Ga naar inhoud


Drs. IJzerbout

Lid
  • Items

    10050
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    164

4 Volgers

Over Drs. IJzerbout

  • Verjaardag 03/29/1955

Contact methoden

Aanvullende info

  • Geslacht
    Mannelijk
  • Locatie:
    Dubai Media City & Ras al-Khaimah, UAE
  • Interesses
    Mijn vrouw, satellietontvangst, oude buizen & radio´s, alles met Broadcast en elektronica in het algemeen.

Recente bezoekers van dit profiel

644800 profielweergaven
  1. Het ging mij trouwens niet zo zeer om de prijs maar het hele verhaal erom heen. Neem gewoon een stuk coax wat je misschien al hebt liggen. En maak er geen Professoren afstudeer studie project van. De meeste verkrijgbare coax zal in de regel gewoon voldoen. Dat wilde je ik eigenlijk zeggen. Dat kan met iedere coax een probleem opleveren.
  2. Dat valt allemaal wel mee. Je kunt er ook problemen bij maken die er helemaal niet zijn. . Is flexibele geribbelde buis echt een probleem, dan trek je de coax er doorheen voordat je de flexibele buis in de grond legt. Of beter nog, neem van die grijze afvoerpijp van 40 mm. Dan heb je ruimte voor reserve leidingen en kost rond de 3€ per meter. Dus niet van dat Nederlandse krenterige gedoe maar doe het gelijk goed en degelijk.
  3. Ik heb nog steeds een adres in Duitsland aangehouden en heb daar ook nog een woning. Ik heb me daar nooit afgemeld. Die woning gebruiken we als ik mijn kinderen en kleinkinderen bezoek en voor vakanties. Ook dient het als “nood onderkomen”, voor het geval dat. Je ziet wat er fout kan gaan in het Midden en Nabije Oosten. Afgelopen weekend werd het heel kritisch. Verder maken mijn kinderen ervan gebruik als ze gasten hebben.
  4. Bedoel je RTL Duitsland of RTL+, de streaming dienst van RTL? Sluit een abonnement bij Magenta TV af van de Telekom. Dat heb ik gedaan op mijn Duitse adres en kijk via VPN in de Emiraten erna. Prima dienst met pak ‘m beet 100 HD zenders. RTL+ is dan inbegrepen. Magenta TV draait op 3 streams dus ik kijk ook via mijn telefoon en mijn dochter in Duitsland heeft er ook plezier van.
  5. Om er dan nog even op terug te komen, het ontvangen van uiterst moeilijke en zwakke signalen van exotische satellieten 📡 is voor 99,9% van de gebruikers van satelliet installaties nagenoeg niet aan de orde. Dus waarom zou je een super dure non plus ultra coax gaan aanleggen terwijl dit misschien helemaal niet nodig is. Voor een gewone huis-tuin-en-keuken Astra setje voldoet een goedkope minder goed afgeschermde coaxkabel met verkoperde middenkern ook goed. Komt nog bij, dat zoals ik al schreef je er geen zender minder mee ontvangt. Meer wil ik er niet over kwijt. Dit topic is al meerdere keren volledig uitgekauwd.
  6. De ontvangst gevoeligheid ontstaat vóór de coaxkabel en vóór de conversie. Daarna wordt in de LNC ná de conversie het signaal “opgepept” om over de coaxkabel te kunnen worden getransporteerd in de vorm van het baseband signaal. Een zo groot mogelijke schotel is veel belangrijker dan een wat minder goede coaxkabel. Dit geldt niet voor normale antennes zoals een UHF of VHF antenne waar het verlies in de coax wel degelijk een rol speelt.
  7. Ja, inderdaad. Vinyl bedoel ik.
  8. Inderdaad. Krimp F-connectoren zijn altijd beter. En daar wordt dan weer op uitgespaard. Uiteraard hoort er ook een stukje krimpkous overheen voor betere vochtafwering. Een goede F-connector krimptang heb je al voor €20. Dus waar hebben we het over.
  9. Daarvoor is het zoutgehalte in de lucht veel hoger en door de extreme zonnestraling is de kans op UV schade van de buitenmantel veel hoger. We gebruiken dus coaxkabel onder andere kriteria. Bij korte stukken coax van zeg maar 20-25 mtr. maakt het niets uit welke kwaliteit coax je gebruikt. Motor sturing via de coax is iets waarvoor coax helemaal niet gedacht is. Het zou beter zijn een motor extern te voeden. Hetzelfde geldt voor het voeden van LNC‘s over langere afstanden. Natuurlijk is het beter om bij lange afstanden een goede kwaliteit coax in te zetten maar maak er geen Rocket Science van. Ik heb ooit eens per vergissing een lang stuk coax van 50 Ω gebruikt en heb er niets van gemerkt. Het werkte prima. Ik werk sinds 1977 in de professionele Broadcast wereld en heb hier vele jaren ervaring mee. Was erbij vanaf het prille begin van de satellieten overdracht. Dus weet wel degelijk waar ik het over heb. Mijn tip: overdrijf het niet met dat coax geneuzel en geef niet onnodig veel geld uit.
  10. Wat een ontzettend ge-ouwe-sexhostes over coax kabels. Koop gewoon een stuk coax, voor mijn part van een bouwmarkt. Het baseband L signaal van een LNC heeft zo’n hoog niveau tegenwoordig en is zo robuust dat het praktisch imuum is tegen storingen van buitenaf. Sprietje maakt hier weer eens een professor afstudeerproject van, waar niemand op zit te wachten.
  11. Tja, in experts “specialisten” kringen heet een plaat tegenwoordig “een vinil”. Die gasten scheten nog in de luiers toen ik platen kocht van de Led Zeppelin en Pink Floyd.
  12. Nee dank u. Er zijn genoeg andere belangrijkere dingen in mijn leven om te beleven. Radio had/heeft voor mij een hele andere betekenis dan alleen maar naar het afnoedelen van muziek en af en toe een MiAmigo jingle van toen te moeten luisteren. Daar hoort vooral ‘s avonds chillen met wat goede jazzmuziek onder het genot van een Malt Whiskey 🥃 uit mijn verzameling bij. De muziek uiteraard van mijn grammofoonplaten. Dat is veel leuker dan zo’n sjaggerijnige stream. De platenhoes en het opleggen van de plaat is een ritueel dat een www stream nooit kan evenaren. En noem het alsjeblieft geen vinil zoals de hifi-fideladisten plegen te doen.
  13. Nou, dat terugslaan van Iran daar doe ik echt niet van in mijn broek. Ik denk dat ze het niet in hun hoofd zullen halen om zich met het (boze) Westen in het vaarwater te komen.
  14. Is dit iets om voor thuis te moeten blijven?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...