Ga naar inhoud


Editie 20 - Gigablue HD Quad Plus


Michel

Aanbevolen berichten

  • Beheerder

De afgelopen weken hebben we de Gigablue HD Quad Plus getest. Helaas is ons dat niet eerder gelukt, met name omdat de Duitse importeur/fabrikant (IMPEX SAT) niet het fatsoen had op onze email te reageren en we door enkele Nederlandse leveranciers letterlijk tegengewerkt werden. Na heel veel vijven en zessen hebben we via een Belgische leverancier een DEMO exemplaar tegen een spotprijs aan kunnen schaffen zodat de receiver bij verkoop hopelijk nog het bedrag oplevert dat wij er voor hebben betaald. Het is bijzonder jammer dat de fabrikant en de Nederlandse vertegenwoordiging kennelijk niet bij een review gebaat lijken te zijn. Zeker omdat wij altijd zo objectief mogelijk testen en die review toch een zeer behoorlijk publiek bereikt. Als men volledig achter het product kan staan, moet men ook een testexemplaar aan durven bieden. Wij steken hier een hoop tijd en moeite in en het (marketing)voordeel dat de fabrikant/importeur daarmee behaalt is evident.

 

verpakking.JPG

 

front_display.JPG

 

De Gigablue is een op embedded Linux/Enigma2 gebaseerde receiver/PVR waar tot maar liefst 4 tuners in geplaatst kunnen worden. Standaard bevinden zich 2 DVB-S2 tuners op het moederboard, maar middels uitbreidingsloten kan je er nog 2 optionele DVB-S2 of DVB-C/T tuners bij plaatsen. De receiver beschikt over een snelle Broadcom BCM7346(B2) 1300Mhz dual-core processor, eveneens lekker snel 1GB DDR3 geheugen, 512MB NAND flash en 4MB NOR ROM.

 

tuners.jpg

 

tuners_mainboard.JPG

 

Er wordt links en rechts veel gesproken over deze receiver. Met name uit de hoek van de eerdere aanhangers van het merk Azbox, het merk dat inmiddels‚ „glorieus” ten onder is gegaan en waar ook geen ondersteuning meer voor is, horen we alleen maar positieve geluiden. Uiteraard zit juist daar een harde kern met commerciële belangen, maar toch je zou gezien de overwegend positieve geluiden gaan denken dat we hier met een prima receiver te maken hebben, maar is dat ook zo?

 

Wij testen een wit exemplaar, althans dat zou je verwachten als je een wit exemplaar bestelt. Nadat we de Gigablue HD Quad Plus uit de verpakking halen, valt ons direct op dat wit kennelijk niet overal wit betekend. Het frontpaneel is weliswaar melkwit, maar de kap is toch eerder licht grijs. Je ziet een heel duidelijk kleurverschil tussen de kap en het frontpaneel. Dat hoort niet zo en is, zeker gezien de meerprijs, echt een tegenvaller. Verder vallen in het witte exemplaar de zwarte „gaten” waarin zich de display en de infraroodontvanger bevinden nogal op. Om die reden bekijken we bij een behulpzaam sat4all lid ook een zwart exemplaar en die ziet er naar onze mening toch een stuk mooier uit. Op het kleurverschil na is het een en ander uiteraard een kwestie van smaak en daar valt niet over te twisten.

 

kap_lichtgrijs_1.JPG

 

kap_lichtgrijs_2.JPG

 

Hier een zwart exemplaar: (bron: imageshack.us)

 

aetw.jpg

 

De behuizing is van redelijke kwaliteit. De kap is wel uit erg dun metaal geperst en de schroefjes draai je niet allemaal even gemakkelijk weer vast, maar over het algemeen maakt de behuizing een redelijke indruk. Het moederbord ziet er goed doordacht uit. De gebruikte componenten zijn van redelijk tot goede kwaliteit. Het plaatsen van de tuners is eenvoudig, maar niet „schroefloos” en daarmee niet zo praktisch als bij een Dreambox. Het installeren van een harddisk is een beetje omslachtig. Hiervoor moet de gehele bracket verwijderd worden (4 schroefjes), de harddisk vastgeschroefd worden (4 schroefjes) en het HDD bracket weer bevestigt worden (4 schroefjes). In de Gigablue HD Quad Plus passen alleen 2,5” harddisks. Die zijn aanmerkelijk duurder dan de 3,5” varianten. Zeker in de grotere formaten. Wij begrijpen die keuze niet helemaal, daar er met een aanpassing van de bracket op zich prima een 3,5” in zou passen. Mogelijk heeft men hiervoor gekozen vanwege de lagere bedrijfstemperatuur van de 2,5” disks.

