Ga naar inhoud


raar ontvangst probleem


MarnixK

Aanbevolen berichten

ik maak al een paar jaar gebruik van mijn dm500hd met newenigma. Ik heb een triax met 4 koppen. Dat werkt al enige tijd goed. Van de week begint ineens sbs 6 hd te haperen. Beeld schokt etc. Op andere zenders lijkt alles verder oke.

 

Vanavond dacht ik, laat ik dan maar even de zenders updaten. Nieuwe zenderlijst erin, opnieuw starten, newenigma vraagt om update, dus die ook maar even doen en die geeft een foutmelding. Ach maakt niet uit, het werkt toch wel...ik zap naar ned 1 hd geen beeld, andere zenders geven ook geen beeld meer. Instellingen gecontroleerd, staan allemaal goed. Dan maar even opnieuw flashen misschien door de update. Nieuwe versie erin, geen beeld. Dan maar naar buiten, alles controleren, voor de zekerheid opnieuw uitrichten, maar krijg geen beeld.

 

Op Astra 19e krijg ik nu wel weer beeld, maar op de 23,5 geen beeld meer. Gekke is ook dat ik op de 28e op sommige zenders wel beeld heb bv Channel 4, maar op BBC 1, 2, 3 en 4 weer niet.

 

Heb de koppen al omgedraaid, kabels gewisseld, krijg geen beeld op 23,5... Iemand nog een idee of is mijn 500hd misschien defect?

Dreambox DM500HD OpenPli, Viosiosat G4

Link naar reactie
Delen op andere sites


stomme vragen bestaan niet toch ;), ja die heb ik opnieuw geinstalleerd. Ik krijg echter al geen (stabiel) signaal bij de signaal zoeker. Ook als ik alleen de kabel van de 23 aansluit dan krijgt ik geen fix. Als ik dan een fix heb, dan is het de 19e

 

weet iemand als ik op de 19e een fix heb en naar de 23 wil welke kant ik dan op moet draaien naar links of naar rechts als ik achter de schotel sta ?

aangepast door MarnixK

Dreambox DM500HD OpenPli, Viosiosat G4

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je DM500HD defect zou zijn zou je helemaal geen ontvangst meer hebben.. Het kan zijn dat een deel van je tuner om zeep is. Denk aan een defecte (deel) schakeling H, V (13 en 18V) of de 22kHz schakeling. Ook de voeding zelf even nakijken. De tuner en de voeding gaan het meest defect.

 

Als je op 19° wel alle kanalen kunt ontvangen dus Horizontaal, Vertikaal hoge en lage band dan is je tuner nog intact en zou je het puur in je afstelling moeten zoeken...

 

Controleer kabels en aansluitingen. Zeker als je goedkope schroefbare RF connectoren gebruikt. Corrosie of zelf water in je pluggen is funest (en daar kan op den duur je tuner weer van klappen)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

heb je er ook een nieuwe zenderlijst ingezet?

 

laat anders de ontvanger de zenders zelf eens zoeken.

Het kan zijn dat je Lo-frequentie niet helemaal klopt en als je er dan een bestaande lijst inzet kan dit problemen geven.

 

mvg

dreambox two ,  BigBisat met Smart Titanium, Alps, en 2 X Inverto Black Ultra

VU+ solo2 met defecte tuners

Link naar reactie
Delen op andere sites

nou weet niet meer helemaal zeker wat het is maar lijkt een groot toeval te zijn denk ik. Ik had de settings van icesat geladen en die werkt niet (meer) bij mij. Weet ok niet waarom. Heb nu alles weer bijna werkend. heb nu de henksat lijst en openpli er op gezet, maar heb alleen nog geen beeld op ned2 hd en sbs 6 hd. Wanneer ik de box laat zoeken naar zenders dan vindt ie ze wel en heb ik wel beeld.

Dreambox DM500HD OpenPli, Viosiosat G4

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je geen ontvangst op deze zenders,of wil hij niet gaan decoderen?

Sinds augustus (zo lees ik hier) is het een en ander veranderd,en heeft je kaartje misschien niet meer de juiste rechten.

Als je dit bij iemand kan controleren,zou ik dit eerst eens doen.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...