Spring naar bijdragen

patje7of9

Leden
 • Aantal bijdragen

  1173
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

3 Volgers

Over patje7of9

 • Rang
  Sat4all Core Member

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente profielbezoeken

1907 profielweergaven
 1. Zo heeft de Cahors SMC 120 een f/d ratio van 0,57. Daar moet je zeker geen Gibertini feedhorn plaatsen want die zal totaal niet werken omdat deze een f/d ratio heeft van 0,60.
 2. patje7of9

  Wat gaan we kopen

  Ik heb alle twee soorten motors, de Stab H120 (buis bovenaan) en de Powertech DG380 (buis onderaan). Ik ding kan ik met zekerheid zeggen dat ze na enkele jaren kapot gaan, vooral als er veel wind staat beweegt de buis ontzettend op en neer waardoor deze niet meer stabiel is.😭 Als je een draaibare schotel wilt neem dan een Polar mount met Actuator deze dingen zijn beter bestand tegen windstoten dan een diseqc rotor.
 3. Er staat geen enkele uitleg of deze schotel een polar mount heeft of niet? Alleen één amateuristisch foto van de voorkant.🤢
 4. Zijn de licentie kosten dan hoger als ze BISS codering gebruiken bij feeds?😲
 5. Wat opmerkelijk is dat FEED verbindingen bijna altijd lage symbol rates gebruiken.😮
 6. BVN zendt niet meer uit op Astra 19,2E alleen op Hotbird 13E.
 7. @ jarwha Het is beter dat je eerst de rail plaatst op de schotel en dan de LNB'S. Anders zul je de rail moeilijk op (90°) kunnen zetten omdat de LNB'S in de weg staan.😬
 8. Alvast bedankt voor de nodige berekeningen voor het uitrichten.👍
 9. Ik heb nog eens gekeken met dispointer app als die muur in de weg staat voor 5W, maar die schotel heeft vrij zicht op deze satelliet. De schaduw zit op de muur maar komt niet op de schotel terecht. De signaalwaardes van de zenders op 5W blijven hetzelfde. Ik zal in de toekomst de schotel eens op nieuw uitrichten met de waardes die u hebt opgeven.
 10. Er zijn maar enkele zenders die uitzenden in DVB-S2X die zijn op Eutelsat 33E. Feeds in S2X zijn er bijna niet alleen wat data transponders, heb ik op een Duits forum gelezen. Als je de TBS 5927 neemt zit je zeker goed want deze scant bijna alles alleen geen S2X en wordt ondersteunt door bijna iedere software programma zoals EBS pro en andere.
 11. Deze muur loopt maar 2m verder, vanaf dan heb ik vrije zicht. Zo staat de schotel wat uit de wind.
 12. Beste Sprietje, Ik heb deze schotel gekocht bij de bekende Franse shop 2galli voor 119€ + 53€ verzendingskosten. Dat is de enige shop in Europa die deze schotel in voorraad heeft en deze levert. Het is mijn een raadsel waarom geen enkele andere winkel deze schotel verkoopt?😳 De LNB klemmen zijn volgens de winkel 60mm breed, ik heb wel onderaan aan de LNB klemmen 2-3 mm weggevild, zie foto. Er staat aan beide kanten een schaal verdeling van 18°, dus samen 32° graden. De schaalverdeling van Cahors voor het plaatsen van de LNB'S komt NIET honderd % overéén als die van mijn schotel. De afstand tussen iedere graad bedraagt 12mm, zie foto. De vier witte LNB'S zijn van Kathrein KEL 411 met een kop van 40mm, één Alps LNB voor 9E en één Inverto Black Premium PLL-lnb voor 28,2E. Deze LNB op 28,2E heeft totaal NIET meer signaalwaarde als de Kathrein LNB'S. De schotel staat in de regio Brugge, mijn exacte locatie ga ik hier niet vermelden.
 13. De enige dat ondersteunt wordt door CrazyScan & EBS pro is de TBS 5927. Deze heeft een hardware blindscan functie + ACM, VCM, Multi Input Stream, 16APSK and 32APSK mode, Multiple Generic Stream. Die kan wel GEEN DVB-S2X scannen.
 14. Ik heb mijn satellietposities uitgerekend op de website van Cahors. Hotbird 13E staat in het midden op 0 graden.
 15. Na enige twijfel en onderzoek heb ik deze multifeed schotel van Telesystem aangekocht. Ik bezit al een Maximum E-85, maar de constructie vind ik van lage kwaliteit vooral de rail waarop de LNB'S staan. Blijkbaar heeft niemand hier in Nederland en België deze schotel want een test of onderwerp is hier op het forum niet te vinden. Er is wel een test van enkele jaren geleden op een Frans forum te lezen over deze schotel. Eerste indruk: - Heel stevige constructie van de rail en de LNB arm. - Je moet een mast hebben van een diamater van 60mm. - Wordt geleverd met 5 lnb's holders. - Het fijnregelen van de elevatie kan je perfect uitvoeren door de aanwezigheid van een knop. - Duidelijke en leesbare cijfers voor het afstellen. Nadeel: - Minimale breedte van de LNB holder is 60mm. - LNB rail kon wat langer. De signaalwaardes van deze schotel zijn praktisch hetzelfde als die van de Maximum E-85.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid