Ga naar inhoud


pilux

Lid
  • Items

    127
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door pilux

  1. Op 27-6-2023 om 07:19, Mojo zei:

    Ik heb hier nog een Alpha D25 server van 30 jaar staan.

    Ik neem aan dat je een AlphaServer DS25 hebt staan. De nostalgie maakt je iets optimistisch. 30 jaar geleden hadden we de DS25 nog niet uitgebracht. 😀

  2. Ik neem aan dat je de geluid test gebruikt die in Skype zit?

    Het lijkt me dat Skype nu goed moet zijn, dus dat het eerder in het geluid van Linux Mint zit. Heb je met andere toepassingen geen problemen?

    Wellicht zou je met Audacity (ook via flathub.org) een stukje kunnen opnemen en terug luisteren.

     

    Ik heb zelf ook lang met Debian (Ubuntu) gewerkt, maar ben al weer een jaar of 10 geleden overgestapt op Fedora omdat ik te veel problemen had met Ubuntu. Nou ben ik geen standaard gebruiker dus, zoals dat in het Engels zo mooi heet, your mileage will vary. Maar Fedora is rock solid.

  3. flatpaks (via flathub) zijn container images. Er is ook een snap variant die wellicht makkelijker is voor Debian-achtigen.

    Containers hebben al hun afhankelijkheden in één pakket zitten. Ik gebruik het voor o.a. Skype, Teams, Telegram en diverse andere op Fedora.

    Ze zijn min of meer onafhankelijk van het besturingssysteem.

  4. Inderdaad, ik heb wel een gmail account maar dat gebruik ik nauwelijks

    nadat ik 4 jaar gelden een eigen domein heb genomen.

    Één van de mogelijkheden is om in Thunderbird een adresboek aan te maken op je gmail account. Op dit manier heb je zowel in gmail en in Thunderbird dezelfde addressen. Deze kun je dan eventueel ook op Android of iOS gebruiken. Google heeft uitgebreide beschrijvingen staan hoe je dit moet doen.

     

    Verder is het mogelijk om de mail van je eigen domein door te laten sturen naar gmail. Versturen kan dan ook vanuit gmail namens je eigen domein. Blijft natuurlijk de vraag of je je mail aan Google toe vertrouwd. Maar het heeft als voordeel dat gmail altijd goed beschikbaar is. Ik had met mijn eigen domein nog al eens dat mijn provider op de blacklist kwam te staan. Daar heb je bij Google niet veel kans op. :-)

  5. Dat probleem is hier ook zo, Dm8000 kan blijkbaar geen wpa-wpa2 aan wat wel gaat is web64 beveiliging.Vermoedelijk zit dit in de drivers.

    OpenPLi kan in ieder geval wel WPA/WPA2 aan, maar het is wel wat gevoelig over de juiste instellingen van de codering. Ik heb 'm op "WPA of WPA2" staan. In het verleden had ik 'm op WPA2 staan. maar toen ik een nieuwe router ging gebruiken (ook met WPA2) werkte het ineens niet meer totdat ik bovenstaande codering instelde.

  6. Het probleem met de LAN is ontstaan toen ik een nieuwe router aansloot. Omdat ik meteen merkte dat het LEDje niet ging branden op de router heb ik de oude router weer aangesloten. Ook daar bleef het LEDje uit. Aan de kant van de LAN aansluiting op de DM8000 branden ook geen LEDjes bij de aansluiting. Ik heb ook nog een andere kabel geprobeerd.

     

    Hoe doe je precies een fabrieks-reset? Kan dat zonder opnieuw te flashen?

  7. Ja, dat zou ik graag willen doen, maar sinds een paar weken wil mijn eth0 interface niet meer. Via WiFi gaat het niet. En de seriele interface duurt lang en daarna heb ik geen backup strategie meer als het niet wil lukken. Ik wilde het via een USB stick doen, maar dat gaat blijkbaar alleen met de originele dreambox firmware.

     

    DreamUP voor serieel werkt alleen via Windows, dacht ik, en dat heb ik (gelukkig) niet meer in huis. Dus daarvoor zou ik ergens een oud image uit de mottenballen moeten halen.

