Ga naar inhoud


ton68

Lid
  • Items

    310
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door ton68

  1. Hallo aanj. nee is niet de leeftijd☺️ Is het gelukt met de register aanpassing? Ik heb zelf ook wel eens dat er na een update bijvoorbeeld ineens schijven meerder keren zichtbaar zijn. Soms veranderen ze zaken bij Windows. Zelfde als rechts klik met de muis en bestand verplaatsen is niet meer aanwezig in Windows 10 en 11. bijvoorbeeld uit je downloads map rechtstreeks verplaatsen naar een ander map schijf etc. Ook daar is een regeditje (script) voor.
  2. Ja met een registeraanpassing is zo klaar. heb ik al meerdere keren gedaan. zie hier Add or Remove Duplicate Drives in Navigation Pane of File Explorer in Windows 11 Tutorial | Windows 11 Forum (elevenforum.com)
  3. Geen idee waar je dit vandaan hebt maar heb dit nog nooit gehoord. Kan me ook niet voorstellen dat deze vraag ooit aan je is gesteld. NL is een democratisch land daar is dit echt nog nooit aan de orde geweest.
  4. Bij 55 graden sterft de bacterie pas af. tussen de 37 graden en zeg 50 is ideaal voor de bacterie. Zoals ik al aangaf ben zelf installateur sinds ca. 1990 en heb meerdere legionella beheersplannen meegemaakt. Je moet echt niet "net veilig" gaan zitten. Recentelijk in Nederland nog problemen geweest met het merk Ferroli zie ook hier wat leesvoer: Legionella – Boiler-info.nl p.s. misschien hebben ze in In Belgie een andere variant die al bij 50 graden het loodje legt😉
  5. 55 graden is wel krap aan. Oppassen met legionella! ik zou hem echt minimaal op 60 zetten.
  6. Beste jepe, ik werk in de installatie branche. Jouw geiser zal altijd zuiniger zijn. Hoe je het ook wend of keert een boiler moet altijd op temperatuur worden gehouden. Oftewel je heb stilstandsverliezen. Jou Vaillant geiser staat uit en gaat alleen aan tijdens het tappen/douchen. Een warmtepompboiler is best mooi je moet dan eigenlijk mechanische ventilatie hebben zodat je de lucht die je "naar buiten blaast" eerst door de warmtepompboiler laat gaan . Dan onttrek je namelijk de warmte uit de ventilatielucht (ga uit van ca 21 graden) (WTW idee) Maar zoals gezegd zal duurder zijn dan een geiser aangezien je wel moet bijverwarmen met een elektrisch element (alleen al om legionella tegen te gaan) minimaal op 60 graden houden. Heb je PV panelen i.c.m. een warmtepompboiler is het al wat interessanter. Nog af te wachten hoe het verder gaat met de salderings regeling...eerst maar eens stemmen en kabinet vormen denk ik. p.s Ariston is een onderdeel van de Ariston Group net als het Nederlandse Atag uit Lichtenvoorde.
  7. Statiegeld geld voor blikjes en plastic flesjes o.a. frisdrank, bier. Niet voor dierenvoeding en voedselblikken. statiegeld blikken herken je aan onderstaand logo.
  8. Je kunt op een gegeven moment natuurlijk van verre zien aankomen dat het een keer gebeurt is met deze vorm van tv kijken. Het internet is op de meeste plaatsen stabiel. Veel mensen hebben al helemaal geen vaste abonnementen meer zoal het ouderwetse "linear kijken" (de jeugd kijkt al zo goed als geen tv meer) zij hebben Netflix etc. Commercieel gezien natuurlijk begrijpelijk dat CD daar ook op aan gaat en niet blijft vasthouden aan allerlei hardware zoals CI modules, Satelliet ontvangers etc. terwijl het met een app kan worden gedaan die feitelijk geen onderhoud vergt. Ik heb het al meerdere keren gezegd NL Ziet is een prima vervanger die ook nog eens beter beeld geeft dan satelliet ontvangst van CD. Mensen die op de camping staan of een chalet bezitten zijn ook beslist niet verstoken van tv. Ze kunnen een eenvoudig ontvangertje van een paar tientjes kopen en kijken gratis de NL zenders via digitenne. Ook dat is niet eens overal nodig want ook op campings is er meestal gewoon internet en kun je met een app tv kijken. Ik verwacht dat CD over max 2 jaar totaal geen satelliet ontvangst meer zal aanbieden in Nederland. op hun website moet je al wat dieper gaan zoeken naar de sat abbo's.
  9. Niets illegaals aan zo lang je een smartcard gebruikt waar je voor betaald. Daarbij als ik me goed herinner is er vastgelegd dat je eigen apparatuur moet kunnen gebruiken. Ik heb de club al enige tijd verlaten. Destijds een een (bom) vol abbo inclusief smartcard en die is zonder aan te geven gewoon op zwart gezet. NL ziet hier thuis prima (beter) alternatief. Met mij Sony tv uit 2019 kon ik bij de app van CD niet eens pauzeren. Alleen als ik via mijn tablet keek. Boeltje daar steeds slechter voor elkaar. Schotel alleen nog in gebruik voor FTA.
  10. @ Heren moderatoren. Ik zie dit wel vaker op forums. Men beidt wat aan (in dit geval heeft deze persoon kennelijk gedacht ook ff aanmelden op Sat4all dan posten) en ik verkoop sneller. Denk dat jullie af en toe toch dit soort erg lange inactieve "leden" moeten afmelden. Soms erg verwarrend voor andere leden.
  11. ton68

