Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies. Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy    Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Registreren op sat4all.com is gratis. Als je registreert kan je gebruik maken van veel meer functies zoals de uitgebreide zoekfunctie, het plaatsen en beantwoorden van berichten, berichtnotificaties ontvangen als iemand een bericht geplaatst heeft in een forum dat je graag volgt, je kunt een persoonlijk profiel aanmaken en direct met andere leden communiceren. Wordt dus nu lid!

Foto

Diseqc 8+ switch


  • Login om te beantwoorden
19 reacties in dit onderwerp

#1 Offline Cooter - Geplaatst: 26 mei 2010 - 18:31

Cooter

    Lid

  • Leden
  • 61 berichten
Ik ben momenteel in het bezit van een EMP centauri P168 V2 switch. Die stuur ik aan via diseqc 1.2. Werkt op zich wel, maar vind vaak de satelliet niet meer. Dus is zeer irritant.
Dus ik ben nu op zoek naar naar een 8/1 of 10/1 switch die ik kan aansturen m.b.v. diseqc 1.0 en 1.1. Dus geen 1.2.
Ik heb nu een Opticum 8/1 gevonden. Maar de verkoper zegt dat die alleen via diseqc 1.1 aangestuurd kan worden en niet met 1.0.
Dit kan toch niet waar zijn? Iemand nog advies voor een goede switch?

VU+ Solo2, Topfield7710 op Enigma2 serverupdate image, Wavefield T55, EMP Centauri P168, Spaun SAR411 WSG
28.5E - 23.5E - 19.2E - 13E - (9E,7E) - 5E - 1W - 5W - 8W




#2 Online maja - Geplaatst: 26 mei 2010 - 18:43

maja

    Sat4all Freak

  • Leden
  • 954 berichten
Wat jezelf gebruikt is denk ik ook aan stuurbaar via 1.0 en 1.1

#3 Offline Cooter - Geplaatst: 26 mei 2010 - 18:49

Cooter

    Lid

  • Leden
  • 61 berichten
1.0 wel. Maar 1.0 en 1.1 krijg ik niet aan de praat in ieder geval. Volgens de handleiding werkt de Versie 1 van de EMP wel op die manier maar de Versie 2 werkt alleen als je 8 uncommited signalen kunt selecteren. Ik heb er maar 4 in de topfield.

VU+ Solo2, Topfield7710 op Enigma2 serverupdate image, Wavefield T55, EMP Centauri P168, Spaun SAR411 WSG
28.5E - 23.5E - 19.2E - 13E - (9E,7E) - 5E - 1W - 5W - 8W


#4 Offline ceesv - Geplaatst: 26 mei 2010 - 18:49

ceesv

    Moderator

  • Moderators
  • 10325 berichten
Met Diseqc 1.0 kan je toch maar 4 posities aansturen?
Dus een 8-1 switch zal je toch echt met Diseqc 1.1 of 1.2 moeten aansturen.

Wanneer je die schakelaar met 1.0 aanstuurt, kan je slechts 4 posities ontvangen.

Gaat niet bestaat niet!
Nokia 9500, Nokia 9800, Humax HDCI-2000,Rebox-8500, Rebox-8000, Rebox-8000, Wisi OR 280

Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT


#5 Offline Cooter - Geplaatst: 26 mei 2010 - 18:54

Cooter

    Lid

  • Leden
  • 61 berichten
Ja klopt dat is dus ook niet voldoende. Het werkt ook niet zoals je zou verwachten. Met een onlogische combinatie heb ik 2 ingangen kunnen selecteren via 1.0 en 1.1. Of het ding is gewoon kapot.
Ik zoek dus ook wat anders.

VU+ Solo2, Topfield7710 op Enigma2 serverupdate image, Wavefield T55, EMP Centauri P168, Spaun SAR411 WSG
28.5E - 23.5E - 19.2E - 13E - (9E,7E) - 5E - 1W - 5W - 8W


#6 Offline Gast_SatMann_* - Geplaatst: 26 mei 2010 - 18:55

Gast_SatMann_*
  • Gasten
normaal kan je toch de EMP met dip switch waar je 1.0 - 1.1 - 1.0+1.1 - 1.2 kan instellen?

alle EMP 8/1 - 16/1 die ik heb zijn instelbaar.

#7 Offline Cooter - Geplaatst: 26 mei 2010 - 18:56

Cooter

    Lid

  • Leden
  • 61 berichten
Zitten die switches aan de binnenkant?

VU+ Solo2, Topfield7710 op Enigma2 serverupdate image, Wavefield T55, EMP Centauri P168, Spaun SAR411 WSG
28.5E - 23.5E - 19.2E - 13E - (9E,7E) - 5E - 1W - 5W - 8W


#8 Offline Gast_SatMann_* - Geplaatst: 26 mei 2010 - 18:58

Gast_SatMann_*
  • Gasten
ja, bij de 8/1 aan de zijkant
bij de 16/1 aan de bovenkant, dus die moet volledig uit zijn behuizing.



