Ga naar inhoud

Sat4all gebruikt cookies. Lees meer over het gebruik van cookies op sat4all in onze Privacy Policy    Ik accepteer alle cookies

Welkom op Sat4all

Registreren op sat4all.com is gratis. Als je registreert kan je gebruik maken van veel meer functies zoals de uitgebreide zoekfunctie, het plaatsen en beantwoorden van berichten, berichtnotificaties ontvangen als iemand een bericht geplaatst heeft in een forum dat je graag volgt, je kunt een persoonlijk profiel aanmaken en direct met andere leden communiceren. Wordt dus nu lid!

Foto

computer start niet meer op na aansluiten nieuw toetsenbord


  • Login om te beantwoorden
14 reacties in dit onderwerp

#1 Offline gerrit B - Geplaatst: 4 september 2012 - 16:05

gerrit B

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3153 berichten
Zojuist even een nieuw toetsenbord aangesloten (trust elight illum) maar nu start de computer niet meer op.
Dus het oude toetsenbord aangesloten en opgestart maar ik krijg eerst de melding press F8 to run boot en even later press F11 te run recovery (kreeg ik voorheen ook altijd bij het opstarten)

Maar ik kan wachten zolang ik wil (na 45 min nog geen reactie) kan drukken wat ik wil hij gaat niet verder .
Ook de knop F10 werkt niet en ook een oud PS2 toetsenbord biedt geen uitkomst.
Dus nu mijn oude (langzame) PC maar weer van stal gehaald want die doet het tenminste nog.

Wie heeft nog een goede tip hoe ik er weer leven in kan krijgen? (i3 core processor met windows 7)

suc6

Gerrit
zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen



#2 Offline Sjattuh - Geplaatst: 4 september 2012 - 16:10

Sjattuh

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 4160 berichten
Hoever kom je in de boot? Bij welk scherm loopt hij vast?

Misschien kun je proberen in safe mode op te starten?
Weet je wat erger is dan een worm in je appel?
Een halve worm in je appel...

#3 Offline gerrit B - Geplaatst: 4 september 2012 - 16:41

gerrit B

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3153 berichten
Als ik opstart krijg ik
Press F8 to run Boot menu

en een paar tel verder krijg ik

Press F11 to run recovery

maar ik kan drukken wat ik wil, snel achter elkaar drukken, vasthouden, 1 x drukken enz. maar hij blijft op Press F11 to run recovery staan en gaat geen stap verder.

suc6

Gerrit
zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

#4 Offline Sjattuh - Geplaatst: 4 september 2012 - 16:54

Sjattuh

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 4160 berichten
Je kan alleen maar F11 kiezen hier?

Kun je hem een scherm verder laten lopen (dus niet op F8 drukken)? Of blijft hij hangen gelijk bij 'Press F8 etc' op het eerste scherm?

Heb je de windows cd nog?
Weet je wat erger is dan een worm in je appel?
Een halve worm in je appel...

#5 Offline gerrit B - Geplaatst: 4 september 2012 - 17:17

gerrit B

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3153 berichten
Ik heb alle knoppen geprobeerd snel, langzaam maar kom geen stap verder.
dus ook de oude F1 en F6
CD zal er denk ik nog wel zijn maar waar?
Zal op zolder de doos waar de computer in zat eens op gaan zoeken.

suc6

Gerrit
zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

#6 Offline Sjattuh - Geplaatst: 4 september 2012 - 17:21

Sjattuh

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 4160 berichten
pfff ik vind het echt lastig om het in te schatten vanaf hier...

Trek een keer alles los, alle kabels. Blaas een keer goed op de kabels en de aansluitingen. Sluit dan alleen monitor en power aan en start hem een keertje op.
Weet je wat erger is dan een worm in je appel?
Een halve worm in je appel...

#7 Offline gerrit B - Geplaatst: 4 september 2012 - 17:57

gerrit B

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3153 berichten
Ook geen resultaat.

De opstart CD er in gelegd en dan komt hij mety de vraag
1 boot from harddisk
2 boot from CD rom

enter your choice:

maar ja dan kan ik dus niets invoeren niet met het laatste toetsenbord niet met het voor laatste toetsenbord en niet met een PS2 toetsenbord.
Het lijkt er op dat hij door het wisselen en installaren van het nieuwe toetsenbord niets meer op de USB uitgangen herkent.

suc6

Gerrit
zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

#8 Offline gerrit B - Geplaatst: 4 september 2012 - 19:15

gerrit B

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3153 berichten
nog een een paar keer met een cd aan het prutsen geweest, de cd van het antivirus programma er ingelegd, kreeg weer de vraag hoe op te booten maar ja mijn toetsenbord deed het niet dus maar weer uitgezet, Cd er uit gehaald nog een keer geprobeerd en hij start plots op en doet het weer.

