Jump to content

 • Posts

  • De Maximum E85 is een prima schotel en geeft een behoorlijke versterking. Maar je schrijft dat je een multi-switch gaat gebruiken en quad-lnb's wilt gebruiken en dat past meestal niet. Bij een multiswitch moet je quattro-lnb's gebruiken. Die hebben 4 verschillende uitgangen en zijn bovendien ook nog een stuk goedkoper dan quad-lnb's.  
  • Triax heeft wel goede spullen alleen niet in Nederland want hier zijn de meeste mensen te zuinig om iets meer uit te geven. Kopen liever een zak friet en een frikandel. Triax brengt die fiber schotel alleen in Frankrijk op de markt waarschijnlijk als tegenhanger van de Visiosat/Cahors.
  • Ik denk dat ik voor de Maximum E-85 ga. Wanneer beschikbaar zal ik de "Quad High-Gain Low-Noise 40mm PLL LNB" van Inverto erop zetten. Nu moet ik nog de kabels, multi-switch, F-connectors en standaard zoeken. Daarnaast ook een satmeter zodat ik het correct en makkelijk kan installeren (schotel is tijdelijk, dus ik zal hem waarschijnlijk af en toe nodig hebben denk ik). Iemand nog advies voor deze onderdelen? 
  • Is een DAP-710 idd. Jaren geleden gekocht tijdens een reis in Zuid-Frankrijk. Hadden toen van thuis uit een ongeteste 2dehandse aluschotel mee maar daarmee lukte niks. Later, terug thuis, bleek dat de arm niet juist zat en de LNB naast de schotel keek ☹️. Toendertijd lokaal in Perpignan bij een schotelzaak deze Triax DAP-710 aangeschaft. En daarmee lukte het perfect op op de camping toen BVN (toen nog op 19,2°) prima te ontvangen op een FTA-ontvanger. Nostalgie dus. Later ook eens een poging gedaan om met de duoblok van TVV van thuis iets te bekomen in Noord-Spanje...maar na wat googlen wijzer geworden rond skew en graden-tussen-de LNB's....Kreeg dus wel één satelliet maar altijd maar met 1 kop of de andere. Twee sat's kreeg ik toen niet in orde. Dan maar de X-finder aangeschaft...en thuis alles prima voor elkaar gekregen met de duoblok van TVV. De jaren nadien gewoon 1 LNB in de Triax op 23,5° en 1 LNB in de 'kleine' 45cm voor 19,2° of 28,2°. En dat deden we dan sindsdien. Tenminste tot voor 2 jaar Corona de reisplannen dwarsboomde en de Triax, nu met de tri-blok op het dak belandde. Maar ik wil die Triax terug als campeerschotel en dus kwam er de Maximum E85 en het plan om een multifeed voor 4 sat's te gaan plaatsen. Dus. Vandaar. ☺️
  • Het probleem lijkt toch in de ontvanger te zitten want als ik een opgenomen programma terug kijk heb ik ook geen geluid. Dan lijkt het mij duidelijk dat het geen probleem is dat door CD wordt veroorzaakt.    Morgen maar eens kijken of ik 'm terug kan zetten naar fabrieks instellingen en dan opnieuw kan installeren.  Dt gaat weer een hoop tijd kosten want het is lang gelden dat ik dit heb gedaan. Iemand tips of zelfs bereid om mij hier doorheen te loodsen? Bij voorbaat dank!
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.