Ga naar inhoud


Ziggo boekt opnieuw verlies, ziet aantal tv-abonnees slinken


Sprietje

Aanbevolen berichten

Kabelexploitant Ziggo heeft vorig kwartaal door afschrijvingen opnieuw verlies geleden. Het bedrijf strikte meer klanten voor internet en telefonie en was succesvol op de zakelijke markt, maar zag het aantal tv-abonnees slinken.

Ziggo meldde vandaag een nettoverlies van 29,5 miljoen euro over het tweede kwartaal, na een min van 38 miljoen euro in de eerste 3 maanden van dit jaar. Het bedrijf schreef vorig kwartaal onder meer 30 miljoen euro af op de waarde van zijn klantenbestand. De omzet steeg met ruim 3 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot 405 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) nam met 2 procent toe tot 226 miljoen euro.

Overname door UPC
Ziggo, dat verwacht dat de overname door UPC-eigenaar Liberty Global eind dit jaar wordt afgerond, wees erop dat de concurrentie op de kabelmarkt groot blijft. Het bedrijf blijft daarom investeren in acties om klanten te trekken. Het bedrijfsresultaat zal daardoor dit jaar op ongeveer hetzelfde peil blijven als in 2013.

Liberty Global meldde in januari Ziggo te willen overnemen. Die overname, waarbij Ziggo en UPC worden samengebracht onder de merknaam Ziggo, moet echter nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Die gaf eerder aan voor 17 oktober een oordeel te zullen vellen.

Ondertussen blijft Liberty Global zijn imperium uitbouwen. Vandaag meldde het bedrijf van de Amerikaanse miljardair John Malone dat het voor 481 miljoen pond (610 miljoen euro) een belang van 6,4 procent heeft genomen in de Britse commerciële tv-zender ITV. Liberty Global is naar eigen zeggen niet geïnteresseerd in een volledige overname van ITV.

Bron: ANP
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


je vraagt je wel eens af waarom een verlies gevend bedrijf toch overgenomen wordt

(kartel vorming ? EU Commissie ? we gaan het zien)

 

Kabelexploitant Ziggo heeft vorig kwartaal door afschrijvingen opnieuw verlies geleden. ....

Liberty Global meldde in januari Ziggo te willen overnemen. Die overname, waarbij Ziggo en UPC worden samengebracht onder de merknaam Ziggo, moet echter nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Die gaf eerder aan voor 17 oktober een oordeel te zullen vellen.

 

de nadruk ligt hier dus op de TV abonnementen

 

ciao

Space Cowboy

Jamiroquai

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat het aantal gebruikers van digitale "live" televisie toch wel lichtelijk af gaat nemen de komende jaren.

 

Ik vind sowieso dat er nog maar weinig kwaliteit op TV is, maar dat is natuurlijk persoonlijk (er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die wel graag naar Roy Donders etc. kijken), maar de extra pakketten beginnen ook een beetje ouderwets te worden, en duur.

 

Met de opkomst van diensten zoals Netflix, wat belachelijk goedkoop is, is zo een Filmpakket al gauw niet meer interessant. Ook andere Nederlandse series kijken we later wel een keer terug op watdanook-gemist. 

 

Zie in mijn omgeving ook regelmatig mensen die aangeven nauwelijks TV te kijken (alsin: wat er wordt uitgezonden) en een deel daarvan dat ook werkelijk geen TV-abonnement meer heeft. 

 

Het enige wat ik eraan zou missen t.o.v. on-demand services is een fijn avondje zappen, da's voor mij de halve ervaring van TV kijken. TV staat regelmatig gewoon aan als achtergrondmuziek, maar maximaal een handje vol uren per week dat ik er echt voor ga zitten.

 

Ik wil niet zeggen dat het bovenstaand type persoon nu de overhand heeft, maar ik denk wel dat deze groep steeds groter wordt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is waar, maar ik denk dat de meeste mensen tegenwoordig al wel een internet abonnement zullen hebben, dus die in ieder geval niet speciaal voor Netflix aan zullen schaffen (dus daar geen toename). Maar het TV-abonnement wordt wel opgezegd, of in geval van triple-play zoals je aangeeft de allergoedkoopste optie voor TV omdat er toch nauwelijks gebruik van wordt gemaakt (dus afname).

 

Eindstand is dan minder inkomsten voor Ziggo toch?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Laat je niet voor de gek houden.Dit is gegoochel met cijfers om de overname kracht bij te zetten.

Omzet is toegenomen en men reserveert een giga bedrag zodat men in de Rode cijfers komt. Zo kan ik mijn huishoud boekje ook negatief krijgen.

Greetings

 

The Matrix

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien wordt bovenstaand bedoeld concurrentie met de kabelmarkt en niet op de kabelmarkt.

 

@Edbe, ik vind zelf dat Ziggo best een redelijk HD-aanbod heeft, weet niet hoe het met andere kabelaars zit. Alle basiszenders in HD, uit de aanvullende pakketten de belangrijkste zenders ook in HD. 

 

Tuurlijk kan het beter, maar ik zou het zeker niet "weinig" willen noemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik meen gehoord te hebben op de radio dat ziggo op het kabelnet (versneld) moest afschrijven. (mede) Daarom hebben ze een verlies

 

Maar de winst voor belastingen en afschrijvingen etc is gestegen met 2%

aangepast door jeanj
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...