Ga naar inhoud


hiburg

Lid
  • Items

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door hiburg

  1. 5 minuten geleden, Tonskidutch zei:

    op de hdd staat ook een sqlite database voor de opnames bij VTI en natuurlijk de EPG.dat

    maar belangrijker is natuurlijk dat men het filesystem voor root toegankelijk er op heeft staan zomaar een SSD uit een andere machine gaat niet werken

     

     


    Ok duidelijk. Maar voor de volledigheid: de SSD was een nieuwe, uit de verpakking. Dus nog nooit eerder gebruikt.

    • Like 1
  2. 1 uur terug, Tonskidutch zei:

    Het lijkt lastig, maar je moet een paar zaken weten.

    Als je een werkend OS / Firmware op de Receiver hebt met een ingebouwde HDD of SSD is de root ofwel superuser eigenaar en mag alles met die media doen. Er worden dynamic links aangemaakt en bestanden op de media geschreven.

    Wissel je nu tussentijds de media (niet zijnde een usb media) ontbreekt dus een deel van de bestanden en eigendomsrechten op het media device HDD of SSD dat aan root / superuser toegekend was. Een SSD die niet vanaf setup is geinitialiseerd en geformateerd met bijbehorende rechten ontbreken dan.

     

    Dus als je een HDD of SSD media verwisseld moet je altijd het OS / de firmware / het image opnieuw installeren.

     

    p.s.

    een en ander hangt er ook mee samen of je vooraf umount had toegepast.

     


    Dank voor je heldere uitleg, het is me een stuk duidelijker, hier had ik niet aan gedacht.

    Wat bedoel je precies met de laatste regel mbt unmount: als je de hdd wisselt voor een ssd dan altijd wel unmounten en weer mounten, gaat het dan wel goed ? Of is een nieuwe installatie dan toch altijd nog nodig ?

  3. Ik liep deze week ook tegen dit probleem aan. Ik heb vorig jaar in mijn VU Uno 4K SE ook de 500 gb HDDvervangen door een 500 gb SSD (Crucial MX 500). Ik kon via het VTI menu ook de SSD niet meer formatteren, dan kreeg ik ook een foutmelding. Daarna de SSD vervangen door weer de oude HDD maar ook deze kon ik niet meer formatteren etc.

    Daarop besloten om VTI 15.0 er weer vanaf scratch af aan op te zetten, daarna de HDD erin en nu werkt alles weer prima. Ik durf nu alleen de HDD niet meer te vervangen door de SSD vanwege de bovenstaande genoemde punten, of is er toch een mogelijkheid om wel een SSD te gebruiken zonder deze timer/opname problemen ?

     

    Ik vond het alleen apart dat door de wissel van de SSD door de HDD het toch ook niet meer werkte in VTI, alleen na een nieuwe setup werkte het wel weer allemaal.

  4. Oorzaak gevonden: ik heb een wandcontactdoos aan de muur en vanaf daar twee coaxkabels naar de ontvanger. In de wandcontactdoos met twee F connector aansluitingen werd bij een aansluiting (de linker) kennelijk geen goed contact meer gemaakt. Alles even uit elkaar gehaald en opnieuw aangesloten en nu werkt het gelukkig weer.

     

    Wat ik overigens wel vreemd vind: tuner A zit aan de achterkant links op de ontvanger (zie de foto). Als ik nu alleen een coaxkabel aansluit op tuner B en tuner A niet aansluit dan krijg ik geen beeld. Tuner A en B staan gelijk ingesteld bij de instellingen, als ik alleen tuner A aansluit heb ik wel beeld. Kennelijk werkt tuner B alleen als je meerdere zaken tegelijk opneemt en dan komt deze pas on actie ?  Enig idee waarom dit is ?

     

     

    1E98B358-FCA2-4452-84CD-871442C85F59.jpeg

    16F4A22B-798D-4CCD-A4BA-94068295B2BF.jpeg

    8 uren geleden, Tonskidutch zei:

    verstuur diseqc JA

    Deze heb ik bij tuner A en B aangezet, waarom is deze instelling eigenlijk ?