#9 Offline Cooter - Geplaatst: 26 mei 2010 - 19:04

Cooter

    Lid

  • Leden
  • 61 berichten
Thanks, enig wat de verschillende instellingen zijn?

VU+ Solo2, Topfield7710 op Enigma2 serverupdate image, Wavefield T55, EMP Centauri P168, Spaun SAR411 WSG
28.5E - 23.5E - 19.2E - 13E - (9E,7E) - 5E - 1W - 5W - 8W


#10 Offline Gast_SatMann_* - Geplaatst: 26 mei 2010 - 19:07

Gast_SatMann_*
  • Gasten
voor dreambox gewoon 1.1 gebruiken

instellingen zijn dan :
LNB1
****
Satelliet : sat kiezen
LNB : LNB1
Prioriteit : Auto
LOF : universele lnb
Spanningsmodus : Polarisatie
Verhoogd Voltage = nee
Tone modus : Band
Diseqc-modus : 1.1
Toneburst : Geen
Committed Diseqc commando : geen
Snelle Diseqc : nee
herhaal sequence : nee
Commando volgorde : uncommitted, committed,toneburst
Unicommited Diseqc commando : Input1
Diseqc herhaling : Geen

LNB2
****
Satelliet : satkiezen
LNB : LNB2
Prioriteit : Auto
LOF : universele lnb
Spanningsmodus : Polarisatie
Verhoogd Voltage = nee
Tone modus : Band
Diseqc-modus : 1.1
Toneburst : Geen
Committed Diseqc commando : geen
Snelle Diseqc : nee
herhaal sequence : nee
Commando volgorde : uncommitted, committed,toneburst
Unicommited Diseqc commando : Input2
Diseqc herhaling : Geen

enzo verder

#11 Offline Cooter - Geplaatst: 26 mei 2010 - 19:09

Cooter

    Lid

  • Leden
  • 61 berichten
Ik bedoel weet je wat de instellingen zijn voor de dip switches waar je het over had (in de switch). Kan ik hem bijvoorbeeld op diseqc 1.0/1.1 forceren?

VU+ Solo2, Topfield7710 op Enigma2 serverupdate image, Wavefield T55, EMP Centauri P168, Spaun SAR411 WSG
28.5E - 23.5E - 19.2E - 13E - (9E,7E) - 5E - 1W - 5W - 8W


#12 Offline Cooter - Geplaatst: 26 mei 2010 - 19:19

Cooter

    Lid

  • Leden
  • 61 berichten
Ik heb hem net uit elkaar gehaald. In die van mij zitten geen switches.......

VU+ Solo2, Topfield7710 op Enigma2 serverupdate image, Wavefield T55, EMP Centauri P168, Spaun SAR411 WSG
28.5E - 23.5E - 19.2E - 13E - (9E,7E) - 5E - 1W - 5W - 8W


#13 Offline Gast_SatMann_* - Geplaatst: 26 mei 2010 - 19:21

Gast_SatMann_*
  • Gasten
staat dat er niet op?
dan is het weer zo'n oude emp?
of goedkopere serie?
hmmmmm, jammer dan geen instellingen voor jou frown

momentje hier een foto aan de zijkant zie je die switch zitten.
Wel uit zijn behuizing halen hé.
dit type is een S8/1PCP-W2 Profi Class

aan de zijkant zitten dus twee dip switchkes
op het deksel van de emp zelf staat dan :
1 en 2 naar boven = 1.0
1 naar beneden en 2 naar boven = 1.1
1 naar boven en 2 naar beneden = 1.0+1.1
beide naar beneden = 1.2

Bijgesloten miniatuur

  • Knipsel.JPG


#14 Offline Cooter - Geplaatst: 26 mei 2010 - 19:24

Cooter

    Lid

  • Leden
  • 61 berichten
Dat is wel jammer ja. Ik heb ze niet. Hij is van 2007. Had een mooie oplossing geweest. Dus op zoek naar iets anders. Nog bedankt voor je PM

VU+ Solo2, Topfield7710 op Enigma2 serverupdate image, Wavefield T55, EMP Centauri P168, Spaun SAR411 WSG
28.5E - 23.5E - 19.2E - 13E - (9E,7E) - 5E - 1W - 5W - 8W


#15 Offline Gast_SatMann_* - Geplaatst: 26 mei 2010 - 19:27

Gast_SatMann_*
  • Gasten
probeer zo eentje te vinden als de foto, dan is je probleem direct opgelost toch?







Mogelijke gelijksoortige onderwerpen Collapse

  Onderwerp Forum Gestart door Statistieken Laatste bericht