Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies. Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy    Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Registreren op sat4all.com is gratis. Als je registreert kan je gebruik maken van veel meer functies zoals de uitgebreide zoekfunctie, het plaatsen en beantwoorden van berichten, berichtnotificaties ontvangen als iemand een bericht geplaatst heeft in een forum dat je graag volgt, je kunt een persoonlijk profiel aanmaken en direct met andere leden communiceren. Wordt dus nu lid!

Foto
Vu+ Duo

Hoe CCCam installeren in openpli



  • Gesloten onderwerp Dit onderwerp is gesloten
39 reacties in dit onderwerp

#31 Offline Jürgen - Geplaatst: 9 december 2011 - 10:19

Jürgen

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 6342 berichten
Wederom alles exact conform advies uitgevoerd, echter zonder een beter resultaat.
In de CCCam.cfg van de VU staan alleen de 2 geadviseerde regels en in Cardclient.conf van de Rebox alleen die ene regel ingevoerd.
De Xcamclient van de Rebox start zonder fouten op maar decodeert niet.

Zie hier het resultaat van de VU:

Welcome to CCcam 2.2.1 server

Connected clients: 1
+---------+---------------+------------+------------+-----+-----+--------+----------------------+
| Username| Host | Connected | Idle time | ECM | EMM | Version| Last used share |
+---------+---------------+------------+------------+-----+-----+--------+----------------------+
|vriend1 |192.168.2.130 |00d 00:07:14|00d 00:07:14|0 (0)|0 (0)|2.1.2 | |
+---------+---------------+------------+------------+-----+-----+--------+----------------------+

+---------+---------------------------------------+
| Username| Shareinfo |
+---------+---------------------------------------+
| vriend1| |
+---------+---------------------------------------+

Welcome to CCcam 2.2.1 server

Connected clients: 1
0 ACTIVE CLIENTS IN LAST 20 SECONDS
+---------+---------------+------------+------------+-----+-----+--------+----------------------+
| Username| Host | Connected | Idle time | ECM | EMM | Version| Last used share |
+---------+---------------+------------+------------+-----+-----+--------+----------------------+
+---------+---------------+------------+------------+-----+-----+--------+----------------------+

+---------+---------------------------------------+
| Username| Shareinfo |
+---------+---------------------------------------+
| vriend1| |
+---------+---------------------------------------+

Welcome to CCcam 2.2.1 server

Available shares: 1

+----------------------+--------+----+-------+----------+-------+-------+
| Host | Type |Caid| System| Providers|Uphops | Nodes |
| | | | | |Maxdown| |
+----------------------+--------+----+-------+----------+-------+-------+
|/dev/sci1 |sci | 100|seca |0,6a |0 11 | |
+----------------------+--------+----+-------+----------+-------+-------+

VU+ SOLO2 OpenPLi 4
VU+ SOLO2 VTI 7.x
Technisat Technistar S1
Astra1+3




#32 Offline Toppers - Geplaatst: 9 december 2011 - 13:25

Toppers

    Sat4all regular

  • Leden
  • 610 berichten
De CCcam beantwoording vanuit de Rebox naar de VU+ server mankeert, ofwel je client leest/verwerkt nog niet op de juiste wijze.

Ik zal eens verder "graven".

#33 Offline Tonskidutch - Geplaatst: 9 december 2011 - 14:31

Tonskidutch

    Sat4all verslaafd

  • Leden
  • 34024 berichten
ik snap er mijnerzijds ook NIETS meer van
de rebox met 2.0.1.11
de vu met 2.2.1
en men heeft een kaArt in de rebox (als dedicated server???)
raar hoor

a'tje vergeten

Maar, sterker nog...
zie je eigen antwoorden,
het heeft dus NIKXS komma NUL met de VU+ receiver te maken
en zou verplaatst moeten worden (als dat kan) naar het Rebox receiverforum.

Dit bericht is bewerkt door Tonskidutch: 9 december 2011 - 14:36

VU+ SOLO2
_____________________________________________________________________________________________
A.U.B. ik geef geen persoonlijke ondersteuning per PM (private message)


#34 Offline wiz - Geplaatst: 9 december 2011 - 14:39

wiz

    Moderator

  • Moderators
  • 3223 berichten
Jurgen zou daar inderdaad de vraag kunnen stellen hoe je op een rebox het ding als cccam client moet instellen. De start van de draad was overigens wel juist. Dus als Jurgen wil zou hij inderdaad de vraag eens kunnen voorleggen in het Rebox forum

