Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies. Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy    Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Registreren op sat4all.com is gratis. Als je registreert kan je gebruik maken van veel meer functies zoals het plaatsen en beantwoorden van berichten, berichtnotificaties ontvangen als iemand een bericht geplaatst heeft in een forum dat je graag volgt, je kunt een persoonlijk profiel aanmaken, de uitgebreide zoekfunctie gebruiken en (privé) met andere leden communiceren. Wordt dus nu lid!

Foto

hoe codec toevoegen aan PCH 100 ?


  • Login om te beantwoorden
18 reacties in dit onderwerp

#1 Offline Jean-Claude - Geplaatst: 6 september 2008 - 22:47

Jean-Claude

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 2594 berichten
ok, ik mag me nu de gelukkige bezitter van een PCH-100 noemen. Ik heb dit spul vandaag uitgepakt & geinstalleerd, en na de nodige software updates gevolgd door een paar harde resets omdat ie was vastgelopen heb ik toch al één en ander kunnen uittesten en ik moet zeggen : dat ziet er goed uit. Die PCH speelt inderdaad bijna alle bestandsformaten af.

"bijna" --> ik zit met een vrij uitgebreid archief van familiefilmpjes die allemaal in AVI gedigitaliseerd zijn met de MJPEG codec, en blijkbaar is die MJPEG (nog) niet standaard ondersteund.

weet iemand of er een MJPEG codec bestaat voor de PCH met de instructies hoe ik deze kan installeren ?

voorts valt het me op dat er véél informatie te vinden is, maar echt duidelijk gedocumenteerd is het toch niet. En die wiki is ook maar een mager beestje. Kan ik bvb een unix shell openen op die machine ? en is er geen web-interface die ik vanaf een pc kan oproepen (als ik het ip-adres in IE intoets dan krijg ik een page not found). Bon, ik zit zeker nog met 101 vragen, maar die codec is wel het belangrijkste voor het ogenblik !
DreamBox 7000S+8000HD (eindelijk), openPLi, CCcam, 85 cm schotel, draaibare opstelling en VEEL te weinig slaap.



#2 Offline Gast_tzrider_* - Geplaatst: 7 september 2008 - 16:10

Gast_tzrider_*
  • Gasten

Interface (192.168.0.2 aanpassen aan eigen sitatie)

http://192.168.0.2:8...ction/intro.php

Torrent direct

http://192.168.0.2:8883/torrent/bt.cgi

FTP toegang kan ook via 'ftpuser' en '1234'.
Wel 'show hidden files' aanzetten om b.v.
torrent info te zien.



#3 Offline Jean-Claude - Geplaatst: 7 september 2008 - 17:07

Jean-Claude

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 2594 berichten
ftp toegang had ik al gevonden, web interface nog niet, dus bedankt !
DreamBox 7000S+8000HD (eindelijk), openPLi, CCcam, 85 cm schotel, draaibare opstelling en VEEL te weinig slaap.

#4 Offline Gast_tzrider_* - Geplaatst: 7 september 2008 - 17:56

Gast_tzrider_*
  • Gasten
NZBGet Web Interface

http://192.168.0.2:8066/


En is verder ook als o.a. web server te gebruiken. In dit voorbeeld is onder \share een \Web directory aangemaakt waarin de site staat. Je dient wel de myIhome server op de PCH te activeren. Werkt prima, xxx vervangen door je IP adres:

http://xxx.xxx.xxx.x...e/Web/index.htm





#5 Offline Jean-Claude - Geplaatst: 7 september 2008 - 18:13

Jean-Claude

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 2594 berichten
die NZBGet is een usenet grabber nietwaar ? Die heb ik momenteel niet echt nodig.
die 2e link geeft een 404 not found foutmelding. volgens de setup pagina van de pch-100 zijn alle NMT applikaties aan het runnen, inclusief de myiHome server ......

maar ben momenteel aan het proberen om de pch-100 met mijn dreambox te verbinden, dit heeft voor mij een hogere prioriteit. Ik zie wel al dat het een toestel is waar we een tijdje mee zullen moeten spelen voordat we dit onder de knie krijgen.
DreamBox 7000S+8000HD (eindelijk), openPLi, CCcam, 85 cm schotel, draaibare opstelling en VEEL te weinig slaap.

#6 Offline Gast_tzrider_* - Geplaatst: 7 september 2008 - 19:49

Gast_tzrider_*
  • Gasten
Citaat:
die 2e link geeft een 404 not found foutmelding


Heb je een \Web dir aangemaakt en een index.htm
daarin gezet ? Moet werken.

