Ga naar inhoud


hoe heet een frikandel frituren?


Gast patat

Aanbevolen berichten

Ik vraag me af of het wel goed is als je de frituurpan altijd op 190 zet.

Heb gehoord dat je er ziek van worden kunt.

Er staan van die plaatjes op met de graden erbij maar dat lijkt me niet warm genoeg.

 

Is 190 goed of beter 175 of zo?

Link naar reactie
Delen op andere sites


frituren is "gezonder" op een temperatuur tussen 170 en 175 graden.

hierbij is natuurlijk gezonder een beetje raar begrip.

maar met je maten eten schijnt niet zo erg te zijn.

 

edje

 

btw ik vind het wel mooi om te zien.

registreren op een satelliet forum en dan een eerste bericht plaatsen met een vraag over frituren :)

aangepast door edje-ken

Vu+ Solo2
Dreambox 800s

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik las: Hoe heet een frikandel in frituren ??

mmmm , wel: (Een gebakken) curryworst sport-smiley-004.gif

 

 

Je kan ze ook bakken in de koekenpan , een beetje boter & kees is klaar :)

 

post-34825-0-55299400-1396987341_thumb.jpg

post-34825-0-13468000-1396987388_thumb.jpg

post-34825-0-24256100-1396987508_thumb.jpg

aangepast door cookie monster
  • Like 1

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een afrader is: Bak ze niet in de micro !!

Ze worden effe dubbel zo groot & dubbel zo dik ,

maar ....

eenmaal gemicrowaved klaar , zijn de helft van de originele ,

verrimpeld & vooral niet te freten !!!! grinning-smiley-045.gifgrinning-smiley-043.gifgrinning-smiley-044.gif

 

Zelfs op goeievraag wordt het afgeraden speechless-smiley-026.gifspeechless-smiley-020.gif

http://www.goeievraag.be/vraag/eten-drinken/koken-recepten/frikandel-magnetron-warm-inplaats-frituurpan.264368

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

edje

 

btw ik vind het wel mooi om te zien.

registreren op een satelliet forum en dan een eerste bericht plaatsen met een vraag over frituren :)

 

Dat viel mij ook als eerst op komisch gewoon  :grin:

  • Like 1

Dreambox DM8000HD - DM800HD - DM800SE-CABLE - DM500HD - OpenPli
Wavefrontier T90 - 5W - 0,8W - 4,8E - 9,0E - 13E - 19,2E - 23,5E - 28,2E

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mayo lust ik letterlijk voor gene meter , tenzij eigenmaak :)

Curryketchup , wel , maar niet alle merken , die van die van dat olifantje (tekenfilm) wel ,

Die halen we wel per paar plastieke duw"flessen" per keer ; die kloek ik zelfs zo BIJNA leeg :)

 

Je schotel op 19,2 graden en je frituur op 175 graden.

Ik heb met google wel eens vreemdere resultaten gehad.

Met schotelantenne kan je eten koken & bakken (youtube)

Solar Satellite Dish Cooking

aangepast door cookie monster

C o o kie M o nster

C U L'8'R WEIRDOGAToRS

 

I was born once , as an invasion of the bodysnatchers ,

but the doctor did get a brain-attack !! my name:

 

breedbandwurger 1967

 

casa CM: FTA DVB-S & FTA DVB-S2

Link naar reactie
Delen op andere sites

dank voor de antwoorden.

 

ik ben hier nog niet lang maar lees al wel lang hier zonder registratie.

 

inderdaad mischien gek op dit forum deze vraag.

 

kent jemand ook een actifry?

 

dat schijnt gezonder te zijn dan de vetpan.

kan dat allern voor friet of ook voor andere dingen.

deze actifry is best duur.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat is gezonder?

Frituren op 175 graden kan gezonder zijn, maar omdat je op lagere temperaturen frituurt en dan vooral als je niet 1 frikandel maar meteen een stuk of 6 in de pan gooit is het juist weer ongezonder omdat er dan meer vet in het product kan trekken en wat je dus opeet.

Frituren op 190 graden kan daarom dan ook beter zijn omdat, vooral bij teveel producten in 1 keer frituren, het product door de hogere temperatuur sneller dicht schroeit (het vet koelt minder ver af) waardoor vet niet/minder in het product kan trekken.

Echter ga je te lang frituren dan wordt de buitenkant bros (verbrand enigszins) en dit is op zich al minder gezond maar doordat het bros wordt kan er ook weer meer vet in het product trekken.

 

De sleutel tussen goed en zo gezond mogelijk is dus niet alleen de temperatuur maar een combinatie tussen hoeveelheid vet in de pan (hoe meer hoe beter) de kwaliteit van het vet, hoeveelheid verbrande delen in het vet, de temperatuur van het vet, de temperatuur van het product, de hoeveelheid te frituren product en de tijdsduur van het frituren.

 

Maw. er is niet eenvoudig aan te geven of 175 of 190 graden nu beter of slechter is.

 

suc6

 

Gerrit

zondag? nee dan kan ik niet dan ben ik vissen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...