     

    Ik heb nu tuner A en B allebei hetzelfde geconfigureerd, als eenvoudig. Wat is overigens het verschil als je tuner B op doorlussen zet en deze dan doorlust naar tuner A ?

  5. Hallo,

     

    Ik heb deze ontvanger in gebruik met Canal Digitaal, met 2 tuners geconfigureerd (er lopen twee kabels naar de LNB). Ik heb een triple LNB in gebruik voor de Astra 1,2 en 3. Ik kon altijd de ene zender opnemen (soms zelfs twee) en dan nog naar een andere kijken. Echter als ik nu bijv. iets op NPO 2 opneem, dan kan ik niet meer naar NPO 1 of 3 kijken, heb dan zwart beeld. Als ik de timer dan uitschakel dan werkt het weer wel en kan ik weer kijken op NPO 1 of 3. Andere combinaties gaan ook niet goed (bijv SBS6 opnemen en NPO1 kijken gaat niet).

    Wat gaat hier fout ?
     

    Ik heb hier wat screenshots van de tuner instellingen (ik gebruik VTI):

     

     

     

     

    C166C083-4175-4317-84F7-CC3E500F1449.jpeg

    AE9601AF-F9DD-4C2B-921C-E95416E642AE.jpeg

    52908440-1ED6-4B51-9D46-459008654D40.jpeg

  6. Hallo,

     

    Ik heb mijn VTI geüpdatet naar de laatste versie 15.0.

    Alleen nu valt me de volgende kleine balk in het beeld op die steeds even verschijnt bij een zenderwisseling, en dan dwars door de zendernaam staat, Hij verdwijnt dan wel weer maar wat is dit en hoe krijg ik het weg ?
     

    Zie:

     

    A1829C1F-1D5C-4929-8AE5-8BDAD31C18E6.thumb.jpeg.82658f302ddaedaebc1720281ebcd63e.jpeg

  7. Ok, dank voor de info. Ik denk dat mijn oude oscam versie het vorig jaar nog gedaan heeft maar nu niet meer, geen idee wat er nou precies fout is gegaan. En oscambutler is wel verwarrend wat dat betreft, maar goed het werkt nu weer !  Met die andere decoder (gbox) werkte het ook maar ik was nieuwsgierig waarom oscam het niet meer deed.

     

    Ik kwam nog wel een ander ‘probleem’ tegen maar daar zal ik een apart topic voor openen.

  8. Laat maar, ik heb het al gevonden... hij stond niet op canalplus in oscambutler. Lekker handig dat je de instellingen niet ziet waarop hij gestaan heeft in OscamButler !   Is dit ergens in te zien in een of andere logfile ?
    Ik heb nu de laastste oscam versie gedownload en hem op Seca3 CanalDigitaal gezet en het werkt weer !

     

     

    26ECB3F5-37C1-4943-BE05-13448A7B061B.jpeg

  9. Op 19-4-2021 om 19:03, Mimisiku zei:

    Dan is je oscam.server waarschijnlijk verkeerd...

    OScam herstarten en direct de LiveLog bekijken... Hoogstwaarschijnlijk herkent hij de kaart niet meer correct....

    Je kunt ook je OScam.server even posten


    Het heeft even wat langer geduurd maar ik ben weer op de camping. Als ik onder de Oscambutler kijk dan heb en had ik helemaal geen OscamServer geinstalleerd, mijn box hing en hangt niet aan het internet. Waar vind ik de livelog ?
    Ik heb de box wel aan een intern draadloos netwerk hangen maar dan dus zonder internet toegang.

     

    Ik snap dan niet hoe dit vorig jaar al die tijd gewerkt heeft.