#7 Offline Jean-Claude - Geplaatst: 7 september 2008 - 19:59

Jean-Claude

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 2594 berichten
ja, maar zou eens moeten nakijken of die directory \web of \Web genoemd is, ik heb zo'n vermoeden dat de pch-100 case sensitive is.
DreamBox 7000S+8000HD (eindelijk), openPLi, CCcam, 85 cm schotel, draaibare opstelling en VEEL te weinig slaap.

#8 Offline Jean-Claude - Geplaatst: 7 september 2008 - 20:05

Jean-Claude

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 2594 berichten
a propos,
ik merk dat het met DCC mogelijk is om met de popcorn te connecten ! Enkel de FTP werkt, maar dit is interessant omdat we de unix attributen van de files kunnen zien/aanpassen, en we via DCC een unix editor ter beschikking hebben.
DreamBox 7000S+8000HD (eindelijk), openPLi, CCcam, 85 cm schotel, draaibare opstelling en VEEL te weinig slaap.

#9 Offline Ron - Geplaatst: 8 september 2008 - 07:17

Ron

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 19784 berichten
Dat kan natuurlijk ook gewoon met een normale FTP client.

Ron

#10 Offline Gast_tzrider_* - Geplaatst: 8 september 2008 - 20:14

Gast_tzrider_*
  • Gasten
Ik kan met de Total Commander de bestands attributen
niet aanpassen. En da's niet handig omdat er in het
torrent gedeelte wel eens iets wil blijven hangen dat
ik dan niet kan wissen.

#11 Offline winwiz - Geplaatst: 9 september 2008 - 06:35

winwiz

    Moderator

  • Moderators
  • 6759 berichten
  • LocatieCentraal Nederland
Origineel bericht van: tzrider
Ik kan met de Total Commander de bestands attributen
niet aanpassen. En da's niet handig omdat er in het
torrent gedeelte wel eens iets wil blijven hangen dat
ik dan niet kan wissen.


Dit kan zeer zeker wel. In het bestandsmenu de optie attribuut wijzigen gebruiken.


7700HSCI + Stab + Visiosat90cm + Invacom + Archsat90 + 3LNB + Cas2 + Addon + ..PS3 160GB + Popcornhour C200 + New iPad 4G 16 Gb (iOS7) + iPhone 5 (iOS7)  Microsoft Gecertificeerd.


#12 Offline Gast_tzrider_* - Geplaatst: 9 september 2008 - 12:30

Gast_tzrider_*
  • Gasten
Bedankt, kende die optie nog niet in de Total Commander.
Ik krijg echter een boodschap 'Kan attributen van bestanden
op host niet
wijzigen' ....

Er blijft een bestand staan:

Citaat:
drwxrwxrwx 2 1001 1001 4096 Aug 17 23:28 .
drwxrwxrwx 12 1001 1001 4096 Sep 7 17:56 ..
-rw-r--r-- 1 1001 1001 4668260352 Aug 17 16:42 .pureftpd-upload.48a84d2b.15.5dd.140867f3


#13 Offline winwiz - Geplaatst: 9 september 2008 - 12:34

winwiz

    Moderator

  • Moderators
  • 6759 berichten
  • LocatieCentraal Nederland
Origineel bericht van: tzrider
Bedankt, kende die optie nog niet in de Total Commander.
Ik krijg echter een boodschap 'Kan attributen van bestanden
op host niet
wijzigen' ....

Er blijft een bestand staan:

Citaat:
drwxrwxrwx 2 1001 1001 4096 Aug 17 23:28 .
drwxrwxrwx 12 1001 1001 4096 Sep 7 17:56 ..
-rw-r--r-- 1 1001 1001 4668260352 Aug 17 16:42 .pureftpd-upload.48a84d2b.15.5dd.140867f3


Kan het zijn dat het bestand nog in gebruik is. Dat hij bijvoorbeeld nog via Torrent geseed wordt? Dan is het bestand in gebruik en lukt het dus niet.


7700HSCI + Stab + Visiosat90cm + Invacom + Archsat90 + 3LNB + Cas2 + Addon + ..PS3 160GB + Popcornhour C200 + New iPad 4G 16 Gb (iOS7) + iPhone 5 (iOS7)  Microsoft Gecertificeerd.


#14 Offline Gast_tzrider_* - Geplaatst: 10 september 2008 - 16:56

Gast_tzrider_*
  • Gasten
Nee, wordt niet meer gebruikt door torrent.
Kon de directory zelf wel omnoemen maar het
onderliggende bestand is niet te verwijderen.

Ook niet via de AB met de nieuwste firmware
(met nieuwe bestandsmenu).

#15 Offline alfadude - Geplaatst: 11 september 2008 - 11:01

alfadude

    Sat4all Fan

  • Leden
  • 455 berichten
Dat heb ik ook eens gehad toen mijn PC gecrasht was tijdens een upload.
Via telnet heb ik dat wel kunnen oplossen.
Quo signo nata es?