Ga naar inhoud


Marc123456789

Lid
  • Items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Marc123456789

  1. De golfpijp is niet schuin afgezaagd bij de oude lnb. De binnendiameter is ongeveer 2,5mm kleiner dan de inverto. De dop van de inverto past er niet in.

     

    inderdaad lijkt het erop dat er stukje golfpijp in de feedhorn zit maar daar weet ik nu de diameter niet van.

     

    Overigens vind ik de kunstof dop best dik, er zit wel een gevormd binnenwerk in maar toch en dan komt er nog een plastic kapje overheen. Houdt dat niet veel signaal tegen? 

    Of is dat de Dielectric zoals je eerder beschreef?

    86CD5644-1A92-4217-BB2C-46296F76162E.jpeg

    94B9DA20-CFF0-4EC8-AFBA-EB6162C1752E.jpeg

  2. De golfbuis van de oude lnb gaat er maar voor de helft in. Hij komt dan tegen de skalarringen die maar een kleine opening heeft waar de dop onmogelijk doorheen gaat. Ik heb de dome en kap nu weer helemaal terug gemonteerd vandaar geen foto van binnenste.

     

    ik zal van de week ff magnetronmaaltijd gaan halen en rondje uitsnijden en erop plakken. Dan maak ik gelijk de dome schoon.

    10A38595-EC92-4CE5-AA7A-C05EC799F033.jpeg

    2B4AB934-24AE-4BF0-96FC-CB82EC0D6FB8.jpeg

  3. Dome ga ik zeker schoonmaken, helaas regent het nu erg hard.

    De dop kon er helaas niet op want het uiteinde paste niet door het gat van de skalarringen. De binnenkant van de dop zag er ook bewerkelijk uit. Als ik hem zaag dan komt de lnb toch weer wat meer naar buiten en dan komt hij tegen de dome aan. Plastic folie is hier wel de makkelijkste oplossing. 

    Voor nu ben ik dik tevreden en mocht folie niet afdoende zijn en ik moet elk seizoen een nieuwe lnb kopen dan is dat ook niet zo ramp. 

    Zelfs met de harde regen loopt het beeld nog redelijk door.

    Mijn vrouw en ik zijn blij :)

    nogmaals hartelijk dank voor het meedenken en mocht je ooit in de buurt van Marina Port Zelande zijn kom een biertje pakken...

  4. Onze berichten hadden elkaar net gekruist. Heb zonet geprobeerd om de dop erop te zetten maar dat lukt niet. Dop gaat niet door de feedhorn heen en dan steekt de lnb teveel uit voor de dome. Ik zal daar later van de week maar een stuk folie erop plakken. 

     

    De lengte van de lnb is het probleem niet om de dome te raken. Eerder de lange lengte van de golfbuis. Maar geen van beide raakt de dome en helt ontvangst is goed dus ik verander er niks meer aan hahaha.

     

    dat ding onder de schotel is een motor.

     

    Maar wat een oplossing zeg. De tracvision 4 kost bij outlet zaak rond de 500 euro, ik zal voor grap eens vragen ofdat het nog nieuwe zijn. Nieuwe tracvision tv 6 rond de 13k. Bij laatst genoemde gaat tracken wel beter en kan je alle satellieten volgen zonder steeds te her programmeren. Maar ach heb thuis al sinds jaren een roterende schotel maar kijk alleen Astra 3.

  5. Whohohoho,

     

    het werkt!!!! En nog belangrijker de lnb past 😄😄😄

     

    met de oude lnb haalde ik 7,6db

    met de nieuwe lnb haal ik 10.2 db

    na plaatsing bol haal ik 9,3 db

    op de filmnet transponder haal ik 8,2 db en alle kanalen op deze transponder storen niet meer.

     

    Super super bij ben ik en wil ook iedereen hartelijk bedanken voor het mee denken.

    Alles bleek met de inverto lnb wat simpeler te zijn dan we dachten.

