Jump to content

John van Dreumel

Members
 • Content Count

  2,341
 • Joined

 • Last visited

5 Followers

About John van Dreumel

 • Rank
  Sat4all Core Member
 • Birthday 02/25/1966

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Gelderland zuid.
 • Interesses
  Satelliet, computers, F1 en Moto GP, vakanties. ;)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat is toch niet heel moeilijk. Het is óf een H9.2S of een H9.twin. Ik vermoed dat TS bedoelt dat het een twin S2x tuner is en hij het zelf als H9.2S bestempeld. De H9 twin heeft een display en twee CI sloten + 1 kaartlezer. Is iets van 20 cm breed. De H9.2S heeft geen display en geen CI slot maar wel 1 kaartlezer. Is amper 10 cm breed dus een compleet ander model. TS zal m.i. een verkeerde naam gekozen hebben.
 2. Goh, zoiets heb ik ook nog wel ergens liggen. 🤭
 3. Ik heb twee reacties gehad van kennissen die er meer als ik van weten. Hieronder een snelle schatting. Voeding 25 amp is € 50 tot € 75. Diawa kruis meter € 50 tot € 60 . Icom box € 125 . Icom kleine radio € 250. Icom grote radio met ant tuner € 250 tot € 300.- 2x tafel microfoon € 25 zwarte € 80 zilverkleurige. Daiwa blauwe meter € 50. Sein sleutel € 40.- De rest is waard wat de gek er voor geeft. En mogelijk zijn er nog wat antennes af te breken. De tweede schat het geheel op € 1000.- Max. Maar ook hij zegt ‘het is waard wat de gek
 4. Ik kreeg zojuist al respons van hem. Waarde is afhankelijk van het exacte type. Zeker bij Icom. Op de bekende verkoopsite geven de handelaren er veel te lage prijzen voor. Dus niet doen.
 5. Dus jij geeft € 100.- uit om iets te testen waar jij per definitie nooit beeld op kunt krijgen. 🤭 Ik probeer het te snappen maar doe het nog steeds niet. Het enige wat ik snap is dat de webshop straks weer een gebruikte cam retour krijgt.
 6. Ik zal eens iemand in mijn regio polsen wat zoiets waard is. Sterkte met je vader.
 7. Misschien op hun forum even dezelfde vraag stellen. Ook zij zullen geïnteresseerd zijn of dat kan werken lijkt mij. Persoonlijk heb ik nul komma niets met welke CI dan ook gezien de beperkingen die zo’n ding heeft.
 8. Nou nou, eindelijk in de gelegenheid om twee kabels vanaf een Duo twin LNB aan de DM900UHD te koppelen. Een Newenigma2 image geplaatst en twee simultane opnames gemaakt. Eén op NPO 1 HD en één op ARD das Erste HD. Werkt gewoon zoals het een twin tuner hoort te doen. Alleen de CI module blijft hoe dan ook een beperking waar het meerdere zenders van CD betreft. Maar daar was deze test dan ook niet om te doen. Waarom DISEqC A/B plus een DISEqC motor dan niet lekker werkt is mij een raadsel. Dat geloof ik verder wel. De box blijkt gewoon in orde te zijn. Wat een zware bevalling zeg.
 9. Klager? Ook jij begrijpt er blijkbaar geen laars van. Ik constateer iets en maak hier op dit forum enkel melding van om aan te geven dat er nogal wat types rondlopen met een korte termijn geheugen van een visstick. Wij hebben alle dagen de mensen achter ons geattendeerd op de duidelijke 1.5 meter regel die zij na mijn opmerking meestal wel aanhielden. Klagen, bij wie? De Efteling? Die hebben er alles aan gedaan zodat zij beperkt open mochten. Natuurlijk is dat eigen belang, maar zij doen het in mijn optiek redelijk goed. Ook hielden wij ons zo veel mogelijk, zo niet altijd, aan de aangegeven
 10. Dat vind ik ook onbegrijpelijk. Het AD schrijft vandaag daar een heel verhaal over wat ik overigens al eerder vernomen had. Eerst iedere sporter in hun bubbel houden en in het vliegtuig fijn weer bij elkaar zetten. En dat het luchtvaartpersoneel niet getest ‘hoeft te worden’ is één, maar om risico’s voor alle inzittenden te voorkomen lijkt mij toch bittere noodzaak. Leuk? Nee, verre van dat, maar Corona krijgen is ook niet leuk weet ik uit eigen ervaring.
 11. Dat kan in principe prima met een laptop die op hetzelfde netwerk gekoppeld is als de box. Open de webinterface en kies Menu - Instellingen - Tuners & zenders zoeken en dan signaal zoeker. Laat deze pagina iedere 1-2 seconden verversen en je kunt aan de slag. Maar m.i. nóg makkelijker kan dat met je telefoon en de app ‘signalmeter’. Dat wijst zichzelf hoe dat werkt.
 12. @Mimisiku Ik meende stellig dat jij jouw abonnement bij CD opgezegd had. Dan is het lastig testen of eender welke CI module werkt. Ik heb gelukkig geen abonnement meer bij CD maar dan valt er door mij weinig te testen ondanks dat een CI module wél herkend wordt. Maar ik kan mij vergissen. Of bestel jij hem bij een willekeurige webshop zonder direct een abonnement aan te gaan?
 13. @Zunigkyk. Ja hoor, zo kan je alles wat krom is weer recht lullen. Wat een zeldzame kulreactie. De ‘experts’ hebben aangegeven dat bepaalde activiteiten onder voorwaarden weer moet kunnen. Nog los van de reden dat wij dit al zeer lang geleden geplande tripje, wat a.g.v. de eerder opgelegde beperkingen niet kon doorgaan, achtten wij het voldoende veilig om dit tripje door te laten gaan. Uiteraard met in achtneming van de regels. De organisatie van de Efteling had er o.i. alles aan gedaan om de beperkte openingsstelling mogelijk te maken. Er waren duidelijke regels waar WIJ ons aa
 14. Beter is om een single LNB te plaatsen op een 80+ cm schotel. Dan heb je de Vlaamse zenders waar feitelijk de wens ligt. Een Duo LNB lukt vermoedelijk niet. Ook al zet je de Astra 23.5 LNB in de beugel. Ik sluit niet uit dat jij nu de Astra 19.2 LNB in de houder hebt geplaatst waardoor Astra 23.5 op de reflectie ontvangen wordt.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.