Ga naar inhoud


TV vlaanderen in spanje installeren...


hugh

Aanbevolen berichten

Uit te voeren in orhuela costa door een leek..

 

Voor zover mijn technische kennis reikt heb ik reeds een lijstje gemaakt van benodigdheden, waaronder:

 

tuner : SAB Sky 4900

schotel: Triax TD78

LNB: Maximum Twin Monoblock LNB

Bedrading is reeds aanwezig ( één enkele coaxdraad )

Montage voor schotel is reeds voorbereid.

 

Enkele vragen voor de ingewijde onder deze groep:

 

SAB Sky 4900: is dit een goede prijsbewuste keuze?

Heeft iemand opmerkingen ivm het gebruik van bovenvermelde onderdelen in combinatie met een TV vlaanderen kaart?

Een dubbele LNB verbinden met 1 coaxkabel?

 

Bedankt alvast voor jullie input

 

greetz

Link naar reactie
Delen op andere sites


Naar mijn bescheiden mening zal een twin monoblock (vermoed dus voor Astra 19.2 en 23.5 niet goed werken, afstanden tussen de koppen klopt niet.

Sprietje, specialist voor Spanje en dan vooral die regio, zal je waarschijnlijk wel andere dingen adviseren. 'k Zou hem volgen.

 

Erudiet

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste hugh

Welkom op dit forum.
Orhuela costa ligt onder Torrevieja dat weer onder Alicante ligt. Daar is een Triax 78 schotel veel te klein. Het is immers maar een 70cm-schotel (70 breed en 78 hoog). Daar moet je toch echt een schotel van 80cm breed nemen.

Maar ik zie dat je gekozen hebt voor een Monoblock twin, dat wil dus zeggen met twee aansluitingen. Is het ook de bedoeling dat je twee aansluitingen hebt bijv. voor twee TV's of voor een ontvanger waar je kunt kijken op de ene zender en kunt opnemen op een andere zender?
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie snelle reakties!

 

Wat betreft de schotelgrootte wist ik ( door de buurman met originele tv vlaanderen-set ) dat 60 cm te klein was, dus ging ik een stapje hoger, maar dank zij jullie ga ik alvast voor 1 meter model.

Ik dacht ook dat de double LNB ook een dubbele uitgang had, vandaar mijn vraag, hoe deze met correct equipment aan te sluiten op één coax?

 

greetz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste hugh

Nee, een duo-lnb heb je met 1, 2 of 4 aansluitingen. Het is maar net wat je wilt.
Maar als jij graag een duo-lnb of monoblock wilt gebruiken, dan kun je niet zomaar elke schotelmaat nemen. Ik heb aan de Costa Calida al heel wat Nederlanders geholpen met de ontvangst van de Astra 19,2 en 23,5. Ik adviseer ze een Spaanse schotel van 90cm breed en 100cm hoog (€34,-) en daar een monoblock Astra 19,2 Hotbird op te plaatsen om daar de Astra 19,2 en 23,5 mee te ontvangen. Werk prima.

Maar begrijp ik het goed dat je aan één aansluiting voldoende hebt? Je wilt er geen twee want het is mogelijk om twee TV's aan te sluiten op één coaxkabel.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben met je mee, ik heb enkel een duo LNB nodig met één uitgang ( wens ook maar één toestel ). Dat is al duidelijk. Nu vraag ik me enkel af wat je bedoeld met een "spaanse" schotel, ( ik ga hier vermoedelijk iets doms vragen ) maar verschilt deze dan met de versie uit de lage landen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even iets expliceren: De reden dat ik hier mijn spulletjes wil vergaren en deze meeneem naar spanje, is vooral omdat ik hier eenvoudig kan converseren en specifieke zaken betreffende de compatibiliteit met tv vlaanderen kan vragen. De spaanse taal ligt me nog niet echt. Ik moet toch met de wagen naar spanje ( vrouwtje kocht een piano voor spanje!!!) en voor zover ik kon waarnemen liggen de prijzen voor deze spullen ginder ook hoger en is het aanbod ( tuners ) beperkt ( althans in mijn omgeving).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een Spaanse schotel is gewoon een schotel die je in Spanje koopt. Meestal staat daar geen merk op. Verder is er weinig verschil met een schotel die je in Nederland koopt. Alleen als je bijv. een Triax-schotel in Spanje koopt, betaal je wel de hoofdprijs bij de Nederlandse en Belgische satellietshops want alleen daar kun je Triax kopen.
Jij hebt het over een 1meter model. Bedoel je dan een Triax 88 van 85cm breed en 95cm hoog of een Triax 110 van 100cm breed en 105cm hoog?
Zelf heb ik een Triax 115 van 100cm breed en 112cm hoog met multirail zodat ik de Astra 1, 2, 3 en Hotbird kan ontvangen. Gaat fantastisch.
En zelf spullen meenemen uit Nederland kan natuurlijk prima. Ik heb 9 jaar geleden een dubbelasser boedelbak met huif gehuurd voor 8 dagen. Ik was nog geen €100,- kwijt (heel speciale aanbieding) en had 1500kg aan spullen bij me.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