     

    6055A9B0-EE8B-42C2-AF71-983AA46BB21D.jpeg

  10. 21 minuten geleden, Mimisiku zei:

    Dan is je oscam.server waarschijnlijk verkeerd...

    OScam herstarten en direct de LiveLog bekijken... Hoogstwaarschijnlijk herkent hij de kaart niet meer correct....

    Je kunt ook je OScam.server even posten


    Ok !  Dank voor de info voor zover , dan ben ik weer wat verder. Ik kijk van de week even want dan ben ik weer op de camping en dan laat ik het hier even weten. 

     

  11. 4 minuten geleden, Mimisiku zei:

    Waarschijnlijk een niet werkende AU... Gbox heeft de EMM's waarschijnlijk doorgelaten en je kaart geheractiveerd. Dikke kans dat je kaart het met OScam nu gewoon weer doet...


    Dank maar wat bedoel je met AU en EMM’s ?


    Als ik hem van Gbox weer omschakel naar Oscam (en dan even de tuner herstarten) dan doet ie het helaas niet. Als ik dan weer terugschakel naar Gbox (wel weer herstarten daarna), dan werkt het weer. Als ik dat laatste doe zonder herstart dan geeft ie ook geen beeld, dus kennelijk is het herstarten altijd nodig.

  12. Hallo,

     

    Ik heb sinds vorig jaar een VU+ Uno 4k se, welke ik op de camping gebruik voor canal digitaal.

    Vorig jaar had ik daar oscam als cam software op draaien, alleen nu doet deze het niet meer: ik krijg geen beeld op npo1 etc.

    Ik heb daarna VTI laten updaten naar de laatste versie (15.0) en ook de nieuwste oscam gedownload maar ook die doet het niet.

     

    Als ik nu echter gbox 811.K download en installeer (een ander alternatief is er niet), dan werkt het wel.

    Dus ik gebruik deze nu maar alleen snap ik niet waarom Oscam het opeens niet meer doet, verder heb ik niets veranderd op de VU+.

     

    Grt.

  13. Wat me overigens vandaag nog opviel (en ook dat heb ik al eens eerder gehad): ik had een opname van de Slimste Mens (ook die staat van maandag t/m vrijdag). Deze was echter het klokje rond gegaan, dus de opname heeft 24 uur geduurd !  De opname van een dag later van dezelfde starttijd ontbrak...
     

    Als je nu kijkt bij deze hele lange opname, dan staat er vreemde info, zie de screenshots (bijv een duur van -119:20 minuten...):

     

     

    6ADA88B1-E280-4FE2-A08D-27F685B57498.jpeg

    E0977737-E328-47CF-B509-D138945E2FCA.jpeg

    F4BD3DFF-FC30-4EE5-8ADE-6A6BFC89CA50.jpeg

  14. Het zou kunnen hoor dat het met ‘gewone’ triple LNB niet altijd lukt maar gezien de andere reacties denk ik toch eerder aan een bug in de software. Vaak gaat het gewoon goed. Laatst had ik met de opname van het programma OP1, die staat als timer van ma t/m vr , steeds dezelfde tijd. Toen ging er eentje mis met 0 bytes en vervolgens ging het de andere daarop volgende dagen ook mis met dit programma: steeds 0 bytes. Daarna heb ik al deze opnames van OP1 gewist, de timer zo gelaten en vervolgens ging het weer goed.

     

    De harddisk die ik gebruik was een nieuwe, deze is prima in orde. Zou ook wel toevallig zijn dat bij meerdere mensen de HD het probleem is.

    Ik gebruik VTI, zijn er mensen die OpenPLI gebruiken en hier ook last van hebben ?
    Wellicht is het een probleem in VTI.

  15. 13 uren geleden, Tonskidutch zei:

    0 Bytes betekend dat de opname niet kan plaats vinden omdat:

    - a de schijf vol is

    - b de opnamelocatie foutief is gekozen via EPG timer bijvoorbeeld in het flashgeheugen

    - c de softcam je kaart niet MAG gebruiken omdat er gelijktijdig een ander gedecodeerd wordt

    - c1 er wordt tegelijk gestreamd

    - c2 er wordt gelijktijdig een andere gekeken

    - d de softcam niet juist is geconfigureerd (plaats alle bestanden in text tussen de twee accolades / code)

    - e er een overlap met een andere timer was of is danwel timeshift is tegelijk in gebruik

    - f meerdere bouqetten toestaan uitgeschakeld is

     

    nu mag jij het ons verder verduidelijken


    Ik denk dat het probleem c1 en/of c2 is want ik kijk vaak via de ipad terwijl de vu+ dan aan het opnemen is, en ook maak ik vaak tegelijk meerdere opnames. Maar dat zou toch moeten kunnen vanwege de 8 tuners die er intern in worden doorgelusd ?  Ik kreeg bij de EPG geen waarschuwing (timers staan bijv. op dagelijks of maandag t/m vrijdag), als het niet kan krijg je een gele warning zoals laatst met bbc2 tegelijk opnemen met nieuwsuur.

     

    De harde schijf is volgens mij niet defect. Maar je kan dus niet het programma streamen dat tegelijk opgenomen wordt ?  Dat doe ik wel vaker en dan werkt het.

  16. Hallo,

     

    Sinds een aantal maanden gebruik ik een VU+ Uno 4K SE met dubbele DVB-S aansluiting, tot volle tevredenheid.

    Ik maak dagelijks opnames via de timer , kijk ze veelal af via de Ipad via Infuse. Er lopen twee coaxkabels vanaf de Triple LNB naar de ontvanger.

     

    Alleen een enkele keer gaat de opname mis: hij staat dan als 0 bytes als grootte in de opnamelijst en deze is dan niet af te spelen.

    Ik gebruik als image VTI.

     

    Iemand een idee waar dit aan zou kunnen liggen ? Ik wil de harde schijf niet formatteren omdat ik dan al mijn opnames kwijt ben, een optie om het bestandssysteem te kunnen herstellen heb ik nog niet kunnen vinden in VTI.

     

     

     

    C398824A-FC99-4D69-8FC5-DB9FDE27B2FA.jpeg

    B3B4BB58-565D-4191-9C2D-1FCE8008E0D0.png

    44882F2A-E5E5-4E80-8482-AE5B3AA14153.jpeg

  17. 1 uur terug, Mimisiku zei:

    Nee hoor, je kunt in VTi gewoon aangeven de zendervolgorde te hanteren. De lege plaatsen zijn dan markers die hij overslaat....

    Shit! Net gekeken. Die zit er inmiddels niet meer in... VTi 14.0.6

    Dus via een editor zoals Tonski aangeeft...


    ok, helaas...  dan zal ik het zo moeten doen.

    1 uur terug, Tonskidutch zei:

    dat zelf aanpassen is heel veel leuker

    of droom je al van CanalDIGITAAL zenderlijsten en zendernummers :wink:


    Ik zit nu op een camping, dus de mogelijkheden zijn hier wat beperkt, vandaar dat ik een simpele oplossing via fastscan zocht etc..

    Ik hield me altijd wel aan de CanalDigitaal nummers, dat was ik inmiddels al zo gewend. 

     

    maar het is dus niet anders.

  18. Hallo,

     

    Ik heb een VU Plus Uno 4K SE in combinatie met Canal Digitaal, als Image gebruik ik VTI.

    Als ik nu via het menu zenders zoeken een fastscan doe dan heb ik daar niet de optie om LCN (logical channel number) aan te zetten. Daardoor (volgens mij) komen de kanalen achter elkaar doorgenummerd te staan en wijken deze af van de nummering die Canal Digitaal aanhoudt. Vb: foxsports 1 staat op 28, bij mijn buurman op 30 (die heeft een andere ontvanger).

     

    Weet iemand of en hoe ik LCN kan aanzetten of zit dit niet in VTI ?

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...