Ga naar inhoud


grunnsat

Lid
  • Items

    3577
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door grunnsat

  1. Dit verhaaltje gaat niet over geheugen maar over accu's.

     

    Ik heb een wereldontvanger waar 4 AA (penlight) batterijtjes in moeten. Je wilt er natuurlijk graag oplaadbare batterijen (accu's) in doen, maar met volle NiCad of NiMH exemplaren draait de radio nog geen minuut. Die accu's leveren namelijk slechts 1,25V per stuk, ofwel 5V totaal. De radio heeft echter 6V nodig, en 5V is te weinig.

     

    Er is echter een oplossing, en dat zijn oplaadbare Alkaline batterijen ofwel RAM cells, die leveren wel 1,5V.

     

    Er zijn echter wel een paar kanttekeningen. RAM cells kunnen minder vaak opgeladen worden tussen de 10 en 100 keer. Ze kunnen niet veel stroom leveren, dus ze zijn alleen geschikt voor radio's etc. maar niet voor bijv. flitsers die grote stromen trekken. Verwar dit niet met de capaciteit, hoeveel stroom zit in de accu's. Dat is met 2000mAh (AA accu) namelijk best veel.

     

    Voor het opladen heb je ook een aparte lader nodig, bij een standaard NiCad of NiMH lader heb je kans dat ze te snel worden opgeladen, te heet worden, en exploderen.

     

    Heb je dus ook apparatuur die vanwege de te lage spanning niet kan werken met NiCad of NiMH accu's, dan kun j wellicht deze RAM cells gebruiken.

  2. Nooit rvs bouten gebruiken rvs is taai en breekt daardoor als er wat beweging inkomt altijd verzinkte bouten gebruiken

     

    Huh? Taaie staalsoorten breken juist niet makkelijk. Een brosse staalsoort wel, als je er een flinke klap op geeft. En waarom een bout zou breken als er beweging in komt is mij niet duidelijk. Bovendien is het de bedoeling dat je de bouten strak aandraait en borgringen gebruikt zodat ze niet los komen. Eventueel kun je borgmoeren gebruiken.

     

    Bovendien bestaan er vele soorten RVS met verschillende eigenschappen.

  3. Ik zou die steun nooit aan één plank bevestigen, zo'n plank tordeert te veel waardoor er beweging zit in de schotel.

     

    Koop een normale muurbeugel, en twee stukken watervast multiplex ter breedte van de breedte van de muurplaat van de muurbeugel, en ongeveer met de lengte zoals de hoogte van zijkant van het balkon.

    Boor in één van die stukken multiplex gaten die corresponderen met de gaten van de muurplaat. Sla aan één kant van het multiplex inslagmoeren in de gaten. Aan de ander kant van het multiplex kun je nu de muurplaat bevestigen met normale RVS bouten. Denk er aan dat de bouten niet te lang zijn, ze mogen niet uitsteken uit de slagmoeren.

    Het andere stuk multiplex gebruik je aan de binnenkant van het balkon. Je boort in beide stukken multiplex gaten voor (RVS) bouten, zodat je er eenzelfde constructie van maakt als je al van plan was. Omdat je nu de hele hoogte van het balkon gebruikt is de constructie veel stijver.

  4. Bij heel veel mensen bestaat de misvatting dat avi een video formaat is. Dat is niet juist, avi is een container bestand. Het is een soort van enveloppe. In het avi bestand zit (o.a.) een video bestand, en dat is in jouw geval gemaakt met een codec die niet ondersteund wordt door de TV. Is de firmware van de TV bijgewerkt? Even op de web site van Philips kijken, het kan mogelijk helpen om nieuwe firmware te installeren.

  5. Maak op het werkblad van je PC een nieuwe map aan, en herbenoem deze naar:

     

    GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

     

    Als je er dan dubbel op klikt opent de map zich en zie je tot je stomme verbazing een prachtige overzichtelijk lijst met al die instellingen die je nu in allerlei mappen en tabjes moet zoeken. Zelfs Windows blijkt dus voorzien te kunnen worden van een logische gebruikers interface, verbazingwekkend.

     

    Deze truc is bruikbaar voor alle Windows Vista, Windows 7 en Windows 8 versies, behalve voor 64 bit Vista. In sommige gevallen blijkt de verkenner hier door te kunnen crashen (bij 64 bit Vista blijkbaar altijd), dus probeer eerst met Google de nodige informatie hier over te lezen. Bij mij (32 bit Vista) werkt het voortreffelijk.