Nu maar hopen dat als ik hem opnieuw opstart dat hij het dan ook nog weer op wil starten.

suc6

gerrit
zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

#9 Offline gladys - Geplaatst: 4 september 2012 - 20:06

gladys

    Sat4all Fan

  • Geschorst
  • 441 berichten
Soms geven kleine dingen de raarste fouten. De laptop wilde niet doorstarten. Via de bios gaan en van daar uit doorstarten lukte wel. Het probleem was een nieuwe USB stick. Het ding eruit en normaal opstarten. Met andere USB sticks nooit een probleem gehad dus nooit aan een usb stick gedacht. Paar dagen geklooit tot iemand hier usb-drive noemde. Toen viel het kwartje.

#10 Offline gerrit B - Geplaatst: 4 september 2012 - 20:16

gerrit B

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3153 berichten
Wat het hier geweest is weet ik nog steeds niet, het nieuwe toetsenbord werkt nu nl. gewoon prima en voor de rest zit alles nog hetzelfde aangesloten.

Bleef hij eerst steken op press F11 nu verwijnt dat na een paar sec, is het scherm eerst een halve minuut oid. zwart en dan komt het windows logo en start hij door.

Vraag me alleen af waarom het scherm eerst een poos zwart is en de harddisk ook vrijwel stil staat en dat hij daarna pas weer actief begint te worden, het lijkt net alsof hij ergens op aan het wachten is en als dat niet komt hij weer verder gaat.

suc6

Gerrit
zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

#11 Offline gerrit B - Geplaatst: 5 september 2012 - 22:10

gerrit B

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3153 berichten
Vandaag weer problemen, maar dit keer mijn eigen schuld.
Druk het uittrekblad waar het toetsbord op staat naar binnen maar duw zo met mijn muis gelijk tegen de 230V schakelaar waarmee ik alles spanningsloos kan maken.
Dus pats alles uit en mooi weer niet opstarten, weer hetzelfde probleem als hierboven.
Ben vanmiddag vanaf 5 uur bezig geweest en heb er nu net weer een half uurtje leven in.

Dus dacht dan moet ik toch iets in de bios wijzigen zodat het toetsenbord wel meteen gaat werken, maar ondanks dat hij nu wel goed opstart kom ik nog steeds niet met F8 in de Bios.
Dus het usb toetsenbord afgekoppeld en een PS2 toetsenbord aangesloten (een HP en een medion die beide zeker werken) maar die ziet hij helemaal niet en bij app beheer zie je dan ook geen toetsenbord meer maar alleen een usb muis.

iemand enig idee hoe ik dan toch in de bios kan komen?

suc6

Gerrit
zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

#12 Offline winwiz - Geplaatst: 6 september 2012 - 07:56

winwiz

    Moderator

  • Moderators
  • 7089 berichten
  • LocatieCentraal Nederland
Houd je er wel rekening mee dat een PS2 toetsenbord pas herkent wordt als de computer echt uit is geweest? Let ook op de kleuren (paars of groen) als je ze verwisseld werkt het ook niet.
<p>7700HSCI + Stab + Visiosat90cm + Invacom + Archsat90 + 3LNB + Cas2 + Addon + ..PS3 160GB + Popcornhour C200 + iPad Air 2 64Gb (iOS8.1) + iPhone 5 (iOS8.1) Microsoft Gecertificeerd.

#13 Offline gerrit B - Geplaatst: 6 september 2012 - 11:22

gerrit B

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3153 berichten
Als ik de PC geheel spanningsloos maak de PS2 muis en toetsenbord aansluit en dan weer opstart dan worden die ook niet herkent.
Denk dat het verstandig wordt om er maar eens door een PC dokter naar te laten kijken.
Ben er inmiddels wel achter dat zodra hij de fout in gaat de beste remedie is om alles gewoon uit te zetten, een uurtje te wachten en dan weer op te starten en dan start Windows soms wel gewoon op.

suc6

Gerrit
zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

#14 Offline winwiz - Geplaatst: 6 september 2012 - 14:01

winwiz

    Moderator

  • Moderators
  • 7089 berichten
  • LocatieCentraal Nederland
Ik begin de voeding te verdenken eerlijk gezegd....
<p>7700HSCI + Stab + Visiosat90cm + Invacom + Archsat90 + 3LNB + Cas2 + Addon + ..PS3 160GB + Popcornhour C200 + iPad Air 2 64Gb (iOS8.1) + iPhone 5 (iOS8.1) Microsoft Gecertificeerd.

#15 Offline gerrit B - Geplaatst: 6 september 2012 - 14:28

gerrit B

    Sat4all Core Member

  • Leden
  • 3153 berichten
Voeding is 4 schroeven en een vracht stekkers, volgens mij heb ik nog wel ergens een nieuwe liggen.
Is altijd te proberen lijkt me zo.

suc6

Gerrit
zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen





Mogelijke gelijksoortige onderwerpen Collapse

  Onderwerp Forum Gestart door Statistieken Laatste bericht