Ga naar inhoud


dMITRY

Lid
  • Items

    97
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dMITRY

  1. Heb je de kabel van/naar je Dreambox al eens vervangen? Ik heb ook eens tijden gezocht naar een soortgelijk probleem en toen bleek de kabel het probleem te zijn. Soms werkte het wel, soms niet.

     

    Bij één van de vorige PLI's had ik ook ethernet problemen die ik nu niet meer heb. Herstarten wilde oen trouwens ook niet, de box kwam in een oneindige loop terecht.

     

    dMITRY

  2. Hallo allemaal,

     

    Ik moet binnenkort weer eens het dak op om een extra LNB te plaatsen zodat Astra 23,5 in beeld komt. Om die uit te richten wil ik m'n oude 7000 mee het dak op nemen en een laptop om de 7000 te bedienen. Normaal zou je dat met een oude TV doen maar die heeft zoonlief van drie aan een Ikea-test onderworpen dus die is overleden.

     

    Er zit in de webinterface een soort remote control functie maar die geeft na één klik op de afstandsbediening de geest (in ieder geval met IE8).

     

    Kan dit op een handige manier of wordt het toch even een tweedehands tvtje scoren op een tweedehandswebsite?

     

    Wat is tegenwoordig een goeie waarde voor de SNR? In de 7000 tijd was dat rond de 90% maar ik zie nu getallen van rond de 12 en ik heb prima beeld.

     

    Bedankt vast,

     

    dMITRY

  3. Heb zojuist de 8000 geupgrade naar de laatste PLI Jade 3, Joske 19e en CCcam 2.1.2 gedownload en zie tot mijn verbazing dat diverse zenders uit het CD aanbod niet meer werken.

     

    Niet werken: RTL 4 & 5, SBS 6, Veronica, NGC, Discovery

    Wel werken: Ned 1, 2 en 3, NET5

     

    Als ik de kaart uitlees zie ik dat de updates gewoon verwerkt zijn:

    0000 Management 2009-10-01

    006a Canaldigitaal 2009-09-27

     

    Ik zou op al deze zenders beeld moeten hebben gezien mijn CD abonnement.

     

    Ik ben net terug van vakantie dus ik heb voor de PLI upgrade niet gezien of deze zenders voor de upgrade wel beeld gaven.

     

    De weergave van bijvoorbeeld Astra HD demo is prima dus ik verwacht niet dat de positionering van de schotel een rol speelt. BER is op alle zenders gewoon 0.

     

    Wat me opvalt is dat (in de standaard skin) er drie "lampjes" worden weergegeven naast de BER, waarvan de eerste geel kleurt bij de zenders die geen beeld geven en groen bij de zenders die wel beeld geven. Weet iemand wat die "lampjes" betekenen?

     

    Ik krijg het vermoeden dat CD onbedoeld m'n abonnement wat drastisch heeft afgeknepen.

     

    Hoe kan ik dit verder onderzoeken? Iemand suggesties? Alvast bedankt voor het meedenken.

     

    dMITRY

     

     

     

  4. Ik had dit probleem ook al voordat de hard disk werd geleverd dus die speelt geen rol denk ik.

     

    Wat ik wel heel vreemd vind is dat er andere 8000 gebruikers zijn die met dezelfde image (PLI van 4 mei) en CCcam2.1.1 geen problemen hebben. Misschien zijn er minieme hardwareverschillen tussen de geleverde 8000's die een rol kunnen spelen.

     

    Ik beschouw het downgraden van PLI ook als een lapmiddel want soms bestaat gewoon de noodzaak om naar de laatste versie te gaan.

     

    Zodra er weer een nieuwe PLI is ga ik die weer proberen.

     

    dMITRY

  5. Ik heb Ranico's tip geprobeerd en net een minuut of 20 naar Veronica zitten kijken. Ik heb geen onderbrekingen of andere ongewenste verschijnselen meer gezien. M.a.w het probleem is opgelost.

     

    Er is dus een verschil tussen de PLI's van 30 maart en die van 4 mei die dit verschijnsel veroorzaakt. Ik hoop dat de makers van PLI kunnen uitvogelen wat dat verschil is.

     

    Iedereen bedankt voor het meedenken!

     

    dMITRY

  6. Ik heb inmiddels de settings van Henksat geïnstalleerd. Het probleem is niet opgelost helaas.

     

    Ik heb nog geen andere softcam gevonden die als alternatief kan dienen voor CCcam. evocamd geeft helemaal geen beeld en mgcamd loopt na een paar seconden vast.

     

    Iemand suggesties vooir een softcam die ik zou kunnen proberen (één die via PLI wordt aangeboden)?

     

    dMITRY

  7. Weet je zeker dat de netwerkkaart van je dreambox kapot is? Het zou immers ook je router of switch kunnen zijn.

     

    Als je een cross netwerkkabel hebt kun je je PC direct aan de dreambox koppelen (wel even vaste IP-adressen instellen want je hebt dan immers geen DHCP meer).

     

    dMITRY

  8. De nieuwe CanalDigitaal kaart zit in de onderste kaartlezer. De entitlements zijn als volgt:

    CCcam Smartcard information

    Welcome to the CCcam information client.

    card reader /dev/sci0

    handled 7(7) ecms and 0(0) emms

    SECA card 00.571.***.*** entitlements

    0000 MANAGEMENT : 2009-08-22

    0000 CANALDIGITAAL : 2009-08-04

     

    Card reader /dev/sci1

    no or unknown card inserted

     

    Kaartnummer is met sterretjes overschreven omdat ik niet kan overzien of er risico's aan kleven om het nummer hier te vermelden.

     

    Ik heb inmiddels ook getest met mgcamd 1.30d maar die geeft na enkele seconden een freeze en vervolgens geen beeld meer.

     

    Welke andere softcam (die via PLI te downloaden is) zou goed met de CD-kaart moeten werken?

     

    dMITRY

     

  9. Ik heb de Dreambox 7000 redelijk wat stabiliteitsproblemen gehad. Het toevoegen van twee flinke elco's tussen de voeding en de harddisk bracht een enorme verbetering maar loste niet alles op.

     

    De laatste tijd had ik zoveel stabiliteitsproblemen dat ik de hard disk had afgekoppeld om nog TV te kunnen kijken.

     

    Nu de 8000 zijn intrede hier heeft gedaan heeft de 7000 een paar dagen stilgestaan. Toen ik hem weer had aangesloten (inclusief hard disk) werkte de 7000 urenlang zonder problemen. De kast stond open waardoor de temperatuur binnen redelijke grenzen bleef. Herhaling van dit experiment met gesloten kap (en een volledig afgekoelde 7000) leverde na een half uur de eerste stabiliteitsproblemen op. M.a.w. de temperatuur speelt (in ieder geval in mijn 7000) een belangrijke rol.

     

    Om herhaling met de 8000 te voorkomen heb ik m'n audiomeubel aangepast zodat de warmte veel gemakkelijker kan ontsnappen.

     

    Conclusie: Elco's helpen zeker maar een externe voeding lijkt mij voor de stabiliteit het beste. De temperatuur speelt ook een belangrijke rol. Zorg dus voor goede ventilatie.

     

    dMITRY

  10. PLI is inmiddels met succes in Flash geïnstalleerd. Dat geeft me even tijd om multiboot verder uit te zoeken.

     

    Bedankt voor alle antwoorden!

     

    De door Dream beschreven methode werkt overigens niet wanneer er een USB-stick aanwezig is want dan blijft het OLED scherm staan met de volgende mededeling:

    BOOT #70(20081129)

    Het teken ***STOP*** verschijnt nooit.

     

    Groeten,

     

    dMITRY

  11. Beste Dreamboxers,

     

    Ik heb een paar uur geleden de 8000 uit de doos gehaald en ben aan de slag gegaan. Ik wil een multiboot configuratie maken zoals ik die ook op de 7000 gewend was: Dream in Flash, met FlashWizard Pro multiboot maken, USB stick erin en PLI op de USB stick.

     

    FlashWizard Pro ziet de USB stick niet. Daarnaast heb ik het gevoel dat deze versie te oud is om een 8000 aan te kunnen (incompatibel met de nieuwere software).

