Ga naar inhoud


Miauw

Lid
  • Items

    3176
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Berichten die geplaatst zijn door Miauw

  1. Na een hoop rommel heb ik in de gemeente waar ik woon de 5400c met AB gratis opgehaald.

     

    Bij een 5300 zit dezelfde afstandsbediening als de 5400c, die had ik eerder bij het gratis ophalen van een 5300 gekregen, echter zat daar een wifi dongel er los achterin in.

     

    Weet iemand of in de 5400 een wifi verbinding gemaakt kan worden, of moet dat via een wifi dongel?

     

    Ik heb inmiddels van andere apparaten twee verschillende wifi dongels erbij gekregen.

     

    In de gemeente waar ik woon moet betaald worden als mensen de ondergrondse afvalbak per keer openen met een volle zak of een halfvolle zak, dat ligt aan het type container. Omliggende gemeenten gaan volgen, dus ik hoop er nog een zelfde op de kop te tikken. De oude waar soms echt heel oude tussen zitten waar ik het bestaan niet eens van wist gaan netjes naar de milieustraat.

     

    Papier, plastic en glas kan gratis weg gegooid worden, mits je het in de juiste bakken gooit, dan werken dat soort oproepen waarvoor geen benzine gebruikt hoeft te worden wat aantrekkelijker, dus het ophalen van hopelijk de juiste ontvangers is een win win situatie.

     

    Helaas had de bewoonster in 2022 al een 5400c weggegooid, toen kon dat nog gratis via de ondergrondse restafval container, maar was ik nog niet op zoek. Geeft niet, er duikt vanzelf wel een andere op die op een NEXT-mini overgestapt is, veel mensen willen van zo'n groot apparaat af waar niet alles mee kan wat bij een NEXT-mini wel kan.

     

  2. 15 uren geleden, ceesv zei:

    Wanneer jij de uitzendrechten regelt en betaalt?

     

    Wordt wat lastig heb ik net in mijn portemonnee gezien.

     

    Even zonder gekheid, daar had ik even niet bij stil gestaan, maar dan zijn foto's plaatsen toch auteursrechten die betaald moeten worden, of mag dat wel?

     

    Zit op een wachtende verslaggever die in beeld en geluid een pizza besteld uitzendrechten?

     

    Het lijkt mij juist het leuke wat voor en achter het interview gebeurd te zien, uiteraard niet de schokkende beelden, dat is ruw materiaal.

  3. 7 uren geleden, ceesv zei:

    Toch wel, het aantal nieuwe zenders wat niet meer met oscam te decoderen is stijgt.

     

    Dat is de tactiek van Canal Digitaal, stap voor stap kijken wat lukt, tot het de grens bereikt heeft bij de normale TV kijker die in de meeste gevallen op vakantie is.

     

    Inmiddels verneem ik dat mensen steeds vaker via wifi dan wel een onbeperkt data abonnement op de vakantieplek naar de app van de provider van thuis kijken.

  4. Ik heb geen apparatuur om het te bekijken, heb de plaatjes regelmatig bekeken, zou het leuk vinden om live mee te kunnen kijken of een stukje film te zien van wat er buiten de uitzending gebeurd, echter is de ruimte op dit forum volgens mij te beperkt om op te slaan.

     

    Ik weet niet of live meekijken mogelijk is, want zonder de juiste apparatuur is het lastig als ik het goed begrepen heb.

     

    Op dit moment gebruik ik geen schotel, heb geen Canal Digitaal abonnement meer, maar als ik weer FTA via de schotel kan gaan kijken, dan is dat denk ik alleen via de Astra 1, 2 en 3 i.v.m. dat ik nog een triple LNB van Canal Digitaal in de doos heb liggen. Een zou graag een LNB voor de Astra 1 en 2 samen met de Hotbird willen hebben i.v.m. dat op de Astra 3 zonder Canal Digitaal abonnement niet of niets interessants te vinden is, tenzij Canal Digitaal failliet gaat dan wel de satelliet verlaat en ruimte komt voor FTA zenders. Als ik het goed begrepen heb, is er geen all-in-one LNB voor de Astra 1 en 2 samen met de Hotbird.

     

    Misschien is het een suggestie indien het niet te veel werk is live beelden via dit forum te volgen, echter ga ik daar niet over, het zou denk ik wel meer leven op dit forum geven, dat bedoel ik niet negatief, het zou wel een heel mooie aanvulling zijn, misschien wel meer dan dat i.v.m. alle veranderingen met TV kijken via de satelliet.

  5. Wederom dank voor het meedenken.

     

    15 uren geleden, Tonskidutch zei:

     

    nog even...

    Een huurwoning hoeft geen inbouwapparatuur te hebben ofwel dat is op de puntenlijst van de huurcommissie als extra opgevoerd

    Een eigen inductie fornuis met oven kun je op je oude installatie laten aansluiten, heb ik ook laten doen. die kosten heb ik er al lang uit mbt gas prijs.

     

    met je WA verzekering moet je niets willen doen zoals je suggereert, je moet de verhuurder gewoon via je advocaat een termijn stellen

    geen dreigementen geen eigen acties aan het vastgoed

     

    Ik laat alles via mijn advocaat lopen, ik lever alle stukken aan, door de advocaat wordt een concept gemaakt die ik na mijn goedkeuring verzonden wordt.

     

    Op de groep van de keuken staat de helft van mijn woning aangesloten, dus 16 ampère gaat knap lastig worden zodra ik kook en alle andere apparatuur als bijvoorbeeld de koelkast en vriezer ineens aanslaan, ik even de waterkoker en magnetron nodig heb, via een losse stekkerdoos op 1 stopcontact aangesloten zitten, verlichting valt wel mee, maar het stopcontact gaat het behoorlijk warm krijgen als de betreffende stop er nog niet uitgevlogen is.

     

    Zolang ik er woon kook ik al op gas, toen ik er kwam wonen had ik zelfs nog een open geiser die tijdens het te lang douchen bij koud weer vanzelf uit ging i.v.m. de koolmonoxide die zich in de keuken ophoopte, uit de badkamer snel het keukenraam open gezet en in de badkamer afdrogen waar ik dan ook een raampje open had gezet i.v.m. dat het anders te koud in de winter werd.

     

    Eind 2008 is bij een beperkte opknapbeurt de open geiser door een gesloten systeem vervangen, want dat mocht niet meer open zijn. Het gesloten buis in buis systeem naar de voorkant van de woning aangelegd, de binnenkant voerde het gas naar buiten, de buitenkant verse lucht naar binnen. De buitenlucht werd daardoor min of meer al voorverwarmd naar de geiser gevoerd, maar het was een gesloten stalen of metalen buizen constructie wat prima werkte en geen problemen gaf.

     

    Het schilderwerk was wit met eiwit voorzien is mij door een gepensioneerde man uit de bouw die ik goed heb gekend verteld, die volgde het met interesse en vaak een schuddend hoofd. Vanaf het moment dat het plafond in de badkamer was voorzien van dit mengsel van schilderwerk heb ik daar langzaam last van schimmel op het plafond gekregen. Die zelfde verf is ook in de keuken en het toilet gebruik, het eiwit is van wat ik begrepen heb gebruikt om het schilderen makkelijker te maken, dan wel sneller klaar te zijn. Echter had ik geen last van schimmel in mijn keuken en toilet, al heb ik de schilders diverse malen terug geroepen i.v.m. dat de letters van de waterleidingen door het verf mengsel te zien was. Wat mij door de gepensioneerde man uit de bouw was verteld is dat het eiwit een laag achter laat waardoor het plafond en muren niet op een normale manier kunnen luchten.

     

    Tot zover op het plafond van de badkamer later na geen probleem.

     

    8 uren geleden, Windhoos zei:

    zijn de brandkleppen wel goed geinstalleerd? en zijn het uberhaupt brandkleppen? Ik neem aan dat het een gezamelijk mv kanaal is, dus daar willen ze nog wel eens een soort van terugslag klep in plaatsen. Zodat de afgevoerde lucht bij een defecte of laag ingesteld mv box niet bij de buren terecht komt. (wellicht ziet die klep andersom)

    . dan blaast hij tegen een dichte klep aan

     

    Ik heb een licht verlaagd gipsplaten plafond in de keuken, mijn afvoer van lucht wat normaal bij andere huizen rond is, is bij mij de helft van over, waar ik nooit een probleem mee heb gehad, tot in 2023 aannemer "Beun de Haas" met nog slechtere onderaannemers aan de gang gingen. Één van de onderaannemers heeft in het gipsplaten plafond een slecht gat gezaagd, een klep geïnstalleerd en het verlaagde plafond lelijk dichtgemaakt. Hoe de kleppen zitten weet ik niet, wat ik wel weet is dat de trek nauwelijks nog te voelen is, en netjes even mooi schilderen was er niet bij.

     

    Het suiker die in een keukenkastje stond werd harder, ik dacht dat er wat vocht bij gekomen was, heb het bakje schoon gemaakt en opnieuw met suiker gevuld, dat herhaalde zich 2 maal tot in het bakje in mijn huiskamer heb gezet, blijkbaar is met het zetten van brandwerende kleppen de ellende begonnen, echter had ik er toen nog geen erg in.

     

    Ik heb al mijn eten is uit de keukenkastjes gehaald, want zelfs theezakjes in het kartonnen doosje werden vochtig.

     

    9 uren geleden, Con zei:

    Of je hebt een flinke lekkage of de rookgasafvoer van de ketel deugd niet.

    Iets anders kan het eigenlijk niet zijn.

    Ontvochtigen heeft geen zin als je lekkage hebt, daar kun je niet tegenop.

    Dat je ramen beslaan en er overal schimmel is, dat is logisch met zo'n

    hoge vochtigheid.

     

    Echt!!! je hebt een lekkage.

     

     

    Na het aanleggen van weer een andere onderaannemer is de ellende merkbaar begonnen, de combiketel heeft deze niet ingeregeld, zo ook de radiatoren is mij door een onderhoudsmonteur uitgelegd, dit is puur een onderhoudsmonteur van een bedrijf waarmee de (a)sociale woningcorporatie waar ik van huur een contract mee heeft. Hij zag meteen dat de combiketel niet goed ingeregeld was, ik heb hem wat vragen gesteld over de radiatoren die in mijn woning zijn aangelegd, ook i.v.m. dat ik bij de radiator knoppen er best veel lawaai vanaf komt wat ik nog nooit bij iemand gehoord had, toen ik nog niet op mezelf woonde had ik ervaring met een heel oude centrale centrale verwarming die ik nog nooit geluid heb horen geven.

     

    De stalen of metalen buis in buis constructie naar buiten aan de voorkant is vervangen door enkelwandige kunststof/plastic aanvoerbuis voor lucht (ik kan mijn normale verlichting door de buis heen zien toen er buiten aan de voorkant nog geen roostertjes zat, al is dat met roostertjes tussen de gleuven door nog steeds te zien. Een zelfde type buis is voor de afvoer van gas via een geboord gat naar het trappenhuis gelegd en daar vandaan gaat het met aan elkaar gekoppelde flexibele kunststof buizen van mijn eigen afvoerkanaal naar 3 etages hoger waar het van andere woningen in het portiek per kant naar boven loopt, dit is achter houten platen die met vuur houten latten in de muur zitten vast gezet.

     

    Op het dak waar een metalen of stalen constructie is geplaatst, lopen de flexibele aan elkaar gekoppelde afvoerleidingen naar toe.

     

    Voorheen is op het dak al regelmatig lekkage geweest, bij de aanleg is daar ook lekkage geweest, ik heb de nieuwe scheuren alweer gezien. het is net boven de tweede verdieping op het dak waar de nieuwe schoorstenen uit komen, echter niet boven de punt van het dak waaronder mijn zolder zich bevind

     

    Of het daar nu naar binnen lekt weet ik niet, het zit achter houten platen in het trappenhuis verborgen wat eigenlijk ook de vluchtroute is bij brand, want er is geen andere weg naar beneden. Daarnaast is de het trappenhuis nu nog smaller dan het al was, is een dingetje voor de brandweer, komt later wel, dan weten ze tenminste dat ze geld over de balk hebben lopen gooien met hun arrogantie.

     

    In het keukenblad is een gat geboord om condenswater via een provisorisch tweede sifon onder de andere echte sifon aan het riool is aangesloten, provisorisch i.v.m. dat het een u vorm heeft, de echte sifon direct onder de gootsteen is een echte, maar had voor de namaak sifon eronder al last van druk. Gevolg is dat nu via de namaak sifon die lager zit dan de normale sifon de tegendruk van het riool dat op de begane grond gaat gorgelen zodra er met lichte druk water door het oude slechte riool gaat, of het nu van mij komt via de gootsteen waar een normale sifon onder hangt of van bovenburen via het riool, het is duidelijk hoorbaar.

     

    Ik denk als eerst dat de ellende van de brandkleppen in het luchtafvoer kanaal komt, het zou ook een combinatie van de afvoer maar het dak kunnen zijn, ik ben geen expert, maar weet wel dat er een hoop schade is, ik nog nooit schimmel in de keuken heb gehad, het gaat zelfs zover dat ik al diverse malen met mijn voeten in het water heb gestaan en de keuken inmiddels volledig aan vervanging toe is, zeg maar gerust dat er een flinke opknapbeurt moet gaan komen. Met de opknapbeurt van 2008 was de sloop uitgesteld tot in 2014, maar met een uitloop naar 2018, het is letterlijk met de woningen waar ik woon, pappen en nat houden.

     

    Aan de andere kant van het portiek waar ik woon is het riool al jaren lek, deze is al veel eerder dan alle beperkte opknapbeurten vervangen door PVC buizen die door de keukenkastjes naar de meterkast lopen en daar vervolgens naar beneden stort waar etage 2, 1 en de begane grond op 1 afvoerbuis zitten.

     

    Er lopen per rij woningen, dus van 2 hoog, 1 hoog en de begane grond 3 rioolbuizen naar beneden, te weten de keuken, het toilet met de douche, en de wastafel, de wasmachine en waar het balkon aan de voorkant naar beneden waar het ergens voor de woningen beneden per rij van woningen boven elkaar op een put bij elkaar komen. De afvoer van de balkons achter met het dak van de portiek flat komen ergens op een riool uit die bij aardig wat regen het niet kan verwerken en als een fontijn mijn tuin in spuit, de afvoer van het dak van de voorkant komt op ook ergens op het riool uit, de druk is daardoor enorm hoog, zeker sinds het in de straat vervangen is en regenwater van de straat apart naast het riool van de woningen bij elkaar komt, die van de woningen komen moeten elk jaar door gespoten worden i.v.m. dat het anders verstopt raakt. Het is onduidelijk of het regenwater van het dak en de achterbalkons op het huizen riool uit komt, of dat het toch op het regen riool uitkomt i.v.m. de achterbalkons het zelfde rioolbuis gebruiken als het dak waarbij van de balkons ook de nodige troep wordt afgevoerd, denk bijvoorbeeld aan sigarettenpeuken en ander soort troep wat niet in het regenriool behoort te komen, maar het is duidelijk dat bij een aardige bui de druk op het riool te groot wordt en de begane grond woningen de pineut zijn. Toen ik mijn huurwoning betrok heb ik 3 jaar geklaagd voor de problemen met het riool waren opgelost, want op diverse plaatsen tot en met de ontluchting op het dak van het riool aan toe zaten zoveel problemen dat er van alles open gebroken is, het lijkt na hier ik al lang woon weer opnieuw is begonnen.

     

    Sorry als ik dat ik wat zijtakken ingeslagen ben, maar het lijkt mij zo een beter beeld van de situatie te geven.

     

    Tips zijn wederom welkom.

     

  6. Dank allemaal weer voor het meedenken.

     

    Ik leef niet anders dan ik voor de bende van knutselaars bezig is geweest, daar kan het niet aan liggen.

     

    23 uren geleden, Tonskidutch zei:

    @Miauw, vraag die advocaat eens of jullie een terzake kundige, gediplomeerde bouwkundig ingenieur / bouwfysicus op de rekening kunt zetten ten koste van de woningbouwmaatschappij als bijdrage aan het dossier.

    Want meer punten aanvoeren kan alleen na analyse ter plekke.

     

    p.s. misschien staan de brandkleppen niet open maar dicht dan is er ook geen afvoer van lucht en dus waterdamp.

    of er nesteld een duif op je afvoerkanaal bovendaks 😁

     

    Ik heb voor ik een advocaat in de arm genomen heb al een onafhankelijk persoon met verstand van zaken voorgesteld, daar zijn ze uiteraard niet op in gegaan, het kost hun geld. Gezien sociale woningcorporatie (de huisjesmelker) daar niet op in is gegaan, kan mijn advocaat daarop aanvallen, het zal zoals ik verwacht eerst een financiële aanval zijn, dan kunnen andere bewoners volgen en ontstaat er vanzelf wel paniek door te weinig inkomsten.

     

    Ik heb zo'n vermoede dat de brandkleppen terug gedrukt worden, het luchtafvoer kanaal voor de ingreep werkte bij harde wind andersom, ik had daar geen last van dan een beetje stof bij het rooster weg te zuigen. De kans is door het het bij harde wind weer gebeurd is, want de zuigkracht is nihil geworden.

     

    Aan de buitenkant zien de woningen er allemaal het zelfde uit, aan de binnenkant is geen woning het zelfde, er is dus geen standaard norm, terwijl ze wel zo te werk zijn gegaan.

     

    Mocht ik in de tussentijd een andere woning gevonden hebben waar ik lang kan en wil blijven wonen, dan heb ik wel een WA verzekering mochten ze mij op schade aan willen vallen, echter breng ik mijn WA verzekering daar dan wel van op de hoogte, dan ontstaat er vanzelf een juridisch conflict, het is de keuze van de sociale woningcorporatie geweest een beun de haas aannemer in de arm te nemen.

     

    Wat ik wel weet en hier eerder in een ander topic gevraagd heb, is dat er mogelijk elektrisch koken zou worden aangelegd, dat is duidelijk niet door gegaan, zal wel met geen investering willen te maken hebben, het gaat toch "ooit" plat. Ooit tussen haakjes i.v.m. dat ik dat al sinds 2001 te lezen en horen heb gekregen. Als klusbedrijf "Beun de Haas" daar dan niet op de juiste manier het plan op aanpast, tja, dan is dit blijkbaar het gevolg.

     

  7. Dank voor alle antwoorden.

     

    Ik zie dat ik bepaalde informatie niet (goed) geplaatst heb:

     

    Mijn huurwoning komt uit 1954, heeft dubbelglas en kunststof kozijnen uit 1984 koud in het hout uit 1954 en heeft energielabel G, volgens mij inmiddels G - - - als het geen Z moet zijn, helaas bestaat dat niet.

     

    De eerste zeer beperkte opknapbeurt was i.v.m. uitgestelde sloop/nieuwbouw in 2008, toen is de eerste schimmel op het plafond in de badkamer ontstaan, de tweede zeer beperkte opknapbeurt is in 2023 gedaan i.v.m. dat ze niet meer weten wanneer de sloop zal plaatsvinden, isoleren doen ze niet i.v.m. dat het toch plat gaat, onduidelijk is wanneer, echter moet voor 2030 mijn huurwoning aan de nieuwe eisen voldoen, dus dekken ze zich in zodat ze volgens hun verzekering voldoen.

     

    Sinds de schimmel in de keuken terecht is gekomen neemt het een flinke vlucht, er is geen houden meer aan. Het vochtgehalte in de keuken zit volgens mijn weerstationnetje regelmatig op 95%, dan moet ik deze daar weghalen en de batterijen er even uithalen om opnieuw te kunnen laten meten, maar eerst nog even ontvochtigen. Inmiddels zit de schimmel ook in de keukenkastjes en laat de plaklaag van het geperste hout los, het hout zet ook inmiddels uit, dus einde keuken, ik heb geen voedingsmiddelen meer in mijn keuken staan op in de koelkast en vriezer na, want ik moet de inhoud wel goed koel houden.

     

    Het keukenraam is 24 uur per dag aan de binnenkant nat, ik lucht zoals ik altijd al gedaan heb, maar sinds de tweede beperkte opknapbeurt met weinig resultaat. Sinds er brandkleppen in de keuken, badkamer en toilet zitten heb gigantisch last van de luchtvochtigheid, deze is enorm toegenomen. Tijdens het mooie weer van afgelopen jaar merkte ik nog weinig van de vochtigheid i.v.m. dat het mooi weer was, dan gaan de ramen toch open, maar met kou gaan ze eerder dicht, echter is de centrale verwarming pas in oktober aangelegd, in november moest mijn gashaard afgesloten worden en begon de ellende langzaam op te stapelen.

     

    Zoals vrijwel iedereen moet ik op mijn stookkosten letten, verwarmen van badkamer van 2m2 waar ik beperk kom is zinloos, zo ook de keuken waar ik alleen eten klaarmaak en drinken pak, ik kook op gas, want er is geen perilex 2 fase aansluiting aanwezig, warm wordt het vanzelf zodra ik kook of met de afwas bezig ben, dan gaat als het buiten niet te koud is al snel een raam open, een klein raampje is overdag vaak open waarvan de deur mits het niet te koud is open staat om te kunnen luchten, ook voor het lucht van de keuken.

     

    De schimmel in de keuken lijkt nu ook de voegen van de tegels te hebben bereikt, nog niet heel erg, maar fris is anders, daarvoor had ik met veel moeite het schimmel tussen de tegels van de badkamer weg gekregen wat inmiddels weer terug lijkt te komen.

     

    De onderhoudsmonteur voor de combiketel is van een ander bedrijf die het aangelegd heeft, hij kon mij vertellen dat de combiketel, maar ook alle radiatoren in de woning naast ze zeer slecht aangelegd zijn, compleet niet ingeregeld zijn, ik hoor de radiatorknoppen herrie maken als de combiketel draait, dat heb ik nog nooit ergens gehoord. Het inregelen van de complete centrale verwarming kost volgens de onderhoudsmonteur van de combiketel minstens 2 uur, het is duidelijk dat dat niet gebeurt is, maar daar gaat de onderhoudsmonteur voor de combiketel niet over, deze vroeg zich af of de werknemers van het bedrijf die het aangelegd hebben tijdens het aanleggen dronken of aan de drugs waren, het is slechter dan slecht aangelegd, van vakwerk is totaal geen sprake.

     

    Ik heb bijna een flink dossier klaar, want ik heb een advocaat na een dreigbrief van de betreffende woningcorporatie in de arm genomen. De centrale verwarming werkt immers niet goed, bestaande waterleidingen zijn beschadigd, en daarnaast ook verbogen, het lijkt wel of ze apenspel in vooral mijn keuken en badkamer hebben gedaan. Gezien de woning niet goed op temperatuur komt, al zet ik alle radiatoren open, heb ik eerst geweigerd mijn gashaard weg te laten halen, door de dreigbrief van de woningcorporatie heb ik na juridisch advies van 4 verschillende mensen een advocaat in de arm genomen. Ik heb in overleg met de advocaat medewerking verleend de gashaard af te sluiten waarbij de gas afvoer via de schoorsteen ergens op handbereik afgesloten is met een afwerk plaatje op de zichtbare aansluiting. De gasaansluiting is met een soort staaf van ongeveer 12 centimeter afgedopt, een kleine afdopdop heb ik ernaast gevonden, die paste er niet goed op. Deze hangt naar voren, maar als er iemand perongeluk op gaat staan zal deze afbreken, met een juiste afdopdop is dat onmogelijk.

     

    Voor de gashaard afgesloten werd, heeft deze flink aan gestaan, toen was het nog aangenaam warm binnen, toen ze weg waren zakte de temperatuur en sindsdien kan de centrale verwarming het niet aan. Ik heb volgens mij advocaat aan de regels die de woningcorporatie heeft gesteld voldaan, het is veel inventariseren wat er allemaal in mijn huurwoning aan de hand is, maar zo kan de advocaat wel goed met mijn dossier die bijna af is aan de gang.

     

    Ik had i.v.m. de eerst uitgestelde sloop van 2006 naar 2014 zoiets van, het gaat toch plat, dus leef met bepaalde gebreken na de beperkte opknapbeurt in 2008, maar nu 10 jaar later na de aangekondigde sloop ben ik er helemaal klaar mee, laat de advocaat die ik in de arm genomen heb er op los gaan, wel met een volledig dossier aan klachten met terug werkende kracht, dan hadden ze maar hun afspraken na moeten komen.

     

    Ik heb alle papieren met afspraken die van belang zijn bewaard, de woningcorporatie heeft haar zaken niet op orde, daar mag de advocaat binnenkort mee aan de slag gaan, ook met al het bewijsmateriaal wat ik intussen verzameld heb.

     

    Het loopt qua verhaal wat door elkaar, ik heb hulp bij het verduidelijken van het dossier, want het moet wel kloppen.

     

    Ondanks dat ik een advocaat ingeschakeld heb zijn tips welkom, want er is nog wel meer aan de hand, echter kan ik mij daar openbaar nu nog niet over uitlaten, dit forum is immers zonder in te loggen te lezen en mogelijk te herleiden.

     

  8. Er is een één en ander veranderd in mijn huurwoning, maar wat mij niet helemaal duidelijk is waarom er in de woonkamer aan de onderkant van het raam condens aan de binnenkant van oud dubbelglas is ontstaan, in de keuken is een brandklep in een luchtkanaal gezet, gevolg is zwaar overlast van schimmel.

     

    Even een korte uitleg hoe ik woon:

     

    Ik woon in een portiekflat op de begane grond met een kruipruimte eronder, sinds diverse veranderingen zoals hierboven beschreven heb ik enorme problemen in de woning. Er is niets aan isolatie gedaan, wel brandkleppen in de keuken, douche en toilet die allemaal op het zelfde kanaal met de buren boven en daarboven aangesloten zitten. Tevens heb ik centrale verwarming in de woning gekregen waardoor de lucht juist droger zou moeten zijn, echter werkt deze niet naar behoren.

     

    Bij een bepaalde koude temperatuur buiten beslaan alle bagane grond woningen aan de binenkant, maar de woningen daarboven niet.

     

    De trek is uit de keuken flink gedaald, het klinkt sinds de aanpassing als een echoput. De trek is ook uit het toilet vandaan, daar is geen raam, dus kost het de grootste moeite om het na een grote boodschap weer fris te krijgen.wat voorheen niet het geval was. De badkamer is behoorlijk vochtig geworden, zo vochtig dat dag en nacht het raampje open moet blijven staan, dat is met de milde winter heel apart, laat staan met een goede winter.

     

    Ik kan de hele dag ramen open zetten, maar dan stook ik voor de mussen, dat er even goed gelucht moet worden begrijp ik wel, maar ik krijg de combiketel niet op temperatuur waardoor een lastige situatie is ontstaan.

     

    Bij andere bewoners doet de centrale verwarming het wel goed, bij mij niet, maar blijkbaar staat dat er dus los van.

     

    Het lijkt er sterk op dat de circulatie in de woning anders geworden is, ik gebruik alleen de radiatoren in de woonkamer en slaapkamer, een heel klein beetje in de keuken.

     

    Een badkamer van 2m2 verwarmen, een keuken waar ik kook of alleen wat eten en drinken uit haal, en een gang waar ik alleen doorheen loopt verwarmen als ik daar toch zeer beperkt ben.

     

    Even terug naar waarom op etage 1 en 2 geen last van vochtige ramen in de huiskamer hebben en op de begane grond niet waar een kruipruimte onder de portiek flat zit, weet iemand hoe dat mogelijk zit?

     

  9. 12 uren geleden, Sprietje zei:

    Ja beste Miauw. Het is natuurlijk een loffelijk streven om te kijken hoe je zo goedkoop mogelijk zaken die aan vervanging toe zijn weer in orde te krijgen maar wat ze nu van plan zijn, daar zie ik geen heil in.
    Het is niet zo moeilijk er voor te zorgen dat je in Midden-Europa een goede dekking krijgt met deze werkloze 5B-satelliet maar dat is niet de bedoeling. Het mooie van satellietontvangst is dat je de zenders niet alleen in je eigen land kunt ontvangen maar in een heel groot gebied.
    Wat denk je nu straks van de ontvangst op de Canarische Eilanden. Met de huidige Astra 3B satelliet hebben ze daar een hotspot zodat je daar met een bescheiden schotel de Nederlandse zenders kunt ontvangen. Dat gaat met de footprints van de Astra 5B-satelliet nooit meer lukken. Heel veel camperaars die naar Marokko reizen, kunnen de Astra 3B daar tot diep in Marokko nog prima ontvangen en ook voor mensen die naar het hoge noorden reizen kunnen nog steeds de Nederlandse zenders ontvangen in gebieden waar geen wifi te bekennen is. Dat kun je straks met die nieuwe satelliet wel vergeten. Dan is toch het mooie van satellietontvangst helemaal weg en kan Canal Digitaal het wel schudden. Dan zijn ze zoveel klanten kwijt dat het afgelopen is met satellietontvangst van Canal Digitaal.

     

     

    Binnen Nederland hoeft vrijwel niemand meer een abonnement op CDS te hebben i.c.m. te duur, buiten Nederland is dat een ander verhaal, al is dat meestal voor tijdelijk, echter zijn de vaste kijkers waar CDS volgens mij het van moet hebben een steeds kleinere groep aan het worden, ik vraag mij dan ook af hoelang CDS dat vol gaat houden.

  10. 4 uren geleden, Sprietje zei:

    Vandaag is er weer een nieuwe fastscanlijst beschikbaar gekomen. Geen idee wat er is veranderd.

     

    Het volume per kanaal, nog een zender die geen teletekst meer heeft, of hebben ze de bandbreedte per zender krapper of breder gemaakt?

     

    Een radiozender erbij dan wel verdwenen, ik doe maar even een gok.

  11. 11 uren geleden, jptd zei:

    Indrukwekkend betoog weer 😂

    ik heb zelden iemand gezien die zo’n uitgebreide studie heeft gemaakt van het slechts inprikken van een kabelontvangertje

    Ik hoop dat je binnen nu en een paar jaar iig  tv kunt kijken 

     

    De Next-mini werkt gewoon, tot eind juni, dan mag een andere provider weer een goed aanbod doen.

     

    Ik moet wel zeggen dat de zwartgrijze modems van Ziggo een behoorlijk hard wifi signaal hebben ten opzichte van de zwarte Experiabox 12 van KPN, de 2 wifipots die ik gratis in bruikleen heb zitten nog in de doos.

     

  12. 5 uren geleden, jptd zei:

    We zijn inmiddels een half jaar verder na je vraag.

    kijk je inmiddels tv of zit je nog steeds in de orienterende fase ?

     

    Ik kijk allang TV, niet veel, vaak wel gericht uitzending gemist via een Next-mini.

     

    Ik heb inmiddels een aantal ontvangers gekregen, zelfs 1 met smartcard, ik neem aan dat deze afgesloten is, ik ben er nog niet aan toegekomen.

     

    Bij een Humax ontvanger krijg ik van wat ik begrepen heb geen smartcard van Ziggo geleverd die nog aangesloten kan worden, het is dus beperkt HDTV en de rest SDTV.

     

    Ik stap ook jaarlijks over van aanbieder, daar haal ik het meeste voordeel uit.

     

    Toch zou programma's willen opnemen, dan kan als ik het goed begrepen heb ook met VU+ ontvangers met DVB-C als ook de Humax versies 5050, 5200 en 5400.

     

    Tonskidutch heeft een leuk aanbod als het om Humax ontvangers gaat, dan zou ik voor beide 5200 ontvangers willen gaan, helaas is het voor mij niet bepaald om de hoek om het op te halen, de pakketdiensten smijten te veel met pakketten, maar hoeveel kunnen de harde schijven hebben?

     

    Ik heb advertenties in een plaatselijk suffertje opgegeven, het is afwachten of het geplaatst zal worden i.v.m. dat die kleine gratis advertenties opvulling zijn, maar wel gelezen worden, echter zeggen typenummers als 5050, 5200 en 5400 mensen niet zoveel, meestal komt het van zolder of andere opbergplaats.

     

    Hier moet bij elke opening van de restafvalbak sinds vorig jaar betaald worden, dus hoop er een paar tegen te komen.

     

    Door Ziggo de Humax ontvangers overbodig maakt i.v.m. vooral Next-mini's in bruikleen te geven, krijg ik zo nu en dan een reactie, type nummers is lastig als mensen er geen verstand van hebben, dan haal ik ze op in de hoop dat de juiste er tussen zal zitten.

     

    Een grote tweedehands verkoop website staat er vol mee, sommige denken de hoofdprijs te kunnen vragen, maar vergeten dat ze niet 100% meer zullen werken zoals dat ze zelf het gebruikt hebben, de smartcard is immers definitief uit gezet.

     

    Wat ik ook begrepen heb is dat Ziggo bepaalde functies zoals interactief alleen via de Next en Next-mini levert, mensen die ze vervangen hebben zijn er meestal positief over, blijkbaar nemen mensen niets meer op of anders via de cloud. Wat ik veel hoor is dat mensen blij zijn van die grote ontvangers af te zijn, het neemt toch ruimte in en dat vinden de meeste mensen niet zo fijn, daarnaast gebruiken ze veel meer stroom dan de in bruikleen ontvangers zoals de Next en Next-mini.

     

    Ik heb glasvezel en kabel voor aansluitmogelijkheden, dat is nog niet in heel de gemeente waar ik woon, ik meen dat er 3 verschillende aanbieders bezig zijn hun glasvezel aan te bieden, overigens niet naast elkaar, dus geen 3 glasvezel aansluitingen in huis. Het rare is waar KPN-NETWERK geen glasvezel heeft liggen, VDSL in gebruik blijft tot ze mogelijk toch een eigen glasvezel lijn ernaast leggen dan wel overnemen.

     

  13. Op 2-2-2024 om 16:10, hugogertie zei:

    De jeugd neemt helemaal geen tv abonnement meer en kijkt of alleen naar het streaming aanbod of heeft zo'n illegale ip doos binnen staan.

     

    De jeugd is over het algemeen verslaafd aan hun mobiele telefoon, die interesseert TV en radio niet eens meer. Whatsapp, TikTok, Facebook, en nog veel meer sociale media is hoe ze naast elkaar met elkaar communiceren, het voordeel van TikTok is dat als ze zelf filmpjes maken nog bewegen.

     

  14. Op 28-1-2024 om 15:05, swa zei:

    zal niet gebeuren ze weten ook dat er meer als 50% zullen stoppen dat risico nemen ze niet.

    dus ook alle recievers naar de sloop inclusief de nieuwe die nog net gemaakt zijn door fabrikanten.

    deze zullen het ook zo maar niet laten.

    er zal nog lang ondersteuning zijn met en zonder kaarten maar zeker nog met ci+

     

     

    Het gaat stapsgewijs, bepaalde zenders kan je met Seca3 niet via de satelliet ontvangen, elke keer een stapje verder gaan en kijken wat er gebeurt. Voor hobbyisten is het een heel ander verhaal dan de doorsnee kijker die gewoon zonder gedoe wilt kijken, die laatste groep zal neem ik aan groter zijn.

    • Like 1
  15. Ik kwam wel eens tegen dat i minder dan p is, maar wat precies het verschil is, ik heb echt geen idee.

     

    De Next-mini kan 4K aan, iets uitzonderlijks als alles of bijna alles SD is?

     

    Mijn moeder is gisteren op KPN overgestapt en van Ziggo afgestapt, ze kreeg vrijwel direct een bericht van Ziggo dat ze de Next-mini graag terug willen hebben, het modem mag ze houden of weggooien, blijkbaar gaat alles naar die zwarte modems over, maar dat ter zijde.

     

  16. Op 19-1-2024 om 08:30, Sprietje zei:

    Knip


    Zelfs de Nederlandse importeur van Cahors is er mee bezig geweest maar steeds zonder resultaat. Jij deed ook een poging bij Cahors en jij kreeg het wel voor elkaar, zelfs met een bericht aan Cahors in het Nederlands.

     

     

    Krijg ik van de Nederlandse importeur nu een mooie Big Bisat schotel voor al mijn moeite? 😉

     

     

  17. Op 19-1-2024 om 08:30, Sprietje zei:

    Beste Miauw


    Mogen we je hartelijk bedanken dat er weer een BigBisat calculator beschikbaar is. Twee jaar lang hebben diverse mensen geprobeerd bij Cahors aan te kloppen voor een werkende calculator. Zelfs de Nederlandse importeur van Cahors is er mee bezig geweest maar steeds zonder resultaat. Jij deed ook een poging bij Cahors en jij kreeg het wel voor elkaar, zelfs met een bericht aan Cahors in het Nederlands.

     

     

    Geen dank hoor, graag gedaan, soms moet je wat charmes in de strijd gooien. 😉

     

    Maar even zonder gekheid, ik heb het gewoon netjes in het Nederlands gevraagd, meer niet.

     

    Ik ben hier zo vaak geholpen met de meest rare vragen, dus kleine moeite om het te proberen wat dus blijkbaar gelukt is.

     

    Sorry voor mijn late reactie, ik heb het enorm druk i.v.m. enorme schade via een advocaat bij een woningcorporatie te verhalen, dat moet tot in de punten en komma's kloppen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...