Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies. Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy    Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Registreren op sat4all.com is gratis. Als je registreert kan je gebruik maken van veel meer functies zoals de uitgebreide zoekfunctie, het plaatsen en beantwoorden van berichten, berichtnotificaties ontvangen als iemand een bericht geplaatst heeft in een forum dat je graag volgt, je kunt een persoonlijk profiel aanmaken en direct met andere leden communiceren. Wordt dus nu lid!

Foto

wifi repeater,het gebruik ervan en ervaringen.


  • Login om te beantwoorden
12 reacties in dit onderwerp

#1 Offline sattv4iedereen - Geplaatst: 27 maart 2012 - 20:20

sattv4iedereen

    Sat4all Fan

  • Leden
  • 2236 berichten
hi,
nu het al enkele dagen mooi weer is,heb ik al de kriebels om buiten te zitten waar ik woon de terras.
ik zou graag buiten via slingplayer naar tv kijken.ik heb helaas één probleem,ik kom enkele meters te kort.nu heb ik gelezen van een wifi repeater.zou dit voor mij een oplossing zijn als ik ergens in een centraal punt een wifi repeater zou zetten?zo zou de ontvangst mogelijk zijn op het terras.echter weet ik niet,of een repeater vertragingen met zich meebrengt,omdat het signaal opvangt en terug uitstraalt?
moet ik de wifi repeater de netwerksleutel van de router inbrengen,en dan deze repeater terug een sleutel invullen?kan ik laptops of andere wifi laten fungeren als zijnde als een soort roaming,dat deze het sterkste signaal oppikt en doorgeeft op de wifi toestellen,of zal ik altijd handmatig een ander wifi punt moeten kiezen?
dit is niet zo erg,maar het zou moeten werken met ip streams via de repeater.
wie heeft ervaring met wifi repeaters positief en negatief.
ik heb ook zogenaamde "boosters" tegengekomen,maar ik denk als ik het zendvermogen bekijk dat deze te veel zendvermogen heeft,en in de stad zal ik dat niet doen,er zijn hier 8 draadloze netwerken,en ik wil de buren niet storen of hun signaal wegdrukken,en het bipt over de vloer krijgen.zou misschien nadelig zijn voor mijn radioamateur licentie.
alvast bedankt voor de tips

VU duo (pli4) FTA/FTV (te vroeg afgesloten)/MTV networks prepay kaart ontvangen,wacht op vrijschakelkaart|ontvangst via triax 78 cm met monobloc|DVB-C trial periode|DVB-T in panasonic tv en ex teletenne dvb-t2 ontvanger FTA +/- 20 zenders sommigen zelfs in hd!|stievie gebruiker|skypenaam: sattv4iedereen.




#2 Offline Alventali - Geplaatst: 27 maart 2012 - 21:53

Alventali

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 2301 berichten
  • Locatieemmercompascuum
Ik heb zowel goede als slechte ervaringen met extenders.

Goede met een relatief goedkoop repeater (nog altijd € 80.- ) Hawking
Daar waar zefs zwak signaal was.
Domweg inloggen op de extender netwerk kiezen en klaar.
Waar een duurder merk het liet liggen (engenius)

Maar heb ook wel goede ervaringen het zelfde type engenius in een andere omgeving.
In eerste insantie we problemenl, maar dat was mijn eigen fout.
Ofwel domweg basis regel 1 van netwerken vergeten.
Zorg ervoor dat je nooit 2 maal hetzelfde IP adres in 1 netwerk hebt.

Ik heb het zelf anders opgelost.
Ik had voorheen een cat6 kabel naar achter getrokken en de router achter staan.
Heb nu de router voor staan en achter er een Draytek vigor 2950G staan.
Deze op de kabel aangesloten. En die red met een externe antenne wel een behoorlijk afstandje.

Dit bericht is bewerkt door Alventali: 27 maart 2012 - 21:59

Groetjes Alv

Visiosat bi sat met 4 LNB's
VU+ DUO, en nog wat oud spul.

#3 Offline sattv4iedereen - Geplaatst: 27 maart 2012 - 22:13

sattv4iedereen

    Sat4all Fan

  • Leden
  • 2236 berichten
dus als ik u begrijp is het met de wifi router bvb 192.168.1.1 en de extender 192.168.0.1 bvb?heeft dit niet teveel vertragingen?

VU duo (pli4) FTA/FTV (te vroeg afgesloten)/MTV networks prepay kaart ontvangen,wacht op vrijschakelkaart|ontvangst via triax 78 cm met monobloc|DVB-C trial periode|DVB-T in panasonic tv en ex teletenne dvb-t2 ontvanger FTA +/- 20 zenders sommigen zelfs in hd!|stievie gebruiker|skypenaam: sattv4iedereen.


#4 Offline jeevanhoof - Geplaatst: 28 maart 2012 - 12:39

jeevanhoof

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 1735 berichten
Hoi,

als je via DCHP werk is er geen enkel probleem.

Ik heb laatst bij een volkomen leek een extender van Sisco geplaatst De RE1000.

Je stopt hem in het stopcontact.

Hij zoekt het netwerk, vraagd om de sleutel...en das alles.

Van snelheidsverlies ga je niets merken.

mvg

Ps volgens mij deeld je router de adressen uit, dus deze blijven in dezelfde range zitten

Dit bericht is bewerkt door jeevanhoof: 28 maart 2012 - 12:40

dreambox8000 ,  BigBisat

VU+ solo2


#5 Offline Puch - Geplaatst: 29 maart 2012 - 12:52

Puch

    Sat4all Erelid

  • Leden
  • 6871 berichten
  • LocatieSijsele - België

dus als ik u begrijp is het met de wifi router bvb 192.168.1.1 en de extender 192.168.0.1 bvb?heeft dit niet teveel vertragingen?


