Ga naar inhoud


oudeis

Lid
  • Items

    827
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door oudeis

  1. Mijn mening, gebaseerd op eigen ervaring met dm800 (+/- 1 jaar) en vu (+/- 2 maanden):

     

    De VU heeft het voordeel van 2 tuners, start sneller op, en reageert sneller op de afstandsbediening. Daar staat tegenover dat er maar maximaal iets van 5 opnames gelijktijdig kunnen lopen. Dat is wat mij betreft meteen het grootste minpunt, vooral als je een autotimer gebruikt om aansluitende programma's op te nemen, wil het wel eens gebeuren dat je over de limiet gaat.

     

    Beeldkwaliteit is op mijn tv vergelijkbaar, al heb ik wel het idee dat de de-interlacer van VU iets beter is.

     

    Ik gebruik de ontvangers puur voor TV ontvangst, met redelijk wat opnames, maar zonder timeshift.

     

  2. Credits en genre/category worden op dit moment tijdens de import overgeslagen, maar kan er relatief eenvoudig in worden gebouwd. In Enigma1 werd deze informatie gebruikt (destijds heb ik de sqlite importer voor UK gemaakt, en daar importeerde ik de category wel), en ik vermoed eigenlijk dat Enigma2 dat ook wel kan, het c++ deel kan het in ieder geval wel. In Enigma1 zag je dat het duidelijkste in de EPG op de web interface, elk genre had daar een eigen kleur. Je zou eens met wat duitse zenders kunnen experimenteren, als de uitgebreide epg op de webinterface categorien herkend, dan heeft het nut om deze informatie met de import mee te nemen.

     

    Wat er zou moeten gebeuren:

    - xmltvimporter aanpassen zodat nieuwe informatie naar epgcache wordt doorgegeven (python)

    - 'oudeis' patch aanpassen, oftewel epgcache laten weten dat er meer info van de importer binnenkomt (c++)

    - eventueel epg viewers aanpassen om extra informatie te laten zien. (python en met veel pech ook c++)

     

    De eerste 2 zijn relatief eenvoudig (ik spreek uit ervaring), de laatste kan ik niet beoordelen.

     

  3. Origineel bericht van: MiLo
    Bovendien kun je via XMLTV ook nog veel andere zaken gaan invoeren dan alleen maar namen en omschrijvingen. Denk aan ratings, reviews, genre, imdb links, etc.


    Misschien wel leuk om te weten: ik meen dat die eerste drie items aparte descriptors hebben in EIT, net als credits en leeftijdsgrenzen. Niet dat ik verwacht dat CanalDigitaal dat soort gegevens gaat aanbieden....
  4. Citaat:
    Sorry dat ik hier ons project blijf verdedigen maar die EIT komt niet zomaar vanzelf op alle zenders tegelijk binnen.
    Je moet op Ned1 afstemmen om epg op ned1,2,3 te krijgen.
    Dan heb je nog geen epg voor de RTL's, hiervoor moet je eerst op een RTL zender afstemmen. Dan is er nog geen epg op SBS en Veronica, ook weer eerst daarop afstemmen.
    Ik kan het mis hebben, maar volgens mij voorziet de EIT epg standaard erin om op een transponder epg van zenders te sturen die niet op die transponder zitten. Daarmee kan op elke transponder van CanalDigitaal de epg van het volledige CanalDigitaal pakket worden meegestuurd. Uiteindelijk is het wel aan de provider om die functionaliteit te gebruiken, en natuurlijk kan CanalDigitaal daar van af zien.

  5. Je hebt 2 soorten geheugen: opslaggeheugen (interne flash, harde schijf, compact flash, usb stick) en werkgeheugen (RAM).

     

    Flash extender vergroot het opslaggeheugen, en is nuttig als je veel plugins of picons en zo installeert.

     

    EPG data wordt in het werkgeheugen geladen, en daarvan heb je niet al te veel. In de voorbeelden hierboven gaat het telkens het werkgeheugen. Je kunt wel met een swap file gaan werken om je werkgeheugen uit te breiden, maar daarvan wordt je box niet echt sneller.

  6. Origineel bericht van: MiLo
    Zo'n 'clean' zou niet nodig moeten zijn. Normaal gesproken worden zulke overlappende items overschreven.


    Die overlappende items heb ik hier ook, bijvoorbeeld op NET5 een hele reeks items die 2 keer voorkomen, waarbij de starttijd 5 minuten is verschoven.

    De FixOverlapping functie _zou_ dit moeten opschonen, maar ik zie daar wel een aantal plaatsen langskomen waar tijden vergeleken worden met een verschil van +/- 300 seconden (bijv start van overlappende items binnen 300 seconden). Verdacht wink

  7. Heb je de file met een willekeurige editor aangepast, of heb je 'crontab -e' gebruikt (zoals het hoort)? Als je een gewone editor hebt gebruikt, heb je dan cron al herstart na het wijzigen van de crontab?

     

    Gewoon met vi (of joe, of nano, of welke editor dan ook) de crontab aanpassen is niet voldoende. crond wil een signaal hebben zodra de file is aangepast, zodat hij de nieuwe gegevens kan inlezen. crontab -e doet dat, maar herstarten zal ook wel werken.

     

     

  8. Een plugin is een stukje software dat onderdeel gaat uitmaken van Enigma2.

     

    Behalve Enigma2 en plugins draait er nog andere software op een dreambox. Deze software wordt verspreid als packages. Een package is niets anders dan de verzameling bestanden en een installatie/verwijderings script.

     

    Een plugin wordt net als de andere software als een package verspreid. Alle software die je in de feeds vindt zijn dus packages. Alleen als de software een uitbreiding vormt van Enigma2, is het ook een plugin.

     

    Dus een package is geen software, maar bevat software, waaronder bijvoorbeeld een Enigma2 plugin.

     

     

  9. Yep, had ik inderdaad niet aan gedacht. 'lsmod' laat je de lijst van geladen modules zien, daar zou r8187l tussen moeten staan.

     

    Als je meteen na het laden van de module, of het inpluggen van de stick 'dmesg' uitvoert, zou je wel informatie van de driver moeten zien.

     

     

    Wat betreft wpasupplicant, die is beschikbaar, maar mogelijk niet geinstalleerd. Ik heb de ipk dependencies daarvoor nog niet ingevuld....

  10. Dit is alleen de driver nog maar. We weten nu dat deze driver kan werken, de volgende stap is er voor zorgen dat de module automatisch geladen wordt als de stick wordt ingeplugd. Niet dat ik weet of dat nog nodig is, maar dat zie vanzelf: als 'dmesg' laat zien dat de stick herkend wordt, als je de stick inplugt na een herstart, dan is het niet nodig. Als het wel nodig is, dan zou kun je een van de bootscripts aanpassen om de module te laden (al zal dit niet de aanbevolen methode zijn).

     

    Zodra dat gelukt is, moet de stick ook daadwerkelijk gebruikt worden. Hoe dat te doen stond volgens mij in de readme die bij de driver zat.

     

  11. In principe wint de laatste bron.

     

    Bij importeren van xmltv files wordt er een poging gedaan om bestaande items te vervangen, gebaseerd op begintijden (en misschien ook eindtijden, maar dat weet ik niet zeker). Als de items niet genoeg op elkaar lijken, dan kan het gebeuren dat een programma er 2 keer in staat, bijv hetzelfde programma dat op 21.10 en 21.15 start. Dat laatste kan bijvoorbeeld ook gebeuren als ik vandaag data voor een week inlaad, en de xmlfile morgen andere data bevat.

    Het kan dus zelfs misgaan als je maar 1 bron gebruikt!

     

    Wat er gebeurt als je epg.dat importeert weet ik niet, daar heb ik nooit aan geknutseld.

     

    Voor precieze details ben je waarschijnlijk beter af in het Dreambox forum, met name Milo en Rytec weten er meer van.

  12. Ik weet niet hoe DCC werkt, en wat die allemaal doet, maar ik vermoed dat je de file alleen nog maar hebt gekopieerd.

     

    De package moet nu nog geinstalleerd worden, hetzij via telnet 'ipkg install <filename>' uitvoeren, waarbij je <filename> vervangt door het volledige pad naar de ipk file, hetzij door via de GUI 'Install local extensions' te kiezen en van daar te zoeken.

