Ga naar inhoud


wian

Lid
  • Items

    1502
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door wian

  1. Bedankt Sprietje, ik had de LNB online besteld en daar stond nog de oude foto bij, dus was verbaasd dat hij er anders uitziet.

     

    Blij om te horen dat het een verbeterde versie is die ook door Inverto gemaakt wordt. Ik ga hem vanmiddag uitrichten adhv de tips in dit topic. Het lijkt een eenvoudiger klusje dan de multytenne destijds. Daar ben ik wel wat uurtjes zoet mee geweest.

  2. Ik heb een triple quad lnb gekocht. Echter zie ik dat de lnb uitgangen niet op een lijn liggen maar verspringen. Op de Canal Digitaal site zie ik dat ik "type 2" heb. Weet iemand het verschil tussen type 1 en type 2? 

     

    image.png.887759233c95d42d4636799a10d5e078.png

     

    Ga hem vandaag uitrichten en kijken of het een verbetering oplevert tov de multytenne.

  3. Ik heb de dual DVB-C/T tuner intern en extern een anysee DVB-C/T combo tuner. De Anysee kan ik niet omschakelen naar DVB-T, deze wordt alleen herkend als DVB-C. De interne tuners kan ik wel omschakelen naar DVB-T. Ik kan zelfs 1 interne op DVB-C en de andere interne op DVB-T. Dit gaat natuurlijk niet werken, want de dual tuner heeft maar 1 ingang en 1 uitgang ivm doorlussen, maar software matig kan het wel.

     

    Ik heb geen andere externe tuner om te testen. Aangezien de interne tuners wel kunnen omschakelen zou het zomaar een driver dingetje kunnen zijn specifiek voor de anysee.

  4. @stevie-v bedankt! Inderdaad gewoon vanuit het menu te regelen. Dit VTi image heeft erg veel instellingen, had er overheen gekeken.

     

    Weet niet of FBC met DVB-C ook mogelijk is, maar zou wel erg mooi zijn. Maar als daar een nieuwe ontvanger voor nodig is moet het voorlopig wachten. De 4k was een behoorlijke uitgave.

     

    Heb net een anysee DVB-C tuner aangesloten en die werkt ook. Aanvankelijk niet, maar na het aansluiten via een USB hub met eigen voeding werkt het prima. Ik merk zelfs nauwelijks verschil qua zappen! Indrukwekkend. 8 virtuele sat tuners en 3 kabel tuners :D

    Even een correctie. De anysee USB tuner zapt veel trager. Ik had de interne DVB-C tuner in de instellingen uitgeschakeld en dacht dat dus de USB tuner gebruikt werd, maar stiekem gebruikt de VU dan nog steeds de interne tuner, ook al staat deze uitgeschakeld. Ik merkte dit zojuist toen ik de antenne uit de interne tuner haalde en geen beeld maar had. Via USB gaat het zappen veel trager. De zaptijden lopen erg uiteen. Soms 1s, maar andere keren 4s. Het is me niet duidelijk waar dit aan ligt, misschien het schakelen van frequentie oid.

  5. @stevie-v bedankt! Inderdaad gewoon vanuit het menu te regelen. Dit VTi image heeft erg veel instellingen, had er overheen gekeken.

     

    Weet niet of FBC met DVB-C ook mogelijk is, maar zou wel erg mooi zijn. Maar als daar een nieuwe ontvanger voor nodig is moet het voorlopig wachten. De 4k was een behoorlijke uitgave.

     

    Heb net een anysee DVB-C tuner aangesloten en die werkt ook. Aanvankelijk niet, maar na het aansluiten via een USB hub met eigen voeding werkt het prima. Ik merk zelfs nauwelijks verschil qua zappen! Indrukwekkend. 8 virtuele sat tuners en 3 kabel tuners :D

  6. Sinds vandaag ook een Vu Solo 4k in huis. Heb er nog maar kort mee gespeeld, maar hier de eerste indrukken. De 4k is kleiner en lichter dan verwacht. Er stond eerst een dreambox 8000 en het verschil is enorm. Veel lichter en dun plaatwerk, hopelijk is dit alleen de buitenkant en zijn de interne componenten wel van even goede kwaliteit. Ik kreeg 3 jaar garantie bij de ontvanger, dus de fabrikant heeft er in ieder geval vertrouwen in.

