Ga naar inhoud


docydoc

Lid
  • Items

    73
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door docydoc

  1. Voor zover ik me herinner wordt het bestand wodssh.ocx meegeleverd. Dit bestand moet echter geregistreerd worden. In win 7 staat dit bestand ook in de system32 dir. Of dit zo is in win 8 weet ik niet. Er dienen mogelijk 2 zaken te gebeuren. 1 copieren naar system32 en 2 met regsvr registreren via de cmd commando. Hopelijk helpt dit.

  2. Ik heb een gelijkaardig probleem sinds ik een wavefrontier T90 heb geinstalleerd. Hoge dB waarden en toch problemen met 8psk. Ik heb lnb's gewisseld, emp gewisseld, kabels gewisseld. Ik kan enkel vaststellen dat die 8psk zenders zeer gevoelig zijn. Op je 19 kan je nog perfect beeld hebben maar op de 23.5 met de 8pskzenders is afstellen zeer belangrijk. Ik heb geen satfinder en voor een schotel met 1 lnb is alles kinderspel. Ik bepaal eerst elevatie (ong 30° in Benelux) dan draai ik horizontaal tot ik vb 23.5 vind met maximale waarde. Daarna elevatie fijnregelen tot max waarde. En klaar . Bij zo'n merkloze 90 cm schotel haal ik 12db voor bvb vtmHD en perfect beeld. Op mijn wave haal ik meer dB (15 dB) maar beeld met sterk wisselende snr waarden. Dit kan volgens mij enkel het gevolg zijn van mogelijk bomen die waaien bvb. Of door minder goede afstelling. Mijn hypothese is dat die lnb's zo gevoelig zijn dat die wel snel signaal oppikken ,doorzenden en via allerlei algoritmes maakt je ontvanger hier wel iets van (zelfs met hoge signaalwaarden) maar is de ber daarom niet 'o' . Ik zou eerst trachten de 23.5 uit te richten zonder naar die 19 te kijken. Volgens mij kan je hier nog beter resultaat halen, misschien niet meer db maar wel beter afgericht. Ikzelf moet mijn wave ook nog verder uitrichten, maar ik wacht nog op beter weer.

     

    docydoc

  3. Bedankt Sprietje. Inderdaad, ik ga me inderdaad voor die andere schotel een andere lnb kopen. Was ik al van plan. Dat mijn T90 niet goed uitgericht is, daar ben ik me ook wel van bewust. Ik heb deze vorige week geplaatst en het is nu niet echt het beste weer om mijn schotel fijn te regelen. Ik heb op alle lnb's rond de 15dB behalve op de buitenste sirius (ong 10db op afstand van ong 15cm van centrum). Vanaf het beter weer is begin ik er weer aan.

  4. Dat klopt sprietje, zo krijg ik 2 lnb's vrij die ik dan op een andere satelliet kan uitrichten. Gewoon voor de lol

    Ik heb trouwens wat problemen, ondanks , volgens mij toch, goed uitrichten van lnb op de T90 voor 23,2 op de 8psk kanalen, maar dat is een ander verhaal. (15dB, AGC 99%, SNR 92% op bvb vtmhd). Deze lnb"s op de t90 zijn twin's en geven op 1 dm800 goed beeld, en op de andere dm800 blokvorming, mogelijk is 1 vd 2 emp centauri minder gevoelig? Zo kan ik die lnb monoblock gebruiken om af te richten op bvb 23.2 voor zeker 1 satellietpositie en doorsturen naar die emp die minder gevoelig is.

  5. Hallo,

     

    Ik gebruik een wavefrontier T90 met 5 lnb's en heb recent een schotel gekregen met een inverto monoblock single (6°). Deze bevatten dus 2 lnb's met 6° verschil (initieel de astra19.2 en hotbird 13). Op mijn T90 gebruik ik een emp-centauri diseqc 8/1 switch . Hier heb ik nog 3 vrije ingangen. Nu vroeg ik me af hoe ik deze monoblock kan combineren met de emp . Er loopt 1 coaxkabel naar mijn dreambox 800HD . Ik gebruik nu de volgende settings in mijn dreambox 800: advanced, voor elke satellietpositie de respectievelijke lnb (voor vb astra 28.2 is dit lnb1, voor astra 23.5 lnb2 enz) diseqc mode 1.1 (afgesteld op mijn emp met dipswitch) command order : uncommitted, committed en toneburst. Uncommitted commando volgens de volgorde van de respectievelijke satposities.

    Nu vraag ik me af hoe deze 2 extra lnb's te integreren zijn op mijn dreambox? Hoe moet ik mijn dreambox hiervoor instellen . Moet ook de dipswitch aangepast worden op de emp?

     

    Vriendelijke groeten

     

    Docydoc

  6. Bedankt voor de info, ik maakte me al zorgen dat dit met mijn tvvlaanderen kaartje niet ging opengaan. Jim tv zou beginnen uitzenden op 15/4 via mpeg4 en beeld blijft zwart. (volgens infokanaal tvvlaanderen zelf). Via de website is dit slechts op 17/4

  7. Bedankt aan allen om dit topic te posten, ik heb ondertussen mijn schotel beter afgesteld, een 2e dreambox aan de antenne gehangen en dit toestel heeft het evengoed. We weten nu dat er storingen zijn die niet veroorzaakt worden door een defect aan onze zijde. Ik vreesde al dat mijn dreambox zijn geest ging geven frown

     

    mvg,

     

    Docydoc

  8. Ik heb sinds jaren het settopbox pakket en sinds een half jaartje de HD uitbreiding voor 5€/maand. Dit bevalt me goed.

    Nu wou ik penthouse hd eens instellen op mijn dreambox en maar mijn beeld blijft zwart (gecodeerd).

    Ik keek op de site van canaal digitaal bij "mijn canaaldigitaal" en bij mij staat erotiek uit. Ik heb online erotiek aangezet.

    Mijn beeld blijft echter zwart.

    Betekent dit nog een extra abonnement of is penthouse HD misschien niet inbegrepen in dit abonnement? Of misschien moet ik nog een uurtje geduld hebben alvorens mijn smartcard dit signaal opgepikt heeft.

     

     

    mvg,

     

    Docydoc

     

  9. Ook ik ben overgeschakeld van adsl naar vdsl2 , moest dezelfde modem verplicht aankopen, mijn internetverbinding bleef wel altijd actief maar toch kon ik na een tijd geen sites meer openen. Ik moest dan de modem resetten, gemiddeld om de 8 uur. verschrikkelijk. Ik heb dan maar mijn oude router terug bovengehaald en de sagem modem/router gebridged. Dit doe je door wan ppoe uit te schakelen. Nu werkt deze wel dure modem/router (139€) enkel als modem bij mij en internet werkt prima. Portforwarding doe ik in de oude router. Ik heb nog wel een bijkomend probleem, ik kan blijkbaar geen vast ip meer geven aan mijn dreambox of pc's. Omdat mijn dreambox altijd online staat verandert dit ip adres niet en blijft mijn portforwarding geldig.

     

    Docydoc

  10. ja in deze post vind je wat je moet toevoegen in de

    setup.ini file:

    "CheckMediaPlayer=false"

     

    werkwijze:

    Je moet de drivers van 440 nemen en niet die betadrivers. Ik installeerde eerst de betadrivers maar dit is enkel de bdaversie en deze kan geen gecodeerde zenders aan. Ik verwijderde de betadriver en verving die door de pci-driver versie. Nadien installeerde ik de software voor de ss2 kaart

    Trek je niets aan van al dan niet gecertifieerde drivers. De driver van technisat werkt.

    groeten

    docydoc

  11. Bij mij draait het. Het is dus mogelijk. De juiste werkwijze kan ik je trachten te vetellen, want na zo veel proberen lukt het je soms wel. Je weet dan meestal niet wat het 'm deed <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

    Vooreerst ik gebruikte de 4.4.0 driver. en niet die BDA driver.

    Verder , dacht ik, moest je ook iets aanpassen aan een .inf file, maar dat moet ik nog ffe opzoeken.

    groeten docydoc

×
×
  • Nieuwe aanmaken...