     

    Het enige wat nu onbeschermd is, is het einde van de golfbuis. Ik kan de dop erin steken maar die komt dan door de skalarringen heen of ook een stuk folie erop plakken. Enig idee wat het beste zal zijn?

    3750F6C1-5742-47AC-BDA0-5BE459534DE7.jpeg

  6. Ben er gelijk aan begonnen. De golfbuis van de inverto is een stuk langer en ik zag bij de oude golfbuis dat ze op het einde een stuk folie hadden geplakt tegen vuil etc. Folie zat niet echt straks erop. Dat wordt dan de golfbuis afzagen

    4AD2C440-BB28-49A9-AC81-429A582C17EE.jpeg

  7. Inderdaad is de golfbuis 20,5 zonder omhulsel. Na verwijdering van de omhulsel blijft er een klein apparaatje over.

    ik zaag de omhulsel golfbuis ertussen uit en probeer ze samen om zo passend te maken. Als het past kan ik of het omhulsel verlijmen aan de golfbuis of er twee gaatjes in te boren waar de skewbouten doorheen gaan. Ik denk zelf verlijmen makkelijker

    9BF6BCEA-FF87-4170-A073-962521C20BEE.jpeg

  8. Das wel balen dat de twin zoveel groter is. Had geen zin om 2 weken te wachten erop. Ik vroeg de man nog of de maten hetzelfde waren :(

    Morgen als uurtje droog blijft ga ik het toch proberen, koop die single dan eventueel  ook nog maar.

     

    Als ik goed naar je eerder verstuurde tekening kijk zie ik dat de doorsnede van de golfbuis 22mm is. Ik heb gemerkt toen ik de skew verstelde dat er ook nog wat speling is.

    De doorsnede hals inverto is 23 mm volgens jouw tekening en eigen meting maar geen 20,5 zoals je eerder vermelde. Of bedoelde je 20,5 zonder kunstof omhulsel?

     

    ik kan daar misschien de kunstof omhulsel er aan laten en dan met beetje geluk past die zonder iets er aan te hoeven veranderen.

     

    502DBE2B-76CC-4FA0-AACB-47C3A4910B9F.png

  9. Goede en duidelijke uitleg sprietje, dank voor dat. Mijn eerste plan is eigenlijk om zo weinig mogelijk te veranderen aan de originele tracvision en eerst te testen of het ontvangst beter wordt. De inverto aanpassen maakt me niet uit. 

     

    De golfbuis van de inverto is dus te smal en de lengte klopt niet. 

    Ik heb hier op de haven geen draaibank en daarom zat ik te denken om te ruimte op te vullen met rondom dunne pinnetjes (bijv spijkers zonder kop). Vraagje: de golfbuis hoeft geen geleidend contact te hebben met de feedhorn toch, anders zou er zelfs met een 3D printer een opvullend ‘buisje’ gemaakt kunnen worden of misschien is er er wel een standaard buisje die over de golfbuis geschoven kan worden. Eerst meten en dan weten.

     

    Zoals ik me meen te herinneren is de huidige golfbuis juist heel kort. In dat geval zaag ik de inverto gewoon korter.

     

    de dikte van de lnb zelf zal misschien wel een probleem gaan geven door de kap die er nog overheen komt maar misschien is er wel wat geluk dat het past.

     

    Daarna testen, ontvangst beter: uitwerken tot een degelijke constructie. 😄

  10. Hoi, Srry voor late reactie maar was ff druk met werk. Ik heb de lnb besteld op die ene site. Ze hadden hem niet op voorraad en levertijd ong twee weken. Daar hadden we natuurlijk geen zin in. Stort maar terug dat geld. Gelukkig had ik een aardige snuiter aan de telefoon en die stelde voor om dan als vervanger de zelfde lnb te sturen maar dan een twin :)

    Zonet binnengekomen en moet zeggen dat ik hem toch aardig groot vind.

