Jump to content

hels

Members
  • Posts

    731
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by hels

  1. HIj doet het weer. Inderdaad de sim naar beneden.

    Softcam herstarten had ik al paar keer geprobeerd maar hielp toen niets.

     

    Nu de kaart er ingestop en tot mijn grote verbazing werkt ie weer ... Ik heb werkelijk geen idee wat er gebeurt is maar "Smartcart Info" ( Panels) wordt hij nu ook weer herkend en straks kreeg ik een foutmelding.

     

    In ieder geval dank voor de snelle reacties !!!

    Groet, Henk

  2. Tot ong. een uurtje geleden had ik normaal beeld via mijn ET7000. Moest even het kaartnr opschrijven en daarom kaart eruit gehaald. Helaas niet op gelet hoe kaart erinzat 😞

    Kaart er weer in maar krijg geen beeld meer. Kaart moet volgems mij met sim aan onderkant en naar achteren in het slot. 

    Alle mogelijkheden geprobeerd en ook opnieuw geactiveerd. Helaas geen sjoege ...

     

    Het kan natuurlijk dat kaart toevallig de geest gegeven heeft maar dat lijkt me stug.

     

    Kan iemand vertellen hoe de kaart erin moet dan doe ik dat en activeer nogmaals.

     

    Groet, Henk

     

    Wanneer dan nog geen beeld dan CanalDigitaal maar contacteren voor een nieuwe ....

  3. Ik heb op alle drie receivers een (CIFS) mount gemaakt naar een externe harde schijf die aan een 'gewone' Linux server in mijn netwerk hangt. 

    Deze mount is de vervanging voor de HDD  (lrwxrwxrwx    1 root     root            22 Jun 14 14:12 hdd -> /media/net/ExternalHDD) en daar neem ik dus op op en kan ik kijken.

    Voordeel: ik kan op een willekeurige ontvanger opnemen en op een willekeurige ontvanger kijken.

     

    In de fstab staat de informatie van mijn CIFS mount niet. In de mtab file wel ...

     

     

  4. Hoi,

    Ik heb nu 3 receivers (XT4000, XT7000 en een VU+). Het toevoegen van network mounts via het menu is "redelijk omslachtig" (zeker op 3 receivers).  Daarom heb ik eens gekeken of ik dit op Linux nivo kon doen via mtab oid. Hier staat weleens waar de data maar aanpassen is niet mogelijk (weet niet waarom; ben ingelogged als root). Heb jij een tip/idee hoe dit te realiseren?

     

    Ik heb gezocht in Sat4All, OpenPli en WWW maar kan het niet vinden .

     

    Groet, henk

  5. Ik had niet de illusie dat ik veel NL zenders zou kunnen ontvangen op de 'oude' DM7000. Het leek me echter leuk om te proberen...

    Ik heb nu begrepen/geleerd dat het door veranderde technologie (SD is ook geevolueerd) ditniet gaat werken.

     

    Op de DM7000 kan ik echter nog *veel* Engelse en Duitsche zenders kijken in SD; leuk voor (buitenlandse) gasten toch 😉

     

    Dank voor jullie reacties; het was interessant!
    --

    Henk

  6. Ik heb een tripple quad LNB blok (19.2, 23.5 en 28.2) met aangesloten een XT4000 en een XT7000. Beiden zijn Enigma2 ontvangers en ik kan alle kanalen vinden op alle Satelieten (ook alle Nederlandse op 23.5). Nu heb ik mijn zolder recentelijk opgeknapt en dacht: waarom niet die oude TV met mijn oude DM7000 hier neerzette; ik heb toch nog aansluiting over op bijn LNB blok.

     

    Ik kan alle Duitsche zenders vinden op 19.2 en alle Engelse op 28.2. Ik heb zowel HD als SD kanalen gevonden maar natuurlijk alleen ontvangst op de SD kanalen want DM7000 is niet HD.

     

    Het opmerkelijke is dat ik op de 23.5 maar 1 transponder kan scannen. Hier zit oa. TV-Letzeburg (oid) op. De Nederlandse kanalen op andere transponders kan ik niet vinden. Ook uit een kanalenlijst die ik met DreamboxEdit erop gezet heb zien helemaal niets...

     

    Ik snap dat de meeste Nederlandse zenders HD zijn en ik die niet kan bekijken maar ik zou ze toch moeten kunnen scannen/vinden?

