Ga naar inhoud


dragoamn

Lid
  • Items

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dragoamn

  1. Onze SAB Titan  FTASC SE van 2016 begint kuren te krijgen, dus zoeken we een nieuw HD-kastje om tv te blijven kijken via de satelliet (FTA, dubbele LNB).

     

    We zoeken niets bijzonders, maar vinden het wel fijn als de elektronische programmagids goed werkt en de bediening makkelijk, intuïtief is. Ik vind op internet allerlei merken en modellen, maar zou niet weten welke ik moest kiezen, dus als jullie me een degelijk, eenvoudig en niet te duur apparaat kunnen aanraden, dan heel graag.

  2. 23 uren geleden, theparasol zei:

    Er zal dit jaar ook een flinke winstuitkering naar aandeelhouders gaan.

    Daar zullen ongetwijfeld ook de nodige pensioenfondsen tussen zitten.

    Laten we hopen dat er hierdoor ook meer geld naar onderzoek/ontwikkeling van duurzame energie gaat.

     

    Kan de Nederlandse overheid misschien ook aandeelhouder worden van Shell, ExxonMobile enzovoort en zo meeprofiteren van deze extra winst in de vorm van dividenduitkeringen?

     

  3. Beste satkijkers,

     

    Het duurt op onze SAB Titan FTASC SE erg lang voordat de gegevens van de elektronische programmagids (epg) in worden geladen. Soms komen ze pas wanneer je in de epg naar de gewenste zender gaat, en zelfs dan kun je vaak niet verder vooruit in de tijd kijken dan het eerstvolgende programma.

     

    Ligt dat aan de SAB, aan de satelliet of aan iets anders? Is er in de instellingen iets waarmee we het kunnen verbeteren?

  4. Beste allemaal, ik wilde even met jullie delen dat ik de bromtoon (zoemtoon, pieptoon, fluittoon, aardlus) heb weggekregen door de SCART-kabel van mijn Edision HD-receivertje naar de tv te vervangen door een HDMI-kabel. Dat kon omdat ik sinds vandaag een tv'tje in huis heb met zo'n aansluiting; de oude tv (met beeldbuis) had die niet.

     

    Storingsvrije groeten!

     

     

  5. Goed, terwijl de discussie hier voortwoedt, heb ik een rolletje KOKA 9 TS bemachtigd. Slechts 20 meter (ben niet zo van de grote voorraden). Daarmee ga ik maar eens het dak op. De kabel hoeft niet in de grond en hoeft het ook geen 30 jaar vol te houden. Tegen die tijd hebben we vast weer heel andere techniek, draadloos of zo  ;)

     

    Bedankt voor alle leerzame opmerkingen!

     

    Beste Sprietje,

     

    Het is leuk dat je met een vermoedelijk oud lijstje aan komt maar wat er in de winkels ligt is allemaal hirschmann koka 799 of inmiddels vervangen door de iets betere koka 9 TS en Technetix. En dat is allemaal solid copper en kwaliteitsspul met een lage demping.  Dus de praktijk is anders dan jij nu voor doet.   

  6. Nou, ik zal erop letten. Bedankt voor de tip. Online bestellen leek me niet zo economisch ivm de verzendkosten, die niet in verhouding tot de kosten van de kabel staan.

     

    Je loopt een groot risico dat als de coaxkabel in een bouwmarkt koopt, je slechte coaxkabel hebt.
    De kabel is meestal niet geschikt voor satellietontvangst, wel voor kabel tv.
    Grote kans dat je met coax thuis komt waar geen koperen kern in zit maar een ijzeren kern met een uiterst dun laagje koper er op van 0,02mm, de zogenaamde CCS-coax. Maak dan je borst maar nat.

    CCS staat voor Copper Clad Steel.
     

  7. Ga ik doen, een kabel uit één stuk. Nu hoor ik een vervelende piep/zoem uit de luidspreker van de tv (aan een ander, korter stuk kabel uit één stuk is dezelfde receiver mooi stil - kennelijk is er met dat samengestelde lange stuk dat er nu ligt iets aan de hand).

