Ga naar inhoud


GoGoHaRrY

Lid
  • Items

    218
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door GoGoHaRrY

  1. 10 uren geleden, Sprietje zei:

    Als je mij de gegevens van de lcatie, de schotel en de te ontvangen satellieten geeft, reken ik de afstellingen wel uit, dan heb je de rest ook meteen goed staan.

    Ik had de berekeningen ook al laten maken voor de schotel (Cahors Big Bisat) welke ik ga ophangen op de website http://pointage.visiosat.com/ . Met alle 4 de posities welke ik nu nog ontvang met "legacy LNB's"op mijn oude schotel (13.0E, 19.2E, 23.5E, 28.2E).

  2. Inderdaad de UK124 heeft geen Legacy poort.

     

    Ik ben door het antwoord van a33 wel wat verder gekomen, er is een instalklatiemode.

     

    Als de (UK124) LNB geen Unicable/JESS commando krijgt start deze in een zogenaamde installatiemode en geetf deze een paar geselecteerde transponders/frequenties door welke met een normale satfinder te testen is. Het kan dus zijn dat geen van deze frequenties voorkomt op de sattelliet, en je zo dus ook niet zal meten. 

     

    Een tweede optie is het wachtten totdat de receiver (door de satfinder heen) commando's verstuurd aan de LNB en dan is de uitgang van de LNB ook te meten met een "normale" satfinder, een mogelijk extra probleem zijn dan wel alle instellingen in de receiver waardoro hier wat extra fouten gemaakt kunnen worden.

     

    Een derde optie is het uitrichtten met een "legacy" LNB en daarna de LNB wissleen voor de Unicable variant.

     

    De extra bron die ik hiervoor heb gevonden (ook duits) is https://www.vuplus-support.org/wbb4/index.php?thread/125437-einstellungs-problem-vu-solo-4k-durline-uk-124-und-axing-ssd-6-07/

     

  3. Ik ga overstappen op een Unicable/JESS LNB (DurLine UK124), nu heb ik deze afgelopen weekend al besteld (tegelijkertijd met een andere schotel) en echter vroeg ik mij af of ik met een reguliere/oude sat-finder ook een Unicable LNB kan meten/afstellen.

     

    Zoiets praktisch is lastig te vinden op internet, misschien dat een ervaringsdeskundige hier antwoord op kan geven.

     

    Ik zou me voor kunnen stellen dat ik op de ontvanger eerst de LNB goed moet instellen en een zender moet kiezen voordat de satfinder iets te meten heeft. Maar dat is een gok van mijzelf.

  4. Ik ben gisteren voor het eerst naar een IMAX zaal geweest bij Pathe Arena in Amsterdam. Ik heb hier gekeken naar de film the Hobbit, welke ook nog eens in 3D en in HFR (High Frame Rate) getoont werd.

     

    Mijn eerste IMAX ervaring is in ieder geval geen goede, op het doek waren in de lichte scenes van de film duidelijk verticale lijnen te zien (mogelijk te maken met de buiging van het doek) maar hier deed ik me aan storen. Naar mijn meenign hadden wij goede plaatsen in de zaal (Midden van het midden) dus daar zou het niet aan moeten liggen.

     

    Ook was de film niet schermvullend, en waren er aan de boven en onderkant van het doek stukken waar geen projectie op viel, terijl ik wel aan nam dat de beeldverhoudingen van IMAX overal hetzelfde zouden moeten zijn, Of dit een fout was of een bewuste keuze van de filmmaatschappij om de film in een beeldverhouding uit te brengen anders dan IMAX weet ik niet.

     

    De gebruikte 3D techniek in de zaal was ook een minder prettige, deze zorgde ervoro dat je je hoofd exact recht moest houden om ervoor te zorgen dat het beeld voor beide ogen juist door de birlletjes kwam. Ook waren de gebruikte brilletjes groot genoeg om in de boven hoeken van de brilletjes het licht van de projector op te vangen, iets dat ik ook als hinderlijk ervaarde.

     

    Ook het geluid had naar mijn mening stukken beter gekund, zoals ook al eerder gezegd was het laag niet echt laag, de middentonen erg overheersend en was het volume overall gezien gewoon te hard.

     

    Voor mij in ieder gevak geen 3D IMAX film meer, dat was een grote afknapper op de term (certificering?) IMAX. Een IMAX film in 2D ga ik nog wel een keer proberen maar dan niet meer bij Pathe Arena in Amsterdam maar een andere IMAX zaal in nederland.

  5. Je hebt nu denb ik een los .mpa bestand waar alleen de audio uit de .TS file in staat. Dit formaat word door veel audio-bewerksoftware niet ondersteund waardoor bewerken van die audio direct vanuit dit formaat niet kan.

     

    Zelf zet ik deze .mpa bestanden om naar .wav met BeSweet (De GUI is ook erg makkelijk daarbij). Die .wav fiel die je dan hebt kan je in je favoriete software wel goed bewerken.