    Xtrend et10000

    Ik geef je weinig kans. Als je op zijn naam gaat staan zie je dat hij voor het laatst actief was op 19 maart. Ik vermoed alleen hier geregistreerd om iets te verkopen
  12. De gratis versie van Driver booster is ook makkelijk om ontbrekende drivers te installeren. Wel even opletten dat je bij het installeren niet ongewilde programma's mee installeert.
  13. ton68

    beton vloer verf

    Ja zou jij als Mod wat mee moeten doen.
  14. ton68

    beton vloer verf

    Ik zie dit wel vaker in forums dat iemand ergens op reageert maar niets bijdraagt wat de TS helpt. Zo ook deze nutteloze bijdrage
  15. Ligt aan de "klant" ik was Telfort klant sinds ca 2 jaar dus KPN geworden. Ik heb ca. 70 mb downloadsnelheid 20 mb up ik heb een vaste telefoonlijn waarmee ik voor € 5,00 per maand onbeperkt kan bellen naar vaste en mobiele nummers in het buitenland ( niet alle landen) maar naar Engeland ook en daar heb ik veel familie. Ik betaal hiervoor €41,95 per maand heb daarnaast NL ziet voor de € 7,95 totaal dus € 49,90 dat lukt sowieso niet met een Delta Ziggo etc. Daarnaast heb ik mijn schotelantenne voor alle FTA's op de 13,19,2, 23,5 en 28,2 graden
  16. ton68

    cv pomp

    Draai je zo los heb je geen speciaal gereedschap voor nodig wel een passende schroevendraaier dus geen kleintje dan beschadig je alleen maar de sleuf. Ben zelf installateur eigenlijk nooit nodig hieraan te draaien, vroeger wel toen stonden pompen de hele zomer uit en moest je er een klap(je) op geven dan de schroef losdraaien en even "forceren" als ze vastzaten. Tegenwoordig is dit sofwarematig geregeld cv pomp komt (meestal) 1 x in de 24 uur kort in beweging om vastzitten te voorkomen.
  17. ton68

    cv pomp

    Nergens voor nodig hieraan te gaan draaien als er geen problemen zijn. Kans dat er vuil tussen komt (uit de installatie zoals roestdeeltjes) na losdraaien is aanwezig dan gaat de pomp op de schroef lekken. En ben je kort of langer bezig dit weer te verhelpen.
  18. Eens, Ik ben absoluut tegen het beleid en wat die mafkees daar allemaal uitspookt maar dit is leedvermaak wat hier niet thuis hoort.
  19. Heb je dat wel goed? leg ons eens uit waaraan je zoveel energie verbruikt zo goed als midden in de zomer. Dat is werkelijk absurd hoog kan me dat haast niet voorstellen.
  20. Beste Gerrit B, Ik zit zelf ook bij dezelfde leverancier nog contract tot 4 februari en heb ook PV panelen. Ik denk toch dat je het niet goed hebt met de teruglever vegoeding als je MEER terug levert dan complete verbruik dan verbruikt dan inderdaad maar een paar cent. Kijk hier nog maar even: Terugleveren en salderen | zonnepanelen | energiedirect.nl
  21. Dag Gerrit, Volgens mij wordt hier bedoeld dat je maar 0,05 ct terug krijgt als je meer energie terug levert dan dat je van Energiedirect afneemt. Dus niet wat je bijv. overdag terug levert als dat binnen jouw verbruik blijft (dus niet extra teruglevering) zal daar hoop ik toch wel een andere vergoeding voor zijn. Zo is dat nu ook nog steeds voor nu bekend tot 2025.
  22. Dag Michel, Zeker bespaar je met een energiezuinige pomp, maar dit is een aanzienlijk bedrag. Als je de pech hebt dat de verdeler an sich een keer gaat lekken (gebeurt niet vaak) maar heb dit toch wel meerdere keren meegemaakt en ze moeten vervangen bij diverse klanten. Als jouw dat dus gebeurt en je hebt de pompen nog niet terug verdient is het "zuur". Pompschakelaar zelf knutselen of kant en klaar bestellen zou mijn keuze zijn. Als de pomp moet draaien verbruikt ook een energiezuinig pomp uiteraard stroom (wellicht minder) mede afhankelijk is de vloerverwarming ingeregeld. Als 1 groep gezien de leidinglengte langer is dan de andere groepen gaat ook die energiezuinige pomp naar een hoger toerental dan is de besparing nihil. En als ik het zo zie is deze vloerverwarming (nog) niet voorzien van inregelmogelijkheden dat is wel een must als je energiezuinige pompen gaat plaatsen en je maximaal wilt besparen. p.s. De meeste cv installaties zijn niet ingeregeld ik tref dit ook met regelmaat aan bij voornamelijk hybride systemen waarbij de buiten unit aanzienlijk gaat pendelen wat energie kost en niet bijdraagt aan de gewenste besparing.
  23. Of je moet er een energiezuinige pomp inzetten, zou ik niet doen gewoon een pompschakelaar plaatsen wat ik al heb aangegeven. Zoiets als dit.
  24. Hoi Michel, Dat heeft zeker zin. Zijn standaard te koop. Zonde om de VV 24 uur per dag te laten draaien. Die van jouw gebruikt op de laagste stand 40 watt x 24 uur is 960 watt. weet niet wat je per KW betaalt maar als dat € 0,22 cent is wordt het een aanzienlijk bedrag. je kunt het niet x 365 dagen doen want soms moet de pomp ook aan (bij warmtevraag). Je kunt dus met een pompschakelaar een aanzienlijk bedrag besparen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...