     

    Zodra je de ipk zo hebt geinstalleerd, moet je mogelijk nog wat handmatig werk verrichten. Dit moet in ieder geval nog via telnet. Voer de volgende 2 commando's uit:

    Code:
    depmod -amodprobe r8187l

     

    Met 'dmesg' kun je vervolgens zien of de module geladen is. Zo ja, dan zou de stick nu herkend moeten worden. Als dat werkt heb je de eerste horde gehad, maar er komen er zeker nog meer.. Vanaf dat punt weet ik eigenlijk net zo veel als jij.

     

  13. Als een van de eerste stapjes naar guru-dom (?) heb ik de module zelf eens geprobeerd te bouwen, en het is warempel nog gelukt ook.

     

    Het is nog niet helemaal perfect, maar de module bouwt, installeert, en kan geladen worden (met wat moeite)

     

    Code:
    ipkg install <package>depmod -amodprobe r8187l

     

    Output van dmesg:

    Code:
    Linux kernel driver for RTL8187L based WLAN cardsCopyright © 2004-2005, Realtekrtl8187L: Initializing modulertl8187L: Wireless extensions version 20rtl8187L: Initializing proc filesystemusbcore: registered new driver rtl8187L

     

    PS. De ipk heb ik in een zip verpakt vanwege board-restricties. Dus eerst de zip uitpakken en enkel de ipk naar de vuduo kopieren.

    wlan-rtl8187_1.0-r0_vuduo.zip

  14. Je zult wel een ontwikkelomgeving moeten hebben. Op de VU+ DUo zelf staat die niet, dus daar zul je de spullen niet kunnen compileren. Je zult dus de OpenEmbedded omgeving op je pc moeten installeren, en vervolgens in die omgeving de modules moeten bouwen.

     

    Dat laatste is niet helemaal triviaal, hoe je dat het beste kunt aanpakken kun je het beste aan 1 van de OpenEmbedded guru's vragen.

  15. Origineel bericht van: chill
    Hoe kan ik nazien of dit inderdaad het geval is ? Ik gebruik nu geen xml import en geen picons, maar bij een kanaalwissel vindt mijn dm8000 het soms toch nodig om de harddisk op te starten... Iemand een idee hoe dit kan ? ( en vooral hoe ik er vanaf kom...)
    Het enige wat ik kan bedenken is dat Enigma op zoek gaat naar picons, en daarbij ook even op de harde schijf wil kijken.

    Ik zou verwachten dat dat 1 keer gebeurt, en wel direct na het opstarten en daarna niet meer, maar wie weet vergeet Enigma af en toe iets? wink In dat geval zou je picons moeten installeren in (compact) flash, waardoor Enigma niet meer op de harddisk gaat kijken. Vergezocht, en geen idee of het echt zo werkt, maar misschien een poging waard.

    Om te kijken of je een swap-file gebruikt, gebruik je het free commando:
    Code:
    root@bm750:~# free              total         used         free       shared      buffers  Mem:       125076       102928        22148            0          416 Swap:            0            0            0Total:       125076       102928        22148

    Als er in de rij 'swap' iets anders dan 0 staat (vooral bij de kolom 'used'), dan gebruik je swap. Staat er in de kolom 'total' meer dan nul, maar 'used' is nul, dan heb je wel een swapfile, maar wordt hij op dit moment niet actief gebruikt.
  16. Origineel bericht van: chill
    gebruik van epg via xml (rytec etc.)leidde bij mij tot radertjes en vertraging tijdens het zappen, ws omdat de HDD telkens moet opstarten.


    Op zich zou dit niet moeten gebeuren. Tijdens de import wordt de epg rechtstreeks ingeladen in Enigma, en daarna wordt de hdd niet meer gebruikt (tot de volgende import of export tijdens afsluiten). Alleen als je een swapfile op je harddisk hebt gemaakt (en hem ook gebruikt) zou xml-epg voor vertraging kunnen zorgen, maar meestal is zo'n swapfile niet nodig.

  17. Origineel bericht van: Ribbe82
    NZBget en SABNZBD zijn de twee meest genoemde downloadtools voor de nieuwsgroepen.
    NZBget is daarbij het makkelijkst te installeren, want deze heeft geen pyton nodig. Iets wat standaard niet op de VU zal draaien is mijn gok.


    Je beseft wel dat Enigma2 voor 80% in python geschreven is?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...