Ga naar inhoud


wilhelm

Lid
  • Items

    380
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door wilhelm

  1. De VU+ Duo 4K aansturen via een Harmony hub om deze in- en uit te schakelen werkte niet bij mij.
    Het bleek dat in de Harmony database de VU+ Duo 4K wel beschikbaar is, maar er ontbreken blijkbaar codes in de driver om de Duo op deze manier aan te sturen.
    De oplossing is om in de Harmony app de Vu+ Ultimo te selecteren. Daarna kan Harmony de Vu+ wel gewoon aansturen.
     

    • Bedankt 1
  2. Voor een Android smart TV is er een app met openhaard functie, of gewoon zo'n goedkope Chromecast in je TV proppen en op Youtube een van de vele full HD Fireplace video's starten.  Dan heb je 8 tot 10 uur een open haard met geluid. En als je bijvoorbeeld een ambilight TV hebt, kun je deze nog mee laten lopen met de vlammen op je TV. :D
    Zie bijvoorbeeld https://www.youtube.com/results?search_query=fireplace 

     

     

  3. Soms kan het zijn dat een slechte settingslijst in je box audio problemen veroorzaakt. Nu en dan heb ik na het uploaden van nieuwe settings naar mijn DM800 geen geluid. Vroeger zocht ik het ook altijd in de firmware of bekabeling, maar na het uploaden van een andere settingslijst is het geluid altijd weer in orde. Mogelijk is dit niet jou probleem, maar niet geschoten is altijd mis.

  4. Onlangs ook begonnen met domotica. Inmiddels draait hier al het hele Google Nest spul, Klik aan Klik uit, twee Google chromecasts en de Philips Hue lampen al volledig automatisch.
    Alles wordt hier nu aangestuurd door de Athom Homey controller. Deze kan naast WiFi, NFC, Bluetooth, Zigbee aansturen en er zitten ook nog twee infrarood antennes ( 434 Mhz en 868 mhz ) in die mijn android TV, en kabel box aansturen. 
    De Homey kan met spraak ( Nederlands of Engels ) werken, maar dat is nog experimenteel en werkt nog matig. Goed genoeg om je TV of verlichting aan- of uit te zetten, maar soms is hij nog iets hardhorend. :D
    De Homey ondersteund al een groot aantal apparaten, maar een Dreambox aansturen is me nog niet gelukt. :cry:  Het mooie is dat je alle domotica taken op je dashboard op je PC zelf kan maken zonder kennis van programmeren te hebben. Je moet het wel leuk vinden om hiermee te klooien. De apps die ik nu nog naast de Homey gebruik, zijn IFTTT en Triggi. 

    Groet Wilhelm. :laugh: 

     

     

  5. Tja, je Samsung TV stuurt wellicht meteen je IP adres online, zodat Samsung toekomstig de software versie en apps op je TV kan updaten en uitlezen. Uiteraard zullen ze verder alle mogelijke data uitlezen die beschikbaar is, zolang ze niet betrapt worden of door iemand op de vingers worden getikt.   :whistle:   Hetzelfde zal gelden voor andere smart TV merken. Zelf heb ik nog een oude LCD TV voorzien van een Google Chromecast, maar ik twijfel er niet aan dat er erg veel data via dat ding verstuurd wordt naar Google, of ik dat nu wil of niet.
    Of het je tablet, smartphone, verwarming thermostaat, slimme electriciteit meter, of je TV is. Je kiest er uiteindelijk zelf voor om dat ding aan je internet verbinding te hangen. :crazy: 

  6. Ik heb mij gisteren een slag in de rondte gelezen m.b.t. dit onderwerp,

    maar ik kwam alleen oude topics tegen van 2007 en verder.

     

    Inderdaad een oud topic van jaren terug, dus plaats ik weer even mijn net zo oude foto uit die tijd. Wellicht weet je dan genoeg. :grin:

    Zoals je ziet kun je dit plaatje, ook wel G4 Quadro, genoemd op je Visiosat monteren. Hou er wel rekening mee dat je een smalle LNB moet gebruiken op de 23,5 positie. Verder even de schotel opnieuw uitrichten en alle LNB even zoals op onderstaande foto in de hoogte verschuiven.

     

    VisioBIsatG4A.jpg

  7. Gewoon kiezen voor de Schwaiger SF9000. Betaalbaar en je ziet gelijk naar welke sat ( 17 stuks) je schotel kijkt. Schroefjes nog even natrekken en in 10 minuten ben je van de ladder af. Eenvoudiger kan echt niet. :) En heb je nog een paar centjes over, koop je de accupack erbij. Dan hoef je geen 220 volt verlengsnoertje te gebruiken voor je Schwaiger en die accupack kan je eenvoudig in je auto opladen op de sigaretten aansteker plug.