     

    het veiligste is altijd een kabel uit 1 volledige lengte 

    zo simpel is het 

    en steek je coax ook in een buis

  8. Heel vriendelijk, maar dat lijkt me pure overkill. Ik denk dat ik even een bouwmarkt inloop zodra ik even tijd heb.

     

    Groeten!

     

    Hoi,

     

    ik heb hier nog 20 meter echte "buitenkabel" liggen.

     

    Ooit in een winkel besteld. De kabel is wel bijna twee centimeter dik en je moet er speciale stekkers op monteren.

    De kabel door een buis steken gaat niet lukken.

     

    Terugnemen wilden ze niet doen want hij was speciaal besteld ?!

     

    Soms vraag ik me wel af wie ze zoal in een winkel plaatsen.

     

    mvg

  9. Goedemorgen! Mijn SAB Titan FTASC SE is met een HDMI-kabel aangesloten op een tv van Samsung, en die tv is met tulpstekkers (analoog dus) aangesloten op een versterker voor geluid uit losse luidsprekers.

     

    Als ik tv kijk van de satelliet, komt er geluid uit de tv en uit de losse luidsprekers, maar als ik van een USB-schijf een avi-film bekijk, komt er alleen geluid uit de tv, niet uit de losse luidsprekers.

     

    Komt dat bekend voor? Zit dat volgens jullie in de SAB of in de tv? Is het een soort ingebouwde beperking/beveiliging?

  10. Garantie zit er nog bijna 2 jaar op :)  maar als je zo'n kastje opstuurt, ben je het zeker een week kwijt. Waarschijnlijk veel langer als de leverancier het probleem niet kan reproduceren.

     

    Voorlopig heb ik de firmware geactualiseerd van een versie uit maart 2016 naar de allerlaatste versie, april 2016. Even kijken of dat iets uitmaakt.

     

    Ondertussen zoek ik nog een tweede HD FTA-ontvanger voor een andere plek in huis. Iets kleins en simpels, een VU+ Zero of zo.

     

    Bedankt voor de hulp!

     

    Zit er nog garantie op,dan zou ik hem gewoon op sturen

     

    wat van firmware zit er op,deze  1.1.73 vom 13.01.2015

  11. Sinds een paar weken heb ik een Edision Proton LED, die vanaf de eerste dag soms niet meer reageert op de afstandsbediening. Als ik de receiver even uit zet (stroom eraf) en weer aan, reageert hij weer. Gisteren hakkelde ineens het geluid (het leek te worden versneld), het beeld bleef goed, en daarna deed de afstandsbediening het niet meer. Ook dat kon ik toen oplossen door de stroom er even af te halen. Ik heb nieuwe batterijen in de afstandsbediening geplaatst, maar dat helpt niet.

     

    Komt dit gedrag iemand hier bekend voor? Wat kan de oorzaak zijn? Is er iets aan  te doen?

     

    Ik overweeg het product terug te sturen naar de leverancier, maar dan zit ik misschien heel lang zonder ontvanger.

     

    Graag jullie mening & advies.

  12. Ik zou hier nog even op terugkomen: het is opgelost dankzij satkijker, die met zijn ervaring en een handig apparaatje de schotel binnen no time goed had uitgericht op Astra 19,2 en Hotbird 13 graden oost. De schotel van slechts 70 (78) cm en de dubbele LNB bleken heel geschikt te zijn voor deze combinatie van satellieten, iets minder voor 19,2 en 23,5.

     

    Nogmaals dank aan satkijker en voor alle zinnige vragen an adviezen aan deze beginnende satellietkijker.

     

    Satlijker: ontzettend bedankt voor je hulp en je interessante verhalen over de wereld van de satelliet-tv. Ik zal me er de komende tijd meer in verdiepen via de links die je gaf.

  13. Frans B, bedankt voor de suggestie.

     

    Het ziet er inderdaad naar uit dat ik daar problemen mee heb. Maar als je de helft van een dubbele LNB afdekt met metaal, heb je in feite toch een enkele LNB? Daar was mijn hulpvraag in eerste instantie op gericht.