VU+ Duo2  met VTi 7.0 Uno met VTi 7.0
Triax 78, astra 1,2,3, HB


#35 Offline Jürgen - Geplaatst: 9 december 2011 - 15:55

Jürgen

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 6342 berichten

ik snap er mijnerzijds ook NIETS meer van

Toch lijkt het mij niet zo moeilijk.
Hiervoor had ik 2 Rebox'en waarbij ik d.m.v. de Plugin MCAS één van de boxen als kaartserver en de andere als client gebruikte.
Toen heb ik één van de Rebox'en vervangen door de VU+ DUO met de illusie dat ik even de Rebox als client en de VU als server zou toepassen, maar dat was een misrekening want dat lukt niet zo 1-2-3 en dat komt hoofdzakelijk dat ik er geen ballen verstand van heb ondanks mijn inspanningen om mij in te lezen.
MCAS schijnt alleen op Rebox'en te functioneren en niet i.c.m. een ander merk.

Dus heb ik een alternatief gezocht en toen bleek ik een aantal opties te hebben.
In feite kan ik op de Rebox een aantal softcam Plug-ins installeren zoals o.a. Nasscam, OSCam, redCam en CCCam v2.1.4 (zag ik vanmiddag pas) maar de laatste is een aftreksel van mgcamd, wat dat ook mag zijn.

Het punt is nu dat ik niet kan beoordelen waar het nu fout gaat, ligt het aan de gebruikte plug-in of de instellingen op de Rebox of aan de VU.
Daarvoor stelde ik hier de vraag omdat ik van mening was dat de VU uiteindelijk de kaart moet presenteren en ik dit als uitgangspunt vaststelde.

Dat ik in de Rebox nog een € 1,= kaart gebruik heeft te maken met het feit dat het abonnement nog niet is verlopen dus ik zit nog niet omhanden.

Ik zal de vraag dus ook in het Rebox forum stellen.

VU+ SOLO2 OpenPLi 4
VU+ SOLO2 VTI 7.x
Technisat Technistar S1
Astra1+3


#36 Offline Toppers - Geplaatst: 9 december 2011 - 16:19

Toppers

    Sat4all regular

  • Leden
  • 610 berichten
Laat je niet uit het veld slaan en hou vol.
Ga er even vanuit dat je CCcam op je server (Vu+Duo) werkt. (zie je eerder posting vandaag)

Als het je lukt Oscam op je Rebox als client te plaatsen wordt het simpel en kan je beter helpen.
Zelf heb ik hier een tweetal Topfields werken met de softcam Oscam. (Vizcam en MGCamD ook prima werken maar minder snel "invangen"

#37 Offline freaky - Geplaatst: 9 december 2011 - 17:42

freaky

    Sat4all Super Core Member

  • Leden
  • 2001 berichten
@jurgen je mag de box ook hier even afgooien ik heb hier ook een VU+ Duo. En wil best even eea voor je testen.
Sinds ik een dreambox heb, heb ik geen tijd meer om tv te kijken.
Dreambox: 8000, 7000, VU+ DUO, VU+ SOLO Wavefrontier 8 LNB T90, SG2100, Qnap 219 pro+

#38 Offline Jürgen - Geplaatst: 9 december 2011 - 17:54

Jürgen

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 6342 berichten
Inderdaad, de volhouder wint want het Probleem is opgelost.


Vandaag op de Octagon site per toeval een aangepaste CCCam 2.1.4 Plug-in gevonden die na installatie meteen functioneerde.
Alleen een C-Line toevoegen (invullen) en de rest ging vanzelf.
Allen bedankt voor de hulp.

VU+ SOLO2 OpenPLi 4
VU+ SOLO2 VTI 7.x
Technisat Technistar S1
Astra1+3


#39 Offline soet - Geplaatst: 9 april 2012 - 18:38

soet

    Sat4all regular

  • Leden
  • 189 berichten
Heb meerder servers maar wil graag alles vanaf 1 server pakken. Hoe moet ik dat aangeven in de config? Maar zo dat de andere wel actief zijn....

Hoor het graag..

Alvast bedankt..
DM500HD en Multytenne

#40 Offline wiz - Geplaatst: 9 april 2012 - 19:13

wiz

    Moderator

  • Moderators
  • 3223 berichten
geen topic kapen! Stel deze vraag in een nieuw topic, tenzij je met servers cardservers bedoelt. Over wan sharing wordt hier niet gediscussieerd.

VU+ Duo2  met VTi 7.0 Uno met VTi 7.0
Triax 78, astra 1,2,3, HB






Mogelijke gelijksoortige onderwerpen Collapse

  Onderwerp Forum Gestart door Statistieken Laatste bericht