  8. Heb 14 dagen geleden al mijn eerste 100 kilometertjes gereden op mijn 'Milwauky Iron Horse' :D Rij echter nooit motor voor woon-werk verkeer, dus puur recreatief. Vorig jaar heb ik 10500 km door 7 landen met de motor gereden. Dit jaar staat weer circa 13000 km op het programma. cool

  9. OK, bedankt !! Ik heb net op jullie advies de Sweex even aan de Garmin oplader gehangen. Deze oplader heeft namelijk verwisselbare stekker contacten, zodat je in heel Europa dat ding ook kan gebruiken. De Sweex is nu aan het laden en blijkt zelfs te herkennen dat er nu een 220 volt lader aan hangt. Er verschijnt nu zelfs een batterij symbool in beeld dat hij aan het laden is. Had ik dus ook nog nooit gezien :D

     

    Nog een tip voor iemand die z'n MP3 speler of telefoon hoorbaar wil maken via een speaker. Kijk eens naar de 'Altec Lansing Orbit' speaker. Klein, werkt op 3 AAA batterijen en een geweldige sound voor z'n kleine speaker van 5 cm doorsnee. Zelfs geen vervorming hoorbaar bij 100% uitsturing van de MP3 speler.

     

    Thanks !!

    grtz Wilhelm.

  10. Ben sinds kort in bezit van een Sweex MP4 speler, die via de USB poort van de PC wordt opgeladen via een mini USB connector. Nu wil ik de Sweex in de zomer meenemen naar de camping waar ik geen PC beschikbaar heb, maar wel 220 volt. Mijn Garmin Zumo 550 GPS heeft ook een oplader van 220 Volt naar mini USB. Is deze lader ook geschikt voor mijn Sweex, of kan ik daar iets stuk mee maken. Ik ga er vanuit dat beide met 5 volt ( USB ) worden gevoed, dus volgens mij zou dat moeten kunnen.

     

    Wat is jullie mening? Bedankt voor een respons !

     

    grtz Wilhelm.

  11. Origineel bericht van: ronaldsl
    Ik heb er maar 2 in staan, Henk en Hans (geloof ik.....)


    Klopt. Zou ook graag die van Satje07 in de download willen zien. En handig was vroeger bij de Pet123 settings dat je aan de naam al kon zien van welke datum de settings waren. Nu moet ik ze eerst downloaden en installeren, om te zien dat ze al wat 'belegen' zijn. :D
  12. Inmiddels m.b.v. het programma Dreamset V232 nog eens de laatste Satje07 settings van dit forum in de DM800 geblazen. Box daarna netjes via het menu herstart en na circa 5 minuten kijken weer een forse crash van de box. sick Inmiddels draait de DM800 met via het menu geinstalleerde settings van Hans weer zonder een probleem. Het ligt dus niet aan de door mij gebruikte settings Editor. Beide werken in dit geval namelijk hetzelfde.

    Aangezien anderen geen melding maken van dit probleem met de settings van Satje07, mogen we er vanuit gaan dat de settings in orde zijn. Mischien het image dat op den duur vervuild raakt ?

  13. Ik gebruik als Editor DreamboxEdit versie 3.0 en deze staat ook op Enigma 2 ingesteld bij upload van de settings. De DM800 staat altijd op een FTA zender als ik de settings erin blaas, waarna ik de box volledig herstart. Het heeft altijd goed gewerkt. Ik draai open-Pli 1.0.

    Momenteel draait de DM800 weer perfect met de settings die ik via het menu heb geladen, dus ergens gaat er nu iets mis als ik de PC gebruik.

  14. Al jaren gebruik ik Dreambox edit voor het plaatsen van nieuwe settings(Satje07) in mijn DM800. De laatste maanden echter crasht mijn box regelmatig onder het TV kijken en start daarna weer opnieuw op.

    Na het flashen met een nieuwe Pli is het probleem weer enige tijd voorbij totdat ik weer nieuwe settings plaats.

    De oorzaak ligt dus ergens in de settings of Dreambox edit, want na het plaatsen van de Hans settings of Henksat settings via de plugins in de box is er geen probleem. Worden de oude settings bij installatie van nieuwe compleet gewist in de box?

    Ik plaats steeds mijn eigen favorieten mapje weer in de nieuwe settings via importeren, voordat ik deze via de PC upload naar de box.

     

    Iemand een tip? Ik kan de oplossing niet op het forum vinden. ! frown

     

    Alvast bedankt voor een reply !!

     

    grtz Wilhelm.

  15. Origineel bericht van: Tha Great Mac
    Origineel bericht van: Frank67
    Beide tegelijk is bij mijn weten niet mogelijk.

    Instellen lukt wel, werken doet het dan niet denk ik.


    De installatie zodanig opbouwen dat zowel de motor gestuurde LNB alsook de LNB van de vaste opstelling gelijktijdig naar Astra1 gaan kijken is niet mogelijk. De schotel met de rotor zit namelijk op een andere input op je Uncomitted DiSeqC switch aangesloten dan je vaste schotel, dus is het of de rotor of de vaste LNB die gebruikt wordt. Met de ontvanger beide gelijktijdig aansturen kan in dit geval dus niet. Uiteraard kun je in de software van je ontvanger instellen wat je wil, en het apparaat wat wijsmaken, maar dan gaat het niet werken. :D
×
×
  • Nieuwe aanmaken...