Ga naar inhoud


Morgothzz

Lid
  • Items

    1207
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Morgothzz

  1. Ik draai al jaren met volle tevredenheid linux mint.

     

    Linux mint is gewoon ubuntu (gnome)(maar je kan ook kiezen voor kde of xfs) maar heeft een mooier menu, het heeft alle codecs en een hele goede ondersteuning.

     

    Aangezien alles debian based is heb je nooit meer problemen met dependencies. Alle software installeert probleemloos.

     

    Sterke troef is de software manager waarbij heel veel software duidelijk omschreven wordt en met 1 druk op de knop te installeren valt. Met synaptic (een packet installer) heb je nog eens de keuze uit tig duizend programma's.

     

    Linux gebruikers zijn puristen en zweren bij hun eigen distro.

    Het beste wat je kan doen is verschillende live cd/dvd's downloaden en testen wat je het beste bevalt. Elke distro heeft zijn eigen plus en min.

  2. Ik draai er al een tijdje mee (6 felicia) en bevalt me prima. Bijna alles werkt 'out of the box' en de hardware herkenning is ook goed.

    Multimedia codecs worden standaard meegeleverd dus geen problemen met codecs zoeken. Door de debian architectuur heb je ook geen problemen met dependency's.

     

    Ik draai hier met dualmonitor en het opzetten daarvan was een fluitje van een cent. Natuurlijk zit je even met je videodrivers maar als je kaart ondersteund wordt door de proprietary drivers van Nvidia of Ati is dat ook geen probleem.

    De standaard geinstalleerde Compiz leverd prachtige effecten voor je desktop waarbij wobbly altijd leukt blijft (behalve als je dronken bent).

     

    Ook een handige set is de 'linuxmint install'. Dit losse proggie zorgt voor de meest gevraagde programma's. Hiet staat o.a. ook je windows fonts zodat je firefox en thunderbird er een beetje beter uitzien.

     

    Natuurlijk zijn er kleinere distro's met minder opsmuk maar voor de starter en de luie pc'er is het een prima OS.

     

     

    Tip: Als je een goed werkend systeem hebt maak dan met 'Remastersys" (wel ff instaleren) je eigen life cd die tevens een install/backup cd is. Dat scheelt in de toekomst een hoop installeren en als je je data (home) meebakt kan je overal met je eigen systeem draaien meteen vanaf de life cd.

  3. Uiteraard heb je eerst de eventuele benodigde drivers geinstalleerd voordat je de usb kabel hebt aangesloten.

     

    Pobeer het eerst eens in een ander usb slot. Het klinkt raar maar het kan schelen.

     

    Alle usb apparaten worden weggeschreven in het register onder de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USB

     

    Elk apparaat krijgt een vid nummer aan de hand van zijn hardware ID (b.v. Vid_0204&Pid_6025 met subsleutel 5&1df00124&0&1 (USB-apparaat voor massaopslag)). Het gebeurd wel eens dat die niet juist wordt uitgelezen en dan weggeschreven wordt onder onbekend apparaat. Je kan dit proberen op te lossen door de vid met onbekend apparaat uit je register te halen. Dit moet je dan doen in je CurrentControlSet, CurrentControlSet001 en CurrentControlSet002. (ff zoeken welke vid het precies is, kan per machine verschillend zijn).

     

    Ik weet dat het wat hogereschool editten is maar zolang je het secuur doet is er weinig loos. Maak voor zekerheid wel ff een backup van het register :D

  4. Ga ik ook ff je bios in en kijk of je hardeschijf herkenning op automatisch staat. Het gebeurd wel eens dat hij naar user springt of dat de koppen en cilindersinstellingen niet geschoond worden en dan klopppen de waardes met je hardeschijf niet meer.

    Je HD wordt dan wel herkent maar je laptop raakt op den duur helemaal in het warretje omdat hij data verstuurd naar je hd en gevevens terug krijgt waarmee hij niks kan.

  5. Windows XP maakt zelf koppelpunten , die krijg je dan te zien als partitieletters (c, d, e, f etc) of als mappen (dat moet je handmatig doen).

    Als jou xp gewoon werkt en je hebt dit soort driveletters (c schijf, d schijf etc.)dan heeft hij dus een koppelpunt gemaakt.

     

    Ff een kleine uitleg van wat jij posten.

     

    Citaat:
    De volume -id is ongeldig.Deze dient een geldige lokale stationsletter of geldige koppelpunt te zijn.

    Houd in dat je string (tekst) die je getypt hebt niet goed is (mischien een spatie vergeten.

     

    Citaat:
    defrag<volume> [-a] [-f] [-v] [-?]

     

    defrag is het commando wat de pc moet doen

    <volume> is de schijf die hij moet doen (koppelpunt)

    [-a] [-f] [-v] [-?] zijn de opties die je mee kan geven.

     

    Probeer anders de volgende lijn inclusief spatie:

     

    defrag c: -f

     

    kijken of dat werkt. Werkt het niet verander dan de c in een d

     

    Ik heb de optie -f meegegeven (-f forceert defragmentatie,ook als beschikbare ruimte klein is) omdat ik niet weet hoeveel ruimte je op je c schijf overhebt en er bij defragmentatie een redelijke hoeveelheid over moet zijn (15% van je partitie grootte). Mickiesoft probeert de programma's een beetje bij elkaar te houden en zet daar dan tijdelijk bestanden neer die verplaatst gaan worden.