     

    Het kleurenschermpje is mooi en goed leesbaar. Het dimt echter nauwelijks als de ontvanger in standby staat, dus ik hoop niet dat het scherm "in brand". Zal vast te regelen zijn in de software, maar ik heb het nog niet gevonden. Het is wel erg fijn dat er veel informatie op het schermpje past.

     

    Het instellen was een peuleschil. De ontvanger herkent zelf welke satellieten er zijn en de DVB-C tuner instellen ging ook zonder problemen. Je ziet 8 virtuele DVB-S tuners in enigma, da's wel grappig om te zien. De ontvanger is erg vlot. Qua zappen scheelt het niet veel met de 8000, maar met alle andere acties wel. Het is even wennen aan het VTi image, hopelijk komt er snel een OpenPLi. De Canal Digitaal en Ziggo kaartjes werken prima met oscam en de oscam webinterface is ook duidelijk vlotter.

     

    We kijken hier in huis veel vanaf de computer en dat is met deze ontvanger heerlijk. Meerdere HD streams tegelijk is geen probleem, en de ontvanger lijkt er ook niet langzamer van te worden. Ik heb tot 6 streams tegelijk geopend (SD en HD, sat en kabel door elkaar) en het werkt allemaal soepel en betrouwbaar.

     

    De beeldkwaliteit lijkt dik in orde. Ik heb hem nog niet op een 4K TV kunnen proberen (van de baas moet er eerst OpenPLi op), maar voor zover ik kan beoordelen op een 24" scherm in 1080p is de beeldkwaliteit erg goed.

     

    Het is jammer dat de DVB-C tuner niet ook in 8 virtuele tuners verdeeld wordt. Met de dual DVB-C is het met 2 kanalen streamen ook echt op. Helaas, want Ziggo is hier in huis populairder dan sat.

     

    Al met al een positieve eerste indruk. Ik ben nog niet zover dat ie de oude vertrouwde dm8000 gaat vervangen (zeker niet zonder OpenPLi), maar in ieder geval geen grote teleurstellingen tegengekomen (behalve de dunne behuizing).

  7. Voor veel modellen is het gewoon mogelijk om zowel de TV regio als smarthub regio om te zetten. Zo heb ik begin dit jaar een 42HU6900 gekocht in een Duitse webwinkel  en hem geconfigureerd voor Ziggo. Werkt uitstekend, zowel CI+ met interactieve TV als smarthub (uitzendding gemist, rtl xl etc). Was wel even uitvogelen omdat je een speciale service code moet sturen naar de TV voordat je bij het service menu kan, maar eenmaal geconfigureerd hoef je er niet meer naar om te kijken.

  8. Als dream zegt iets nog dit jaar te releasen kun je er vanuit gaan dat het op z'n vroegst volgend jaar wordt :)

     

    Wat is er al wel bekend van goliath? Is me niet duidelijk of het een "next gen" ontvanger moet worden, of een soort HTPC. Is het nog steeds op enigma gebaseerd of op een compleet nieuw platform?

  9. Ik ben een fan van fritz!boxen, maar ook erg blij dat ik geen ADSL meer heb. Ik woon vrij ver van de centrale en had hetzelfde gezeur als Tonskidutch. En als je dan na tig telefoontjes met de helpdesk (en verlaging van de snelheid) een redelijk stabiele verbinding had, was het een paar maanden later weer ellende. Een monteur vertelde me dat het aansluiten/afsluiten van andere ADSL klanten in de centrale ook van invloed kan zijn op de stabiliteit van mijn lijn.

     

    Ik was er helemaal klaar mee en ben uiteindelijk overgestapt naar Ziggo. Netjes alle aanwijzingen gevolgd (dus wandcontactdoos vervangen en modem meteen hierop aangesloten). Sindsdien geen centje pijn meer gehad. Stabiel en stukken sneller dan voorheen. De fritzbox gebruik ik nog voor wifi, dect en voip. Voor mij nooit meer ADSL!

  10. En als je via applicaties naar software updates gaat? Dat is een tijdje geleden veranderd namelijk.

     

    Bedankt voor de tip, ik deed het idd via het hoofdmenu.

     

    Maar nog steeds geen updates. Ik haal de backups wel even weg en flash hem dan met de OpenPli van vandaag.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...