Ga naar inhoud


tajvdz

Lid
  • Items

    955
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door tajvdz

  1. Ik heb momenteel die mogelijkheid toch niet omdat ik maar 1 LNB / schotel op de 23.5 heb
  2. Ik heb de witte CI module nu 2 dagen in gebruik en heb nog niets gemerkt van beperkingen. Zijn de onderstaande modules nog bruikbaar met de oranje smartcard? De zwarte met wereldbol wel toch? Die staat hier niet bij op de foto.
  3. Nou heel apart, ik dacht ik stop de module nog een keer in slot 2 en ga daarna nogmaals de ontvanger rebooten. want volgens mij had ik dat alleen nog maar gedaan met de module in slot 1. Maar opnieuw opstarten hoefde al niet meer. Na de module geplaatst te hebben kwam er meteen een melding dat er een M7 module was geplaatst maar dat de smartcard ontbrak. Ik had op dat moment nog gewoon beeld via oscam De kaart uit de interne lezer gehaald en gewacht tot het beeld stil bleef staan. Daarna de kaart in de CI gestopt en ik had binnen een paar seconden weer beeld. Probleem opgelost dus. Vreemd want ik deed nu niets anders dan straks. Misschien dat de module toch op een of andere manier niet goed contact maakte. Ik ga er alleen straks nog even een telefoontje naar Canal Digitaal aan wagen of ze wat aan de rekening van € 49 kunnen doen. De willekeur dat je afhankelijk bent van wie je te spreken krijgt blijft vreemd.
  4. Nou ja mijn vraag is eigenlijk algemeen of de smartcard met de chip naar boven of met de chip naar beneden in de CI Module moet. Dat lijkt mij altijd hetzelfde. Maar omdat ik nog nooit met een CI Module heb gewerkt weet ik dat niet en kan het ook nergens vinden. Ik heb hier geen tv met DVD-S tuner. Maakt dat wat uit? Ook nog nooit eerder dit gedaan. Sorry maar ik weet echt niet hoe ik dit aan moet pakken. Dus verwijzing naar een stappenplan / handleiding die vast ergens te vinden is zou fijn zijn.
  5. Ja daar bedoel ik mee dat in de Dreambox zonder module, dus in de interne kaartlezer de chip naar beneden moet.
  6. De module kan maar op 1 manier in de ontvanger. Met de opdruk naar boven. Maar dan weet ik dus nog steeds niet hoe de kaart in de module moet. welk voordeel? Er gebeurd of veranderd niets!
  7. Volgens mij zeg ik hierboven dat ik de module al in de ontvanger heb gestopt. Het lijkt mij dat er eerst wat moet veranderen in het menu dat de module wordt herkend voordat het al zin heeft om de kaart er in te stoppen. er blijft staan no module found. Vreemd is wel dat als ik slot 1 gebruik dat er helemaal niets veranderd maar stop ik de module in slot 2 dat de regel init ook veranderd in no module found. Hoe moet het kaartje trouwens in de module? Met de chip naar boven of met de chip naar beneden? In de Dreambox moet de chip naar beneden.
  8. Ik heb de module ontvangen. Waar kan ik ergens een soort van handleiding / stappenplan vinden hoe ik de CI module werkend kan krijgen in mijn Dreambox 8000HD? Ik werk al bijna 20 jaar met een Dreambox maar nog nooit met een CI Module. Als ik hem nu in een van de sloten schuif zie ik niets veranderen in het Common Interface menu. ook niet na opnieuw opstarten. Er staat bij alle 4 de sloten no module found. Ik gebruik trouwens Pli
  9. Ok maar met videoland (er is ook een gratis versie nu als opvolger van rtl xl), NPO, Kijk en de Canal Digitaal app heb je dus bijna hetzelfde als NLziet?
  10. Wat is nou het verschil tussen NLziet en kijk? Is Kijk de gratis versie van NLziet?
  11. Oh ja blijft apart dan want ik betaal al bijna 20 jaar abonnementskosten en heb de smartcard destijds ook nog moeten kopen. Ik heb ze nooit wat gekost aan apparatuur.
  12. Vreemd dat je dus blijkbaar afhankelijk bent van wie je te spreken krijgt voor wat je moet betalen. Wat heb jij gezegd aan de telefoon?
  13. Oh ik kon ook voor € 39 een complete ontvanger krijgen. Maar €49 voor de module kon hij niet veranderen. Jammer want ik ben al bijna 20 jaar klant en ik heb nog nooit apparatuur van ze gehad. Ik had nog gevraagd of er wat te regelen viel als ik mijn abonnement zou verlengen maar voor nu was € 49 het enigste.
  14. Oh had je ze gebeld en er om gevraagd? En wat moest je er voor betalen? Update, inmiddels zelf gebeld en de module was ondanks dat hij niet op de website staat toch leverbaar voor € 49. Dus meteen maar besteld.
  15. Ja en dadelijk kan ik geen module meer vinden en heb ik een probleem. Oh zo. Ja omdat mijn ontvanger al wat ouder is moet ik even voorzichtig zijn met wat ik nodig heb.
  16. Maar wat voor nu van belang is heb je perse een CI+ module nodig om na de wijziging die Canal Digitaal gaat doorvoeren nog te kunnen kijken? Wat ik nu aan informatie heb is de witte 3.5 module alleen CI. Als dat niet zo is hoor ik dat graag.
  17. Maar dan werken beide types dus wel als CI zonder de + functionaliteit?
  18. Oh de M7-CAM701 is niet die met ingebouwde smartcard toch? Wat is het verschil tussen de M7-CAM701 en de witte 3.5?
  19. Maar welke module er nodig is weet ik nu wel. Blijft over of deze wel of niet gaat werken in een Dreambox 8000HD
  20. Nou dat staat er dus wel maar als ik zeg in welke webshop wordt dat bericht niet goedgekeurd om een of andere vage rede. wat is dat voor dom en overbodig antwoord zeg
  21. In verschillende webshops staat Mediaguard 3.5 in de omschrijving. Is dit een CI+ module of CI? Ik dacht namelijk dat een CI+ niet ging werken in een Dreambox 8000HD.
  22. Ja ok maar ik lees ook berichten dat de geschikte ci modules door Canal Digitaal niet meer aangeboden worden. Ik zie ze wel in webshops maar daar zou een run op komen. Als deze module dadelijk niet meer te krijgen is dan wordt het problematisch. Niet meer dan 4 programma's tegelijk opnemen is voor mij geen probleem. Geheel niet meer op kunnen nemen wel want dit is eigenlijk de enige rede dat ik mijn Canal digitaal abonnement nog heb. Het geheel blokkeren is volgens mij alleen mogelijk met CI+ toch?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...