 

binnenkant.JPG

 

hdd_bracket.JPG

 

hdd_geplaatst.JPG

 

Aan de achterzijde een aan/uitschakelaar, de connector voor de externe 12Volt netvoeding, een RS232 poort, 3 USB2.0 aansluitingen, 10/100/1000Mbit netwerkaansluiting, HDMI 1.4 (digitaal), E-SATA, S/PDIF (optische digitale audio uitgang), component video (analoog), Composiet video (analoog), stereo audio (analoog), de twee standaard ingebouwde DVB-S2 tuners en in ons geval nog twee optioneel geplaatste DVB-C/T combo-tuners.

 

achterzijde.JPG

 

Aan de voorzijde een stand-by toets, groot kleuren LC-Display, 2 indicatie LED’s (waarvan 1 verticaal over de hele hoogte van de receiver) en de IR ontvanger. Achter het klepje, dat met een magneetje sluit, 7 keuzeknopjes, 2 kaartlezers, 2 CI sloten (zonder uitwerp-knop) en een USB2.0 aansluiting.

 

De afstandsbediening ziet er goedkoop uit en voelt ook zo aan. Toch valt deze afstandsbediening na enige tijd gebruik zeker niet tegen. De Gigablue laat zich best prettig bedienen en de receiver reageert ook op enige afstand nog prima. Wel moet je een beetje richten, want bij een hoek groter dan 45 tot 50 graden reageert de receiver niet meer betrouwbaar op de afstandsbediening. De afstandsbediening kan je ook gebruiken om andere apparatuur mee te bedienen. Al met al een prima stuk gereedschap voor deze receiver.

 

afstandsbediening.JPG

 

In de doos tref je verder een Duitstalige gebruiksaanwijzing, de 12 Volt netvoeding en netvoedingssnoer, een kabeltje voor de Harddisk en een setje schroefjes en rubbertjes aan. De verplichte Nederlandstalige gebruiksaanwijzing en een HDMI kabel ontbreken.

 

inhoud _doos.JPG

 

Voor deze Gigablue HD Quad Plus heb je de keuze uit een aantal software versies:

OpenMIPS is de software waarmee de receiver geleverd wordt. Deze wordt kennelijk door de fabrikant/importeur onderhouden.

OpenRSI is een grotendeels op OpenPli gebaseerde image die door een klein groepje hobbyisten wordt onderhouden dat zich in het verleden voornamelijk bezig hield met software voor het merk Azbox.

OpenATV is een grote groep hobbyisten dat voor talloze merken software bouwt. Met name deze software ziet er heel erg goed uit en heeft een naar onze mening zeer overzichtelijk en prettig menu.

Tot slot zijn er nog een tweetal minder populaire images, waar wij in deze review verder niet op ingaan.

Er is voor de Gigablue Quad Plus geen OpenPli image beschikbaar.

We testen de Gigablue Quad met de 3 eerder genoemde versies.

 

Op de diverse fora worden vooral de boot- en zaptijden als een enorm voordeel van de Gigablue Quad Plus genoemd. Om die reden nemen wij dit „wetenschappelijk” onder de loep.

 

Om dit goed te kunnen meten, maken we met een videocamera opnames van onze bevindingen en controleren deze later in de timeline van Final Cut Pro. Je ziet daar in de audio waveform de „click” van de aan/uitschakelaar en later het OSD en beeld verschijnen. Een prima werkwijze om de exacte tijden nauwkeurig vast te leggen.

