Ga naar inhoud


unique

Lid
  • Items

    741
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door unique

  1. Hello all,

     

    Ik hoop dat iemand mij kan helpen met het volgende:

     

    Ik heb een ET9000 waarvan eerst het signaal weg viel en een poosje daarna helemaal niet meer doorstart. Er bleek een elco bol te staan. Ik heb deze inclusief alle andere aan de secundaire kant vervangen maar nog steeds start hij niet op. Ook niet met losgekoppelde harddrive.

     

    Hij doet nu het volgende:

     

     

    Xtrend Logo een paar sec, dan twee pinguïns links boven in het beeld met de tekst eronder:

     
    Vers. 2.86 booting
    filesystem already run, not remounting
     
    ( tekst staat er ong 5 a’10 sec. en valt dan weg)
     
    Op het display staat dan Xtrend 9000
     
    De harde schijf hoor je draaien.....
     
    Wie weet raad?
     
    Groet,
    Unique
  2. Een triple lnb heeft ook het grote voordeel dat je niet nog eens losse switches aan moeten kopen met het nodige aansluitwerk.

     

    Ik ben zelf geen voorstander van een Triple lnb in een 78cm schotel daar deze daar niet voor gemaakt zijn. Het signaal op Astra 1 en 2 zal dan MINDER zijn dan met een 64cm. Puur omdat de LNB gemaakt is voor een 64cm schotel.

  3. Het enige wat die kraaltjes doen is externe storing die op de kabel instraalt (gedeeltelijk) opheffen en is vooral bedoeld voor goedkopere apparaten met slechte of geen ontstoring (iets dat gebruikelijke is voor de Nederlandse markt).

    Dat potentiaal verschil tussen de massa van de plug en kast wordt niet verholpen door een kabel met ringkernen (kraaltjes). Afhankelijk van de voeding in de beide apparaten helpt het door eenvoudig de 230V stekker om te draaien van 1 van de apparaten.

     

    De ferrietkralen voorkomen matelstroom. Netstroom omdraaien, of netsnoer zonder aarde aansluiten maakte bij mij niets uit. Geloof mij, hier was het de oplossing.

  4. Ik heb een vergelijkbaar probleem gehad.

     

    Bij mij is dit probleem opgelost door de HDMI kabel die naar de tv loopt te vervangen door een met ferriet kralen om de HDMI kabel.

     

    Het fenomeen was namelijk dat er een potentiaal verschil was tussen de massa van mijn TV en de decoder. Ik zag dit met het opnieuw aansluiten van de HDMI dat het even ligt vonkte. Lijkt me niet helemaal de bedoeling....

  5. Afhankelijk van de tv's die je hebt zou je ook met transcoders kunnen werken om bijvoorbeeld dvb-s om te zetten naar dvb-c of dvb-t. Hiermee kun je met 1 module tot 6 a 7  zenders ineens omzetten (afhankelijk van bitrate) waardoor je niet veel modules nodig hebt om een mooi pakket te realiseren. Daarnaast moet je wel rekening houden dat een consumenten Canal Digitaal kaart slechts 4 zenders tegelijkertijd kan verwerken. Bij een officiële kaart ligt dit hoger.

     

    Eventueel bestaat er ook een totaaloplossing om een hele set aan transponders ineens om te kunnen zetten. b.v. 8, 12 of 16 kanalen. nadeel is dat deze alles in een (nog) geen gecodeerde zenders kan decoderen.

     

    Je dient dan ook rekening te houden dat je tv's beschikken over dvb-t of dvb-c.....

  6. Ik gebruik zelf altijd de auto shutdown plugin waardoor hij bij geen gebruik naar deep stand-by gaat. Wanneer het apparaat in deep stand-by staat hoeft het circuit waar de gevoelige elco in zit niet actief te zijn en zal dan naar alle waarschijnlijkheid ook minder snel de geest geven.

     

    Ik zelf heb ook een generatie 1 DUO met witte afstandsbediening en draait (nu nog) als een zonnetje.

  7. Vanuit hier dan even een korte uitleg die bestaat uit 2 onderdelen:

     

    1:

    Een consumenten internet verbinding heeft normaal gesproken 1 Internet IP adres wat routeerbaar is over het internet. Om er toch voor te kunnen zorgen dat gebruikers met meerdere nodes op het internet kunnen communiceren is er NAT en een private IP reeks introduceert. Een private IP reeks is niet routeerbaar over het internet.

     

    Wanneer een node binnen je netwerk naar het internet communiceert zal je originele source adres (wat een private IP reeks is) vertaald worden naar het publice (internet) IP door je modem. Dit is default voor elk modem. Wanneer je echter een intern (private) IP bereikbaar wil maken op het internet moet je de vertaling andersom inregelen. Dit is niet default.

    Internet gebruikers connecteren dan op jou publiek (Internet) IP adres wat jou modem dan weer moet vertalen naar het private IP adres van jou VU. Dit noemen ze in de volksmond een port forward (omdat dit kan op een specifieke poort). Technische gezien is dit een vertaling van het destination adres.

     

    Om jou VU dus via het internet te kunnen benaderen is dus altijd een port forward nodig.

     

    2:

    Omdat consumenten internet verbinden over het algemeen geen vast IP adres garanderen kan het zo zijn dat je IP adres van de een op de andere dag wijzigt. Om dit probleem op te lossen kun je gebruik maken van dynDNS oid. Hierbij krijg je een vaste DNS naam waar jou internet IP adres op bereikbaar wordt. Ook wanneer jou publieke IP adres tussentijds is gewijzigd.

     

    De dynDNS plugin doet niets anders als een connectie maken met dynDNS waardoor ze daar zien wat jou internet IP is en gebruiken als verwijzing van de DNS naam.

     

     

    Conclusie:

    zorg eerst voor een port forward. Dit zorgt er voor dat jou VU o.b.v. jou publieke IP adres bereikbaar wordt. Regeldaarna dyndns in.

  8. Ik heb deze in mijn vorige leven ook veel gerepareerd. 95% van de gevallen de aandrukrol of GOED schoonmaken. Een schoonmaakband valt mij overigens daar niet onder.

     

    Schoonmaken deed ik inderdaad ook met die staafjes en alcohol. Of dit het probleem was kon ik vaak afleiden doordat er redelijk beeld was wanneer je versneld af deed spoelen.

  9. Hier hetzelfde probleem met een DUO met daarop PLI 2.1 en CCCAM 2.3. maar dan met Mediaguard smartcard.

     

    Ontvanger loopt vast en geluid gaat door. Deze ochtend op (FTA) radio stand staan waar geluid er gewoon was maar geen OSD (achtergrond). Box was niet meer te benaderen via telnet en geen crash log aanwezig.

     

    Ik draai dit image nu +/-6 maanden succesvol dus verwacht niet dat het daar aan ligt. Heb overigens geen HD in de ontvanger zitten maar neem op, op NAS.

     

    Ik heb het idee dat het probleem er alleen is als ie koud is. Dus ik verdenk "de" elco.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...