Ga naar inhoud


Zilverhippie

Lid
  • Items

    664
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    6

Alles dat geplaatst werd door Zilverhippie

  1. Toch wel, ik heb mijn oude Samsung Galaxy S4 op die manier draaien met LineageOS. Bij gelegenheid wil ik alles wel eens stap voor stap uitschrijven voor jouw specifiek toestel (ik heb ook nog een oude Tab S2), maar eigenlijk volg ik ook gewoon het stappenplan van de link die ik al in mijn eerste reactie meegedeeld heb. Dit klopt niet. De Play Store zit standaard niet in LineageOS, maar kun je apart downloaden via de links op https://wiki.lineageos.org/gapps/#mobile. Je installeert het pakket voordat je LineageOS voor de eerste keer start en nadien beschik je over alles zoals voorheen.
  2. Dat is nu net de reden waarom ik een oude tablet of smartphone wel zou upgraden. Oude Android-versies krijgen geen beveiligingsupdates meer, de nieuwe wel.
  3. Als je kunt leven met de 2 aangegeven bugs, dan lijkt dit mij wel een goede keuze: https://xdaforums.com/t/rom-unofficial-11-lineageos-18-1-t710-t715-t715y-t810-t815-t815y.3879302 als startpunt. Werkt het niet, dan kun je nog altijd terug naar de originele stock firmware van Samsung.
  4. Maar er kan een MicroSD kaart tot wel 1 TB in jouw toestel lees ik op https://www.samsung.com/ie/support/mobile-devices/what-size-memory-card-does-my-smartphone-accept
  5. Ja, dat is nu net wat ik uitleg dat Google Foto's automatisch kan. Als je er zelf moet aan beginnen op 92 GB aan foto's daarentegen...
  6. Ja, op die manier geraak je er nooit op een mensenleven. Laat jouw foto's automatisch uploaden naar Google Foto's en kies voor "Opslagbesparing" in je instellingen op https://photos.google.com/settings. De kwaliteit wordt dan iets verlaagd, maar je ziet dit niet of nauwelijks en deze foto's worden niet meegeteld voor de berekening van je resterend saldo van 15 GB gratis opslagruimte bij Google. Raakt jouw smartphone vol, dan verplaats je een deel (of alles) van je foto's en filmpjes naar een andere informatiedrager (PC, eigen server, externe HD, USB-stick, ...). Met jouw smartphone kun je ze nog steeds bekijken op Google Foto's en de originele heb je zo nog achter de hand als backup in originele kwaliteit. Had je voorheen al foto's en filmpjes verstuurd naar Google Foto's in *originele* kwaliteit waardoor je opslagruimte van 15 GB al fel geslonken is, dan kun je ook die foto's en filmpjes omzetten naar lagere kwaliteit waardoor ze niet meetellen voor de berekening van je opslagruimte. Ga daarvoor op je computer naar https://photos.google.com/quotamanagement. Klik onder "Opslagruimte vrijmaken" op "Bestaande foto's en video's overzetten naar Opslagbesparing". Zie ook https://support.google.com/photos/answer/6220791.
  7. Ik heb zelf ooit gebruik gemaakt van saucelabs.com om te testen hoe code er werkelijk uit ziet op een bepaalde OS/browser-combinatie. Zeer handig en voor eenmalig gebruik kun je een gratis testaccount opzetten.
  8. Benjamin Dalle, Vlaams minister van media: https://www.benjamindalle.be/contact
  9. Het kan zijn dat GoPlay als voorwaarde stelt dat zowel de VPN- als de DNS-server hetzelfde ASN (Autonomous System Number) moeten hebben. M.a.w. beiden (VPN en DNS) moeten tot hetzelfde netwerk behoren. Een DNS-verzoek via Google kan dan ook een no-go betekenen.
  10. Ben je zeker dat je DNS-requests ook via de VPN gaan, want daar durft het soms eens mislopen.
  11. Niet om te muggenziften, maar om compleet te zijn: ook de Vu+ Uno 4K SE, Duo 4K en de goedkopere Zero 4K kunnen dit.
  12. Bestanden die nog maar weinig of niet publiek gedeeld zijn en nog niet zijn opgenomen in databases van antivirustools worden vaak als verdacht beschouwd. Je kan Virustotal gebruiken om je te helpen bij de beoordeling van dit al dan niet vals positief resultaat. Ik zie in dit specifiek geval slechts 3 op 62 antivirus programma's waar het alarm afgaat wat geruststellend is. Als je het vertrouwt kan je de file uit quarantaine halen via de GUI van je antivirustool. Of mogelijks is het je browser waar je (tijdelijk) een minder strikt veiligheidsniveau dient in te stellen vóór je de download start.
  13. Top om hierover weer te kunnen beschikken!
  14. Inderdaad, het zijn wel mp4's, maar dat mag geen verschil uitmaken. Hier vind je er nog (ook in mkv): https://kodi.wiki/view/Samples#4K_(UltraHD)_Formats
  15. Probeer eens met de testdemo's van 4kmedia.org ipv dat filmbestand. Misschien ligt het gewoon aan het gedownloade materiaal en is er niks mis met je instellingen.
  16. Check ook eens als het aan staat in de instellingen (niet van OpenATV, maar die van je TV).
  17. Ondersteunt jouw TV HDR en zoja, is het ook geactiveerd in de instellingen? H.265/HDR afspelen op een toestel dat geen HDR ondersteunt levert donkere beelden op waardoor veel detail verdwijnt.
  18. Volgens mij bedoelt DeepThought met die stelschroef de moer op die onderste foto. Daarvoor hoef je niets te openen.
  19. Ik denk niet dat je moet verwachten om crime-series uit de stal van vtm en vrt op Play te zien.
  20. De TBS5927 is bruikbaar met Easy Blindscan Pro. Manueel resetten op de motor (via het kleine gaatje) doe je pas nadat je de motor zelf via de druktoets naar de nulstand in het midden hebt gedraaid.
  21. Met ebs pro kan dit, maar je zegt niet met welke kaart jij werkt. Ebs pro werkt enkel voor een beperkt aantal kaarten. Welke software gebruik je nu om je schotel te sturen?
  22. Als je in België woont - niet uit de EU-pot, maar uit de zak van de werkgever en vanaf 1 januari 2024 - 35 cent per kilometer, belastingvrij tot 2500 €/jaar. Op het eventuele deel boven 2500 € betaal je wel 13,07 % sociale bijdragen en belasting. Momenteel bedraagt de vergoeding nog max. 25 cent/kilometer, maar zonder beperking. De fietsvergoeding is een gunst van de werkgever aan de werknemer. De werkgever is niet verplicht ze toe te kennen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...