Ga naar inhoud


harry37

Lid
  • Items

    1227
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door harry37

  1. Probeer eens de film vanaf het begin af te spelen zonder pauze of snel voor- of achteruit.

     

    Of anders als je eenmaal in de film zit, op pauze drukken, de ondertitel uitzetten en dan weer aanzetten, dan de film van pauze afhalen en een aantal ondertitels achter elkaar geduld hebben, dan komen ze vervolgens vanzelf in beeld.

  2. Je zou deze settings eens kunnen proberen:

     

    LOF/L: 05150

    LOF/H: 05750

    Threshold: 06500

     

     

     

    LOF zoals CEESV beschrijft zou inderdaad moeten werken.

     

    Nou ben ik al weer een tijdje uit de materie en ken ik deze C-band LNBF niet, maar klopt het werkelijk dat deze LNBF een dubbele LOF frequentie heeft en een treshold van 6500? Die 800 Mhz brede band heeft toch helemaal niet nodig, die kan toch met één LOF uit? Ik ken alleen een LOF van 5150.

     

    Ik zou dit eerst goed uitzoeken en instellen (met Ku band instellingen zoals aangegeven gaat het zeker niet lukken) anders zit je voor niets dagen lang te testen (incl. instellingen voor het wisselen van Hor en Vert en hoe je die stuurt (spanningsniveau, burst, e.d.).

  3. Een externe usb hdd op media/usb heeft toch nadelen omdat o.a. autobackup, trashbox standaard uitgaan van media/hdd

     

    Dus beter de externe (usb) harddisk weer mounten aan media/hdd

     

    Een volledige tutorial in het Engels staat op het OpenPli forum, zoek op Mounting harddisks UUID LABEL

     

    In het Nederlands een verkorte instructie:

     

    met telnet (b.v. m.b.v. DCC), type:

     

    blkid

     

    Dan krijg je zoiets als:

     

    /dev/sda1: UUID="c968f687-e6c1-4562-8828-f0fa5604e5db"

     

    Ga nu via ftp naar de Vu+

     

    /etc/fstab

     

    Open (met de DCC rechtermuisknop bewerken) het bestand fstab en voeg onderaan toe (kopieer de code hieronder en vervang de eerste tekst achter het = teken door de tekst tussen de aanhalingstekens die je via blkid hebt gekregen):

     

    UUID=c968f687-e6c1-4562-8828-f0fa5604e5db	/media/hdd	auto	defaults	0	0

     

    Aantal spaties of tabs maakt niet uit.

     

    Sla de wijzigingen op. Herstart de Vu+

     

    De externe hdd zit nu voortaan weer op media/hdd in plaats van b.v. media/usb

  4. Lukt niet, hij komt terug op usb. Ook als ik via de pc na afkoppelen externe schijf usb>hdd en hdd>usb hernoem, en ik koppel daarna de externe weer aan, komt ie toch weer op usb terug.

     

    En als ik als eerste een usb stick erin stop komt die op usb te staan, en wanneer ik daarna de externe schijf erin stop komt die op sdb1 te staan.

     

    Het lijkt dus wel alsof die hdd "bezet" is o.i.d.

  5. Nadat ik geprobeerd heb om wat foto's van de digitale camera via de usb poort op de vu duo af te spelen (niet gelukt) is opeens mijn externe harde schijf op de vu duo verplaatst van media/hdd naar media/usb (en op hdd zie ik epg.dat van vandaag).

     

    Nou kan ik wel opname locaties e.d. aanpassen, maar straks vergeet ik wat (b.v. backup) dus wil ik 'm weer terug naar media/hdd

     

    Is daar een simpele truc voor of kan ik via de PC de directory hernoemen van hdd naar usb en de usb naar hdd?

  6. Origineel bericht van: Tonskidutch
    ...aan een gevel/muur is wel een stuk lastiger dan op een tegelvoet / mast

    ..maar denk wel aan de vreemde mastbeugel, de mast moet 2" zijn; standaard tegelvoeten hebben doorgaans 1,5" (40x40 tegels) of 2,5" (40x60 tegels) masten. Er moet dus een verloop worden gemaakt.

