Ga naar inhoud


Storingen in de transponder12722 astra 19.2


Erudiet

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik woon halverwege Alicante-Torrevieja.

Schotel en duo lnb Tvvlaanderen afgesteld door een verdeler van tvvlaanderen, telesat en Canaaldigitaal hier uit de buurt.

De installatie is pas onlangs niet aangelegd omdat ik verhuisd ben naar een appartement, en dus afgericht zoals het zou moeten zijn.

Ik heb een Samsung tv-nieuw gekocht 2 maand geleden. Ik heb een rebox 9000 RE PVR HD gekocht in 2007 en met een ingebouwde harde schijf van 1 To WD DIgital groen. Bootloader 1.54- firmware 1.30.

Wij doen tamelijk veel opnames omdat wij nogal aktief zijn, en bekijken de opgenomen programmas dan op een later tijdstip.

 

Wij hebben veel blokvorming en beeldvervorming( in beeldwisseling) op de posten 4-5-6- en 7 van de lijst tv vlaanderen, de eerste 3 van de transponder 12722 astra 19.2, de laatste van de 12129 Astra 23.5.

 

Zou het kunnen dat de harde schijf storingen doorzend door het veelvuldig skippen van reclame bij weergave van ht opgenomen materiaal en dat daardoor ook rechtstreekse uitzendingen worden gestoord?

Scheelt er toch iets aan de afstelling van de schotel?

Eigenlijk vroeg ik de technieker dat hij 2 afzonderlijke lnb zou plaatsen en niet de duo van tv vlaanderen, maar volgens hem was de schotel ( waarvan ik niet weet hoe groot ze eigenlijk is) en een duo lnb perfect.

Is de klant -vrager niet de bepaler wat er op zijn 'dak' komt te staan?

Of is de harde schijf aan het missen?

 

Een paar dagen geleden heb ik een fabrieksherstel gedaan, fastscan gedaan, bleek dat alles beter ging, maar het probleem herbegint.

 

Wil nu een externe hardeschijf aansluitten via USB2, maar denk dat ik deze dan ook moet formateren in Journaled vooraleer deze gaat willen opnemen?

 

Graag uw adviezen.

 

Frans Van Hove

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Wellicht heb je last van een hardwareprobleem in de ontvanger. Dit is op te lossen door een kleine aanpassing, zie:

 

http://www.sat4all.com/forums/topic/337292-rebox-80009000-upgrade-naar-8psk/

Visiosat Big Bisat (0.8W, 9, 13,19.2,23.5,28.2) 3 x Inverto quad, 2 x Alps quad, 1 x Venton rocket 2 x Disecq 1/8 1 x Diseqc 1/10

VU+ Ultimo 4k DVB-S FBC/DVB-C FBC,WD AV GP WD20EURS, 2TB @ Panasonic tx-50exw784 + Logitech Harmony 665
Qviart Lunix 4K @ Panasonic TX-L42E5 + Logitech Harmony 700

Ziggo start CI+

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Erudiet

Als het waar is dat die TvVlaanderen dealer een TvVlaanderen duo-lnb heeft gebruikt op je schotel, dan wordt het tijd dat die man stopt met schotels plaatsen.
Je kunt al wel nagaan dat een CanalDigitaal / TvVlaanderen duo-lnb gemaakt is voor Nederland om de Astra 19,2 en 23,5 te ontvangen op een 60cm-schotel.
De ontvangsthoek in Santa Pola is 9% groter dan in Nederland en België. Een schotel die groter is dan 60cm moet je dan al niet gebruiken omdat de afstanden van de koppen dan niet meer klopt.
Maar met een 60cm-schotel ontvang je natuurlijk de Astra 23,5 al helemaal niet goed. Heb je een grotere schotel, dan klopt de afstand van de koppen helemaal niet meer. Zo'n duo-lnb is daar dus gewoon niet te gebruiken.
Maar weet je wel zeker dat het een duo-lnb is van TvVlaanderen? Zou je er eens een foto van willen maken.
 

aangepast door Sprietje
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hello Sprietje,

 

Eigenlijk heeft de man in kwestie geen al te slecht werk geleverd.

De schotel is dus 80 cm ( heb deze gemeten van beneden naar boven)- de lnb staat ongeveer een 55 cm van het middelpunt van de schotel verwijderd.

Moet wel in moeilijke omstandigheden dit uitmeten, te kleine ladder, tegenlicht etc...

De LNB is een TMT-43-SMS FIT Titanium- 4.3° Monoblock Twin LNB en vermeldt: Only can be used on 80 cm antenas, not for 60 cm antenas. Kostprijs LNB 65 € .

