Ga naar inhoud


Edwin

Lid
  • Items

    1171
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door Edwin

  1. Vroeger nam ik veel op om later te bekijken. Tegenwoordig gebruik ik de app van TV Vlaanderen om gemiste programma's te bekijken. Ik stream die dan via een Chromecast Dongle naar de TV vanop mijn gsm. Maar ik merk dat het geluid vaak niet synchroon loopt met het beeld. Net nu de tafel van vier aan het zien van Play 4. Denk een tweetal seconden dat de klank voor loopt op het beeld. Nog iemand die daar last van heeft. Ik gebruik de nieuwste model van Chromecast.

    Edwin

  2. 17 uren geleden, bellejt zei:

    wel te verstaan dat bij een ambtenaar het pensioen een uitgestelde wedde is want die beginnen lager in loon dan een prive werknemer.Zo is het reeds vele jaren in Bel

    Hmmm, mijn ex was ambtenaar. Veel uitgestelde wedde was er niet te zien tussen onze lonen. Ik was toen ploeg chef voor een 30 tal mensen en deed nachten, zij gaf les in het kleuter onderwijs. Ze waren dan zelfs nog verplicht om elk jaar een maand ziek te zijn. Waren ze niet ziek geweest: het jaar nadien twee maand... Enz... Mensen die weinig ziek geweest waren in hun loopbaan mochten dan voor hun pensioen een paar jaar betaald thuis blijven; om hun ziektedagen op te nemen. Geen doktersattest vereist. Ter info: ik ben van opleiding elektronicus. Ik stel cnc machines in en robots voor de automobiel industrie.

    Het verbaasd me gewoon dat dit in een land als België kan. 

     

    Een beetje leesvoer van een deftige krant : http://acties.trends.knack.be/acties/trends/publicsector/archief/2018-01/index.jsp

  3. Een iets wat simpele vraag. Maar in België bestaat er een gigantisch verschil in pensioenen naargelang je baas. Is de baas de Belgische staat krijg je veel meer pensioen, zelfs indien je evenveel verdiend en afdraagt als iemand in de privé sector. Is je baas de Belgische staat kan jij bij een zwaar beroep ook veel vroeger op pensioen. In de private sector bestaan zware beroepen niet meer. Kortom een leraar wordt hier beschouwd als een zwaar beroep, en een havenarbeider die steeds in volcontinue, of nachten gedaan heeft niet. Dus de leraar kan twee jaar vroeger op pensioen. Is hier eigenlijk geen mogelijkheid om dit via de rechtbank recht te trekken via voldoende grote groep te vormen om de kosten te dragen van zo een geding. De grondwet zegt toch elke Belg gelijk voor de wet ?  Iemand uit de privé sector krijgt gemiddeld een kleine 1300€, pensioen ene die voor de staat werkt 2000+€.. want voor een ambtenaar berekend men het pensioen op de laatste 10 jaar van zijn loopbaan. Voor iemand uit de privé sector berekend men dit op het gemiddelde van de laatste 20 jaar. Ik hoop op wat redelijke reacties. Niet in de trend van; ging daar maar aan de staat werken.

  4. 16 uren geleden, Edwin zei:

    Vandaag de hele avond freezes op de TVV app. Opvragen van gemiste uitzendingen geeft een error. Ben ik de enige ? Edwin

    Ik werk met DSL. De tv is aangesloten via een kabel. Een LG. OLED. Ik heb 100mb download en er zijn geen andere internet verbruikers. VTM Go werkt trouwens zonder problemen. Ik heb nu alles eens herstart, en we zien wel.

  5. 8 uren geleden, Crazy Sat zei:

     

    Ha ha , Edwin na al die jaren , nogmaals bedankt. Ik heb er al zoveel mooie uren mee beleefd. Maar de hommelbiertjes waren ook lekker denk ik....😀

    Heel zeker lekker. Ben blij dat je hem opgeknapt hebt en nog steeds gebruikt. 

  6. Op 20-8-2021 om 17:29, Crazy Sat zei:

    Mijn deltastar 90 cm draait reeds jaren op een moteck sg 2100. Je moet gewoon een aangepaste mount hebben om die op de as van de moteck te kunnen plaatsen. Heb deze schotel met mount gratis gekregen van een medelid uit Oostende. Ik heb er zelf wel een modificatie aangebracht voor de elevatie van de schotel , kan deze bedienen via een Motek box (36 v) met preselecties vanuit mijn hobbyruimte. Kan dus per stap een 0,15 graden omhoog of omlaag. De ganse installatie weegt zo een 14 kg , geen probleem die draait al meer dan 15 jaren meerdere keren van 30w naar 60e per dag.

