Ga naar inhoud


zeeteefje

Lid
  • Items

    1099
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Alles dat geplaatst werd door zeeteefje

  1. Hier in de buurt is een paar jaar geleden ook de zendmast uitgefikt. Inderdaad 5G wappies die het verschil niet zien tussen een 5G zendmast en een TV zendmast.
  2. Je hebt alleen een account nodig in een Nederlandse appstore. Dat kan een stuk eenvoudiger dan de hardware uit Nederland halen. Je kan op bestaande hardware zelfs gewoon een 2e account installeren. VPN op NL zetten, nieuw account aanmaken, registreren in Nederland, klaar.
  3. @Tonskidutch: Daarmee geef je toch zelf aan dat Starlink nu al een prima concurrerend aanbod doet in Nederland? Je komt met Starlink iets goedkoper uit, tenzij je vergelijkt met een aanbieding van een andere provider. Daarnaast is de prijs van Starlink in de loop der tijd alleen maar gedaald. Terwijl de prijs van alle andere aanbieders stijgt wordt Starlink elk jaar goedkoper. Als deze trend zich doorzet wint Starlink dat straks gemakkelijk.
  4. Oneens. KPN glasvezel 100/100 Mbps zonder TV of telefoon kost €53/maand. Starlink tussen 95-250 Mb/s symmetrisch kost €50/maand. Als Starlink op Franse prijzen gaat zitten is Starlink met €40/maand zelfs al flink goedkoper voor dezelfde snelheid dan KPN, maar nog niet goedkoper dan veel Franse abonnementen. Het is duidelijk dat de prijs die Starlink hanteert niets te maken heeft met de kostprijs, maar alles te maken heeft met de prijs van vast internet in de regio/land van de gebruiker. Starlink zet gewoon een prijs neer waarmee ze concurrerend zijn in de regio. Franse ISP's maken zich dan ook zorgen dat Starlink onder hun kostprijs gaat zitten zodat ze de grote investeringen in glasvezel infrastructuur nooit terug kunnen verdienen. Als consument maak ik me daar juist helemaal geen zorgen over, in tegendeel.😉
  5. Nee, dat is direct gedaan. Dat heb ik hem zien doen met zo'n kastje. Geen idee hoeveel glasvezels in deze ene kabel zitten. Ik heb gelezen dat er tussen twee en 24 glasvezels passen in één kabeltje van maar 4 mm doorsnede. Gezien de snelheid waarmee hij ze aan elkaar last zijn het er of heel weinig, of het apparaat doet volautomatisch veel vezels tegelijk.
  6. Die vraag kan ik pas beantwoorden op het moment dat ik die keuze heb. Dan kan Starlink weer in prijs gezakt zijn en glas duurder. Op dit moment kost de goedkoopste glas aansluiting hier € 25,99/maand met 500/500 Mb/s. Ik betaal nu €17,45/ maand voor ADSL. Van dat soort prijzen kun je in Nederland alleen dromen.
  7. Omdat diezelfde France Telecom 4 weken geleden mijn telefoonkabel kapot heeft gemaakt bij het vervangen van de telefoonpaal. Dat was kennelijk ter voorbereiding van de uitrol van glasvezel. Onze burgemeester woont hier iets verderop en dat is een gepensioneerde ICT'er. Ik acht de kans daarom groot dat dit deel van het dorp, ver van het centrum en de telefooncentrale, eerder glasvezel krijgt dan de rest.😁
  8. Top, scheelt toch flink in de kosten. Hier is zojuist een wereldwonder geschiedt: een mannetje in een hoogwerker heeft een extra bevestigingspunt gemaakt in de telefoonpalen, boven de bestaande koperen telefoonkabels. Een uur later kwam een ander mannetje in een hoogwerker er een glasvezelkabel aan hangen. Het grootste wonder is dat ze daarbij mijn telefoonkabel niet hebben beschadigd...
  9. De meeste nieuwssites koppen wel dat SBS9 wordt omgedoopt in Viaplay TV. Zo staat het ook in het persbericht van Viaplay zelf:
  10. Het lijkt een 1 april grap, maar is het niet. "Talpa Network krijgt toegang tot een selectie van het sportaanbod uit het portfolio van Viaplay en gaat dit uitzenden op het huidige SBS9 dat per 5 april aanstaande verdergaat onder de naam Viaplay TV. Naast Formule 1, darts van de Professional Darts Corporation (PDC) en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga blijven internationale series en films, en entertainment van eigen bodem, te zien op Viaplay TV. De gezamenlijke intentie van Talpa Network en Viaplay Group is om het sportaanbod op Viaplay TV in de nabije toekomst te vergroten." Viaplay TV gaat de F1 races overigens niet live uitzenden. Het lijkt me de laatste stuiptrekking van Viaplay in Nederland om nog wat geld te ontvangen voordat ze de F1 rechten kwijt raken in 2025.
  11. Vreemd, weet hij dat zeker? Dat is het tarief van vorig jaar. Ik ga er van uit dat de tariefsverlaging ook voor bestaande abonnees geldt.
  12. Ja, dan gebruik je een alternatieve appstore zonder de limiteringen van Google, maar ook zonder de beveiliging van Google. APKPure is recent nog een bron van malware geweest die je echt niet op je telefoon wilt hebben.
  13. Knap voor een app die pas een maand oud is. Je mag niet vergelijken met de CanalDigitaal app, want die zat in de store van alle landen, dus ook in de niet- landgebonden store. Canal+ is hier veel strenger op.
