Jump to content

Tiidmasine

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

About Tiidmasine

 • Rank
  Sat4all Lid

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Friesland
 • Interesses
  Techniek, Wetenschap in de breedste zin van het woord.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mijne Heren, heb vanmiddag opnieuw geflashd en alleen verder opnieuw ccam en oscom geinstalleerd. Afgelopen avond drie programma' s laten opnemen via de timer functie. Het lijkt er op dat de boel weer normaal functioneert. Zal verder maar met mijn tengels van instellingen afblijven 😉
 2. Zal eerst eens een nieuwe flash proberen omdat het eerst wel goed was. Gisteren heb ik van Veronica 2 films achter elkaar opgenomen via de timer. Lengte film 1 volgens timer 2.5 uur en de tweede 1.5 uur. De eerste film: opname stopte pas na 4 uur eer de tweede werd gestart. Die nam wel 1.5 uur op. (op de eerste opname stonden bijna beide films op ongeveer 8 minuten na). Na de eerste keer flashen met de onofficiele pli had ik als softcam cccam welke later is vervangen door doscam. Daarna is volgens mij het gelazer begonnen...... Zal eerst een nieuwe flash proberen. Laat ik nog even weten of er na die flash nog steeds problemen zijn of dat het verholpen is. Even een paar dagen geduld. Bedankt zover !!
 3. Mijn 7080HD met openPLI heeft een raar probleem: Als ik b.v. een timer voor opname zet te beginnen om 20.00 en stoppen om 22.00 gebeurt er iets wat ik niet begrijp (althans de oorzaak niet). De opname start om 19.55 uur, maar stopt niet eerder dan wanneer ik dat handmatig doe. Zo krijg ik dus soms opnames van b.v. meer dan 5 uren. Wordt er een programma direct achter de eerste gestart van b.v. 22.00 tot 0000 uur blijft de recording ook gewoon door lopen. Ik zie dan in het timer menu dat ie nog gewoon wacht met starten voor dat programma terwijl bij het eerste nog steeds running. staat. Doe ik iets verkeerd, heb ik ergens een foute instelling gemaakt of......... Alvast dank voor het meedenken.
 4. Een wat late reactie maar goed bedoeld: Zet het mp4 formaat om naar ts . (transport stream) Dat kan zelfs via een online programma. De dreambox gebruikt zelf dat formaat standaard.
 5. Vooral Veronica, Net 5 en soms National Geographics. Normaliter zou je dat mogelijk minder erg kunnen vinden. Ik gebruik echter een stukje software, genaamd TSDOCTOR (NIets illegaals, netjes voor betaald) waarmee je ts streams kunt bewerken. Ik haal m.b.v. dat programma de reclames uit opnames welke ik wil bewaren. Werkt goed, maar als er veel artefacten in een opname zitten, kan ik ze als verloren beschouwen.
 6. Eerst even mijn verontschuldigingen aangaande de snelheid vermelding: Deze is max. 8GB/s maar omdat de dreamboxen waarschijnlijk geen SATA3 hebben zal het wel wat langzamer gaan. Verder heb ik momenteel last van artefacten door atmosferische omstandigheden (En dat met een schotel van 120cm en slechts 1 quatro lnb welke kort geleden door een professional is afgesteld. Zal wachten op beter weer en doe opnieuw een poging met de nieuwe ssd's (eerst maar eens 1) De hoofdreden om over te schakelen op ssd is de geringe warmte ontwikkeling. 1 van mijn 7020 hd V1 kan slecht tegen warmte. Loopt ie nog al eens vast. Heb er 2 dwarsstroom ventilatortjes in gezet (ieder op halve snelheid zodat ze bijna onhoorbaar zijn) Daar is het wel beter van geworden. De uitgaande luchtstroom is gericht op de chip met het koelblokje. Bij de 7080 is dat beter: die heeft al een fan van zichzelf. In het uiterste kan ik de ssd's nog wel in mijn pc's zetten 😉
 7. Ik heb in mijn dreamboxen (2 x 7020HD V1, 1 x 7020HD V2 en 1 x 7080 HD) SSD schijven geplaatst. Heb schijfjes van Kingston gebruikt van elk 120GB. Wat mij opvalt is dat opgenomen programma' s vaker "fouten" vertonen dan met standaard hd' s (Gebruikte 320GB' s 7200 rpm van Western Digital.) Met " fouten" bedoel ik blokjes en vervormingen in het beeld. Ik heb nu SSD' s van 240GB besteld met SATA3 interface wat zo' n 8 mbit/sec moet kunnen doen. Heeft iemand van u ervaring met SSD schijven in een van de genoemde dreamboxen en zo ja met welk resultaat en welk merk/type SSD' s zijn gebruikt ?
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy