Ga naar inhoud


fred33

Lid
  • Items

    187
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door fred33

  1. Sky gaat duizend banen schrappen met betrekking tot satelliet technologie. Het bedrijf, o.a. achter Sky News gaat ervan uit, dat door de transitie van satelliet naar streaming diensten minder satelliet specialisten nodig zullen zijn. bron: https://news.sky.com/story/sky-to-cut-1-000-roles-this-year-amid-shift-from-satellite-services-13060106
  2. Een andere suggestie is (if all fails): vaste kern draad met druppel soldeer erop - soldeer af laten koelen en dan proberen de achtergebleven stukje kern samen eruit te trekken. Ja... en anders - gewoon hele connector vervangen... wel drastisch - maar wat moet, moet.
  3. Dit is een adapter: - BNC male - F-connector female "BNC Male to F Female connector"
  4. En of het van deze tijd is - sterker nog - je zou satelliet televisie opnieuw moeten waarderen voor wat het is! Met satelliet televisie kun je nog volledig anoniem kijken: niemand weet dat je naar een bepaalde zender aan het kijken bent - zelfs de broadcaster niet, je geeft niets prijs aan derden - zelfs niet iets zoals 'IP adres'. Het recht op vrije nieuwsgaring? Dat je als eindgebruiker/kijker nog altijd zelf kunt beslissen om wél of niet naar een bepaalde zender te kijken binnen het ontvangstgebied, er zit geen derde partij tussen waar je afhankelijk van bent. Je hoeft ook aan niemand van te voren te vragen of je alsjeblieft (weer) naar zender xyz mag kijken. We hebben gelukkig nog niet massaal te maken met infrastructuur falen - maar b.v. bij overstroming, stroomuitval (in de wijk) - gaat je internet of kabeltv niet meer werken. Met satelliet-tv ontvangst heb je het nog zelf in de hand - zolang je maar je eigen prik regelt en je eigen zaakje op het droge hebt. Fred
  5. En was dat dan ook een terechte constatering? Zat daar veel stofopbouw?
  6. Maar, heb je het aan d'r gevraagd? 🤣 Maar ok... probeer het met 65cm - een kleinere schotel richt ook makkelijker dan een grote. Gewoon easy.
  7. Exact. Als een zichtverbinding mogelijk is - dan is dat een goede optie. dus b.v. twee antennes op het dak en aan de andere zijde eveneens op het dak. Twintig meter op 802.11n moet geen probleem zijn. Het is dat de plannen heel groot zijn (met twee cameras en al)... die cameras zou je bedraad naar die access point moeten brengen. Dat scheelt aanzienlijk, zodat je de wireless alleen als punt-punt verbinding hoeft in te zetten.
  8. Je zou de reden van "downloaden mislukt" moeten achterhalen... doorgaans is daarvoor enigerlei log analyse voor nodig. Maw, probeer de logs eens te achterhalen van die Zgemma ( in /var/log )
×
×
  • Nieuwe aanmaken...