 

We meten de tijd tot het verschijnen van het OSD en de tijd tot er daadwerkelijk beeld op de TV verschijnt. We ronden af op hele seconden. Om een zo eerlijk mogelijk resultaat te verkrijgen testen we met de laatst beschikbare images op 3-8-2014 en voorzien we die image uitsluitend van CCcam voor gebruik van de interne kaartlezer (slot1) en een zenderlijst van Hans (astra 1, hotbird, astra 3 en astra 2). De beide DVB-C/DVB-T tuners worden uitgeschakeld. Er worden verder geen instellingen gewijzigd, geen mounts gemaakt en geen plug-ins geïnstalleerd. Alle tijden zijn gemeten vanaf fysiek aanschakelen met de aan/uitschakelaar op de achterzijde.

 

Gigablue HD Quad Plus met OpenATV 4.1 -- tot OSD 65 sec, tot beeld 103 sec.

Gigablue HD Quad Plus met OpenRSI 4.0 -- tot OSD 49 sec, tot beeld 66 sec.

Gigablue HD Quad Plus met OpenMIPS 4.0 -- tot OSD 54 sec, tot beeld 64 sec.

 

Ter vergelijking:

 

XTrend ET9500 met OpenPli -- tot OSD 62 sec, tot beeld 63 sec.

 

Als je dan de OpenPli even met de OpenRSI vergelijkt (die images lijken immers het meest op elkaar) zie je dat de boottijd tot OSD bij de Gigablue dus 17 seconden sneller is, echter duurt het dan bij de Gigablue wel 3 seconden langer voordat je beeld hebt en daar draait het toch om. We hadden verwacht dat de Gigablue met zijn 3.25x snellere processor toch minimaal 2 x zo snel zou booten. Niets blijkt minder waar. De ET9500 is met zijn 3.25x langzamere processor in alle gevallen sneller.

 

De zaptijden met OpenPli op een ET9500 en OpenRSI, OpenATV of OpenMips op een Gigablue HD Quad Plus, zijn bij de ET9500 merkbaar sneller. Getest met een CanalDigitaal kaart in de eerste kaartlezer. Ter controle maken we wederom video opnames waarbij we de ontvangst van IR signaal vastleggen met een rode LED. We zappen steeds de eerste 10 zenders in de zenderlijst van Hans van 1 t/m 10 en gaan uit van het gemiddelde. De tijd tussen het in de video opname verschijnen van de LED en het op de TV verschijnen van beeld en geluid is de gemeten tijd. Wij hadden eerlijk gezegd geen verschil verwacht tussen de Gigablue en de ET9500. Er is echter wel degelijk verschil: 300 tot 500ms in het voordeel van de ET9500. De zaptijden zijn bij optimale drivers voornamelijk afhankelijk van het vullen van het framebuffer en het decoderen van de zender en dat gaat nu eenmaal niet of nauwelijks sneller bij een snellere processor (lees: sneller dan die 400Mhz dual core van de ET9500). Het blijkt dat de drivers van de Gigablue minder optimaal presteren dan die van de ET9500. Een andere verklaring kunnen wij hiervoor niet geven.

 

Exact dezelfde testmethode, gebruikmakend van exact dezelfde apparatuur zullen we ook hanteren als we ooit een ET10000 ter test aangeboden krijgen (ook een Broadcom Dual Core 1300Mhz) en die resultaten naderhand aan deze review toevoegen. Het is interessant om te weten of een snellere receiver met optimale drivers toch een beter resultaat neer kan zetten. Wij verwachten dat dit niet het geval zal zijn, maar meten = weten!

 


Aanvulling 6-8-2014 / 17.14uur

We hebben ook nog even getest met OpenATV en OScam als softcam in combinatie met de CanalDigitaal smartcard in reader 1. Dan heb je na een cold start exact 13 seconden na het verschijnen van het OSD beeld (78 seconden na bootup dus). Dat is een stuk sneller dan met CCCam, maar nog steeds een stuk langzamer dan de OpenPli met CCcam op de ET9500. De zaptijden zijn met OScam iets trager.


