Ga naar inhoud


tv-fan

Lid
  • Items

    248
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Over tv-fan

  • Verjaardag 11/24/1963

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Twente
  • Interesses
    Film, bioscoop, tv en sateliet,

Recente bezoekers van dit profiel

2527 profielweergaven

tv-fan's prestaties

Vaak hier

Vaak hier (4/8)

  • Conversatie starter

Recente badges

  1. Bedankt voor de uitvoerige info. Ik heb destijds de schotel inclusief de lnb's van iemand overgenomen. Inderdaad nogal wat oxidatie bij de F connectors, en bij (flinke) regenval toch wel snel signaal verlies. Maar dat zal wel mede veroorzaakt worden door de niet ideale afstelling. Helaas zaten de onderste beschermkappen er niet bij, voor de foto had ik de kunstoffen kap eraf gehaald. De diseqc switches zitten wel in een bescherm kapje, een origineel blauwe. Verder zal ik proberen de meest rechtse lnb, 28.5 iets hoger af te stellen, signaal sterkte is op zich wel oké. Denk dat ze dus alle 4 eigenlijk opnieuw nauwkeuriger afgesteld dienen te worden? Ben hierin niet zo heel thuis, mocht er in Twenthe nog een hobbyist tijd over hebben?
  2. Hierbij wat foto's ter verduidelijking
  3. Bedankt zover, inderdaad een Visiosat BigBi schotel. En schakelen, worden verdeeld met meerdere multi switswiches. Dat de premium te groot is had ik zo snel over het hoofd gezien. Ik zal eens googelen op de Dur line + Ultra.
  4. Ik heb een Visiosat Big Sat schotel met ontvangst van 19,2 t/m 28,2 Ontvangst. Nu zijn mijn Alps BSTE 101 B LNB's aan vervanging toe. Zelf denk ik aan de Inverto Quatro Premium of de Ultra uitvoering. De laatst genoemde heeft een sterker signaal ontvangst, zie ik dat goed bij de specs? Of kan ik dat niet zo vergelijken? Echter wat is de betere, wat is jullie advies hierin?
  5. Zover ik het begrepen heb gaat de Canal Digitaal deels verdwijnen, wordt aangepast. De series, films en het Canal+ "live steaming kanaal) gaan over in de nieuwe CANAL+ App.
  6. Flink wat actie op de buis is niet verkeerd, van de (commerciële) zenders op onze NL beeldbuis vallen we intussen in slaap. Slaapverwekkende spelletjes, idem tv praat programma's en gescripte reality tv is toch niet om aan te kijken????
  7. Ook bij Vattenfall geen lang jarige contracten meer. Dit gaat compleet de verkeerde kant op.
  8. Vanavond even via de C+ App gekeken, naar live Film 1, Tomorrow Never Dies. Gewoon Nederlandse ondertiteling. Kan het niet aan de instellingen van de VU ontvanger liggen?
  9. Probleem was dat bij het handmatig zoeken op mijn OLED uit 2022 in het zoekmenu geen keuze meer mogelijk was om de Hotbird aan te klikken. Er stonden geen van mijn satelieten meer benoemd. En een compleet nieuwe herstart voor de sat zenders wilde ik graag voorkomen. Dat wordt dan weer te veel uitzoekerij om een voorkeur zenderlijst te maken. Toevallig is er ook sinds paar dagen een software update voor de tv, deze dus eerst maar eens geüpgrade. Wel na herstarten (koude start) van de tv, aanbevolen na de software updates, zijn ook weer de 4 satelieten beschikbaar. Even de frequentie ingegeven , en inderdaad Dorcel TV HD new is gelukkig weer beschikbaar.
  10. Ik mag graag in de late uurtjes effe Dorcel TV HD kijken voor het slapen gaan. Nu vindt ik de versie op de Hot Bird niet meer terug in mijn satelliet lijst. Wel die op de Astra, echter mijn voorkeur gaat naar de versie welke op de Hotbird zit/zat. Dit vanwege de meertalige versie, niet alleen Franstalig zoals op de Astra. Mis het Engels talige geluidspoor... ..ie Iemand een idee?
  11. Nog even terugkomend op mijn vorige post, nader prijs overeengekomen, wat zeggen jullie? Nog een 3 tal panelen 410 Wp Solar Watt Classic AM 2.0 Pure erbij op mijn huidige SEK 3500H, dan zit deze aan zijn max met een 4800Wp. Een Inline 1 phase meter MTR 240 1PC DW MW en de Solar Edge 10 kWh EU versie 2 accu voor € 9999,- geplaatst en aangesloten. Een redelijke deal? Door de panelen erbij is het een uitbreiding en hoeft er geen BTW te worden afgedragen, toch leuk voordeeltje....
  12. In ons subside land wordt het tijd dat er ook voor thuis accu's hier een regeling voor komt. Wat we thuis kunnen opslaan, om de nacht door te komen bijvoorbeeld, hoeft niet het net op. Ik ben me inderdaad op een thuis accu aan het oriënteren. Gelijk een 4 tal panelen extra erbij, kan mijn hele uitbreiding in elk geval zonder de anders wel verschuldigde 21% BTW. Het worden 4 panelen, want deze kunnen nog erbij op de huidige Solar Edge omvormer uit 2019. Iemand trouwens een richtprijs voor een accu met installatie? Ik kom op een 1000 € per kWh opslag....
  13. Ziggo heeft de test op de App waarbij de kanalen 991 tot en met 994 met 1080p werden getest beëindigd. Vanaf vandaag worden er een twaalftal zenders in deze betere beeld kwaliteit doorgegeven. Als rand voorwaarde is het wel nodig om via het Ziggo internet Netwerk hier gebruik van te maken. Betreft o.a. de NL zenders NPO, de commerciële RTL en SBS, Veronica en ook Ziggo Sport. Naar verwachting volgen later meer zenders waaronder Love Nature.
  14. Bij mij komen de 4 Deluxe Music zenders op een 85 cm schotel goed binnen. Signaal sterkte ligt hier op een 90 %, kwaliteit signaal wel stuk lager, rond de 50 %, aldus de gegevens op mijn 2022 Philips OLED. Het zijn nu nog "test" uitzendingen, naar verwachting wordt een betere beeld resolutie verwacht. Ik vind het een mooie uitbreiding.
  15. De afnemers bij Vattenfal, of beter gezegd degenen die terug leveren gaan er juist op vooruit, van 7 eurocent naar 16,8 eurocent per kWh. Ikzelf ben er wel blij mee, toch een kleine € 100 te verekenen bij mijn jaar rekening.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...