De LNB staat vast via de 23.5° (dus linker kop in midden schotel) en is volledig tegen de arm naar beneden gekanteld voor de 19.2°.

Moet wel zeggen dat er twee kabels getrokken zijn naar het appartement, ééntje komt in de living binnen in apart stopkontakt, de andere werd verbonden met het bestaande systeem in het appartement ( aansluitingspunten in elke kamer-keuken) op bijna al die aansluitingspunten is spaanse tv te ontvangen, behalve in de living waar satelliet ontvangst is. Dus 1 kabel rechtstreeks zonder onderbrekingen, 2de kabel via bestaand systeem. Volgens de technieker ( een dealer hier van tvvlaanderen) zou ik via het radiokontakt de spaanse tv ook kunnen ontvangen. Maar vermits hij niet de juiste aansluitingskabel had, is dit niet afgewerkt.

 

Hopelijk begrijp jij het beter dan ik, ik heb er moeite mee.

Ik had gevraagd om een rail te plaatsen en 2 afzonderlijke lnb's. Maar schijnbaar zijn installateurs hier daar zeer erg tegen. Denk dat 2 lnb steeds beter zijn om zuiverder af te regelen.

Ik heb 2 jaar garantie op zijn uitgevoerde werk volgens faktuur.

 

Stuur je hierbij fotos van lnb zo goed en kwaad als mogelijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wil graag terugkomen op mijn topic van de storingen waarvan hierboven sprake.

 

Ik heb nog verder onderzoek gedaan en moet volgende vaststellen:

 

De Rebox heeft dus 2 tuners....volgens mij een correcte lnb (zie hoger)...en 2 kabels welke naar het appartement komen. Eén van de kabels is clean, ik bedoel daarmee dat hij ononderbroken van de lnb naar het salon komt...of ik hem nu aansluit op tuner 1 of 2 hij geeft geen fouten.

De tweede kabel komt van de lnb naar een kast, waar ook de kabel van de antenna (hier tnd genoemd- spaanse televisie) toekomt en volgens mij worden deze via een split of unsplit op het systeem van de woning aangesloten. Vanuit die kast vertrekken er kabels naar elk van de verschillende kamers ( er zijn 5 aansluitingspunten). In die kast vind ik inderdaad een switch met samenvoeging van kabel antenne en satelliet naar 1 kabel welke naar het stopkontakt gaat waar de kabel van Tuner 2 aangesloten is.

Ik denk ( met al mijn bescheiden kennis) dat dit stoort. Ooit zei mij iemand dat je tussen duolnb en ontvanger geen switchen mag plaatsen of dat je miserie hebt.

Zou het niet best zijn, deze switch weg te halen en de tweede kabel door te trekken rechtstreeks naar de ontvanger? Wel een hele bedoening, maar ja......

 

De fout gebeurt steeds als een opname wordt gestart ( dus tuner 2 in actie dient te komen) blokvorming.....de opname is achteraf niet te bekijken , het is of er een zeer slecht ontvangst is, al geeft de meter 89% aan op Tuner 2 en 92% op Tuner 1.

 

Graag uw advies, meer vragen stel ze gerust.....

 

Frans Van Hove/Erudiet

aangepast door Erudiet
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Heb je gelezen en begrepen wat sprietje geschreven heeft?

 

Je geeft aan dat je op bepaalde programma's problemen hebt, dat zijn waarschijnlijk de 8psk gecodeerde zenders waarvoor je een iets hoger ontvangst signaal nodig hebt.

 

Jouw Duo LNB ontvangt niet optimaal, omdat de afstand tussen de koppen niet geschikt is voor jouw locatie en schotel afmeting.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wil je aub foto bekijken: daar staat duidelijk op dat de lnb alleen geschikt is voor 80cm en het is ook GEEN tvvlaanderen lnb!

Bijkomend: de fouten treden alleen op bij start van opnemen, alsook bij weergave van opname. Maw als de Tuner 2 in werking treed.

Zou kunnen dat LNB kapot is, want als ik de kabels wissel, dan doet de fout zich voor op tuner 1.

Ik heb de kabel in de schakelkast gewisseld en ook dan doet de fout zich voor op de andere tuner. Fout gaat dus mee met die kabel die het resultaat is van een samenvoeging via split van kabel komend van lnb en van tv antenne.

Denk dat ik dicht tegen de oplossing zit, : split wegnemen, kabel van lnb doortrekken rechtstreeks naar receiver, kabel van antenne aansluiten aan intern kabelsysteem van de spanjaarden.

 

Als dat dan niet zo lukken, laat ik de technieker een rail en 2 afzonderlijke lnb's plaatsen en africhten.