     

    Op mijn DM7000 staat een OpenPLI van 2013.  Moet ik nog iets uploaden/aanpassen op mijn DM7000 om dit werkend te krijgen?

     

    Het is verder geen super belangrijk issue maar het zou leuk zijn als ik ook de NL (SD) kanalen kunnen kijken (als die er nog zijn tenminste...).

     

    Groet, henk

  7. 🤩🍻🤩

     

    Problem found, alles werkt weer!
     

    Ik had de aansluiting van COAX op stekker bij de  LNB nieuw gemaakt.

     

    In de kabel had ik ook een verlengstuk geplaatst. Een aansluiting hiervan was "gecorrodeerd". Stekkertje opnieuw aan de COAX en het werkt weer als een zonnetje!!!

     

    Maw. Dank voor uw aandacht maar probleem al opgelost!

     

    Groet, Henk

  8. Na een aantal jaren afwezigheid toch maar weer eens kijken op Sat4Alll; ik heb een merkwaardige situatie ....

     

    Ik heb een Xtrend 7000 en een Xtrend 4000. Bijde aangesloten op een Triple LNB Quad blok op mijn schotel. Dit draait al een aantal jaar zonder problemen.

    Op mijn Xtrend 7000 (Woonkamer beneden) draait alles als een zonnetje. Op mijn Xtrend 4000 (Slaapkamer boven) kreeg ik begin deze week een probleem. Op al mijn zenders (op Astra 1, Astra 2 EN Astra 3) krijg ik "Tune Failed".

    Eers dus maar even testen of de ontvanger de geest gegeven heeft ;  De 4000 maar eens beneden aangesloten: Werkt prima. De 4000 lijkt dus in orde! De 7000 boven aangesloten: zelfde probleem. Alle zenders geven "Tune Failed".

     

    Mijn Conclusie:  het ligt dus aan het LNB blok; misschien heeft 1 aansluiting het begeven (ik had in het verleden al eens soortgeloijke problemen, toen loste een andere aansluiting op de Quad het probleem op). Dus een nieuwe Triple LNB Quad besteld. Vandaag redelijk weer dus gelijk maar installeren. Beide receivers uit gezet. Nieuwe blok aan de schotel. Coax kabels aan het blok.

     

    Beneden de receiver weer opgestart en .... werkt prima! Ik kan kanalen op alle 3 satelieten zien.

    Nu naar boven. Receiver aan zetten.... Hoera Nederland1 werkt! BBC1 : Werkt !!! Nog even N-TV proberen.... :-O melding TUNE failed ! SHIT.

    Opnieuw controleren BBC:1 en NPO1 ook Tune Failed  ????

     

    Maw. Het werkte boven even maar nu zelfde probleem als met het oude LNB blok.

     

    FYI: op televisie  beneden met de 7000 werkt het nog steeds prima !!!

     

    Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

     

    Groet, Henk

  9. Heb net de ET7000 (die met probleem) op een andere aansluiting van de LNB aangesloten (ik had er toch nog twee vrij :D).
    Probleem lijkt nu opgelost; op alle kanalen weer beeld :)

     

    Moet even afwachten of het probleem ook na enige tijd niet meer optreed ...

     

    @Allen: bedankt voor de tips !

  10. Dames, Heren,

     

    Vreemd probleem: Sinds kort heb ik last dat verschillende kanalen de melding "Tune Failed" laten zien. Het lijkt erop dat de problemen frequenter en op meer zenders plaats vinden. Gistern ochten werkte bv. NPO1 probleemloos, gisteren middag 'Tuner Failed'( en gisteren avond even checken => 'Prima ontvangst (>12dB). Vanochtend weer 'Tuner Failed' (0dB)

     

    Tot voor kort werkte de ontvanger (ET7000) probleemloos. Ik heb ook recent geen aanpassingen gemaakt in de infrastructuur (Schotel,  LNB, etc.).  Op mijn ontvanger boven (ET4000) werkt alles probleemloos. Beide ontvangers zijn aangesloten op zelfde schote.

     

    Opstelling:

    • Schotel met LNB voor 19.2, 23.5 en 28.2 (met vier uitgangen voor vier verschillende ontvangers)
    • "Beneden" ET7000 (ong. 2 jaar oud) met OpenPLI 4
    • 'Boven' ET4000 (ong. 3 jaar oud) met OpenPLI 4

     

    Ik heb het vermoeden dat de Tuner het 'aan het begeven is'.