    Origineel bericht van: vGnp
    .... Ik heb eerder het vermoeden (let wel: vermoeden) dat de
    shops de beugel uit de verpakking halen, en deze los in de verkoop doen om je nog een keer extra eurietjes uit de
    zak te troggelen.

    vGnp

    Wavefields worden met en zonder beugel geleverd, zie de sticker op de verpakking:

    post-386-1318261811,9512_thumb.jpg

  7. Ik had twee jaar geleden ook een opstarttijd van 5 minuten en haperingen bij beeld en geluid. Wat bij mij het enige was dat heeft geholpen (geen van de cleaners, defragmentaties, geheugentools, tweaks etc. heeft ook maar iets uitgehaald) is de schijf opnieuw formateren, en alles opnieuw erop zetten. Daarna was de oude PC weer supersnel zonder wat voor tool dan ook.

     

    Wel alles heel goed voorbereiden want je hebt dus even helemaal niets meer dat werkt; alle data, emails, adresboeken, drivers, inlognamen, wachtwoorden opslaan op een andere schijf en software klaarzetten. Maak een aparte partitie voor alle data, emails, en adresboeken zodat je de herinstallatie in de toekomst makkelijk kan herhalen. Na twee jaar functioneert mijn PC echter nog steeds goed.

     

    Om niets te vergeten zijn er op internet wel stappenplannen voor herinstallatie te vinden.

  8. De hardste stormen komen waarschijnlijk niet vanuit haaks op de schotel, dus die redenatie is bij een vast opgestelde foto nog maar de vraag. Overigens zijn de tegelvoeten op mijn foto vierkant en hebben dus geen langste zijde. Ook zijn de schotels draaibaar, dus zou het bij niet-vierkante tegelvoeten dan logisch zijn om de langste zijde haaks op zuid-west te zetten, want uit die richting komen de zwaarste stormen. Dat heb ik dan ook gedaan bij de vervanging van de 90 cm schotel door een 120 cm schotel met 4x60x40 tegels.

  9. Zeker een dubbele laag (8 dus) tegels als je 4x30x30 voet toepast. En de schotel zo laag mogelijk op de mast zetten. De 80 cm Triax had ik eerst met 4 tegels en bovenaan de mast, en die ging bij de eerste de beste storm om.

     

    Als je twijfelt aan het gewicht dat je dakkapel kan hebben, dan er zelf niet op gaan staan.

     

    Isolatieplaten. Ik heb zelf een 1,8 m schotel met 9x50x50 tegels, en die staan op polystyreen platen, met daartussen rubber tegels. Dat gaat zonder problemen.

    post-386-1318260438,1664_thumb.jpg

  10. Volgens mij gaat dit over een ander probleem. De hardwaremodificatie is om de hoge tonen minder af te vlakken.

     

    Ik heb hier op de 500+ ook af en toe dat de toonhoogte van de audio plotsklaps laag is. De eerste keer dat je het hoort lag je je rot. Ik beschouw het maar als hetzelfde als vastlopen, wat de dreambox ook nog wel eens doet. Dat is een hardnekkige kwaal van wel meer satellietontvangers.

  11. Dream Multimedia heeft geen dealerlijst en ook geen distributeur voor Nederland vermeld. En de bekende distributeur (nog steeds de enige officiële?) heeft ook geen lijst meer, alleen eem sticker als kenmerk. Zonder de reclameregels te willen schenden: hoe vind ik nu een betrouwbare dealer die ondersteund wordt door de fabrikant? Het zal misschien wel met Neelie te maken hebben, maar als consument heb ik het nakijken. Ik kan die vraag natuurlijk ook wel aan Dream Multimedia stellen maar het lijkt me niet de bedoeling dat elke geïnteresseerde met Dream Multimedia gaat bellen of e-mailen bij wie hij z'n Dreambox kan kopen; als je al antwoord krijgt. Het is voor consumenten met zoveel nep en foute handel op de markt wel verwarrend.

  12. Wat zijn nou de programma's waar jullie zoal naar kijken op TVE1, La2, 3, cuatro, 5, sexta?

     

    Op de Nederlandse zenders weet ik zoal wel de successen (ik hou zeker niet van alles maar Boer zoekt vrouw, Blik op de weg, Villa Felderhof, Spoorloos, Opgelicht, TV show op reis, Kassa, Peter R de Vries zijn toch wel de kijkcijferkanonnen, afgezien van sport natuurlijk).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...