    Dit is ook mijn hobbyschotel waar praktisch 95% van al mijn feeds vandaan komen. Werkt nog altijd prima.

    p2806_mod3.jpg

    p2806_mod1.jpg

    p2806_mod5.jpg

    He he. Dat is leuk om te zien.  Groetjes Edwin.

    • Like 1
  7. Miss kan het geen kwaad dat mensen een beetje minder egoïstisch zijn. Blijkbaar moet iedereen nu op vakantie (want daar hebben ze volgens zichzelf zeker recht op). Reisbureaus in België richten reizen in naar Spanje waar jongeren ongestoord kunnen feesten. Gevolg: meer dan 100 besmet. Maar het komt erger: 20 ouders kopen voor hun feestneus vliegtickets zodat ze met een vliegtuig tussen de andere passagiers kunnen naar huis vliegen zonder al dat vervelend gedoe. Ze waren allen positief getest.

  8. Quote

     

    Je hebt gelijk kaarsenbril; ik heb eens een snelle test gedaan met deze ontvanger en Pli als image, 2 USB geheugen sticks en een usb hubje.

    De ontvanger ziet beide sticks, en je kan ze beiden mouten. Maar na een herstart ziet hij maar ene meer.

    Mss zit het probleem in de door Edision geleverde drivers, gezien het met verschillende images voorkomt.

     

    Indien er nog enig leven zit in je oude Xtrend kan je deze mss op een verborgen plaatsje zetten, met de harde schijven aangesloten als lapmiddel.

    Via het je netwerk kan je dan deze schijven nog benaderen zoals vroeger.

     

    Edwin

     

  9. Vraag je ivm deze Edision 4K.

     

    Eigenlijk beschikt deze ontvanger over een Bluetooth funktie in de hardware.

     

    Maar in de images is er geen ondersteuning te vinden voor BT.

    Na zoeken wat info gevonden waarbij men zegt dat de bluetooth eigenlijk niet bruikbaar is voor vb: je BT hoofdtelefoon te gebruiken hiermee.

    Ik had deze optie eigenlijk graag gewild.

     

    Nu ja, het is wat het is. Maar zou ik een VU+ BT USB stick kunnen in deze ontvanger kunnen pluggen en bereiken via het menu.

    VU+ gebruikers kunnen dit blijkbaar wel.

    Ook hebben sommige modellen van VU+  Bluetooth ingebouwd.

     

    Edwin

     

  10. Deze tuner werk met een PC of laptop voor het vinden van oa. feeds ( blindscan ), of gewoon om TV te kijken.

    Hij doet buiten de gewone dvb ontvangst ook 16 PSK en 32 PSK enz... 

    Je kan hem ook gebruiken als tweede tuner op een enigma ontvanger. Op mijn VU+  oud model werkte dit prima om te zappen en op te nemen. Voor blindscan ging het ook, maar daar kwam mijn oude VU+ heel wat processorkracht tekort en duurde het te lang om eventjes vlotjes een gehele satelliet te scannen.

     

    TBS5925 is a Professional level digital satellite TV Tuner box with USB2.0 connection to PC. TBS5925 supports not only normal DVB-S2/DVB-S QPSK, 8PSK which is supported by normal satellite receivers, but also ACM, VCM, Multi Input Stream, 16APSK and 32APSK mode, which most satellite receiving devices can’t support. With use of dedicated TBS tools, those special streams can be captured. Both Windows BDA driver and Linux driverup to the latest kernel 3.X are provided.

    TBS5925 USB DVB-S2 Professional TV Tuner external box, built with the highest industry standard, with its rock reliability is the device that any personal enthusiasts or engineers in digital satellite TV industry dream to have. The applying of an unique DVB-S2 demodulator chipset makes it possible to receive special streams broadcasted with ACM, VCM, Multi Input Stream, 16APSK, 32APSK. The built in hardware blind scan feature allows scanning of unknown satellite transponder with symbol rate as low as 200ksps, while most satellite receiving device can receive no less than 1Msps symbol rate. Such blind scan feature can be achieved by dedicated TBS tool or Crazyscan tool. 

     

    Te koop wegens aankoop van een ontvanger met blindscan.

     

    Edwin

    TBS5925.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...