     

    Vragen:

    • Is dit 'normaal' cq. 'kan dit' na 2 jaar?
    • Is een tuner 'eenvoudig' te vervangen of is het handiger om een nieuwe ontvanger te kopen (als dit het probleem is) ?
    • Iemand een ander idee ?

     

    Groet, Henk

  11. Hi,

    Ik zit even niet thuis en wil toch opnames toevoegen op mijn ET4000.

    Geen probleem (dacht ik) gewoon via de WebIf want ik kan via WWW gewoon bij mijn machine ...

    Dit werkte vroeger op mijn DM7000 en ik heb alles goed overgezet :-)

     

    Nu blijkt dat ik toch niet bij mijn WebIf kan als ik niet thuis zit in eigen netwerk :-) (blijkbaar niet zo goed getest).

     

    Ik kan echter wel inloggen op de machine en ik voel me redelijk thuis met Linux dus mijn vraag:

    Is het mogelijk om een opname te programmeren door in de juiste file een entry te maken?

    Welke file zou dit zijn en heeft iemand een 'voorbeeld' van de layout van record?

     

    Het is niet direct een Xtrend probleem maaar meer een OPENPLI 4 vraag. Helaas kan ik hier niet een dergelijk forum vinden.

     

    Groet, Henk

  12. @alias haha: Ik heb in het verleden probleemloos 'root' gebruikt als naam, dus dat lijkt okay.

    @Cobus R: Ik heb de 500 als server ingesteld en de 4000 als client => geen success

     

    MAAR:

    Toen ik daarna op mijn 4000 client CCcam 2.2.1 (als wanhoops poging) selecteerde kreeg ik DIRECT licht !!!!

    Voorheen werkte CCcam 2.2.1 niet als ik de kaart direct in de 4000 stopte.

     

    Ik snap het niet helemaal maar: het werkt nu dus wel!!! Ik ben blij !!!

     

    Bedankt allen voor tips en hulp die mij naar de oplossing 'stuurden' ...

  13. Wat zie ik nou toch over het hoofd ???

     

    Ik heb nu licht op de nederlandse zenders met mijn ET4000 (zwarte seca2 kaart inserted, CCcam 2.1.4) :-)

    Op mijn DM500 kan ik met dezelfde kaart (fysiek aanwezig) ook kijken met CCcam 2.1.3 :-)

     

    Helaas krijg ik de cardsharing niet werkend :-(

     

    Beide machines hangen in hetzelfde netwerk (ping werkt naar beide machines).

    ET4000 [ip 192.168.2.2], Openpli 4 (3.8.7 2014-09-12) met CCcam 2.1.4

    DM500 [ip 192.168.2.4], Pli (1.9 11.11.2012) met CCcam 2.1.3

     

    /etc/CCcam.cfg entry op de ET4000 (server):            F: root xxxxyyy
    /var/etc/CCcam.cfg entry op de DM500 (client):        C: 192.168.2.2 12000 root xxxxyyy yes

     

    Ziet iemand iets wat ik over het hoofd zie ???

  14. Hi,

    Na lange tijd van afwezigheid hier dan een klein vraagje.

    Ik heb net een ET4000 met laatste Open-Pli. Installatie liep lekker soepel en ik heb FTA beeld op alles wat ik wilde zien (13, 19.2 en 28.2).

    Als laatste nog even CCcam erop zetten om mijn ZWARTE Canaal Digitaal ook licht te laten geven op de nederlandse zenders.... HUH? werkt niet ! Snel andere CCcam versies (2.3, 2.2.1, 2.09) geprobeerd maar geen beeld.

     

    Bij 2.3 is er een mgelijkheid om de geinserte Kaart te bekijken, maar beide slots geven: "No or unknown card inserted". Als ik in log files kijk zie ik dat alles wel gezien wordt ???