Nee, router en extender moeten in dezelfde range zitten, Dat kan 192.168.1.x zijn, maar dat bepaal jij helemaal zelf.
Dat kan je in je router instellen. Ik gebruik altijd 10.0.0.x voor mijn netwerken.

iMac OS X Mavericks !!
iPhone 5s iOS 7.0


#6 Offline grunnsat - Geplaatst: 29 maart 2012 - 14:16

grunnsat

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3577 berichten
Zoals jeevanhoof al heel duidelijk aangeeft is een extender geen DHCP server, en hij geeft dus geen IP adressen uit. Hij doet precies wat de naam al aangeeft, het bestaande WiFi netwerk uitbreiden. Om dat te kunnen doen moet hij zich aanmelden binnen dat netwerk, en moet je de extender dus met het password van het netwerk inloggen. Dat is alles. Alle DHCP zaken worden door de router afgehandeld.

#7 Offline jerpsx - Geplaatst: 29 maart 2012 - 14:37

jerpsx

    Proef lidmaatschap

  • Leden
  • 488 berichten
Ik weet hoe oud je modem/router is, maar als die al wat verouderd is kan het ook een oplossing zijn om daar een nieuwe goede voor in de plaats te kopen.

Wat ook wel leuk is, je kunt op marktplaats voor weinig een Linksys (of ander ondersteund) apparaat scoren en daar software als DD-WRT op zetten..kun je er ook een repeater van maken voor weinig geld.

#8 Offline sattv4iedereen - Geplaatst: 29 maart 2012 - 20:43

sattv4iedereen

    Sat4all Fan

  • Leden
  • 2236 berichten
ik heb een repeater kunnen kopen voor nog geen 40€,als die aankomt,zal ik die eens testen.ik zal hier mijn bevindingen schrijven.

VU duo (pli4) FTA/FTV (te vroeg afgesloten)/MTV networks prepay kaart ontvangen,wacht op vrijschakelkaart|ontvangst via triax 78 cm met monobloc|DVB-C trial periode|DVB-T in panasonic tv en ex teletenne dvb-t2 ontvanger FTA +/- 20 zenders sommigen zelfs in hd!|stievie gebruiker|skypenaam: sattv4iedereen.


#9 Offline catarina123 - Geplaatst: 30 maart 2012 - 11:07

catarina123

    Aspirant lid

  • Leden
  • 2 berichten

ik heb een repeater kunnen kopen voor nog geen 40€,als die aankomt,zal ik die eens testen.ik zal hier mijn bevindingen schrijven.

hello
lapptop
googel
http://tv-kino.net/

#10 Offline sattv4iedereen - Geplaatst: 31 maart 2012 - 10:21

sattv4iedereen

    Sat4all Fan

  • Leden
  • 2236 berichten
geprobeerd,maar ik denk dat hun server wat licht uitvalt of andere oorzaken,want ik heb zo goed als geen beeld.
nu nog een andere vraag:
ik heb hem ontvangen,maar gaat deze niet geneigd zijn een open netwerk te kiezen ipv de mijne?

VU duo (pli4) FTA/FTV (te vroeg afgesloten)/MTV networks prepay kaart ontvangen,wacht op vrijschakelkaart|ontvangst via triax 78 cm met monobloc|DVB-C trial periode|DVB-T in panasonic tv en ex teletenne dvb-t2 ontvanger FTA +/- 20 zenders sommigen zelfs in hd!|stievie gebruiker|skypenaam: sattv4iedereen.


#11 Offline jerpsx - Geplaatst: 31 maart 2012 - 13:02

jerpsx

    Proef lidmaatschap

  • Leden
  • 488 berichten
Meestal stel je zo een repeater in via een webinterface..zal in de handleiding of op internet wel e.e.a. over te lezen zijn.

#12 Offline sattv4iedereen - Geplaatst: 3 april 2012 - 20:49

sattv4iedereen

    Sat4all Fan

  • Leden
  • 2236 berichten
vandaag metingen gedaan.als ik rechtstreeks verbonden ben met mijn router heb ik een download snelheid van 20 Mb/sec
als ik de repeater aanschakel en erop aangesloten ben,gaat de downloadsnnelheid naar 3Mb/sec.doe ik iets fout,of moet ik tot de conclusie komen dat ik een miskoop gedaan heb,dat deze die hoge snelheden niet aankan?

VU duo (pli4) FTA/FTV (te vroeg afgesloten)/MTV networks prepay kaart ontvangen,wacht op vrijschakelkaart|ontvangst via triax 78 cm met monobloc|DVB-C trial periode|DVB-T in panasonic tv en ex teletenne dvb-t2 ontvanger FTA +/- 20 zenders sommigen zelfs in hd!|stievie gebruiker|skypenaam: sattv4iedereen.


#13 Offline stege640 - Geplaatst: 22 april 2012 - 14:37

stege640

    Lid

  • Leden
  • 96 berichten
Heb ook een goedkope repeater er tussen zitten,bevalt slecht.verbeterd signaal niet echt best.

Nu had ik een idee,misschien dat iemand mij er mee kan helpen.
Ik heb nog een oude zycel router liggen van telfort.met antenne voor wifi. Als ik een utp kabel erin steek werkt hij als router,echter hoe krijg ik het draadloos aan de gang?

Groet





Mogelijke gelijksoortige onderwerpen Collapse

  Onderwerp Forum Gestart door Statistieken Laatste bericht