hugh schreef op 10 Jul 2014 - 15:18:

Ik ben met je mee, ik heb enkel een duo LNB nodig met één uitgang ( wens ook maar één toestel ). Dat is al duidelijk. Nu vraag ik me enkel af wat je bedoeld met een "spaanse" schotel, ( ik ga hier vermoedelijk iets doms vragen ) maar verschilt deze dan met de versie uit de lage landen?

Op een Spaanse schotel vind je meestal paella :)

Bij de Turkse toko in Belgie en Nederland betaal je 25€ voor een Triax78 en 25€ voor een  lnb. In Orihuela Costa betaal je voor dezelfde schotel 63€ en 85€ voor de lnb..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie input, ik vermoede reeds dat ik de spulletjes beter hier koop en heb nu een beter idee van wat ik best koop/ nodig heb. Ter plaatse ben je afhankelijk van de goodwill, en als toerist wordt je dikwijls aanzien als melkkoe. Een kennis betaalde 100 euro voor het plaatsen van een schotel !!! ( vier bouten boren en aandraaien, het gebruik van een ladder was inbegrepen ).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat een onnodige negatieve propaganda over Spanje!

Ik koop mijn spullen bij een shop/webshop in Barcelona.

Google eens naar "LNB Universal 4,3º Monoblock Astra 19,2ºE Astra 23,5ºE"

LNB Universal 4,3º Monoblock Astra 19,2ºE Astra 23,5ºE - €15,99

Parabólica Offset 80cm Tecatel - €28,46

Totaal €44,45 en verzending binnen Spanje is gratis.

Tegenover de shop in Barcelona is een publieke parking.

 

Ik heb deze set, maar dan met een twin LNB (en een V+ Solo 2) recent bij een vriend in de provincie Girona geinstalleerd en werkt perfect.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat weet ik Sprietje maar ik reageerde vooral op posts 9 en 10 die alle Spanjaarden als schurken afschilderen en dat is beslist niet mijn ervaring na een verblijf van 38 jaar buiten Nederland waarvan het grootste gedeelte in Spanje.

Trouwens, die (web)shop in Barcelona (en trouwens ook een winkel in Madrid) heeft ook schotels van 100, 110, 120 en 135 cm. Voor een van die schotels kun jij vast wel een monoblock LNB aanbevelen van diezelfde shop die in het zuiden van Spanje werkt voor Astra 1 en 3.

En dan nog, gezien de titel van dit topic "TV vlaanderen in Spanje installeren..." dacht ik met mijn info misschien anderen hier behulpzaam te kunnen zijn.

Ik zelf gebruik hier in Girona een T90 voor 13, 19,2, 23,5 en 28,2 tot volle tevredenheid.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan heb je het toch niet goed begrepen. Ik schrijf alleen dat als je specifieke apparatuur wilt hebben voor CanalDigitaal of TV Vlaanderen, dat je die bij de Spaanse satellietshops niet kunt kopen en dat je dan aangewezen bent op Nederlandse en Belgische satellietshops. Bij hun betaal je de hoofdprijs, niet bij de Spaanse satellietshops.
Ik heb het dan over bijv. een CanalDigitaal smartcard of een CanalDigitaal ontvanger of bijv. een Triax-schotel.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sprietje, ik geloof dat hier sprake is van enige spraakverwarring.

Ik geef geen commentaar op jouw (altijd gewaardeerde) bijdragen in dit en andere topics, maar op bijdragen 9 en 10 hier.

Smartcards voor NL bestel ik in NL, schotels, LNB´s en Linux ontvangers koop ik hier.

We raken off-topic dus ik laat het hier bij.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...