 

Is de Gigablue Quad Plus dan helemaal niet sneller dan een op een 400Mhz gebaseerde Enigma2 receiver? Jawel, bijvoorbeeld het uitpakken/installeren van een flink pakket picons (.ipk) naar het interne geheugen verloopt op de Gigablue ruim 1,7x sneller dan op de ET9500. Dat is weliswaar niet spectaculair sneller en dit zijn ook handelingen die je niet dagelijks uitvoert, maar de snellere processor is ook merkbaar tijdens het bedienen van de receiver. Alles voelt duidelijk sneller aan. Als je bijvoorbeeld heel snel door het menu scrolt, dan merk je duidelijk verschil en wij zijn daar dan ook zeer over te spreken.

 

De Gigablue werkt behoorlijk stabiel. Toch lukt het ons bij alle 3 geteste images om meermaals een volledige crash te veroorzaken waarbij de spanning er af moest om er weer leven in te krijgen. Dit gebeurde iedere keer weer bij 4 opnames tegelijkertijd (op de HDD), waarbij een eerder opgenomen video werd afgespeeld via de NAS. Na circa 3 tot 15 minuten vrijwel steevast een crash. Dit is reproduceerbaar en moet dus haast wel een bug in de drivers zijn. Bij 3 opnames of minder hebben we dit probleem niet kunnen reproduceren en liep de box 100% stabiel.

 

De warmteontwikkeling in de box is aanzienlijk, maar acceptabel. Bij 4 actieve tuners, een interne 2,5" HDD met 1 lopende opname en een MKV container die werd afgespeeld via een NAS, meten we bij een omgevingstemperatuur van 21 graden, 54 graden in het midden van de box, gemeten met een gekalibreerde probe. Dat is op zich geen probleem, de componenten zijn hierop berekend, echter met de hoge temperaturen in de zomermaanden kan de temperatuur in een woonkamer oplopen tot soms wel 30 graden en dan loopt de temperatuur in de box ook aanzienlijk op. Een ventilator is dan geen overbodige luxe.

 

Ons valt op dat CCcam niet helemaal optimaal draait op de Gigablue. Dat merk je eigenlijk al tijdens het opstarten van de diverse images. Het duurt na het verschijnen van het OSD toch nog best lang alvorens er daadwerkelijk beeld is. Ook het herstarten van CCcam zorgt bij alle geteste images voor een lange periode van zwart beeld. Draait CCcam eenmaal dan werkt die verder prima.

 

Wat verder opvalt is dat de Gigablue Quad Plus helaas nog problemen heeft met sommige DTS audio tracks. Dat is jammer want bij +/- 60% van ons testmateriaal met een DTS track, ondervonden we problemen waarbij de receiver hevig begint te stotteren. Bij sommige DTS tracks ondervinden we dit probleem niet. Op de ET9500 liepen de „probleem” tracks echter wel goed, dus moeten we dit toch op de drivers van de Gigablue afschuiven. Het lijkt ons een softwareprobleem, maar wel een probleem dat de fabrikant dient op te lossen om de Gigablue als mediaspeler bruikbaar te maken.

 

De beeldkwaliteit van de Gigablue zou volgens een andere review soft en soms onscherp zijn, maar die problemen kunnnen wij niet vaststellen. Het beeld is goed, deinterlacing van 1080i naar 1080p ziet er zelfs prima uit en 1080p videomateriaal wordt kwalitatief goed weergegeven. Eigenlijk is er tussen de diverse op Broadcom processor gebaseerde receivers met Enigma2 software nauwelijks tot geen verschil in beeldkwaliteit. Er zijn hooguit verschillen in de communicatie tussen driver en GUI, waarbij de scherpte instellingen bij de ene receiver op een andere waarde staan dan bij de ander, waarbij ze toch allemaal hetzelfde (scherpte) resultaat geven. (toegevoegd op 6-8-2014 / 17.35uur)

 

Opnemen kan perfect op de interne harde schijf, maar dankzij de snelle netwerkaansluiting kan je ook probleemloos 3 HD opnames maken op een NAS terwijl je naar een HD film, die ook op je NAS staat, kijkt. Wij hebben dit uitgebreid getest dat dat werkt uitstekend. Het plaatsen van een interne harde schijf is dus niet meer nodig. (toegevoegd op 7-8-2014 / 11.38uur)

 

