Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren.
We delen ook informatie over gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.
Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy

Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Welkom op Sat4all! Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, kan je gratis registreren. Geregistreerde leden kunnen o.a. gebruik maken van de volgende extra functies:
  • Reageren op berichten/Plaatsen van nieuwe berichten
  • Abonneren op bericht-updates
  • Je eigen profiel aanmaken, vrienden zoeken
  • Downloaden van bijlagen
  • Uitgebreide zoekfunctie
Dus... registreer nu geheel gratis op Sat4all!


Wij respecteren je privacy!


Foto

Schotelantenne onricht of verkeerde instelling?


  • Login om te beantwoorden
4 reacties in dit onderwerp

#1 Offline Braintje - Geplaatst: 29 januari 2009 - 17:46

Braintje

    Sat4all regular

  • Leden
  • 108 berichten
Ik heb me vandaag de Clarke-Tech 5000-c Plus aangeschaft. Installatie verliep zonder problemen en ook bezit het toestel alle updates, die ik geinstalleerd heb via een USB-Stick.

Alleen... op alle TvVlaanderen zenders die zich op 23,5° bevinden heb ik geen beeld noch geluid. Ik krijg de melding: geen beeld/audio.

Als ik naar de instellingen kijk van de satelliet dan zie ik:

Satelliet: 23.5E Astra 1D3A
Lnb power: aan
Lnb type: universeel
Lnb freq: 9.750/10.750
Level: 97% (kleur: rood)
Kwaliteit: 45% (kleur: rood)

Als ik dan zap naar de 19,2° is de kleur van de balken groen en is de kwaliteit ruim 89%.

Is de antennekop onricht door een of ander voorval of zit er ergens een verkeerde instelling?

Alvast bedankt voor de reacties.



#2 Offline Eduard07 - Geplaatst: 29 januari 2009 - 17:55

Eduard07

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 7593 berichten
  • LocatieOosterkwartier
Origineel bericht van: Braintje
Ik heb me vandaag de Clarke-Tech 5000-c Plus aangeschaft. Installatie verliep zonder problemen en ook bezit het toestel alle updates, die ik geinstalleerd heb via een USB-Stick.

Alleen... op alle TvVlaanderen zenders die zich op 23,5° bevinden heb ik geen beeld noch geluid. Ik krijg de melding: geen beeld/audio.

Als ik naar de instellingen kijk van de satelliet dan zie ik:

Satelliet: 23.5E Astra 1D3A
Lnb power: aan
Lnb type: universeel
Lnb freq: 9.750/10.750
Level: 97% (kleur: rood)
Kwaliteit: 45% (kleur: rood)

Als ik dan zap naar de 19,2° is de kleur van de balken groen en is de kwaliteit ruim 89%.

Is de antennekop onricht door een of ander voorval of zit er ergens een verkeerde instelling?

Alvast bedankt voor de reacties.


Heb je stand op DVB-S2 staan of de pilot aan? Fout!
De universal lnb is trouwens: 9750-10600!

DM800HD se + PLi 4.0 + Fuba DAA110 + Stab 120
DM 500HD + Amiko Alien SHD 8900 +Fuba DAA 850 + multifeed met 2 twin Alps + quad Alps + 1 twin MTI + PLi 4.0


#3 Offline Big fellow - Geplaatst: 29 januari 2009 - 17:56

Big fellow

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3663 berichten
Geef eens aan of je voorheen wel beeld had, wat voor een LNB('s) je gebruikt etc.

Dan zouden mensen je misschien kunnen helpen...

You can never solve a problem on the level on which it was created... -- Albert Einstein


#4 Offline Braintje - Geplaatst: 29 januari 2009 - 18:04

Braintje

    Sat4all regular

  • Leden
  • 108 berichten
Tot voor kort was hier een Topfield op aangesloten en ook op de 23.5° kanalen bleef het zwart, dit sinds een paar dagen. Ik gebruik een DUO LNB van TvVlaanderen zelf. De voorbije maanden had ik beeld op al deze kanalen, sins een paar dagen niet meer. Ik VERMOED dat de LNB ontricht moet zijn maar ik twijfel sterk.

Welke LNB Freq moeten ingegeven worden voor de Astra 23.5E? Astra 3 staat op Committed 2.
De gegevens voor Astra op 19.2 staan goed, dus heb ik ook goed beeld en geluid.

#5 Offline alleyoop - Geplaatst: 29 januari 2009 - 23:08

alleyoop

    Sat4all Fan

  • Leden
  • 503 berichten
Je hebt er toch de juiste transponders ingezet?
Ga ik met de CT5000 naar 'handmatige scan' dan zie ik het volgende bij 23,5°:
(1) 10.862
22.000 MS/s
H
DVB-S
signaal 85%
kwaliteit 83%





Mogelijke gelijksoortige onderwerpen Collapse