Ga naar inhoud


Telfort stuurt klanten dreigbrief over omzeilen beveiliging


Sprietje

Aanbevolen berichten

Telfort heeft enkele glasvezelklanten en internetsite Tweakers een brief gestuurd waarin met juridische acties wordt gedreigd. Het gaat hierbij omzeiling van de DRM-beveiliging. Dit meldt technologiesite Tweakers.

Al enige tijd is het met bepaalde handelingen mogelijk om bij glasvezelserviceproviders die van de tv- en radiodiensten van Glashart Media gebruikmaken te kijken naar tv-zenders waarvoor geen abonnement is aangenomen. Het gaat hierbij vooral om premium betaalzenders als FOX Sports. Door met eigen software de IPTV-decoder zogenaamd reverse te enigneeren kan men de DRM-beveiliging van het platform omzeilen en via DLNA-apparaten – zoals HTPC en internettelevisie – kijken naar zenders waarvoor niet betaald wordt. Op diverse internetsites – waaronder het forum van Tweakers – is te lezen hoe men dit kan doen. Niet alleen Telfort maar ook glasvezelserviceproviders als Vodafone en OnsBrabant maken van diensten van Glashart Media gebruik. Het is bekend dat ook glasvezelklanten van deze providers de omzeiling kunnen gebruiken. De eerste meldingen van de mogelijkheid om de beveiliging van Glashart Media tv-diensten te omzeilen dateren uit 2010.

Telfort is boos

Telfort – eigendom van telecombedrijf KPN – is niet blij met de openlijke publicaties voor het omzeilen van haar beveiliging. Het heeft enkele klanten en Tweakers een brief gestuurd waarin met juridische acties wordt gedreigd als men verder gaat het plaatsen van berichten op internet. Ook wordt geëist dat eerdere publicaties op het internet worden verwijderd. Daarbij gaat het onder meer om een computerprogramma dat wordt gebruikt om de DRM-beveiliging te omzeilen. Doet men dit niet dan dreigt Telfort aangifte bij de politie te gaan doen en wil het bedrijf geleden schade op de klanten verhalen.

Blaffende hond

"Je mag inderdaad niet de beveiliging van films, muziek en software omzeilen", zegt ict-jurist Arnoud Engelfriet tegen Tweakers. Toch is hij niet onder de indruk van de brief van Telfort. "Dit is een typische blafbrief met vage verwijten en niet-onderbouwde verwijzingen naar de wet. Ze kunnen een discussie over lekke beveiliging van betaaltelevisie niet blokkeren.” Telfort heeft volgens de jurist wel de mogelijkheid om personen die op internet schrijven dat ze toegang krijgen tot meer zenders dan ze via hun abonnement mogen ontvangen juridisch aan te pakken omdat dit in strijd met de wet is. Dat geldt ook voor een stappenplan om uit te leggen hoe men de DRM-beveiliging kan omzeilen.


Bron: TotaalTV 
 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dit lijkt me moeilijk,hoeveel keer zou die uitleg/stappenplan al niet gekopieerd zijn?

Ware het hen niet goedkoper de beveiliging te veranderen?Of kan men DRM niet anders gaan beveiligen of iets anders gebruiken?

Want onze kabelaar gebruikt ook DRM technologie met hun streamingsdienst.

Ontvangst van de astra 3 satelliet met een selfsat h50D via de vu zero 4K.cd multiroom  pakket met mz 102 en een vu uno 4k dvb-c fbc tuner met ci+ tv met een kaartje( telenet ). Gigablue bijgekomen voor sat en kabel.Informatie die ik geef, gaat over de Belgische situatie, tenzij anders vermeld|

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

De handleiding of een link daar na toe willen we hier niet zien.

Lees de regels met name punt 3.

 

 

3. Illegale zaken mogen hier niet besproken worden!
Het doel van dit board is een verzamelpunt te zijn voor satelliet en elektronica hobbyisten die middels dit board over hun hobby kunnen discussiëren. Een gezonde discussie over alle aspecten van satelliet ontvangst is dus zonder meer mogelijk en wordt zelfs aangemoedigd. Ons doel is echter niet om mensen middelen of informatie te verschaffen waarmee men gratis naar betaal TV programma's van welke betaal TV aanbieder dan ook kan kijken. Ieder lid draagt hierbij zelf de verantwoordelijkheid dergelijke informatie niet middels dit board te verstrekken. Het plaatsen van decoderingsleutels (keys), bestanden (zip files, firmware enz.) waarin zich keys bevinden of het vragen naar keys of deze bestanden of links naar sites waar ze te vinden zijn is op ons board is dan ook ten strengste verboden! Ook discussies over illegale clone boxen en/of cardsharing zijn taboe. Uitsluitend wanneer het gaat om situaties waarbij je via een LAN binnenshuis je eigen kaarten shared over meerdere eigen ontvangers, kan een discussie over cardsharing worden toegestaan. Vanwege de grote 'gevoeligheid' van het onderwerp, zullen dergelijke discussies echter altijd zeer kritisch en met weinig tolerantie worden beoordeeld.
 

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...