    Als van de week een dag komt met weinig regen en wind maak ik de kap los en haal de schotel uit elkaar om te kunnen zien wat de maten precies zijn en wat we kunnen fixen. Foto’s maak ik uiteraard.

    tot die tijd alleen een foto van de binnengekomen lnb.

    38715AC6-F934-44C9-ABC1-F0D19CBE760A.jpeg

  11. Ik ga van de week eerst even huidige lnb losmaken en gat van feedhorn opmeten en kijken hoeveel ruimte er is voor de dikte van het lnb huis.

     

    de single uitvoering van 9,95 kom ik alleen tegen in een ander model met zon dikkere kop. Maar ook al zou die het dubbele kosten dan is het nog steeds de moeite waard om te proberen.

     

    wordt in de komende week vervolgt.....

  12. Echt super dat je zo meedenkt met me💪💪💪. Ook het filmpje was even leuk om te zien en te horen dat de mijne hetzelfde geluid maakt (lees lawaai).

     

    De dikte van de huidige lnb zou ik moeten meten om te zien of de dikte van de inverto overeen komen dan wel niet overschrijd. (Zie foto)

     

    Met betrekking tot de hals lengte met kop: zit daar iets essentieels in of is die hals gewoon af te korten? Wat doet de plastic kop aan het einde van de buis?

    De diameter is niet het probleem omdat daar wel iets omheen geplaatst kan worden (draaibank) tot aan de juiste diameter. 

     

    Op de tracvision zitten twee uitgangen Rf1 en Rf2, ik neem aan dat de huidige een duo lnb is?  Ik gebruik er maar 1 dus de inverto zou dan te gebruiken zijn.

     

    Mocht een andere lnb werken en het signaal beter worden zodat we filmnet etc goed kunnen ontvangen dan zou dat geweldig zijn. 

     

    Misschien leest Trust mee. Trust heb jij misschien een idee voor aanpassing lnb.

    Als ik van de week op de boot ben en het weer laat het toe zal ik alles opmeten. 

    Probleem om bij de tracvision te komen is dat ik hele kap moet losmaken dus het moet ff droog zijn en niet teveel waaien.

     

     

    D0555A86-57A1-4378-8364-48B7B74121A5.jpeg

    9905E8DB-F8BF-4755-9088-E7ED3D5BCB8A.jpeg

  13. Ik heb op de dreambox openpli in het menu een signaalzoeker. Tijdens draaien van de lnb heb ik daar steeds naar gekeken en gestopt op de hoogste db waarde.

     

    je zei eerder dat de tracvision een grote lnb had. Is daar geen kleinere voor te vinden om dan misschien een wat sterker signaal binnen te krijgen?

     

    Goed weekend nog. Erg stormig nu op het water maar we hebben nog steeds beeld :)

  14. Je hebt gelijk, ik had niet helemaal goed gelezen. Als ik naar de lnb kijk richting de schotel, staat op de schotel de schaal zoals bij dat eerste plaatje te zien was uit de handleiding van de tracvision. Om hem dan op -7 te zetten draaide ik (kijkend naar de schotel) naar links en zo zag ik streepje op lnb wijzend naar -7 op de schaal. Zoals je uitlegde was dat dus verkeerd. Daarom zei dat mannetje van KVH dus +7.

     

    Dat ik nu wel beeld hebt komt omdat bij de decoder die erbij zat ik alleen maar automatisch kon zoeken naar kanalen en tijdens het zoeken maar een paar kanalen werden gevonden. Op de dreambox had ik al volledige kanalen lijst staan.

     

    Alle kanalen van transponder 12129 stotteren en vallen steeds weg. Geen idee waarom. Db is op alle kanalen van die transponder lager. Wel balen want wil graag zondag race zien.

  15. Zo eindelijk alles compleet en aangesloten en we hebben beeld.

    nadat tracvision gelockt was had ik hem uitgezet en ben handmatig de Lnb gaan stellen. Op de aangegeven schaal had ik toch het hoogste db op +7.