  6. Als ik het goed begrijp gaat het eerste uur van de opname wel goed en begind daarna de opname te schokken.

     

    Ik denk dat het dan ligt aan de temperatuur in de dreambox en die van de harddisk, de prestaties van een harddisk dalen een heel eind als deze warm/heet word. Iets dat ik bij PC's al erg vaak heb meegemaakt, en denk ik ook van toepassing is op een dreambox.

  7. S/PDIF is de benaming van het signaal dat er doorheen gaat (Afkorting staat voor Sony/Philips Digital Interface). De connector die er aan moet zitten wil deze in de dreambox passen heet TOSLINK, ook op de meeste versterkers met een digitale ingang zit een TOSLINK aansluiting.

     

    Dus een eenvoudig TOSLINK-TOSLINK kabeltje is voldoende, en wat ik het grootste voordeel vind van glasvezel, je hebt geen last meer van aardlussen (heb ik last van omdat ik alle apparatuur op elkaar aansluit)

  8. Wat je omschrijft is best wel raar en het is mogelijk dat er bij de HDD van je iets fout gaat. Mij lijkt het daarom slim om even te kijken wat de image in je Flash doet. Mocht die niet opstarten lijkt mij een logische stap om de HDD even los te koppelen, voor het geval daar echt iets mis mee is.

     

    Doet de image in de Flash het wel zonder problemen dan lijkt het mij slim om die image opnieuw op de HDD te installeren.

  9. Met de harddisks van WD is het een klein beetje opgelet ben ik achter gekomen. Ik had, dacht ik, twee identieke schijven naast elkaar liggen van Western Digital Beide WD800JB. Natuurlijk een beetje geintereseerd in het stroomverbruik bleek dat ze beide een totaal verschillend stroomverbruik hadden. Op de een staat 5VDC 0.75A - 12VDC 0.80A op de andere 5VDC 0.35A - 12VDC 0.50A, dus naast de typeaanduiding van WD die nu in gebruik is is ook de serie die erachter vermeld staat bij WD belangrijk.

     

    Foto van de twee schijven

  10. Even kijken of ik het goed kan opsommen

     

    [PC1]

    Kan site uploaden, maar dat was zonder router of het nu kan is nog onduidelijk.

     

    [LAPTOP]

    Nog nooit werkend gehad met de router en ftp.

     

    [DREAMBOX]

    Te benaderen met CuteFTP vanaf "computer" (Welke computer of was dat "[PC1]" die nu nog niet op het netwerk zit)

     

    ----------------------------

    Een paar mogelijke oorzaken waar ik nu aan moet denken:

    - Je probeerd de pagina naar de verkeerde machine te uploaden bij de provider

     

    - Wellicht is de router zo ingesteld dat deze aan port-forwarding doet voor de dreambox om deze van buitenaf te kunnen benanderen met FTP. Dan bestaat de kans dat deze forwarding het ftp verkeer van andere machines verstoord.

     

    Probeer iets meer/duidelijkere informatie te geven wellicht is het dan wel via het forum op te lossen. Zoals ik het nu zie is het probleem niet bij de dreambox, en denk ik dat deze vraag hier terecht is gekomen omdat er toevallig een dreambox aan het netwerk hangt.

  11. Ik heb zelf ook sinds de 1.07 kernel problemen met het opnemen, waar ik de oorzaak niet van kan achterhalen. Ik heb eigenlijk alleen maar ruDream en Hydra images gebruikt welke allemaal hetzelfde probleem hadden vanaf de 1.08 kernel dan.

     

    Vandaag ben ik eens aan het klussen gegaan en heb ik een tweede voeding in de dreambox gehangen voro de harddisk. En tot mijn grote verbazing gaat het opnemen met newcamd nu wel goed. (met Radegast nog steeds glitches). Ik moet er wel bij vertellen dat ik de eerste serie Dreambox heb waar geen voedingsmod in uitgevoerd is.

     

    Een foto zoals ik nu de tweede voeding erin gemaakt heb:

    r_IMG_3019.jpg

     

    Dat het opnemen goed gaat met een kernel 1.07 wil niet zeggen dat er in de 1.08 kernel een fout zit maar komt daarmee een bepaalde "bug" naar voren.

  12. Dan loopt de software ergens vast voordat je een flash-erase kan doen, dan ligt inderdaad de enige oplossing in iets met een computer erbij.

     

    ALs ik het zo hoor is een Null-Modem ook erg makkelijk want via de LAN kom je er niet in.

     

    Al met een "kale" box getest ? (Dus alleen SCART en power en geen LNB)

  13. Citaat:
    Ronald emu: emu_rel108_040702.img er nu op staan maar nog steeds geen informatie op de HDD.


    Het was denk ik slimmer geweest om een image erin te zetten waarvan je 100% zeker bent dat deze werkt met je HDD.

    Als je harddisk setup helemaal opnieuw uitvoerd is het zeker dat de HDD leeg gaat als het fielsystem niet herkend word.
  14. Het grote vorodeel van de dreambox is ook meteen het grote nadeel voro de handelaar van satelliet spullen. Namelijk de software, waar een handelaar van satelliet spullen vaak uit ervaring veel klachten weet op te lossen met de meeste tuners. IS er nu opeens de dreambox wat eigenlijk een computer is waar opeens heel veel extra kennis bij komt kijken.