     

    Hoe dan ook, vanavond krijg ik hulp van iemand met wat meer ervaring dan ik zelf heb. Waarschijnlijk zal het dan wel lukken de satelliet goed te richten. Groeten!

     

    Heb je problemen met het vinden van de juiste satelliet, plaats dan een enkele LNB. Dan ben je voor 100% zeker dat de schotel juist is gecentreerd. Daarna pas de duo LNB monteren.

  14. Hi satkijker,

     

    Twee nieuwe hindernissen:

     

    * Na het instellen en opslaan van de TP-index voor 19.2 springt een andere waarde vanzelf terug.

     

    * Bij de TP-index voor 23.5 staat de waarde die je noemt niet in de lijst, wel waarden die erop lijken, zoals 12168 V 29509 en 12148 V 27500. Hoe kan dat?

     

     

    De schotel zal een graad of 2 omhoog moeten en als je er achter staat een beetje naar rechts draaien. Voor de Astra 19,2 bij TP index 10744 H 22000 kiezen deze is al heel lang niet veranderd dus zal wel in de lijst staan en bij DiSEqc 1.0    A  kiezen.

    Voor de Astra 23,5 bij TP index  12168 V 27500 en bij DiSEqc 1.0  B  kiezen.

  15. OK, A=1 maakt veel duidelijk. De links ook.

     

    Veel dank aan sprietje en satkijker. Als het nog droog wil worden, ga ik het dak weer op.

     

    Een fijne dag!

     

     

     

    Zie hier voor de Astra 23,5: http://www.lyngsat.com/Astra-3B.html

    Zie hier voor de Astra 19,2: http://www.lyngsat.com/Astra-1KR-1L-1M-1N.html

    Zie hier voor de Astra 28,2: http://www.lyngsat.com/Astra-1KR-1L-1M-1N.html

     

    Diseqc positie 1 of A

    Diseqc-positie 2 of B

    Diseqc-positie 3 of C

    Diseqc-positie 4 of D

     
  16. Klopt, dat ligt eraan dat ik bij Diseqc geen waarden als 1, 2 (genoemd door Sprietje) enzovoort zag staan, alleen A, B, C en D. Ik vind de handleiding bij de Edision ook niet erg duidelijk: er staat niet in welke waarde je moet kiezen en wat de waarden inhouden. Als jij weet wat A-D precies inhouden, hoor ik dat graag.

     

     

     

    Op de bijlages staan de diseqc instellingen ook niet ingevuld

     
  17. Hi Sprietje, en waaraan kan ik zien ik de hoofd-LNB (in de klem) wel heb gericht op 23,5?

     

    Is er op dit forum of ergens anders op het web een goede informatiebron of gids voor het uitrichten van satellieten, zodat ik jullie hier niet hoef te vervelen met beginnersvragen?

     

    --

     

     

    De eerste bijlage die je laat zien is niet van de Astra 23,5.

    De Astra 23,5 heeft namelijk geen transponder met 10773H 22.000, wel de Astra 28,2.

    Ook de tweede bijlage klopt niet. De Astra 19,2 heeft geen transponder met 10715H 22.000

     

    Je hebt de schotel dus niet op de Astra 23,5 uitgericht.

     

     
  18. Vervolg...

     

    Met een '78 cm' Triax en de Edision Proton FTA LED ontvang ik nu vele honderden zenders in HD-kwaliteit, haarscherp beeld, helder geluid, dus wat dat betreft lijkt het wel te werken. Wat echter vreemd is, is dat de Duitse zenders ontbreken. Geen ARD, geen ARTE, geen ZDF, geen WDR of regionale Duitse zenders. Pas ergens boven kanaalpositie 430 heb ik zenders van Astra 23,5 en Astra 19,2. Veel Engelstaligs, van BBC Olympics tot het Sikh-kanaal enzovoort.

     

    Wat kan daarvan de oorzaak zijn? De schotel lijkt goed gericht te zijn, al zijn de S/R-waarden nog vrij laag. Zie de afbeeldingen (via Imgur) hieronder.