  14. Het gaat niet over het gmail account, maar over het koppelen van een google account aan een playstore. Het lijkt er op dat jouw account niet gekoppeld is aan een playstore en dat het gebruik van een VPN volstaat. Dat is niet gebruikelijk voor dit soort apps, dus ik verwacht niet dat dit blijft werken.
  15. Hier in Frankrijk is dat precies andersom. Je weet als consument van een Franse bank nooit zeker of een contactloze betaling met de pinpas wel werkt, afhankelijk van de bank, bedrag, aantal keren reeds contactloos betaald, de stand van de maan en de zon wordt een contactloze betaling met pinpas om de haverklap geweigerd. In Nederland tik je dan alsnog de pincode, in Frankrijk wordt echt de betaling geweigerd en afgebroken, alsof je credit card diep in het rood staat. De kassière moet dan opnieuw de betaling klaarzetten en hopen dat de betaling alsnog werkt. Een cheque uitschrijven gaat nog sneller... (en dat doen ze hier ook nog vaak). Betaling met telefoon lukt eigenlijk altijd, binnen een seconde klaar. Soms is er een communicatieprobleem, dan moet de telefoon even opnieuw tegen de betaalterminal gehouden worden, kost een seconde extra.
  16. Ik kreeg die vage lap tekst afgelopen woensdag in beeld op mijn telefoon toen ik wilde betalen zonder te ontgrendelen. Alsof je op je gemak zo'n lap tekst op je display gaat lezen als je aan de kassa wilt afrekenen. Je wilt betalen en wegwezen. Als die sukkels nu gewoon een normaal leesbare tekst als "voortaan bij elk bedrag ontgrendelen" lieten zien, dan was het helder. Nu ben ik tijden aan het zoeken geweest naar een mogelijk onjuiste instelling. Vooral omdat onderaan nog een cryptische instelling staat beschreven die helemaal (nog) niet bestaat: Mijn telefoon draait op Android 14 met de security patch van februari. Er bestaat dus helemaal geen nieuwere Android versie. Maar ik zou die instelling graag willen hebben en uit zetten.
  17. Sinds kort is het niet meer mogelijk om kleine bedragen met Google Wallet te betalen zonder eerst je smartphone te ontgrendelen. Op internet verschijnen al de eerste klachten, maar Nederlandse banken adverteren nog steeds met de tekst dat ontgrendelen niet hoeft onder de €50,- De wat krom naar Nederlands vertaalde uitleg van Google staat hier. De tekst "Binnenkort worden er geen kosten meer in rekening gebracht op uw creditcard" moet zijn "binnenkort worden geen betaling verricht met uw credit card". Vanuit het Engels naar Nederlands vertaald met Google Translate waarschijnlijk. 😉 Ik hoop dat ze dit optioneel maken zodat de gebruiker zelf kan bepalen of ontgrendelen nodig is voor kleine bedragen. Zo wordt betalen met een bankpas weer sneller en gemakkelijker dan betalen met smartphone.
  18. In Spanje heeft Starlink nu zelfs een 'basic' abonnement van €29/maand met 50-100 Mbps download. Geen glasvezel snelheden, maar best interessant, ruim voldoende voor IPTV. Iets voor Sprietje? edit: de door Starlink beloofde latency is 26-33 ms. Lijkt me geen probleem, zelfs niet voor gamers.
  19. @Tonski: In Frankrijk kost het Starlink abonnement momenteel €50,- maand inclusief de hardware en €40,-/maand zonder de hardware. Aansluiten op glasvezel kan ook €300 kosten, afhankelijk van de provider en de te overbruggen afstand. De éénmalige kosten van Starlink en glasvezel zijn daarmee ruwweg gelijk , en €40/maand is geen gek bedrag voor snel internet. @ceesv: ja, jij hebt een abbo inclusief backup. Zo'n 4/5G ei krijg je ook kosteloos ter beschikking bij uitval, maar het is voor mij een uur rijden naar de dichtstbijzijnde winkel om er één op te halen. Dat is dus in totaal 4 uur in de auto, ophalen en weer terug brengen. Ik gebruik mijn eigen mobiele 4G oplossing wel. Ik heb geen idee over de stabiliteit van Starlink bij slecht weer en toenemende aantallen gebruikers. Daar heeft de schaalbaarheid van glas waarschijnlijk een voordeel.
  20. Dat is nog niet zo erg lang hè. Gemiddeld rijdt nu 1 keer per 3 jaar een te hoog beladen vrachtwagen of boer mijn koperdraad kapot. De glasvezel kabel zal net zo kapot gaan, en vermoedelijk is die lastiger te repareren/vervangen. Nog maar 3 weken geleden heeft Orange 'mijn' houten telefoonpaal vervangen door een metalen exemplaar. En wat denk je?, die pummel staat zo hard met een hamer te beuken dat de lijn kapot gaat. Meteen klagen, maar zinloos, want het lag 'uiteraard' niet aan zijn lompe handelingen. Provider gebeld, maar die mag vervolgens pas een week later iemand sturen omdat Orange de sector heeft geblokkeerd wegens 'werkzaamheden'. Zit je een week zonder internet omdat de pummel die de lijn defect heeft gemaakt ook nog de reparatie daarvan een week lang onmogelijk maakt. Ik wacht het eerst even af hoe het bevalt als er ooit nog glas verschijnt hier. Maar ik ben blij dat er met Starlink een betaalbaar alternatief is, mocht de betrouwbaarheid te wensen over laten.
  21. zeeteefje

