Ga naar inhoud


Nederlander wil gratis satellietontvangst NPO-zenders terug


Sprietje

Aanbevolen berichten

Steeds meer Nederlanders wenden zich tot politieke vertegenwoordigers in Den Haag om te proberen de gratis satellietontvangst van landelijke NPO-zenders terug te krijgen.

Tot 1 augustus kon iedere Nederlander met een geregistreerde smartcard van CanalDigitaal zonder maandelijkse kosten naar de landelijk tv-zenders Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 zowel in SD- als HD-kwaliteit via de satelliet kijken. Bezuinigingen nopte de NPO er echter toe om de aflopende distributieovereenkomst die gratis ontvangst mogelijk maakte niet te verlengen. In plaatst daarvan sloot de NPO met CanalDigitaal-eigenaar M7 Group een nieuwe distributieovereenkomst waarbij CanalDigitaal gelijk werd gesteld met kabel- en IPTV-aanbieders. Deze betalen al enige jaren voor de doorgifte van de NPO-zenders.
Onderdeel pakketstructuur

Nu M7 Group geen geld voor de doorgifte van de landelijke NPO-zenders krijgt maar daar juist voor moet betalen, maken de drie landelijke tv-zenders vanaf 1 augustus onderdeel van de betaalde pakketstructuur van CanalDigitaal uit. Bij sommige satellietkijkers is dit in het verkeerde keelgat geschoten. Zij stellen dat ze in het verleden vele honderden euro’s voor de aanschaf van een satellietontvangstinstallatie en de benodigde smartcard hebben besteed en ze nu door de NPO in de kou worden gezet. Enkele van hen hebben hierover vragen aan Tweede Kamerleden gesteld. Uit eerdere debatten met mediastaatssecretaris Sander Dekker blijkt echter dat een meerderheid van de Tweede Kamer meegaat in het beleid van Dekker die de NPO in de situatie met satellietverspreiding van landelijke publieke zenders steunt.

Digitenne alternatief

De landelijke NPO-zenders zijn nu alleen nog zonder kosten digitaal via de ether te ontvangen. Via DVB-T – dat in Nederland in de volksmond Digitenne wordt genoemd – blijven de drie landelijke zenders in ieder geval tot en met 31 januari 2017 gratis te bekijken. In de komende jaren moet blijken of er nog nieuwe uitzendvergunningen voor digitale etherverspreiding van tv- en radiozenders via deze uitzendstandaard worden uitgegeven. De verwachting is dat er na 2017 in DVB-T2 wordt uitgezonden. Een overgang die voor de kijker investering in een nieuwe digitale ontvanger kost. Voormalig satellietkijkers van de NPO-zenders stellen echter dat op dit moment DVB-T geen alternatief is. Zo worden de NPO-zenders niet in HD-kwaliteit via DVB-T uitgezonden.

Bron: totaaltv

Link naar reactie
Delen op andere sites


'honderden euro's uitgegeven'.

Vrijwel al die kijkers wonen in het buitenland en hebben destijds nog in guldens hun 'mediahighway' seca doos gekocht, met gratis smartcard, en die doet het nog steeds nadat de smartcard ook al eens gratis is vervangen van seca1 naar seca2. Kosten per jaar, over 15 jaar:nihil. Zeurgehalte: hoog. :D

aangepast door jako87
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind dat die overwinteraars in Spanje, Portugal, Turkije enz. het volste recht hebben dat ze klagen. Ze betalen via de belasting voor de Nederlandse zenders (NPO) maar kunnen ze niet gratis ontvangen want Digitenne reikt zo ver niet. Dat hebben de Duitsers beter geregeld.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De 'overwinteraars' betalen voor het maken van de programma's en distributie in Nederland, net als iedere Nederlander die gewoon in de kou moet blijven werken en als pensionado meestal juist veel minder. Ze hebben nooit iets betaald voor distributie in Spanje, ook niet via satelliet, want dat was altijd illegaal.

 

Als Nederland alles gaat nasynchroniseren kunnen ook de NPO zenders FTA, maar dan moet de de begroting voor de NPO, dus het deel omroepbijdrage in de belastingen, flink omhoog.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lees ik het goed wordt men wakker , na dat ik al ooit aangegeven had de NPO en de commissariat van de media te mailen bleef het stil hier met de actie ( gemiste kans ) .

Daar wij wel betalen en niet meer mogen kijken met onze geinvesteerde spullen , tegemoetkoming dvb-t ontvangers ho maar want tja de NPO is op geldjacht en wil ook naast eerst vele duur betaalde goede qualiteit dab radio's nu ook de dvb-t ontvangers waardeloos maken voor dvb-t2 ( dus men verwijst je dan eerst ff netjes naar steel nog meer van de burger kpn kasjes ) die je binnenkort dan weer bij de kliko kan zetten .

Lekker verdient toch aandeeltje kpn en bonusje voor de NPO ivm verkoop omzet oude meuk .

Wat de NPO doet is met 2 woorden te zeggen " Pure Diefstal " daar zij opgehoest worden door belastingbetalers dus nogmaals sta op tegen gegraai en laat je horen want jan lul de burger krijgt nooit zijn zin maar moet eerder inleveren qua salaris of wordt door de fiscus aka de staat der gegraai Nederland nog meer bloeden .

Spreek de zogenaamde NPO sterren maar aan op straat of op social media dat je het onbeschoft vindt dat jij niet meer kan kijken terwijl hun ongegeneerd doorblijven feesten van onze poen.

