Ga naar inhoud


rvqx

Lid
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door rvqx

  1. Hallo

    Ik heb enkele ontvangers van Philips, allemaal type DSR 8121, een oud type met interne HDD. Ik neem op van BVN maar heb bij alle ontvangers dat het geluid slecht is, meestal na een poosje. Bij live kijken is het geluid altijd okay. Oude opnames geven wel een goed geluid, maar toen zat BVN nog niet op 19.2.

    Wat kan de reden zijn en is er ook een oplossing voor?

  2. 3 uren geleden, ceesv zei:

    Het kan nog gekker.

     

    In Nederland is het ministerie van Veiligheid en justitie veranderd in het ministerie van Justitie en Veiligheid.

     

    Prijskaartje: € 32 miljoen!

     

    https://nos.nl/artikel/2278648-naamswijziging-ministeries-kost-32-miljoen-euro

     

    Minister Grapperhaus zei in het Vragenuur in de Tweede Kamer dat hij volledig achter de naamswijziging staat.

    Het moet wat hem betreft duidelijk zijn dat justitie voorop staat. "Dat is de basisvoorwaarde."

    Ook dat is nog niet de top, want een aantal jaren geleden is de naam GGD veranderd in ¨GG en GD¨. Toen dat niet meer beviel is de naam opnieuw veranderd en nu in GGD.

  3. Mijn schotel van 80 cm heeft een dubbele kop (19 en 23).  Beide hebben een goed signaal volgens mijn oude ontvanger (Philips dsr 8121, zonder CD-kaart). Toch krijg ik geen beeld op kanaal 44, waar ik CD-info zou moeten zien. Wel zijn alle A19 zenders te zien, zoals Eurosport, BVN en de duitsers. Ontvang ik nu A 23 of niet?

    [ plaats: Groningen ] Ik heb op een andere schotel met enkelvoudige LNB mijn schotel uitgericht op A 23. Mijn ontvanger hierop aangesloten en alle zenders laten zoeken. Nu krijg ik wel beeld op kanaal 44. Vervolgens de coax kabel losgemaakt van deze schotel en weer bevestigd op de schotel met dubbele kop. Maar geen beeld op kanaal 44, wel alle 19,2 zenders. Weet iemand hoe dat kan? 

  4. Ik heb de app waterpas op mijn ipad en als ik er dan een fysieke waterpas op zet, heeft hij een kleine afwijking. Meestal staat de luchtbel tussen de streepjes, maar soms wat verder. Maximaal staat een streepje midden op de luchtbel.

    Maar welke er ook afwijkt, het is toch niet zuiver genoeg om nauwkeurig te meten. Wel is het erg handig om een idee te krijgen over de plaats van de satellieten.

    Trouwens; ik zie dat er een rood kruisje staat in SatfinderLite. Is het de bedoeling dat die op ooghoogte komt?

  5. Dank voor alle antwoorden, deze geven de burger weer moed om verder te gaan. Uiteindelijk heb ik hem toch kunnen krijgen door de elevatie te veranderen. De schotel moest een klein beetje naar beneden bijgesteld worden.

    Volgens SatfinderLite op mijn ipad zou Astra 28,2 net op de grens zitten of hij boven de huizen tegenover mij uit zou komen. Daarom had ik het al bijna opgegeven. Toch bleek deze app niet zo nauwkeurig  toen ik de elevatie controleerde. En komt de satelliet zeer ruim boven de huizen uit.

  6. Ik kan mijn schotel afstellen op Hotbird 13E, op Astra1 19E, op Astra3 23,5E , maar op Eurobird 28,2E lukt me niet in Groningen. Heeft deze een andere azimut, skew of is het signaal te zwak?. Gek genoeg ontvang ik hem wel met een kleinere Technisat schotel.

    Het gaat om een oudere naamloze schotel van 80x85 cm. Zicht op de satelliet is vrij. Ik stem de tv af op BBC 1 en draai de schotel, maar geen beeld. Doe ik iets verkeerd?

  7. Iedereen bedankt voor de moeite die je getroost hebt voor mij.

    Ik begrijp dat ik met (of zonder) mijn smartcard alleen de FTA zenders kan ontvangen en dat ik dus niets meer aan mijn card heb.

    Wel een handige lijst met zenders, die Sprietje geeft.

  8. Radiozenders. Sommige krijg ik wel, sommige niet.

    Wel:

    -NPO radio 1 en 5

    -SKY radio

    -radio 10

    -Arrow classic

    -radio Veronica

    -Classical

    -FunX

    - Slam!

    - 100% nl

    - L1 radio

    - radio Gelderland

    - radio Oost

    - VRT radio 1

    - VRT radio2

     

    Niet:

    - NPO radio 2, 3 en 4

    - 538

    - BNR nieuwsradio

    - MnM

    - Studio Brussel

     

    Bij die laatste 5 verschijnt dan: geen rechten voor deze zender.

     

    Kun je hier iets uit concluderen?

  9. Bedankt Sprietje. Bij Technische Informatie staat op bladz. 5/5

    Aanbieder: CANALDIGITAAL

    datum:  08/01/21

     

    en verder nog gegevens over de harde schijf

     

    TV Drenthe kan ik ontvangen, bij de andere (niet vrije)zenders krijg ik het beeld: Geen rechten voor deze zender.

  10. Ja, zo`n oranje kaart. Het is geen magneetstrip; ik denk dat het een microprocessorchip heet. Die ook op een telefoonkaart zit, zo`n goudkleurig 4-kant geval.

    Ik ontvang wel BVN en duitse zenders.  Is er ook een FTA zender op Astra3 die ik zou moeten kunnen ontvangen?

  11. Ik heb een smartcard in de vorm van een creditcard. Ik gebruik hem nu bijna 5 jaar tot juni 2020, voornamelijk in Spanje. Maar toen ik hem in Nederland weer wilde gebruiken in september, deed hij het niet meer. Zowel in Nederland als in Spanje heb ik 2 Philips-ontvangers van het type DSR 8121. Ook een nacht aan laten staan van de ontvanger helpt niet. Tevens ben ik naar de CD-site gegaan en heb het card-nummer ingevoerd om hem opnieuw te valideren, dat gaf geen soelaas. Wordt het oude type CD-card niet meer ondersteund of de ontvanger?

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...