     

    Sep 19 08:40:19 et4x00 daemon.debug CCcam: ======================================================================
    Sep 19 08:40:19 et4x00 daemon.debug CCcam: starting CCcam 2.3.0 compiled on Dec 15 2011@23:38:08                 
    Sep 19 08:40:19 et4x00 daemon.debug CCcam: ======================================================================
    Sep 19 08:40:19 et4x00 daemon.debug CCcam: online using nodeId 11a61978f145f837                                  
    Sep 19 08:40:19 et4x00 daemon.debug CCcam: seca card found                                                       
    Sep 19 08:40:19 et4x00 daemon.debug CCcam: drecrypt card found                                                   
    Sep 19 08:40:20 et4x00 daemon.debug CCcam: seca card found                                                       
    Sep 19 08:40:20 et4x00 daemon.debug CCcam: drecrypt card found                                                   
    Sep 19 08:40:20 et4x00 daemon.debug CCcam: readProviderfile: cannot open /var/etc/CCcam.providers or not found   
    Sep 19 08:40:20 et4x00 daemon.debug CCcam: readChannelList: cannot open /var/etc/CCcam.channelinfo or not found
    Sep 19 08:40:20 et4x00 daemon.debug CCcam: server started on port 12000                                        
    Sep 19 08:40:21 et4x00 daemon.debug CCcam: EMM: not interested in 0100:000000                                  
    Sep 19 08:40:21 et4x00 daemon.debug CCcam: EMM: not interested in 0100:00006A                                  
    Sep 19 08:40:21 et4x00 daemon.debug CCcam: EMM: not interested in 0100:00006B 

     

    Helaas toch geen beeld met deze configuratie.

     

    Vanochtend SCam erop gezet en gelijk beeld !!!

     

    Nu lijkt het probleem uit de wereld, maar toch niet helemaal. Ik wil Card-sharen met mijn dm500 in slaapkamer (zoals ik vroeger ook deed met mijn dm7000). Toen gebruikte ik CCcam. Dus liefst zelfde setting;

     

    Vragen:

    - Ligt het probleem met CCcam aan de regels:

      daemon.debug CCcam: readProviderfile: cannot open /var/etc/CCcam.providers or not found   
      daemon.debug CCcam: readChannelList: cannot open /var/etc/CCcam.channelinfo or not found

      Weet iemand hoe ik aan deze files kom?

     

    - Mocht dit niet lukken kan iemand mij adviseren hoe ik met Scam kan sharen in huis ?

     

    Groet, Henk

     

     

  15. @ Loui (K) en iemand: bedankt voor jullie reakties!

     

    Ik heb *alle* predefined posities gewist, maar toen kon hij 19.2 ook niet meer vinden ... Moest weer met de "pijltje rechts" de Astra zoeken en opslaan (beginners foutje denk ik).

    Daarna goto-x weer aangezet, maar de andere satelieten kan hij nog steeds niet vinden (28.2 en 23.5 geprobeerd).

    Zie ik nou iets over het hoofd?

     

    Daarnaast snap ik nog steeds niet waarom OpenPLI mijn Canaldigitaal kaartje niet ziet; ik gebruik zelfde files als op Gemini waar het wel werkt ...

    Wat zie ik nou toch over het hoofd ???

  16. Hi,

    Ik heb een DM500 en een DM7000. Beide draaide ik tot voor kort met Gemini 4.7. DM7000 beneden met Canaldigitaal kaartje en boven de DM500 met interne cardsharing (gebruik nu nog CCcam maar wil binnenkort naar OScam).

     

    Nu heb ik laatst Openpli (2012-11-09) geinstalleerd op mijn DM500 en dat bevalt me eigenlijk uitstekend en wil dat ook op mijn DM7000.

     

    Op mijn DM7000 draai ik met Multiboot (de basis is Gemini 4.7).

    Ik heb OpenPLI voor DM7000 ook in multiboot geinstalleerd en het leek in eerste instantie in orde; BVN werkt vlekkeloos.

     

    ECHTER:

    1. ik krijg de normale nederlandse zenders niet aan de praat hoewel het kaartje dus gewoon in deze machine zit (en alles ook normaal werkt met Gemini, dus kaartje is okay).
       
    2. Ook als ik naar een andere sateliet draai slaat het op hol; maakt niet uit welke (andere als 19.2) sateliet ik kies, de motor draait altijd helemaal naar het westen en im ontvang dus niets meer ...

    Nu weet ik dus niet of dit aan OpenPLI voor DM7000 ligt of aan het feit dat ik OpenPLI in Multiboot draai ...

     

    Ik heb geen probleem om (definitief) van multiboot af te gaan en OpenPLI in mijn DM7000 te zetten, maar dan wil ik wel met enige zekerheid weten dat dit normaal werkt (ik weet het: echte garanties zijn er nooit ...)

     

    Herkent iemand mijn bovenstaande 2 problemen en weet iemand of dit aan de Multiboot situatie ligt?