De display van de Gigablue Quad Plus is groot, beschikt over kleurtjes en kan in principe diverse zinvolle informatie op spectaculaire wijze weergeven. Toch maakt geen enkele image standaard optimaal gebruik van de display. De informatie die men nu er een beetje in geplakt heeft wordt niet bijzonder mooi weergegeven en in bijvoorbeeld de mediaplayer/video modus is de informatie helemaal niet leesbaar. Dit display heeft groot potentieel, maar totdat de image bakkers er zinvol gebruik van gaan maken, is het een weinig waardevolle toevoeging. De OpenATV image heeft standaard de beste display support, maar ook hier mankeert er nog van alles aan. Ook hier is er werk voor de importeur/fabrikant. Je kunt zelf wel gaan hobbyen met LCD4Linux, maar het zou veel beter zijn als fatsoenlijke support voor dit display gewoon door de fabrikant wordt aangeboden.

 

gb_white_ed.jpg

 

Het stroomverbruik van de Gigablue is opvallend laag voor een receiver met deze specificaties.

Gemeten met een interne HGST 500GB 2,5” HDD en de twee interne tuners:

Deep Stand-by: < 0,5 watt

Stand-by: 14,5 watt

HD zender (HDD in rust): 20,5 watt

HD zender + opname op HDD: 21,5 watt

 

Tot slot meten we de snelheid van de gigabit netwerkaansluiting. Hiervoor gebruiken we iperf en meten we vanaf een iMac met gigabit netwerkaansluiting naar zowel de Gigablue als ook naar twee andere apparaten om zo tot een goede vergelijking te komen.

 

Gigablue Quad Plus (Gigabit ethernet)

[ 3] local 192.168.2.10 (Gigablue) port 58790 connected with 192.168.2.7 (iMac) port 5001

[ ID] Interval Transfer Bandwidth

[ 3] 0.0-10.0 sec 945 MBytes 793 Mbits/sec

 

MacBook Air (met thunderbolt gigabit netwerk adapter)

[ 4] local 192.168.2.7 port 49447 connected with 192.168.2.201 port 5001

[ ID] Interval Transfer Bandwidth

[ 4] 0.0-10.0 sec 1.09 GBytes 940 Mbits/sec

 

Xtrend ET9500 (100Mbit ethernet)

[ 3] local 192.168.2.11 (ET9500) port 49259 connected with 192.168.2.7 (iMac) port 5001

[ ID] Interval Transfer Bandwidth

[ 3] 0.0-10.0 sec 112 MBytes 94.3 Mbits/sec

 

Dat is natuurlijk fantastisch snel voor een receiver met gigabit netwerkaansluiting.

 

Hiermee komen we tot het plussen en minnen:

 

- CCcam (her)start zeer traag

- Zeer magere ondersteuning voor het display

- Diverse DTS tracks werken niet goed (speelt stotterend af)

- Afstandsbediening voelt goedkoop

- De witte versie is niet geheel wit

 

+ OSD (menu e.d.) voelt prettig snel aan

+ Maximaal 4 tuners, 2x DVB-S2, optioneel 2x vrije keuze DVB-S2 of DVB-C/T

+ Relatief laag stroomverbruik

+ Groot kleuren display

+ Netwerk prestaties „Giga goed”

 

Conclusie:

De Gigablue HD Quad Plus is een snelle en over het algemeen goed werkende Enigma2 gebaseerde PVR met een interessante prijs. Hier en daar koop je de Gigablue HD Quad Plus in de standaard uitvoering met twee tuners al voor €300,00. De receiver voelt overal vlot aan en werkt behoorlijk stabiel. Door zijn snelle netwerkaansluiting is het eigenlijk niet meer nodig een harddisk te plaatsen, mits je over een bekabeld netwerk en een NAS beschikt. Je neemt het materiaal in dat geval via de netwerkaansluiting op de NAS op en het opgenomen materiaal is dan vanuit de rest van je thuisnetwerk beschikbaar. Er zijn voldoende software varianten beschikbaar en de fabrikant heeft een redelijke basis opgezet met hun OpenMIPS image. Als de fabrikant de drivers en de LCD ondersteuning verder optimaliseert, kunnen er wat ons betreft 5 sterren vanaf. Nu blijven we steken bij 4, wat natuurlijk nog steeds een uitstekende score is!