    F1 Australië

    Wel weer sneu, de fout ligt bij het team en niet bij de rijder. De motivatie van de F1 organisatie is dat de rijder pas 1 seconde tevoren door het team werd geïnformeerd, en dat was te laat voor Perez om te kunnen reageren.
  22. De V3 versie van de Starlink router heeft weer UTP poorten, maar die kun je op dit moment alleen op uitnodiging bestellen. Het is natuurlijk een kwestie van tijd voordat die router standaard geleverd wordt. Ik zit in Frankrijk nog zonder glasvezel, die wordt eind dit jaar verwacht. Maar op mijn locatie wordt de glasvezel aan de bestaande telefoonpalen opgehangen. Daarmee is het een kwetsbare infrastructuur, blootgesteld aan wind, regen en hoge vrachtwagens. Starlink is vermoedelijk betrouwbaarder.
  23. Exact, zo werkt dat. Het IP adres is alleen van belang op het moment dat je een account koppelt aan een play/appstore door een betaalmiddel toe te voegen. Het account wordt op dat moment gekoppeld aan het land dat bij het IP adres hoort, en dat kun je met een VPN regelen. Daarna is het IP adres niet meer relevant, alleen nog de store waar het account aan gekoppeld is. Ik krijg de indruk dat bijna niemand zich realiseert dat het zo werkt. Er zijn wel apps die streng zijn, zoals Viaplay en Netflix die controleren of het land van de store en IP adres wel met elkaar matchen en als dat langdurig niet klopt, het abonnement overzetten naar het land waar het device zich bevindt.
  24. Ja, gezien de talen lijkt het verschil te zitten in landen waar M7 actief is. Landen waar M7 niet actief is krijgen de Franse Canal+ app. Overigens maken veel apps onderscheid tussen Vlaams en Nederlands. Idem voor bv Engels en Amerikaans.
  25. Dat is een taalkeuze, geen landkeuze. Je kunt de app in de hele EU gebruiken, dus ook in België. Tot zo ver niks nieuws. Het probleem is niet het gebruik van de app, maar de beschikbaarheid van de app in de store.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...