  6. Ik ben geen gedupeerde maar had dat wel kunnen zijn. Ook ik had gereageerd op een van zijn aanbiedingen (gsm telefoon) en na intensief contact via msn is het alsnog afgeketst.

    Weken later ben ik via datzelfde msn contact benaderd door iemand die zich (naar nu blijkt tenonrechte) voordeed als zijn stiefvader die met de mededeling kwam dat Edwin was overleden. Deze persoon wou meer informatie en ik heb hem doorverwezen naar Toxic[Q].

     

    De manier waarop Toxic[Q] het heeft aangepakt verdient meer lof dan kritiek. Dit speelt al een tijdje dus ze zijn niet over één nacht ijs gegaan, en ik vind dat je als boardbeheerder de leden mag beschermen tegen malafide praktijken en zelfs de plicht hebt de leden daarvoor te waarschuwen.

     

    Voor alle criticasters die sneller reageren dan wenselijk is, denk eerst na voordat je reageert. Opgelicht worden is geen pretje, of het nu om goederen of alleen maar verhalen gaat. Je wordt pislink als het je zelf overkomt en je staat redelijk machteloos. Je wilt aktie ondernemen en andere waarschuwen maar je hebt de mogelijkheden niet. En voor alle moralisten die praten over de wet bescherming persoonsgegevens even de opmerking dat als je kennis hebt over een misdrijf en je doet er niks mee dat je feitelijk mededader bent. Dat is ook strafbaar.

     

  7. Er zijn 2 manieren, De eerste;

     

    Open de console (start-uitvoeren-type cmd en klik op enter)

    type

    cd \windows\system32

    type

    regsvr32 dfrgsnap.dll (klik op enter)

    type

    regsvr32 dfrgui.dll (klik op enter)

    reboot

     

    Optie 2;

     

    Ga naar C:\windows\inf

    Ga naar de file dfrg.inf klik op je rechtermuisknop en kies voor installeren.

    Reboot

     

     

    Als je de map inf niet ziet moet je eerst even je verkenner opstarten en dan naar extra - mapopties - tabblad weergave - en een vinkje zetten bij 'de inhoud van systeem mappen weergeven'

  8. Ga naar verkenner - extra - mapopties - bestandstypen

     

    Kijk eerst bij Geen: internetsnelkoppelingen - klik op geavanceerd de term 'open' is dik gedrukt (als het goed is), klik op bewerken.

    Bij toepassing die voor de actie wordt gestart moet staan;

    rundll32.exe shdocvw.dll,OpenURL %l

     

    Vooral die %1 is belangrijk omdat dat aangeeft dat de huidige snelkoppeling onder de muisknop geopend moet worden.

     

    Controleer op dezelfde manier ook de andere verwijzingen onder mapopties (b.v. http, https, url etc.)

  9. Ik werk zelf niet met kerio maar om te kunnen posten moet sat4all weten dat je wel via hun site kom (zodat er niet makkelijk massaal gespamt kan worden). Omdat te kunnen weten wordt er een referer meegestuurd (dat is de pagina waar je het laatst bent geweest).

     

    Nu werken veel proxy's, firewall's en andere proggies met privacy bescherming en die vinden dat het andere geen donder aangaat waar je voor het laatst bent geweest. Dit is dus een dilemma.

    Vaak kan je wel aangeven of iets 'trusted' is of niet en soms is er een mogenlijkheid om aan te geven of de referer meegestuurd moet worden of niet.

     

    Kerio schakeld hem standaard uit

    Citaat:
    * Kerio will remove the "referer" string that all browsers pass along to web sites. This will keep web sites from recording the address of the web page you just left.
    Wellicht is er ergens een mogenlijkheid om dat uitteschakelen.

    Bij de oudere kerio's stond het onder de privacy tab bij webfiltering.

  10. Ik ben een ouwe lul dus in de auto wissel ik tussen Arrow Classic Rock en City FM.

     

    Thuis vaak de meer prog en metal zenders streamend via internet zoals Morrow Prog Radio en Aural Moon.

     

    Tevens heb ik een servertje waar ik alle zooi op gooi die ik van de platenmaatschappij krijg, momenteel *KUCH* 130327 nummers. uuh klopt u leest het goed en dan heb ik nog niet eens alles omgezet.

  11. @Zilverster

     

    Ga je toevallig ook naar Wacken Open Air?

    De bezetting is zeer interessant, naast de grote namen komen ook Kamelot, Axel Rudi Pell, Sonata Arctica, Avantasia (de nieuwe plaat "The Scarecrow" is erg goed -> TIP! <-)en Nightwish. Het wordt dus allemaal minitieus plannen en fors doorwandelen laugh

  12. Nightwish laat ik waarschijnlijk schieten, ik heb ze al regelmatig gezien en zou graag de nieuwe zangeres aan het werk zien maar heb andere verplichtingen. Wel ben ik waarschijnlijk donderdag in Breda (Mezz) te vinden bij Julian Sas.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...