  6. Het is een desktop replacement, en spelletjes speel ik toch niet dus aan die grafische prestaties heb ik genoeg. Wel een mooi groot HD scherm, dat is wel prettig. Ik meen dat hij ongeveer twee uur op de accu moet kunnen draaien.

     

    Er was trouwens ook altijd een Clevo laptop met een desktop cpu, dat was de ultieme laptop. De accu was daar meer een soort van UPS, hij ging ca. een half uur mee.

  7. Ook wel handig dat je vermeld wat voor stuk software het is. Maar als je zoekt naar Mobility modder in google kom je bij hardwareheaven uit. Met een klein programmatje kun je de standaard desktop drivers geschikt maken voor mobiel gebruik.

     

    Dat is achterhaalde informatie! In principe levert ATI de drivers voor bijna alle merken notebooks, vroeger was dat niet zo en toen was dat verhaal van hardwareheaven van toepassing.

     

    Zoek bij amd.com onder support & drivers, en kijk onder Automatically Detect and Install. Haal dat programma op, en run het. Je krijgt dan automatisch de juiste drivers, nu ongeveer 12.8 .

  8. Hallo allemaal mijn naam is Hans en ik woon in Amsterdam.

    Mijn vraag aan jullie is: kun je gratis Nederlandse zenders ontvangen met een tv die een ingebouwde DVB-C ontvanger heeft?

    Alvast bedankt voor het antwoord.

     

    Het ligt er er aan hoe je de vraag interpreteert, maar misschien kun je hier iets mee:

    • KabelTV is nooit gratis, je moet altijd een abonnement hebben.
    • Als je geluk hebt kun je wel alle analoge zenders ontvangen zonder abonnement, omdat de provider de aansluiting niet afgesloten heeft.
    • Je kunt dan ook enkele digitale (DVB-C) zenders ontvangen omdat die niet gecodeerd zijn. Bij Ziggo zijn dat meen ik Ned 1. en een regionale zender omdat ze wettelijk verplicht zijn die zenders ongecodeerd door te geven.
    • Heb je wel een abonnement dan kun je de analoge zenders en een basispakket digitale zenders ontvangen. Je moet dan wel minimaal een kaartje kopen en dat registreren (als je al een ontvanger of CAM module hebt)..
    • Verder heb je een UPC digitale ontvanger, of een TV met een CI+ DVB-C tuner + een UPC CI+ CAM module nodig. Bij mijn weten moet je de digitale ontvanger c.q. CAM module bij UPC bestellen, maar ik woon in een Ziggo gebied en niet in een UPC gebied, dus daar heb ik geen ervaring mee.
    • Voor meer digitale zenders moet je een extra abonnement afsluiten, maar dat had je al begrepen.

  9. Dat denk ik ook alles wordt eenvoudiger de nat port forwarding enz enz ,wordt wel moeilijker om firewall rules op een bedrijfsnetwerk te maken.

     

    Valt wel mee hoor.

     

    Om te beginnen zijn er drie soorten IPv6 adressen, en iedere interface kan zeer vele IPv6 adressen hebben

     

    Allereerst heb je de adressen die beginnen met fe80. Als het IPv6 protocol op een interface aanwezig is wordt zo'n Local Address automatisch gegenereerd. Deze adressen zijn niet routeerbaar, twee apparaten die alleen maar zo'n Local Address hebben kunnen uitsluitend met elkaar communiceren als ze via switches met elkaar verbonden zijn.

     

    Dan heb je adressen die beginnen met fc00 of fd00. Dat zijn Unique Local Adresses (ULA's). Die adressen zijn wel routeerbaar, maar alleen binnen het eigen netwerk, niet op het internet. Ze zijn te vergelijken met de IPv4 adressen die je op je LAN thuis gebruikt (10.x.y.z, 172.16.x.y, 192.168.x.y).

     

    En tenslotte heb je nog de gewone IPv6 adressen die bijv. beginnen met 2001. Die zijn natuurlijk wel routeerbaar op het internet.

     

    Dus alleen al door een keuze te maken in het type adres of de combinatie van adressen kun je al heel veel veiligheid in bouwen. En natuurlijk kun je ook nog opgeven welke poorten opengezet mogen worden voor toegang vanaf het internet.

  10. Er stond een :D achter .......

     

    Maar jammer genoeg is het feit dat die software niet klaar is (en dat jaren geleden al niet was) wel illustratief voor de lamlendigheid waarmee de industrie deze overschakeling heeft opgepakt. Dat is niet jouw fout natuurlijk, jij zit min of meer met de gebakken peren.

     

    Het is overigens niet alleen mijn mening, waarom denk je dat die web site ipv6actnow.org heet?

  11. Grootschalig NAT gebruiken lijkt de enige oplossing. En nee, dat is niet voor alles een oplossing en het kan ook problemen met zich meebrengen. Dit moment zat er al jaren aan te komen, en de hele goegemeenschap zat er naar te kijken als een koe naar het onweer. En dat ligt ook aan de consumenten. Hoeveel XS4ALL gebruikers op dit forum hebben IPv6 al geactiveerd? Als ze dat zouden doen neemt het IPv6 verkeer in de wereld toe, iedere Google opvraag, ieder YouTube filmpje zou via IPv6 gaan. Fiks toenemend IPv6 verkeer zou de eigenaars van web sites het signaal geven dat ze eindelijk ook iets moeten gaan doen aan IPv6. (ook de eigenaar van deze web site overigens :D ). Ongetwijfeld zullen er kinderziektes bij IPv6 voor gaan komen, maar de eigenaren van web sites hebben de laatste jaren ruimschoots de tijd gehad om dat te testen. Eigen schuld zou ik zeggen.

  12. Ripe heeft nu de laatste plukjes IPv4 adressen uitgedeeld. Je kunt nu alleen nog maar IPv4 adressen krijgen omdat je die nodig hebt om een IPv6 netwerk goed in te richten. Zie deze bekendmaking:

     

    Dear colleagues,

     

    On Friday, 14 September 2012, the RIPE NCC, the Regional Internet

    Registry (RIR) for Europe, the Middle East and parts of Central Asia,

    distributed the last blocks of IPv4 address space from the available pool.

     

    This means that we are now distributing IPv4 address space to Local

    Internet Registries (LIRs) from the last /8 according to section 5.6 of

    "IPv4 Address Allocation and Assignment Policies for the RIPE NCC

    Service Region".

     

    This section states that an LIR may receive one /22 allocation (1,024

    IPv4 addresses), even if they can justify a larger allocation. This /22

    allocation will only be made to LIRs if they have already received an

    IPv6 allocation from an upstream LIR or the RIPE NCC. No new IPv4

    Provider Independent (PI) space will be assigned.

     

    This policy can be found online at:

    https://www.ripe.net...e/docs/ripe-553

     

    Those members with open requests for IPv4 address space will shortly

    receive an email regarding the status of their requests.

     

    It is now imperative that all stakeholders deploy IPv6 on their networks

    to ensure the continuity of their online operations and the future

    growth of the Internet.

     

     

    Regards,

     

    Axel Pawlik

     

    Managing Director

    RIPE NCC

     

     

    More Information

    -----------------

     

    For more information on IPv6 and its deployment, advice from experts and

    where to get training, please see:

    http://www.ipv6actnow.org/

     

    For more information on reaching the last /8, please see:

    https://www.ripe.net...ipv4-exhaustion

     

     

  13. Nog even ter aanvulling:

     

    Toyota heeft een eigen 0W-20 olie waarvan ze claimen dat die een speciaal voor Toyota ontwikkeld additieven pakket heeft. Ik kan niet nagaan of die bewering klopt, maar het is wel heel goed mogelijk. Tenslotte heeft Mobil vier verschillende 5W-30 oliesoorten die op het gebied van additieven van elkaar verschillen, kijk o.a. maar naar het verschil in zink en fosfor gehalte in de olie. Die Toyota olie wordt blijkbaar gemaakt door Exxon, waar dus ook de Mobil-1 vandaan komt. Vervang ook het oliefilter als je er weer 0W-20 in doet!!

     

    @Chevrolet: Hoe lang olie mee kan gaan moet je eigenlijk meten aan de hand van een olie monster, maar dat is in de praktijk wat lastig natuurlijk. De verversingsintervallen zijn in Europa blijkbaar wel het dubbele van wat in Amerika aangehouden wordt..... Ik laat de olie eens per jaar vervangen om ook zeker te zijn dat in geen black sludge in mijn motor krijg.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...