    Helaas filmnet en ziggo sport was het beeld steeds haperig. Bij NPO en RTL 4 etc. Rond de 7-8 db maar bij filmnet en ziggo 6-7. Is dat nog op te lossen? 

  16. Hoi, vandaag skew op -7 (of in de buurt) ingesteld en tracvision hergeprogrammeerd. Schotel vindt de Astra 3 snel en Luxemburg kanaal heb ik beeld.

    dreambox gepakt, pfffff HDMI kabel en afstandbediening vergeten zeg. Bah

    Morgen ophalen.......

  17. Top, dank voor alle info. Ik ga het morgen doen, Vreemd dat ze in KvH zegt 7 graden, had op een overzichtkaart ook al gezien -7 en had al mijn bedenkingen.

    Fijne avond allemaal, wordt vervolgt...

  18. Hoi sprietje, is zou ook best 45cm kunnen zijn. Heb het niet echt opgemeten.

    de skew heb ik ingesteld op +7 volgens dat mannetje van kvh. Dus dat is fout?

    Morgen ben ik weer op de jachthaven en ga dat gelijk aanpassen.

    maar wat moet ik nu veranderen aan de programmeercodes? Ik heb nu het volgende staan:

    @satconfig,a,98,12168,27500,34,0X0003,V,H,3
    @satconfig,a,98,12070,27500,34,0X0003,H,H,3
     
  19. Welke transponder settings adviseer je me om the programmeren om vervolgens mijn idee te kunnen uitvoeren?

     

    Met de opgegeven programma codes ontvang ik o.a. een Luxemburgs kanaal. Nadat de tracvision het kanaal gelockt had zette ik de schotel uit en kon het Luxemburgse kanaal ongestoord blijven kijken. De volgende dag deed het kanaal het nog steeds zonder gebruik te hoeven maken van de tracking zoek van de tracvision 

  20. Ja voorlopig varen we alleen in Nederland , idd is het een kleine 40cm schotel.

    Bij de leverancier in Nederland zeggen ze gelijk dat niet lukt en ik de nieuwe tv6 kan aanschaffen voor €10.500,00 ex Btw. 

    Dat gaan we uiteraard niet doen.

     

    Maar als ik alleen de dreambox aansluit en vervolgens gaan we op een andere plek liggen. Ik stel bijvoorbeeld RTL4 in op de dreambox en zet de tracvision aan, gaat deze dan ook op zoek naar de Astra 3? 

  21. Hoi, de aangesloten ontvanger is nu niet geschikt voor de canaldigitaal smartcard.

    Ik kan met de aangesloten ontvanger wel handmatig zenders zoeken maar met de opgegeven programmeer codes vind ik de canaldigital kanalen ook niet.

    Mijn plan was, wanneer de kanalen gevonden worden ik een dreambox op de tracvision aansluit.

     

    KVH zei ook nog het volgende:

     

    - As mentioned only high band have transponders the TV4 can track on.
    - Well, if you have one "dummy decoder " to ensure Astra3 is tracked, another decoder on RF2 can receive all band and Polarities, but then we have the size vs. HD quality requirement issue.

    En eigenlijk snap ik het vanaf bovenstaande niet helemaal meer. Wel heb ik een idee gedachte maar of het werkt?....

    Mjn idee dan om de tracvision te laten zoeken met de aangesloten ontvangen naar een kanaal die ik nu krijg te zien op de astra  3 door de programma regels van KVH.
    Daarna zet ik de schotel uit met tracken zodat hij op de astra 3 gericht is en blijft.
    Vervolgens sluit ik dreambox aan (misschien wel op de vrije RF2
    Hahaha maar geen idee of dit gaat werken.

    Mijn dreambox thuis staat op een roterende schotel aangesloten, kan de dreambox ook commando's doorgeven aan de tracvision, zoals de huidige ontvanger ?

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...