     

    Daarbij is de software die gebruikt word in de box bijna van dag tot dag anders waardoor zo'n leverancier/handelaar nauwlijks nog dingen uit ervaring weet tenzij die alles bijhoud.

     

    De punten die ik het eerst zwak vond van de box zijn in mijn ogen nog steeds zwakke punten van de box. Namelijk de voeding, te licht en zit niet op een aparte print, iets dat een upgrade makkelijker had gemaakt. En de temperatuur, ik had graag gezien dat de CPU van de box af fabriek was voorzien van wat koelribben en misschien zelfs (geregelde) geforceerde koeling in de box zelf.

    De dreambox is ook niet zomaar tevreden met elk signaal dat deze binnen krijgt nu meer mensen een box hebben komen er ook meer situaties dat deze niet goed functioneerd waar mensen geen nieuwe LNB's e.d. willen kopen.

     

    Zelf ben ik ook dik tevreden met de box maar ook ik ben ik het bezit van een box met een blauw display, maar als ik om mij heen kijk zijn ook de boxen die ik geplaatst heb (stuk of 5) met een amber display allemaal dik in orde. (Eentje reageerd wat afwijkend maar daar zit een hele vage HDD in)

     

    Misschien is het vor Dream Multimedia een idee om de "klachten database" voor een select publiek open te stellen waardoor er wellicht sneller oplossingen gevonden worden.

  15. Citaat:
    lijkt me stug alles is nieuw en pas geinstalleerd


    De switch die ik gebruikte had voor mijn dreambox een te grote demping waardoro ik alleen RTL4 en RTL5 kon ontvangen. Dit probleem kwam bij mij pas na een korte tijd. Het is een vrij kleine moeite om even te testen met alleen een dreambox / LNB dus zonder rotor/switch etc. .

    Mijn Humax gaf in dezelfde setup prima beeld.
  16. Citaat:

    root@dreambox ~ > df
    Filesystem 1k-blocks Used Available Use% Mounted on
    /dev/root 4704 4704 0 100% /
    /dev/mtdblock/1 1792 1216 576 68% /var
    root@dreambox ~ >


    Je hdd is inderdaad niet gemount, dus ej bent je gegevens waarschijnlijk niet kwijt je zit ze alleen even niet. Zou heel goed kunnen dat je huidige image het filesystem waarmee je je harddisk hebt geformateerd niet ondersteund.

    Zel;f ben ik niet thuis in wat door welke image ondersteund word dus echt een uitsluitsel hierover kan ik niet geven.

    Ik zie als relatief makkelijke oplossing "even" de vorige Ronaldd image erin en dan kijken. (meteen even kijken welk filesystem je gebruitk op je hdd als het wel werkt.
  17. Ja het is technisch gezien mogelijk MAAR dan moet er op de router wel eem poort (Telnet) "geforward" worden naar de dreambox anders krijg je van buitenaf geen toegang tot de dreambox. Misschien als je router nog het fabriekswachtwoord heeft zou iemand anders van buitenaf deze forward erin gezet kunnen hebben.

     

    Wat mij echter meer voor de hand ligt is dat de image die je nu gebruikt alleen ext2 en ext3 partities ondersteud terwijl de harddisk als ReiserFS geformateerd is. Dit is alleen zo als je de harddisk nog helemaal niet werkend hebt gehad met deze image.

  18. Citaat:
    Ik denk toch dat het hier om wat anders gaat. Met deze plugin kun je een USB WiFi device instellen en activeren als je naar de plaatjes kijkt.
    Dat lijkt me toch wel wat eenvoudiger dan een bridged access point.
    Zeker als je voor niet al te lange afstanden een USB WiFi stick kunt gebruiken.
    Lekker compact en kun je direct achter in de dreambox proppen.
    Het eindresultaat blijft natuurlijk hetzelfde.

    Tox.


    Ik zat even praktisch te denken ..... je hebt geen kabel naar je Dreambox lopen en je maakt gebruik ven de USB-Wifi oplossing. Je zet er een nieuwe verse image in, hoe krijg je die plugin erin, het netwerk draait immers niet zonder deze plugin. (Een mogelijke oplossing is het op de HDD zetten van de plugin dan hoeft er alleen nog maar een oplossing gevonden te worden voor het vanaf de AB installeren van de plugin) Ook word er doro gebruik van meer USB apparaten de voedign van de dreambox meer belast, waardoor ja al bijna verplicht bent deze apparaten op een extern gevoedde USB-hub aan te gaan sluiten.


    Om die redenen lijkt mij een Bridge-AP combinatie beter.
  19. Wifi en Dreambox is al mogelijk met een WiFi-bridge gewoon op de netwerkaansluiting van de dreambox. Je hebt dan wel even een PC nodig om de bridge in te stellen maar daarna werkt het "gewoon" via de Ethernet-poort van de box zelf (ook op de gewone manier instellen).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...