Maar het heeft gewerkt met een duo lnb in La Marina,(dat was een tvvlaanderen lnb) en hier in Almoradi werkt het niet zelfs niet op grotere schotel en speciale lnb voor 80cm.

Volgens mij, uiteindelijk storing door interferentie met spaanse antenne.

Erudiet/ Frans Van Hove

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Ja, voor een 80 cm antenne in Nederland misschien?

Naarmate je dichter bij de Evenaar komt zullen de satellieten voor de schotel steeds verder uit elkaar komen te staan.

Voor Allicante is de heading voor Astra 3 144,35 graden, voor Astra 1 150,02 graden, een verschil van bijna 6 graden.

En wat is de hoek die op je LNB wordt aangegeven? juist, 4,3 graden.

Om met die duo lnb nog beeld te hebben op zowel Astra 1 als Astra 3 wordt de richting uitgemiddeld, dus voor beide posities net niet optimaal.

En daarmee wordt de winst van een 80 cm schotel teniet gedaan.

Verder zijn het transponders op hoge frequenties, welke ook nog extra signaal nodig hebben i.v.m. de gebruikte modulatie.

 

Door de extra verzwakking van de toegepaste split in een kabel split zakt het signaal onder het minimum en krijg je blokjes.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus de split moet er tussen uit. En moeten er 2 losse lnb komen.

En waarom zijn er dan alleen maar fouten op de transponder 12722?

En alleen maar als er opnames worden gemaakt?

De spaanse buren die op een bepaald ogenblik naar de tnd kijken, die hebben ook power nodig op hun antennekabel......En er komt voor 36 appartementen slechts 1 kabel naar beneden!!!!!

Duurt wel even maar plaatje wordt duidelijk, kabels van lnb moeten van de kabel van antenne af.

Kabel A<werkt steeds perfekt, kabel B niet....Dus split eruit. En zaak is volgens mij opgelost.

 

(Naar analogie met La Marina, waar nederlandse tvvlaanderen dealer, splitten plaatste zonder mijn toelating, omdat HIJ dat goed vond.

Erudiet/ Frans Van Hove.

 

Verschil in graden is exact: volgens uw cijfers 150.02-144.35=5.67 -4.30= 1.35°.

Met deze gegevens kan ik verder, alhoewel, Almoradi ligt 30km van Alicante, en 30 km westelijker.

Misschien wordt dat verschil dan nog kleiner?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

12722 is een van de hoogste frequenties voor de ontvanger.

Op die frequentie is de demping van kabels etc. het grootst en zal je als eerste problemen ervaren.

Lees het TVV onderwerp over de ontvangst van EEN etc maar eens op na.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zou interressant zijn, als u verwijst naar iets, er ook de link bij te plaatsen.

Is eenvoudiger om iets terug te vinden.

En waarom zijn de fouten op die 12722 verschillend volgens de post (ik zie verschil in problemen tussen vier,2be, vijftv, één sd, vtm sd).

Denk dat weeromstandigheden en bv wind, temperatuur ook invloed kan hebben

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Weersomstandigheden hebben invloed op de demping van het signaal.

Om dit op te vangen zorgt men ervoor een sterker signaal op te vangen, waardoor men slecht weer of regen reserve heeft.

Hoe hoger de frequentie hoe meer demping.

Door het gebruik van de duo lnb, het tussen schakelen van splitters, een misschien verouderde kabel door de UV straling in een zonnig land etc. wordt ongemerkt een deel van die slecht weer signaal reserve ingeleverd.

 En die maakt zich het eerst merkbaar op de hoogste frequenties.

Verder heeft men voor 8psk gemoduleerde signalen een 1,5 dB hoger signaal nodig.

 

29 bladzijden tekst over de betreffende transponder.

 

http://www.sat4all.com/forums/topic/332730-signaalsterkte-van-tvv-signaal-laat-te-wensen-overop-19%C2%B0/

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de link. Maar begin januari 2014 (laatste bericht over dit onderwerp) was er bij mij nog niets aan de hand.

Toen had ik slechts 1 kabel en wel deze die rechtstreeks van de LNB kwam, mijn rebox stond toen op doorlus.

Problemen zijn begonnen na 14 januari 2014.

Toen heeft technieker tweede kabel aan de ontvanger verbonden via stopkontakt (aansluitingspunt van spaans systeem in het appartement.' via een split)

 

Las onlangs in dit forum iets over stacker-destacker....verkoper-fabrikant garandeert geen zekerheid aangaande de juiste werking. Kan ook fout gaan.

 

Ik blijf bij mijn idee: split weg, kabels rechtstreeks vanuit de nu geplaatste duo lnb. Betaalde reeds 400€ voor deze 'installatie'.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...