechtstreeks op de modem
aansluit kan ik wel internetten maw kabel is goed!
3. Volgens mij is het DHCP in de router.

Heb er weinig kaas van gegegeten.
Maar volgens mij gaat het in de router fout.

Groet,

Xander.
Dreambox 7020s PLI Iolite. Seagate 250 GB HDD. Triax 88 met vaste opstelling 13/19,2/23,5/28,2/28,5. Philips 37PFL7403d/10

Leer van gisteren, leef vandaag en droom van morgen!

#4 Offline Oldereast - Geplaatst: 5 januari 2007 - 20:51

Oldereast

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 730 berichten
Als je gaat pingen naar de gateway moet je eerst de gateway weten: (winblows XP) Start -> uitvoeren -> "cmd" intikken dan krijg je een dosscherm. Daarin tik je : ipconfig. Nu krijg je een ip adres, een subnet en een gateway (van je wifi) Die gateway is hetzelfde als je LAN. Sluit nu je lan aan en probeer naar de gateway te pingen. In hetzelfde dosscherm : ping 192.168.1.1 (ervan uitgaande dat dat je gateway is) Als je de gateway kunt pingen verschijnen er 4 reacties in je scherm. Als je geen reactie krijgt is je LAN niet goed ingesteld. Heb je alle poorten geprobeerd? Soms wil het wel eens voorkomen dat 1 poort voor crossconnect is ingesteld, meestal gaat dat met een mini schakelaartje.

Wat voor internet heb je?
Alles kan: Wim Kan, koffiekan, Sandokan..

#5 Offline Xander4 - Geplaatst: 5 januari 2007 - 21:07

Xander4

    Sat4all regular

  • Leden
  • 232 berichten
Hallo Oldereast,

Werk met kabel internet van @home!

Ik krijg deze melding:

Pingen naar 192.168.1.101 met 32 byte gegevens:

Antwoord van 192.168.1.101: bytes=32 tijd<1 ms TTL=128
Antwoord van 192.168.1.101: bytes=32 tijd<1 ms TTL=128
Antwoord van 192.168.1.101: bytes=32 tijd<1 ms TTL=128
Antwoord van 192.168.1.101: bytes=32 tijd<1 ms TTL=128

Ping-statistieken voor 192.168.1.101:
Pakketten: verzonden = 4, ontvangen = 4, verloren = 0
(0% verlies).De gemiddelde tijd voor het uitvoeren van één bewerking in mil
iseconden:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Gemiddelde = 0ms

Dus dat lijkt wel goed te zijn of?????

Moet zo weg kijk morgen na je antwoord.

Alvast bedankt.

Wordt er wel een beetje gek van zo langzamerhand.

Groet,

Xander.
Dreambox 7020s PLI Iolite. Seagate 250 GB HDD. Triax 88 met vaste opstelling 13/19,2/23,5/28,2/28,5. Philips 37PFL7403d/10

Leer van gisteren, leef vandaag en droom van morgen!

#6 Offline Oldereast - Geplaatst: 6 januari 2007 - 10:59

Oldereast

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 730 berichten
Als je kunt pingen zou je ook op internet moeten kunnen komen. En omdat je dat wel kan als je rechtstreeks op het modem zit moet je de fout in de router zoeken. Blokkeert de firewall van je router misschien je LAN poorten? Als je kunt pingen krijg je ook een ip adres via de LAN. Zet dat ip adres in je router tijdelijk eens op DMZ (functie die alle verkeer door de firewall laat)
Alles kan: Wim Kan, koffiekan, Sandokan..

#7 Offline theparasol - Geplaatst: 6 januari 2007 - 11:13

theparasol

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 5973 berichten
  • LocatieSlagharen
Citaat:

Wil nl mijn dreambox opnemen binnen met netwerk via lan,


Is dit toevallig een 7020? Dan kan het maar zo zijn dat deze domweg niet communiceert met de qtec lan switch maar wel met je modem switch gedeelte.

Dit heeft te maken met een bepaalde condensatoren in de 7020 die aangepast moeten worden.

Ja, of je past de wlan router aan... De QTEC vervangen door een ander merk die wel elektrisch goed communiceert met jouw dreambox.

Maar goed, je bent hier zo achter door op de lan even een pc bedraad aan te sluiten.

#8 Offline Xander4 - Geplaatst: 7 januari 2007 - 22:06

Xander4

    Sat4all regular

  • Leden
  • 232 berichten
Citaat:
Als je kunt pingen zou je ook op internet moeten kunnen komen. En omdat je dat wel kan als je rechtstreeks op het modem zit moet je de fout in de router zoeken. Blokkeert de firewall van je router misschien je LAN poorten? Als je kunt pingen krijg je ook een ip adres via de LAN. Zet dat ip adres in je router tijdelijk eens op DMZ (functie die alle verkeer door de firewall laat)


Hallo Oldereast,

Heb je tip geprobeerd helaas zonder resultaat. Het gekke is ik zie wel in de status dat er wordt verzonden maar niet wordt ontvangen!!! ( bij lan-verbinding)

@ theparasol,
Het gaat idd om de dreambox 7020s, maar eerst moet de laptop verbinding maken, daarna kunnen we altijd nog overstappen op een andere router..

Groet,

Xander.
Dreambox 7020s PLI Iolite. Seagate 250 GB HDD. Triax 88 met vaste opstelling 13/19,2/23,5/28,2/28,5. Philips 37PFL7403d/10

Leer van gisteren, leef vandaag en droom van morgen!





Mogelijke gelijksoortige onderwerpen Collapse

  Onderwerp Forum Gestart door Statistieken Laatste bericht