     

    Ik heb een klein beetje hoop dat na een verse flash de LAN interface ook weer werkt.

  8. plugin " easy info " verwijderen. ;)

    Ja, dat ligt voor de hand. Alleen kon ik me niet herinneren dat ik dat ooit heb geinstalleerd en er is ook geen andere beschrijving dan "Easy Info", dus ik kan me ook niet voorstellen dat ik dat zou doen. Maar goed, het ding is nu weg.

     

    Kan ik me hopelijk gaan concentreren op de andere crashes.

  9. De crashlogs zijn xml bestanden. Het zou slechts een SMOP zijn om in de verzamelde logs de traceback informatie te vergelijken en er bij voorbeeld een top 10 crashes van de laatste tijd van te maken. Op deze manier zou het OpenPli team heel snel kunnen zien als er een gemeenschappelijk probleem is ontstaan.

     

    Overigens is OpenPli tot voor kort uiterst stabiel geweest bij mij. Dus van mij zouden er niet heel veel crashes binnen gekomen zijn.

     

    Geen probleem echter om de crashes op te sturen. Is het dan het beste om ze naar het <contactemail> veld uit de crashlog te sturen of ze te posten op bovengenoemde link?

  10. Ik ben al weer een hele tijd terug van Ubuntu naar Fedora gewisseld en ik kan me niet meer helemaal herinneren hoe het op Ubuntu ging. Komt er geen Davmail icon bij je "notifications" te staan. Daarop met de rechter muisknop en je kunt "settings" kiezen. Zo gaat het met Fedora in ieder geval nog steeds (Super+M) voor de notifications onder F19.

     

    Of je kijkt in ~/.davmail.properties, want daar staan ze ook. Succes.

  11. Als ik het me goed herinner heb ik alleen boot problemen gehad bij het wisselen van de bootloader. Wellicht is het zinvol om een melding te geven als er een nieuwe secondstage in de updates zit. Je weet dan in ieder geval dat er mogelijk een probleem aan komt.

     

    Op dit moment is het zo dat als je via de blauwe knop de software update kiest je er dan aan vast zit. De meldingen komen zo snel voorbij dat ik niet kan zien welke packages er een update hebben. Maar zelfs als ik dat wel kon, dan kon ik het toch niet meer stoppen.

     

    Misschien moet ik voortaan maar eerst een "opkg update && opkg list-upgradable | grep secondstage" doen. Maar dat is wel jammer, want het gaat juist zo lekker vanuit de luie stoel met de afstandsbediening. :D

  12. Origineel bericht van: Littlesat

    Dan kan die waarschuwing permanent erin... zeker als je met beta's werkt...


    Dat valt toch wel mee? Zo vaak komt het niet voor dat er een nieuwe bootloader is en dat daar een afhankelijkheid in zit. Het is mij één keer eerder overkomen (maar toen kwam ik zonder problemen in de STOP mode).

    Origineel bericht van: Littlesat
    Tip: kijk eerst op het forum van pli en eventueel het stoplicht voordat je update...


    Ik dacht dat ik dat gedaan had, maar blijkbaar niet nauwkeurig genoeg.
  13. Origineel bericht van: MiLo
    Nieuwe driver wil nu perse een nieuwe versie van de bootloader. Als je een upgrade doet, dan wordt de box opnieuw opgestart voordat de nieuwe bootloader erin gezet is, en dan wil de driver niet opstarten en hangt de hele boel. Zoiets.


    Het zou wel mooi zan als je tijdens de software update een extra vraag of in ieder geval een waarschuwing zou krijgen. Dan weet je tenminste dat je dit niet moet doen op zaterdagavond en/of dat er geen reden tot paniek is als de dreambox niet wil opstarten.

    Origineel bericht van: MiLo
    Je kunt dreamup ook samen met een netwerk connectie gebruiken, dan duurt de hele boel maar 5 minuten. Hoeft hij geen 40MB over een serieel lijntje te sturen.


    Dat heb ik uiteindelijk ook moeten doen want na meer dan een uur zat er een checksum fout in het image.

    Bedankt voor de hulp en suggesties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...