4sterren.png

 

*** Een aanvulling van deze review betreffende de ontvangst van DVB-C (ziggo) volgt over enkele weken.

 

Copyrights 2014 - www.sat4all.com, niets van deze uitgave mag zonder onze nadrukkelijke toestemming worden gekopieerd.


 

A.u.b. geen vragen over deze receiver in dit topic, maar beperk je hier a.u.b. tot op of aanmerkingen op deze review.

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 48
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

  • Beheerder

Het zou fijn zijn als iemand van OpenPli uit zou kunnen leggen waarom men deze box niet kan/wil ondersteunen. Mij ontbeert de kennis om te bepalen of de drivers daadwerkelijk de oorzaak zijn voor onze bevindingen en daar kan iemand van OpenPli dan vast duidelijkheid over geven.

 

Bvd.

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Beheerder

Dat wil ik best doen, maar dat is heel erg lastig of eigenlijk vrijwel onmogelijk te meten en ook erg lastig te vergelijken. Bij kritische transponders ben je immers ook afhankelijk van de atmosferische omstandigheden op het moment van de meting en die zijn op iedere testdag anders. Meer dan een indicatie kan je volgens mij niet geven.

 

Zijn er ook kritische transponders op Hotbird en Astra 1 t/m 3 en zo ja, op welke transponders en zenders zou je de resultaten willen weten?

 

Mvg,

 

Michel

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Beheerder

Mee eens, vandaar dat ons oordeel is dat de kwaliteit van de componenten redelijk tot goed is, wat uiteraard ook slaat op het gebruik van redelijk goedkope elco's.

 

In de DM8000 vind je die niet. Daar zitten alleen componenten van absolute topkwaliteit in, maar de DM8000 is inmiddels niet meer leverbaar en een heeeel stuk duurder.

 

Gezien de prijsklasse van deze Gigablue HD Quad Plus, krijg je geheel wat je mag verwachten. Redelijk tot goede kwaliteit voor een meer dan redelijke prijs.

 

Mvg,

 

Michel

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Twee vraagjes Michel. Je spreekt voortdurend in meervoud, dat maakt me nieuwsgierig. Het lijkt alsof er sprake is van een test team. Kun je vertellen met wie je deze test hebt uitgevoerd?

 

Ten tweede je legt een link naar voormalige Azbox gebruikers. Hoe moet ik dat zien? Dat alle Azbox gebruikers overgestapt zijn op de GBQ+?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Beheerder

We testen normaliter met 3 personen. 1 daarvan was de afgelopen 3 weken op vakantie en heeft ook weinig of geen ervaring met Enigma 2 receivers en de ander heeft deze Gigablue onafhankelijk van mij getest. Na zijn testperiode is de box bij mij terecht gekomen en heb ik op dezelfde punten getest. Onze bevindingen hebben we naast elkaar gelegd en waar er normaliter noemenswaardige verschillen zijn (die er dit keer niet waren) testen we opnieuw.

 

Nee, natuurlijk zijn niet alle azbox gebruikers overgestapt op een Gigablue, er zullen er ook zijn die op een Xtrend of VU+ o.i.d. zijn overgestapt, maar er is vrijwel niemand meer die nog een azbox actief gebruikt. Dat is ook logisch want er zijn veel betere producten voor minder geld beschikbaar.

 

Ik schrijf dat een groepje mensen die eerder overmatig positief waren over de Azbox dat opvallend genoeg nu ook zijn over de Gigablue en als je dan even verder kijkt, snap je ook waarom. Een groot aantal mensen van dit groepje heeft daarbij een commercieel belang. Verder wil ik hier niet in detail op ingaan en dat is ook niet nodig. Het gaat hier immers over de Gigablue, de rest is bijzaak.

