Ga naar inhoud


dAF2000

Lid
  • Items

    3799
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dAF2000

  1. Helaas maken ze wijzigingen op GPL software en die wijzigingen moet men weer vrijgegeven. Dat doet Gemini niet en dat is een 'gpl violation'. Een ernstige licentieschending zogezegd. Voor mij voldoende reden die 'plugin' alleen te gebruiken als het niet anders kan.

     

    ruDream is nog zo'n voorbeeld, alleen die vragen er zelfs nog geld voor. Niet alleen voor hun wijzigingen, maar ook voor de originele code. Dat kan naar mijn mening echt niet.

    Uitstekende conclusie, alhoewel ik natuurlijk niet onbevooroordeeld ben ;)

     

    Misschien off-topic: het is mogelijk dat Gemini (en ruDream) inderdaad in overtreding zijn en daardoor zelfs strafbaar zijn. Maar de GPL licentie is lastig en je moet nogal de details in gaan om echt aan te tonen dat ze in overtreding zijn. Maar voor veel gebruikers zal 't waarschijnlijk niks uitmaken; wie heeft nooit iets illegaals gedownload van internet? ;)

     

    Als je principiële redenen buiten beschouwing laat (en voor mij zijn die principiële redenen juist wel belangrijk) dan is het snel een kwestie van smaak en mogelijkheden vergelijken. OpenPLi heeft de neiging om niet alles klakkeloos van Enigma2 over te nemen, maar naar eigen inzicht zelf keuzes te maken. Hoe dat voor de DM7020HD uitpakt, weet ik ook niet. Die box is maar net nieuw (net zoals de software) en 't kan nog alle kanten op.

     

    Dus tja, de ene vind de fast scan wel belangrijk en de blind scan weer niet. Of omgekeerd. Als je niet weet wat je precies wil, zou ik gewoon de bekende images uitproberen. En misschien is 't ook handig om te kijken of de image genoeg ondersteuning biedt via hun website.

    • Like 1
  2. Ach, men hoort zo af en toe eens wat he ;)

    Dat klinkt niet alsof het uit eerste hand komt. Maar wel uit eerste hand: wij zijn niet boos (of hoe je 't ook wil noemen).

     

    Gewoon puur om deze zinvolle discussie helder te houden.

  3. Michel, de OpenPLi 2 beta is natuurlijk wel een dagelijkse beta. Uiteindelijk moet dat weer een stabiele release worden. We hebben drie maanden geleden wel een stabiele versie voor de DM8000HD uitgebracht. Misschien is dat een beter alternatief (en vast ook niet veel ouder dan newnigma).

  4. Origineel bericht van: satlover01rob
    Origineel bericht van: JBnl
    Nou dat doet PLI juist wel, kijk ook maar eens naar de Openpli variant van Enigma 1.

    Deze heb ik momenteel, de epg werkt langs geen kanten (de optie die geselecteerd wordt wordt tevens niet opgeslagen, ophalen iinformatie werkt niet) en op het pli forum krijg je geen antwoord hierover omdat ze allemaal met enigma2 bezig zijn.

    Dat klopt niet. We zijn nog steeds met Enigma1 bezig maar dan wel in een laag tempo vergeleken Enigma2. Er is gewoon tijdgebrek als je per dag 100 berichten moet lezen en nog enigzins een sociaal leven wil hebben.
    't Lijkt erop dat Gemini (om maar een ander groot team te noemen) er al helemaal mee gestopt is ook al zouden ze 1x per jaar een image uitbrengen.
  5. De mount ziet er goed uit. Zoals Tonksidutch zei is alleen nog experimenteren met rsize/wsize wel handig. Ik vraag me af of 't meer kan zijn dan 8192.

     

    Is CIFS misschien een optie?

     

    Detail: waarschijnlijk wil je "server directory" zonder "movie". Nu krijg je een mapje movie binnen movie, denk ik. Verandert niks aan 't schokkerig beeld.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...