     

    Het instellingenmenu van de Edision:

     

    http://imgur.com/QE6Iwl0

    http://imgur.com/OzMCfIc

     

    En de LNB met de verkeerde buis nog in de klem - is nu omgedraaid:

    http://imgur.com/pJ2qnbh

     

     

    Tsja, leveranciers... Dan zal ik reclameren als het resultaat erg tegenvalt. Je verwacht van een winkel toch dat ze deskundig advies geven. Ik kijk eerst eens even hoe het werkt, want heb wel betere dingen te doen dan een schotel terugsturen die al op het dak heeft gestaan.

     

    Wel lekker weer overigens om op een dak te staan ;)

     

    Groeten!

  19. Tsja, leveranciers... Dan zal ik reclameren als het resultaat erg tegenvalt. Je verwacht van een winkel toch dat ze deskundig advies geven. Ik kijk eerst eens even hoe het werkt, want heb wel betere dingen te doen dan een schotel terugsturen die al op het dak heeft gestaan.

     

    Wel lekker weer overigens om op een dak te staan ;)

     

    Groeten!

     

    Beste dragoamn

    Een Triax 78 is een schotel van 70cm breed en 78cm hoog. Omdat het een offsetschotel is, moet je de breedte van de schotel als maat nemen, niet de hoogte.
    Tja en wat die leveranciers allemaal beweren! :shocked:
     

  20. Volgens de leverancier (***geen-reclame***) paste deze duo LNB bij deze Trias 78 cm-schotel (geen 70 cm). Ik neem aan dat hiermee een acceptabele ontvangst mogelijk is. Ik ga met de goede adviezen van jou en de anderen aan de slag en meld me weer bij succes of hopeloos falen ;-)

     

    Ciao.

     

     

     

    Je hebt dus een duo-lnb voor een schotel van 80-85cm terwijl jij een schotel hebt van 70cm breed. Dat past niet echt jofel. De afstand tussen de twee koppen is te groot. Het is dus heel belangrijk dat je de kop van de Astra 23,5 in de klem zet. Doordat de Astra 19,2 zo sterk is, is de ontvangst voor de Astra 19,2 dan toch nog wel redelijk.

    De diseqc-instellingen maak je inderdaad in het menu van de ontvanger.
     

  21. Hi Sprietje,

     

    Bedankt voor je hulp. De LNB is een type nr. 3540 (IDBL-TWNM220MNO43-8PP).

     

    Wordt die 'diseqc-1.0' ingesteld in het menu van de ontvanger?

     

    Groeten!

     

    Beste dragoamn

    Welk Inverto Twin 4,3 graden monoblock heb je?
    Deze http://www.inverto.tv/products/product.php?section=1&id=99&cat=36
    of deze http://www.inverto.tv/products/product.php?section=1&id=99&cat=36

    Je moet de kop van de Astra 23,5 in de klem zetten.
    Verder moet je de kop niet afdekken met een stuk karton want dat helpt niet. Daar moet je aluminiumfolie voor nemen. Belangrijk is wel dat de op je ontvanger diseqc-1.0 in stelt en dan Astra 19,2 op 1 en Astra 23,5 op 2.

    De elevatie van je schotel moet je in Gennep instellen op 28,6 graden.
    De duo-lnb moet 12 graden schuin. Gebruik daarvoor de hoek van 12 graden die ik hebt meegestuurd. Even uitprinten en uitknippen en achter op de duo-lnb plakken.
     

  22. Bedankt voor de duidelijke foto, smetje! Ik had de andere buis van de Duo in de klem gezet (beginnersfout, denk ik).

     

    * Nieuwe vraag: waar haal je een nieuwe zenderlijst vandaan? Hoe zet je die in de ontvanger?

     

    ** Oude vraag: heeft het zin de 'meekijker' op 19.2 tijdelijk af te dekken bij het afstellen?

     

     

     

    zet jou schotel zo 

    wel de lnb van 23.5°E in de houder zetten 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...