RTVWest een dj/presentator van de radio heb ik het al onder ziijn neus geschoven daar hij vroeger ook voor fun x gewerkt heeft ( ook niet meer te ontvangen op bv. dab radio dankzij de grote broertjes in hilversum

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Laat ze maar snel die DVB-T (digitenne) afschaffen. Kost handen vol geld en het lijkt er op dat KPN het contract over een paar jaar toch niet gaat voortzetten. Het verspreiden van de NPO-zenders via de satelliet lijkt me veel goedkoper en dan kunnen de Nederlanders die zich tijdelijk niet in Nederland bevinden ook kijken.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou mooi zijn als ze dat doen maar denk dat de KPN dat nu niet wil doen nu hun aandeelhouders nog verdienen .

Zodra men hun klanten kosteloos een T2 ontvanger moet geven dan lopen ze geld mis vandaar dat ze nu eerst de prijzen verhoogd hebben en niet meer inversteren ( uitmelken tot einde vergunning tijd ) .

Daarna vermoed ik dat ook de kpn klanten naast hun dure digitenne abo ook moeten tasten in de buidel voor de T2 kast .

Maar Digitenne uit heeft toch geen nut meer ivm interactive tv van KPN . 

En idd  gewoon weer gratis doorgifte via de satelliet want daar heeft elke belastings betalende Nederlander met een schotel Recht op dmv de Canal digitaal of andere smart card FTV want dan heb je in 1 keer je landelijke dekking zonder steunpunten dus besparing op besparing .

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het nog steeds belachelijk dat in een verenigd Europa niet alle publieke omroepen gratis te ontvangen zijn. In Brussel wordt met geld gesmeten maar een per land een paar zenders vrijschakelen, o, o, wat een kosten... :crazy::cry:

  • Like 1

Delta-FM


Vu+ Duo 4k SE & Gigablue Quad+
(Kathrein UFS910si & Humax IR-CI5400)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Ben jij dan bereid om als Nederlander meer geld te betalen zodat een Spanjaard ook de Nederlandse programma's mag zien?

Om een Hollywood film te mogen vertonen op de Nederlandse TV betaalt een omroep een bepaald bedrag.

De uitzend rechten voor Europa zijn iets! duurder.

 

De filmsterren moeten ook eten.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom wordt het auteursrecht niet geïnd per klant,of per actieve kaart??

Ik heb beslist geen probleem,om te betalen om een zender te zien,van gelijk welk Europees land dan ook.

Maar ja,dat zal een droom blijven,want ik zie het nooit gebeuren,dat het auteursrecht in Europa anders geregeld zal worden. De filmhuizen,zijn daarvoor te machtig. :(  :angry:

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben jij dan bereid om als Nederlander meer geld te betalen zodat een Spanjaard ook de Nederlandse programma's mag zien?

Om een Hollywood film te mogen vertonen op de Nederlandse TV betaalt een omroep een bepaald bedrag.

De uitzend rechten voor Europa zijn iets! duurder.

 

De filmsterren moeten ook eten.

Vreemd dat CD zo arm is dat ze het niet kunnen opvangen. ik zal wel een extra collecte vragen voor CD, of misschien kunnen ze iets krijgen van de voedselbank....

 

Het grootste probleem is echter dat er volgens CD geen buitenlandse klanten zijn. En dat hun signaal niet opgevangen wordt in het buitenland. Dan sta je niet sterk als je dan opeens stelt, dat je niet bestaande buitenlandse klanten het slachtoffer zijn van deze maatregel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Moderator

Ik vind het nog steeds belachelijk dat in een verenigd Europa niet alle publieke omroepen gratis te ontvangen zijn. In Brussel wordt met geld gesmeten maar een per land een paar zenders vrijschakelen, o, o, wat een kosten... :crazy::cry:

Ik reageerde op deze tekst, waarin gevraagd wordt waarom publieke omroepen niet fta uitgezonden worden.

De reden daarvoor is dat de uitzendrechten van content nog steeds per geografisch bepaald gebied verkocht worden.

 

De Nederlandse omroep betaalt voor een film de uitzendrechten voor het Nederlandse gebied.

Willen ze een film fta via satelliet verspreiden, zodat hij in het gehele dekkingsgebied van de Astra vrij te ontvangen is, hangt er plotseling een heel ander prijskaartje aan die filmrechten.

Canaldigitaal mag dus van de omroep een film zodanig via satelliet verspreiden dat die alleen in het Nederlandse (taal) gebied te zien is.

Het heeft dus met de omroep te maken, niet met de provider.

 

Overigens betaalt niet elke Nederlandse staatsburger voor de publieke omroepen.

De groep welke geëmigreerd is betaalt geen bijdrage.

Gaat niet bestaat niet!            65" 4-K OLED,  Vu+ Duo 4K SE BT, Vu+ Solo 4K, Rebox-8500, Rebox-8000, Wavefrontier T-90, Satlook Digital NIT, Megasat HD5 Combo

Gebruik je een advertentie blocker? Maak dan een uitzondering voor onze website. Zonder advertentie (inkomsten) kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

chatuliem schrijft:

"Het grootste probleem is echter dat er volgens CD geen buitenlandse klanten zijn. En dat hun signaal niet opgevangen wordt in het buitenland."

Natuurlijk zijn er geen buitenlandse klanten want dat mag niet maar wel Nederlandse klanten die in het buitenland de Nederlandse zenders willen zien.
En waar staat dat het signaal van CanalDigitaal niet opgevangen wordt in het buitenland? Volgens mij ben je de grootste onzin aan het verkondigen.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...