Ga naar inhoud


opdringerig firmware update,heeft soms problemen ipv oplossingen.


sattv4iedereen

Aanbevolen berichten

Hi,

(misschien weer een anozel topic,mo ja).

De dag van vandaag,heb je enorm veel toestellen,die de mogelijkheden hebben om de firmware up te daten.Daaronder versta ik,smartphone's,iphone's,settopboxen,e.v.a.

Op zich,heb ik er niks op tegen,als ze het toestel beter maken,maar helaas,ik heb al diverse keren anders meegemaakt.Bij de meeste toestellen,heb je soms het geluk,dat je kan kiezen,als er een melding staat als er een firmware update is.Je klikt dan op later,maar om de halverklap,komt die melding er opnieuw,totdat je tot vervelends toe toch de update installeert.

Je hoopt dan een beter toestel te hebben,in mijn geval een smartphone,maar helaas,moet je opmerken,dat ik na de firmware update de meeste app's het voor bekeken houden.Terugkeren naar de vorige versie kan je wel vergeten.Dus de enige oplossing is wachten en hopen,totdat er een nieuwe komt,met een hopelijk oplossing.

Bij mijn fritz!box,heb je zelf de vraag niet,dat gebeurt automatisch,tenzij (daar heb je wel de mogelijkheid) dat je update's en andere gegevens van je provider uitschakelt.Maar dan kom je soms in de problemen als je provider gegevens veranderd,dat je die niet krijgt,en je product niet meer werkt.

Zo heb ik ook een slechtwerkende update gehad,die nu is opgelost,na de update van de hack.

Bij settop boxen,die aanbieders leveren,heb je gewoon geen keuze meer,als zij beslissen,om een firmware update te doen,dan doen ze dit.Zelf heb je het recht niet deze te weigeren.Je hebt dan kans,dat nieuwere hardware beter werkt.

Maar als ze oudere hardware ook updaten met diezelfde firmware,dan moet de hardware dan dikwijls het onderste uit de kan halen,en vertraagd gans dit toestel.

Daarom ben ik blij,dat men bij vrije hardware keuze op satelliet,en bij de meeste tv's,zelf nog kan beslissen wanneer je een firmware update doet.Komt er een update uit,en je leest dat er mankementen zijn,of dat het slechter werkt,dan sla je deze update over.Meestal bij een update,wacht ik eerst enkele weken,om de reactie's ervan te lezen,en daarna bepaal ikzelf,of ik al of niet die update doe.

Maar helaas,bij de meeste toestellen die verbonden zijn met het net,of via andere online diensten,worden de update's je opgedrongen,en kan je ze bijna niet meer weigeren.

In het slechtste geval,komen ze zo binnen,en heb je pech dat je dat toestel juist aan het gebruiken bent,dan kan je het enkele minuten of meer dan een half uur niet meer gebruiken.

Ik bedoel hier geen update's van windows e.a. software die op pc's staan.Ik heb het over complete firmware update's.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites


Mijn Fritz moet ik handmatig updaten.

 

Mijn Lumia heet nog geen problemen gegeven met updates (ook handmatig) en apss die niet meer werken.

 

Het kan zijn dat de app moet worden geupdate ivm nieuwe firmware.

 

Iphone is een Smartphone. :)

 

Volgens mij kan je ten alle tijden op alle toestellen updates en update notificaties uitzetten. Ik heb tenminste nog niet meegemaakt dat mij dit zo werd opgedrongen en ik heb een hoop phones, tablets, pc's, smartpc's, laptops in mijn bezit gehad. Van verschillende makers.

 

Alleen nooit een iPhone. En apple is wel net zo een bedrijf waarbij ik mij kan voorstellen dat zij dit niet toestaat.

aangepast door Sjattuh

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik begrijp wat je bedoelt en het heeft zo z'n voor en nadelen. In de regel is het wel zo dat updates naar mijn ervaring beter zijn. Dat Apps dan weer niet klaar zijn voor de update kan de fabrikant ook niets aan doen. Bij smartphones heb ik trouwens nog niet gezien dat de update verplicht was, dus volgens mij kun je daarmee gewoon wachten tot je het wel vertrouwd. 

 

Ik heb wel een beetje het idee dat fabrikanten soms producten op de markt zetten terwijl de software nog helemaal niet af is. De consument wordt dan een beetje beta-tester. Lekker goedkoop voor de fabrikant.

 

Behoorlijk irritant bij de Playstation 3 ook bijvoorbeeld. Ik heb weinig tijd om erop te spelen, maar zo af en toe wil ik er even voor gaan zitten. Voor je dan iets kan gaan doen ben je uren verder. Systeem-firmware is oud, moet geüpdatet worden voor je kunt spelen. Goed, dat gedaan. Wil je het spel opstarten moet die weer geüpdatet worden. 

 

Apparatuur komt nu gewoon uit met allerlei bugs die in de loop van de tijd nog gefixt worden. Vroegah had je dat allemaal niet.....(maar toen waren onze telefoon, televisies, spelcomputers enz natuurlijk ook niet zo complex als nu).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat haat ik ook... ff half uurtje schieten... vergeet het maar. Updaten... Heb je juist zo een ding om te voorkomen dat je uit je plaat gaat, geeft de PS je alleen maar meer stress.... :)

 

Ik werkte ooit bij een software bedrijf (ERP) welke zij zelf ontwikkelde. En het maakte echt geen bal uit hoeveel wij het teste... er kwamen altijd bugs naar voren... 1x werden bij mensen de voorraad lijsten vernietigd... dat was paniek :D

 

Ik ben ook pro-update hoor, maar soms lopen ze achter elkaar aan om alles werkend te houden en altijd zijn er bugs... welke weer erger worden omdat niemand wilt dat je hun software links laat liggen en wanneer ze zien dat een firmware update hun software plat legt dan wordt er in alle haast een update vrijgegeven... en je kan er gif op innemen dat dit niet of nauwelijks getest is.

 

En dit is ook wel weer logisch... je kan beter zeurende gebruikers van je software hebben dan helemaal geen gebruikers.

Weet je wat erger is dan een worm in je appel?

Een halve worm in je appel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...