     

    Ik heb het nodige zitten zoeken maar heb nog geen sluitend antwoord gevonden. Ik heb de volgende vragen:

    1. Kan ik FlashWizard nog gebruiken? Zo ja, welke versie?

    2. Zo nee, wat is een goed alternatief? Ik heb wat zitten lezen over Barry Allen maar heb nog niets gezien over een FlashWizard-achtig stuk software aan de PC-kant.

    3. Ik heb geen seriële kabel voor DreamUp. DreamUp ziet m;n Dreambox wel maar wil niet connecten. Is er een alternatief programma dat werkt via het netwerk?

     

    Bij voorbaat dank voor het meedenken.

     

    Mocht ik (ondanks gericht zoeken daarnaar) een thread hebben gemist, geef dan even een link naar de betreffende thread..

     

    dMITRY

  12. Ik heb een stief uurtje in de zoekfunctie gezeten maar kon het antwoord niet vinden op de volgende vragen. Ik hoop dat iemand me het antwoord kan geven.

     

    Ik heb een Dreambox 7000 en een Wavefrontier met 3 LNB's en een Spaun switch. Ik heb inmiddels wat verschillende zenderlijsten geprobeerd maar ik zie slechts twee HD zenders in het aanbod terwijl er toch een stuk meer zijn (volgens KingOfSat).

     

    Pakweg twee jaar geleden kon ik de Astra HD zender bekijken door naar m'n PC te streamen en met Dreamview te bekijken.

     

    Mijn LNB's zijn (nog) geen S2 LNB's.

     

    Dan nu de vragen:

    1. Zie ik de meeste HD zenders niet in de lijst omdat ze alleen met een S2 LNB bekeken kunnen worden?

    2. Kun je S2 LNB's en gewone LNB's naast elkaar gebruiken met één switch?

    3. Moet de switch worden vervangen door een nieuwe omdat de S2 LNB's anders niet willen werken?

     

    Bij voorbaat dank voor jullie hulp.

     

  13. De eerste resultaten...

     

    Ik heb de Dreambox nu een aantal dagen zonder harde schijf draaien met Pli Ionite op de USB stick. De box is stabieler geworden dan met harde schijf maar ik moet toch ongeveer om de dag rebooten om de box aan de gang te houden.

     

    Vanmiddag moest een reboot plaatsvinden omdat de box plotseling horizontale strepen op het scherm toverde in allerlei kleuren, waarbij het geluid uitviel.

     

    Ik heb sterk de indruk dat de voeding niet meer optimaal werkt. Toen ik de USB-stick en de harde schijf samen gebruikte was het echt hopeloos. Rebooten lukte toen hooguit 1 op 3 keer. Zonder harde schijf is tot op heden elke reboot gelukt.

     

    Heeft iemand een idee wat ik aan de voeding kan doen? Kan het zo simpel zijn als het vervangen van één of twee componenten?

     

    Kan een box uit 2004 nog naar de reparatieafdeling van Dream? Heeft dat nog zin, kostentechnisch?

     

    Groeten,

     

    dMITRY

  14. Hoi Bertje_beton43,

     

    Ik heb dit soort ellende ook gehad na de aanschaf van mijn Dreambox 7000 met 160 GB Samsing Hard disk. Mijn box was ook vreselijk instabiel en viel met name om bij het aanspreken van de hard disk.

     

    Ik heb op basis van info van dit forum twee elco's tussen de voeding en de hard disk gezet zodat de voeding een handje geholpen wordt bij het starten van de motor van de hard disk. Sindsdien is mijn box twee jaar bijzonder stabiel gebleven. Zie bijgesloten foto voor de gebruikte constructie. De foto komt overigens van dit forum (met dank aan de maker).

     

    Helaas is mijn box sinds kort niet meer stabiel maar het lijkt erop dat mijn Hard disk door de hitte aan het bezwijken is.

     

    Ik weet niet of zo'n modificatie voor de 7025 ook zinvol is maar misschien helpt het je.

     

    dMITRY

×
×
  • Nieuwe aanmaken...