Jump to content

Thriller

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

About Thriller

 • Rank
  Sat4all Lid

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er is in satellietland altijd iets, vind ik, dat je niet graag doet en dat is de sateliettuner via de fabrieksinstellingen helemaal terugzetten naar o , zoals je hem ook aangeleverd heb gekregen , waarbij alle instellingen weer naar de beginwaarden worden teruggezet.. Ik heb bij de octagon SX 88+ naar die fabrieksinstellingen gezocht , deze gevonden en overwogen, of terugzetten zinvol zou kunnen zijn , om het probleem gesignaleerd in dit topic met Eutelsat 9 12074 V 30000 op te lossen. Zo gezegd, zo gedaan en wat bleek................................... 12074 V 30000 op Eutelsat 9 geeft weer uitstekende kwaliteit, na het terugzetten naar de beginwaarden en ook de andere vertikale transponders op Eutelsat 9 doen het prima Vreemd , dat ik niet eerder op dit idee ben gekomen, want het is eigenlijk toch wel eenvoudig Nogmaals dank aan allen en wat mij betreft kan dit topic nu definitief worden gesloten. . .
 2. Ga ik morgen proberen , of dat iets oplevert; fouten zoeken is inderdaad uitsluiten. Ik denk, dat het verder verstandig is, dat ik eerst de volgende softwareupdate van Octagon,die ik spoedig verwacht, afwacht en na het weekend contact zoek met Octagon-Germany, als het probleem, dat alleen op Eutelsat 9 speelt bij één transponder , blijft bestaan. Dank jullie allemaal voor het meedenken in dit topic en uiteraard houd ik jullie op de hoogte van de verdere ontwikkeling. Tot zover dan maar even.
 3. Wellicht ten overvloede : de beide genoemde satellietontvangers worden altijd apart gebruikt en uiteraard nooit tezamen, zodat er altijd maar één LNB naar de gekozen satelliettuner loopt via de triax 2-weg splitter.De ontvanger,die niet wordt gebruikt staat volledig stroomloos. Dit functioneert al heel lang uitstekend , alleen is er ineens een probleempje met 12074 V 30000 Eutelsat 9 en verder nergens op de vertikale zenders . van welke satelliet dan ook.
 4. Ik heb overal naar de instellingen gekeken , er hoeft niets gewijizgd te worden en er is helaas geen quality .In ieder geval dank voor het meedenken.
 5. Er loopt één satellietkabel naar binnen en met een triax 2-weg splitter gaat hij naar twee aparte sateliettuners ( octagon SX 88 + ) en ( Arrox Spider ), ieder een eigen aparte ingang( om beide tuners te kunnen vergelijken ) en dus geen loopthrough . Naast de 120cm schotel met rotor heb ik nog twee vaste schotels , een Triax 88cm en een Triax 64cm ,dit, omdat het bereik van mijn rotor door huizen beperkt is en ik toch een aantal satellieten,die niet met de rotor ontvangen kunnen worden , wil zien. Deze drie schotels worden geassembleerd met een SPAUN SAR 212 WSG (committed ) en een SPAUN SUR 211F WSG ( uncommitted ). Vanuit de Spaun SUR 211 F WSG loopt één coaxkabel naar binnen via de receiveraansluiting van de SUR 211 F. Deze confuguratie werkt probleemloos , behalve dan dat op de octagon sx88 + één transponder op Eutelsat 9 niet werkt, wat op zich geen probleem is, door eenvoudig weg op de Arrox Spider over te schakelen , die volledig probleemloos draait.
 6. Ik zie het verband helaas niet met het abonnement , dat wij op onze glasvezel kabel hebben ( TV, INTERNET ) Dat staat helemaal los van dit topic. Lees mijn 1e openingstopic over satelliettuner A en B , waarin ik heb getracht uit te leggen , wat ik heb aangesloten en wat er wel of niet functioneert. Daaruit mag blijken, dat het een Octagon SX88+ probleem is !
 7. Voor de goede orde: Ik gebruik de satellietinstallatie alleen maar voor het FTA gebeuren. Voor het betaalpakket hebben wij een abonnement bij T-Mobile ( glasvezel televisie )
 8. Dat is de "beruchte "transponder 12074 V 30000 waar deze kwaliteit op is gemeten ; ik gebruik een Nedis 120cm schotel . Ik heb de skew van de lnb 4 graden linksom gedraaid , geen resultaat. Ik was al van plan, om een e-mail aan Octagon-Germany te gaan sturen over dit probleem ; kun je de Duitse taal ook weer eens verder opfrissen
 9. Op mijn satlink satellietfinder, die ik op de F-connector van de koka 9 eca binnenshuis heb aangesloten krijg ik een s/n van 14.9 en een groene balk van 73% kwaliteit. Ik heb de skew van de LNB loodrecht naar beneden staan , omdat ik o.a. voor Eutelsat 9 een stab rotor HH 120 gebruik.
 10. Gegevens staan allemaal goed. Nooit gewerkt met satelites.xml en zou niet weten hoe dit moet; leeftijdsouderdom speelt ook een rol. Al verschillende malen uiteraard Blindscan geprobeerd ; helaas geen resultaat.
 11. Ik heb deze optie gisteren al uitgevoerd , helaas zonder resultaat. Ik zie zojuist, dat ik nu ineens wel de vertikale transponders van Eutelsat 9 kan ontvangen, echter.............. de gewraakte transponder 12074 V 30000 nog steeds niet. Ik denk, dat ik de volgende software update van Octagon via wifi nu maar even afwacht; zij doen dat vrij consekwent ; de laatse was van 14-12-2019. Meestal komen er 2 per maand binnen en dan eens kijken , of dit invloed heeft op het gesignaleerde probleem in dit topic.
 12. Ik heb de LNB vervangen , maar het probleem blijft op Eutelsat 9 , dat de vertikale transponders op die satelliet niet te ontvangen zijn met de OCTAGON SX 88+. Zoals gezegd geeft dit op alle andere satellieten geen enkel probleem, noch horizontaal , noch vertikaal. Zou inderdaad dan de 13/18 volt omschakeling van de Octagon SX 88 + defect zijn, zoals CEESV al heeft geopperd ? Blijft dan toch overeind staan, dat Octagon SX 88 + goed functioneert op alle andere satellieten. Zou een fabrieksreset soulaas kunnen bieden ?
 13. Kabels zijn verwisselt , maar geen resultaat Ik gebruik een STAB ROTOR HH120 voor de ontvangst van meerdere satellieten, De rotortaansluitingen zijn gecontroleerd , maar daar is niets mis mee . Vandaag ga ik de LNB van de rotor vervangen en kijken, wat er dan gebeurt.
 14. Dat is inderdaad ook een reëele mogelijkheid ; ik kijk morgen eerst even, of het vervangen van de lnb misschien soelaas biedt ; bedankt CEESV
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy