Ga naar inhoud


Deurie

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Deurie

  1. De aangeboden zenders had ik ook al gevonden, dat vroeg ik niet, heb mijn misschien niet goed uitgedrukt.

    IK zocht zoite

    De vrij te ontvangen kanalen bij Telenet kabel :

    DVB-C Symbol Rate 6875   QAM256

     

    120  Mhz Pakket Radiostations 

    298  Mhz Één HD ; Canvas HD ; Ketnet

    330  Mhz CNBC Europe ; CNN ; Arte Belgique ; TVE ; BBC World

    346  Mhz France 3

    362  Mhz TV5 Monde

    378  Mhz Actua TV

    386  Mhz Pakket Radiostations 

     

    Hoe noemt men dat, muxen?

     

    Ik weet niet of het aan mijn ogen ligt, maar zoveel verschil zie ik niet tussen HD en SD op een 43" TV, en mijn vrouw klaagt ook niet over het beeld.

  2. Er is al van 2016 sprake van het afschaffen van gemeenschappelijke installaties door Telenet. De vraag naar internet was groot. Het kabelnetwerk was eigendom van de gemeenschap. Tekening houdende met deze factoren werd er een  studie gemaakt om het netwerk interactief te maken, dit kwam op een € 200 voor het materiaal en dan kwamen de grondwerken er nog bij. Er was geen meerderheid om deze kosten te doen en ertwerd besloten het netwerk over te dragen aan Telenet, en zei mochten het netwerk interactief maken en individuele contracten verkopen. Blijkbaar is er weinig animo om triple play  contracten aan te gaan en blijven de gemeenschappelijke rijgnetten bestaan. ( zo werd mij verteld)

     

    ondertussen heb ik een boxje aangeschaft met 2 tuners, en nu ben ik op zoek naar de frequentielijst van het compact signaal, zou handig zijn om programma's op te nemen terwijl we TV te kijken of radio te luisteren.

  3. Als er beeld is, is het goed. Elk jaar zit er wel een deel van de camping zonder beeld wegens defecte versterker of splitter. Vroeger nam ik de decoder van thuis mee als we er voor een langere periode naartoe gingen. De decoder kon daar niet zo goed tegen, waarschijnlijk is er toch iets mis met dat netwerk. De oude tv is daar begin dit jaar gesneuveld, en ik had een nieuwe 43" gekocht maar die is net iets te groot zal maximum 40" mogen zijn. Voor ik hem wisselde met die van de veranda heb ik het compact signaal  getest.

  4. Hallo iedereen,

     

    Op de camping ligt er een kabelnetwerk van Telenet. Het is een oude installatie (rijgnet) en kan dus niet interactief gemaakt worden zonder grote kosten. Momenteel is dat een gemeenschappelijke instalatie en hebben we daar TV voor pakweg een kleine 50€ per jaar. Eind dit jaar verdwijnt het analoog signaal en moet er minimaal overgeschakeld worden op het compact signaal. Mijn tv beschikt niet over een digitale tuner, (thuis heb ik er ook nog 2 met enkel een analoge tuner) en dus dacht ik een kabelontvanger of een hybride aan te schaffen.Maar werken die wel met compact signaal?

     

    Ik heb ergens gezien dat ik een mutant 530C kan scoren voor een 40€, als die zou werken met compact signaal ben ik goedkoop gesteld en kan ik zelfs programma' s opnemen.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...