 

Mvg,

 

Michel

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja Michel, ik denk dan ook niet aan meten maar puur een directe a-b vergelijking tussen twee ontvangers.
Of er in Nederland op de Hotbird of Astra 1, 2 of 3 zenders zijn die echt heel zwak zijn betwijfel ik. Ik denk dan eerder aan de ontvangst van zenders op de Nilesat of de zwakke beams van de Türksat die je direct achter elkaar beoordeelt.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er wordt op punten vergeleken met een ET9500. Is dat de standaard ontvanger voor Enigma II ontvangers?

Groet, André

apparatuur: Gigablue Quad 4K, UE 4K, IP 4K, Octagon sf8008

ontvangst via een Big Bisat, Sky Stream UK, kabel en antenne

smartcards: Sky UK FTV en Fransat image: OpenATV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zou fijn zijn als iemand van OpenPli uit zou kunnen leggen waarom men deze box niet kan/wil ondersteunen. Mij ontbeert de kennis om te bepalen of de drivers daadwerkelijk de oorzaak zijn voor onze bevindingen en daar kan iemand van OpenPli dan vast duidelijkheid over geven.

 

Bvd.

Te kleine geldzak aangeboden gekregen? ;)

You can hate me. You can go out there and say anything you want about me, but you will love me later because I told you the truth.

The truth is still the truth even if no one believes it. A lie is still a lie, even if everyone believes it.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Beheerder

Tja Michel, ik denk dan ook niet aan meten maar puur een directe a-b vergelijking tussen twee ontvangers.

Of er in Nederland op de Hotbird of Astra 1, 2 of 3 zenders zijn die echt heel zwak zijn betwijfel ik. Ik denk dan eerder aan de ontvangst van zenders op de Nilesat of de zwakke beams van de Türksat die je direct achter elkaar beoordeelt.

Dat wordt voor mij lastig testen. Ik kan 6 satellieten ontvangen. Zelfs de vergelijking is zoals ik eerder al schreef erg lastig omdat je te veel van externe factoren afhankelijk bent. Je kunt dit eigenlijk pas goed testen als je een DVB-S2 streamgenerator hebt, waarmee je steeds dezelfde stream onder exact dezelfde omstandigheden bij de receiver aanbied. Die apparatuur heb ik helaas niet. Alleen dan kom je tot een betrouwbare meting en een betrouwbare vergelijking.

 

Er wordt op punten vergeleken met een ET9500. Is dat de standaard ontvanger voor Enigma II ontvangers?

Nee, niet 'de' standaard, maar wel een hele goede vergelijking daar de ET9500 een hele goede Enigma2 receiver is, ook standaard twee tuners on-board heeft en vrijwel vergelijkbare chipset in een lager geklokte variant draait. Ik kan moeilijk alle tot op heden gemaakte Enigma2 receivers gaan vergelijken en we zijn natuurlijk ook een beetje afhankelijk van wat we hebben staan en wat we aangeboden krijgen.

Wel heb ik voor iedere test die we uitvoeren een procesbeschrijving gemaakt en we testen sinds een aantal maanden dan ook steeds exact volgens die procesbeschrijving met exact dezelfde apparatuur. De tests zijn dus iedere keer kwalitatief hetzelfde en daarmee worden de vergelijkingen steeds uitgebreider en beter.

 

Voor mij gold dat ik zag dat er een nieuwe generatie receivers op de markt kwam. Met een snellere processor en met meer tuners. Voeg daarbij de prijs en je komt automatisch bij de GBQ+ uit. En ja, ik heb een AZBOX gehad. Hoor ik dan bij dat groepje???

Maak je geen zorgen. Dat weten die mensen zelf wel als ze dit lezen. Of jij daarbij hoort kan ik niet zeggen. Die mensen hebben namelijk al zeker 85 verschillenden aliassen op sat4all gehad. Je weet op een gegeven moment gewoon niet meer wie wie is ;). Laten we ons verder even tot het geteste apparaat beperken. :)

 

Te kleine geldzak aangeboden gekregen? ;)

Dat is 'n mogelijkheid, maar het kan ook zomaar zijn dat men daarvoor een hele goede en terechte verklaring heeft en daar ga ik zonder tegenbewijs dan ook maar van uit. Ik ben echter wel zeer benieuwd naar die uitleg omdat die mogelijk wat twijfel over de drivers van de gigablue wegneemt.

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...