    Ik neem aan dat de combinatie van DM7000 en OpenPLI niet uniek is; kan iemand aangeven of hij/zij dit met tevredenheid gebruikt ?

     

    Groet, Henk

  17. Hi,

     

    Nav. het bericht van Michiel "### Weg met de onveilige CCcam, hier is OSCAM! ###" wil ik ook overstappen, maar via het menu op mijn Dreambox kan ik geen versie vinden. Ook op internet vind ik geen eenduidige versie.

    Ik heb op Streamboard de volgende versie gevonden: oscam-1.20-unstable_svn7848-sh4-linux.ta r.gz maar na manual install krijg ik aleen in de root een file; dat gaat dus niet werken ...

     

    Ik voel me een beetje dom maar na uitgebreid zoeken kan ik eigenlijk geen OScam vinden voor mijn DM7000 (en eigenlijk ook voor mijn DM500).

     

    Ik gebruik op mijn DM7000 en DM500 beide Gemini 4.7. Ik gebruik mijn configuratie om ook op de slaapkamer gebruik te kunnen maken van het kaartje in de dreambox beneden. Gewoon recht-toe-recht-aan dus.

     

    Kan iemand mij op weg helpen waar ik OScam kan vinden (evt. compileren) en hoe ik deze vervolgens op mijn boxen installeer?

    De configuratie komt later wel; dat zoek ik wel uit (denk ik ...).

     

    Groet, Henk

  18. Gisteren ben ik maar het dak op geklommen (was de eerste dag dat ik het weer weer aangenaam genoeg vondt ;) om de suggestie van 'jeevanhoof' te proberen.

    Dus met tangetje, mesje en een steeksleutel naar boven om de connectoren weer eens 'clean' aan de coax te bevestigen.

     

    HET HEEFT GEHOLPEN!!!

     

    Zoals het er nu uitziet lijkt mijn motor weer normaal te reageren; ik heb nog geen storingen gekregen. Hopelijk blijft het zo (ook bij wat minder weer), maar ik heb er vertrouwen in!

     

    Bedankt voor de tip.

    Groet, Hels

  19. L.S.

     

    Ik heb een echte DM500S (geen kloon). Hij is ondertussen zo'n 7 jaar oud schat ik ...

    Alle suggesties (hierboven) geprobeerd, maar helaas geen resultaat; ik krijg geen echt contact met de box.

     

    Ik ben bang dat ik op zoek moet naar een andere dreambox.

     

    Bedankt voor de reakties!

     

    Groet, Hels

  20. Ik ben bang dat na een aantal jaren trouwe dienst heeft mijn DM500 de geest heeft gegeven.

    Gisteren avond had ik een crash.

    Vanochtend wilde ik een backup terug zetten, maar dat ging helaas niet.

    Dan maar met dreamup opnieuw installeren ... (met seriele kabel en netwerk kabel).

     

    Helaas: Dreamup blijft hangen in 'initiating flashloader upload'.

     

     

    Zie de bijlage voor een scherm afdruk.

     

    Heeft iemand nog een idee wat ik kan doen om deze box weer te reannimeren ?

     

    Groet, Hels

    post-31468-0-49661700-1329131194_thumb.jpg

  21. Kan het dus iets zijn van een combinatie van een 'oude' tuner in mijn DM7000 en CCcam ?

     

    Als ik er zo op terug kijk is het ongeveer begonnen toen ik ook CCcam ging gebruiken (weet niet precies, maar wel ergens in die tijd).

    BBC is niet gecodeerd en heeft probleem niet; de nederlandse zenders (maar ook ongecodeerd BVN) moeten wel gedecodeerd worden.

    Of is het puur een Transponder/Oude tuner probleem ???

     

    Blijft wel erg vaag. Zijn er ook anderen met een soortgelijk probleem ?

     

    Groet, hels

  22. Ik weet niet precies wat je wilt met 'Homemade CVS', maar ik denk dat je verkeerd zoekt.

    Op je DM7000 staat een FTP-Server. Deze luistert naar de commando's die je in je FTP-client (welke je gebruikt weet ik niet; dat geef je niet aan) geeft.

     

    Maw. Je moet gewoon in je FTP-client (op je PC, mac, of welke andere machine je deze gebruikkt) instellen naar welke directory op de server je wilt gaan bij het inloggen vanuit FTP-client.

     

    Succes, Hels

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.