Ga naar inhoud


Neptunus

Lid
  • Items

    6777
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Neptunus

  1. Hi there, 

     

    Dit is de configuratie : sat ontvanger Enigma 2 met de laatste openpli, een usb harddisk verbonden aan de sat ontvanger. Een Nvidia Shield en een windows pc. Uiteraard dit alles in hetzelfde netwerk. Op de disk staan opnames gemaakt door de sat ontvanger en films/series die via de pc op de disk zijn gezet en die worden bekeken via de Shield (kodi). 

     

    Nu heb ik onlangs de openpli geüpdatet naar de laatste versie omdat daar HDMI-cec in zit. Sindsdien is de harddisk niet meer zichtbaar in windows verkenner (foutmelding : kan netwerpad niet vinden) en ook niet via de Shield, via de pc is er nog wel een mogelijkheid via een ftp programma maar via de shield is er vooralsnog nog oplossing. 

     

    Volgens mij zou ik samba.conf moeten aanpassen maar als ik die bekijk zie ik een waarschuwing "do not edit this file" of zoiets. 

    Heeft er iemand een workaround? 

  2. Ik ben een tijdje weg geweest van de satelliet maar heb laatst weer het één en ander geactiveerd. Wat schets mijn verbazing, Fox Sports en Ziggo sport nog steeds niet volledig op de satelliet! En niemand die erover klaagt. Onbegrijpelijk! Ik heb ook interactieve tv van kpn en daar zitten (bijna) alle kanalen, dat jullie dit nog pikken is mij een raadsel......

  3. Allemaal bedankt, het is een spaun dus met de kwaliteit zit het wel goed, deze lag onder de pannen maar is toch wel gecorrodeerd, ik heb daarna ook even een goedkopere edison geprobeerd, probleem bijft, kabel heeft het jaren goed gedaan, F-con aansluitingen volgens mij ook in orde. Wel typisch dat het zich beperkt alleen als je terugschakelt van de 28.2 naar een andere. ik moet dan de ontvanger herstarten om weer beeld te krijgen. ik ga nog eens wat aanrommelen..... 

  4. Ik heb vaak dat als ik van een zender op de 28.2 switch naar een zender op de 23.5 er geen signaal is, ik krijg dan de melding "afstemmen mislukt". Vervolgens kan ik ook niets ontvangen op de andere twee ingestelde satellieten (19.2 en 13.0). Alleen de 28.2 blijft het dan doen. Vandaag even alle hardware nagelopen en de diseqc vervangen. Lost het niet op. Ook de Dreambox 8000 als een vervangen door VU Duo en nu door een Formuler F3. Allen met de laatste Pli.

     

    Iemand suggesties?

  5. Hallo,

     

    Ik heb de vernieuwde app "Gemist" geïnstalleerd, een aanrader want daarmee kan je programma's van uitzending gemist downloaden en later offline en zonder datakosten bekijken. De app werkte niet meer en blijkt vervangen te zijn door een nieuwe versie. Echter als ik wil downloaden krijg ik de melding "unable to create directory/storage/sdcard1/enz enz. Ander pad kiezen help niet.

     

    Oplosbaar?

     

    Gr.

  6. Data die bij apps horen wordt bij de apps geteld. Als je bijvoorbeeld podcasts luistert worden die gedownload naar je iPhone (of je moet het anders instellen) en dan blijkt dat een appje van 40 MB in een keer 600 MB aan ruimte in beslag neemt als voorbeeld.

     

    Kijk dus bij je instellingen bij je apps (gebruik) hoeveel elke app werkelijk in gebruik neemt.

     

    Dat had ik al gedaan, de podcast app stond voor 61 mb of zoiets terwijl toch veel podcasts op staan. Erg vreemd allemaal maar ik heb een herstel uitgevoerd met backup en nu klopt het aantal Gb wel, dus probleem opgelost, was vervuild, ik heb toch liever een SD mini kaartje als geheugen. Volgende telefoon wordt dan ook geen iPhone meer.....

  7. IPTV van KPN is in de basis duurder dan sat tv VAB CDS maar omdat ik toch een snel internet abonnement nodig heb worden diverse diensten daardoor gesubsidieerd zoals gratis opnemen in de cloud, pluspakket, spotify enz.

     

    Maar nogmaals, de gemankeerde sportpakketten hebben de doorslag gegeven.

     

    Ik mis overigens vrijwel geen zenders, ik heb de sat nog wel maar er zijn weken dat het kastje niet aangezet wordt.

  8. Ik ben allang over naar IPTV, voornaamste reden: de gemankeerde pakketten bij CD, met name de Fox Sports kanalen en Sport 1 kanalen worden niet volledig aangeboden en daarmee voel ik mij als klant niet serieus genomen. IPTV is inmiddels volwassen en kan met twee kastjes volledig uit de voeten. Verder is het innovatiever met diensten als opnemen in de cloud en begin gemist. Ik heb gewoon koper twisted paired en heb een prima beeld. Met glasvezel kan de kwaliteit in de toekomst verder worden opgeschroefd.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...